What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Europa Universalis IV

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Dem screenshots! We need them!

Οργανωμένο Let's play παρακαλώ!!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Εχω βάλει στο μάτι την κορέα αλλά πρώτα θέλω να επεκταθώ σε όλο το αρχιπέλαγος και να φτάσω μέχρι βόρνεο και φυσικά να αποικίσω πρώτος την Ιαπωνία.
Μιλάμε ο τίτλος είναι η χαρά του μεγαλομανή <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />. Πρέπει να πάρω asap το dlc για το crusader kings 2 save.
Εχω ένα save που το βυζάντιο έχει ένωνσει όλη την ρωμαική αυτοκρατορία αλλά και έχει εξαπλώσει την ορθοδοξία σε όλη την Ευρώπη με τους καθολικούς να είναι αίρεση.

edit: Εχω να σας ανακοινώσω ότι βλέπω στο steam τον borracho να παίζει europa 3 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> με τις ώρες...
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote>edit: Εχω να σας ανακοινώσω ότι βλέπω στο steam τον borracho να παίζει europa 3 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> με τις ώρες... </blockquote>

Ο Borracho παίζει strategy και δη Europa 3.

0/10 too obvious.

<blockquote>Dem screenshots! We need them!

Οργανωμένο Let's play παρακαλώ!! </blockquote>

Done! Και ναι, αυτή είναι η αρχή του Let's play μου. Δεν ανοίγω νέο θρεντ μιας και έχουμε ήδη για το EU4.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


ShadowDancer wrote:
<blockquote>edit: Εχω να σας ανακοινώσω ότι βλέπω στο steam τον borracho να παίζει europa 3 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> με τις ώρες... </blockquote>

Ο Borracho παίζει strategy και δη Europa 3.

0/10 too obvious.</blockquote>

Κι όμως, και μάλιστα strategy που δεν έχει steam trading cards.

We demand an explanation.

Edit: Ώπα, άκυρο, έχει trading cards. Mystery solved.

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ναι, το είδα χθες και για 3 δευτερόλεπτα σκέφτηκα OMG WTF. Στο καπάκι ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι το game είχε κάρτες. Δεν έλεγξα καν, ήταν απλά αδύνατο να ισχύει κάτι άλλο.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Θέρτι πόιντς στα Αδέρφια Σέρλοκες και τέσσερες επιπλέον κλωστές στο συλλεκτικό ατσίβμεντ RQ τε-σέρτ τους!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και λείπω από το σπίτι και το άφησα σε άγριο φάρμινγκ μόουντ. Τώρα που θα γυρίσω λογικά θα 'χει κάνει ινστόλ και το War of the Roses (ήταν φτηνό το Πάραντοξ Μπάντλ και είπα, ας τα πάρω, μπορεί κάποτε να φιλοξενήσω κανά στρατεζόκαυλο ανηψάκι, θα 'χω να το ξεφορτώνομαι) και θα το λιώσω στο φάρμινγκ και αυτό με τη σειρά του.

Αν ξαναπαίξω στράτετζι, θα 'ναι το Heart of the Swarm όταν και αν βγει ποτέ κοψοχρονιά, έτσι, για το χαιρετισμό στα ένδοξα νιάτα.

ΥΓ Μεγάλε Αρχαίε, έχουμε να μηδενίσουμε Sacred απόψε!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Για το trade αυτό που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι στο trade mad θα δείτε τις διαδρομές των δρόμων εμπορίου. Το trade node που μας ενδιαφέρει και λογίζεται σαν το βασικό μας είναι αυτό που καταλήγουν όλοι οι εμπορικοί δρόμοι που περνάνε από την επικράτεια μας.
Αν δείτε οι δρόμοι έχουν συγκεκριμένοι ροή.
Κάθε market που φτιάχνουμε σε αυτή την επικράτεια δίνουν εμπορική δυναμη στο node.
Με το transfer trade power ακόμα όμως δεν έχω καταλάβει τι παίζει το ψάχνω..
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Borracho wrote:
ΥΓ Μεγάλε Αρχαίε, έχουμε να μηδενίσουμε Sacred απόψε!</blockquote>

Σήμερα μπορώ μόνο μετά τις 23:00. Τώρα που έπεσε λιγάκι η θερμοκρασία στα μέρη μου, είπα να κανονίσω για χειμερινό κινηματογράφο, και να ικανοποιήσω τη Sci-fi δίψα μου με Elysium.

Καλό θα ήταν αν σε βολεύει να το στρώσουμε, γιατί μετά είμαι κλεισμένος σαν co-op buddy μέχρι την Παρασκευή.

Δε κάνω πλάκα. Έχω καταντήσει σα βιζιτού, κλείνει ο καθένας το δυωράκι του εκ των προτέρων. Αυτά παθαίνεις όταν συνδυάζεις l33t gaming skillz με ευγενικό και πνευματώδες social interaction σε multiplayer games.

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Εγώ ρε συνγκειμερς πήγα να το προσπαθήσω και με το που αρχίζει το παιχνίδι δέχτηκα τόσες πολλές πληροφορίες που παραλίγο να πάθω ανεύρυσμα. <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Εγώ σου προτείνω να το παλέψεις λίγο και θα δεις θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες :starwars:
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ποιο nation είναι το καταλληλότερο για noob σαν εμένα; Πρωσία;
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559


Tom G wrote:
Ποιο nation είναι το καταλληλότερο για noob σαν εμένα; Πρωσία;</blockquote>

Καλά έθνη για νουμπς είναι

* Castille
* France
* Ottomans
* England
* Portugal

Και γενικότερα τα ιστορικά μεγάλα έθνη.

Το αγαπημένο μου νουμπ έθνος είναι η Castille. Ήταν το πρώτο έθνος που διάλεξα στο EU3 και δεν με απογοήτευσε καθόλου. Στα πρώτα 100 χρόνια έχει ξεκάθαρους και εύκολους στόχους (διώξε μουσουλμάνους απο νότια Ισπανία κτλ), μπορείς να κάνεις συμμαχια με τουλάχιστον ένα έθνος στην περιοχή σου, δεν συνορεύει με πολλά ή με δυνατότερα έθνη και είναι σε καλή γεωγραφική θέση για μελλοντικό αποικισμό της Αμερικής.

Γενικότερα αποφεύγεις μη-δυτικά έθνη με μόνη εξαίρεση τους Οθωμανούς που στέκονται καλά παρά το tech penalty που έχουν.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πόσο καλή είναι η Πρωσία γιατί αρχίζω πάντα απο την εποχή "rise of the ottomans - 1444" που απέχει απο την δημιουργία της Πρωσίας 300 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Καλύτερα να αρχίσεις και εσύ απο το 1444 όπου δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα μεγάλα έθνη.

 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Μέρος 2 του Denmark playthrough

Είμαι στην μέση του πολέμου Γαλλίας-Aragon και η χώρα μου δεν τα πάει πολύ καλά. Οι Πολωνοί μου επιτέθηκαν, απώθησαν τον στρατό μου (31>25 μονάδες) και θα μου έπαιρναν περιοχές http://imageshack.us/a/img809/5292/owt8.jpg" class="bbcode_url">αν δεν τους έδιωχναν οι Σουηδοί. Αφού η Σουηδία έδιωξε τους Πολωνούς, ενίσχυσα τον στρατό μου με 3 μονάδες infantry και τον έστειλα στην Γαλλία, αφήνοντας πίσω έναν μικρό στρατό με μόλις 7 μονάδες infantry-cavalry.

Με το που έφτασε ο στρατός μου στην Γαλλία, έξι περιοχές επαναστάτησαν η μία μετά την άλλη στην Δανία. O αμυντικός στρατός τσάκισε τους πρώτους επαναστάτες, αλλά μετά έπρεπε να τον στείλω στην Σουηδία για να διώξει μια μικρή στρατιά απο Πορτογάλους εισβολείς. Εκεί ηττήθηκε και στο εντωμεταξύ οι επαναστάτές http://imageshack.us/a/img59/610/yafk.jpg" class="bbcode_url">πήραν την περιοχή Gotland. Η Σκοτία μου πήρε επίσης μια http://imageshack.us/a/img547/4977/1eq4.jpg" class="bbcode_url">βραχονησίδα της οποίας την ήπαρξη δεν γνώριζα καν.

O επιθετικός στρατός κατέκτησε εύκολα http://imageshack.us/a/img30/2959/mc93.jpg" class="bbcode_url">δύο περιοχές στην Γαλλία, η οποία έχει χάσει http://imageshack.us/a/img819/2482/uel6.jpg" class="bbcode_url">πολλές περιοχές απο την συμμαχία. Τα στρατεύματά της τρέχουν σαν τον Βέγγο για να απωθήσουν τους εισβολείς και θα είχαν σίγουρα αποτύχει χωρίς την βοήθεια των ισχυρών συμμάχων της. Στο http://imageshack.us/a/img600/6290/gfe7.jpg" class="bbcode_url">warscore table η Γαλλία νικάει, παρά το γεγονός ότι υστερούν αριθμητικά σε infantry.

Γνώμες? Να προχωρήσω στο εσωτερικό της Γαλλίας η να γυρίσω πίσω για να λιώσω τους Πορτογάλους? Απο την μια θέλω να σπάσω την μπλέ φούσκα, απο την άλλη όμως ανησυχώ για πιθανή εισβολή απο Πολωνία.

(Τα screenshots τα έβγαλα στο τέλος γιατί δεν αποθηκεύτηκαν αυτά που έβγαζα κατα την διάρκεια του playthrough :angry: )
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Σε αυτό το game πάντως και να τους κατακτήσεις θα φας μετά πολλά χρόνια για να τιθασεύσεις τα εδάφη που τους ανοίκαν. Γνώμη μου πήγαινε σε άμυνα και γυρνα πίσω να λιώσεις τους πορτογάλους και μετά δημιοιύργησε συμμαχίες για να λιώσεις τους Γαλλους αλλά και πάλι δες ποια εδάφη τους σε ενδιαφέρουν κυρίως εμπορικά.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πλέον με την Ιαπωνία έχω φτάσει στα 1600 και έχω κατακτήσει και αποικήσει μεγάλα εδάφη καθως και όλη την νησιωτική χώρα που βρίσκεται γύρω από την Ιαπωνία ενώ πρόσφατα κατέκτησα και το βορνεο ενώ έβαλα και πόδι στις Φιλιππίνες που ήταν terra incognita μέχρι τα μέσα του 1500.

<img src="http://imageshack.us/a/img838/4286/vnf8.jpg" alt="vnf8.jpg" class="bbcode_img" />

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω δεν είναι πλέον ούτε με επεκτατικούς πολέμους από τους γείτονες αλλά με την θρησκεία και με τις επαναστάσεις που γίνονται στα εδάφη μου από τους εξαγριωμένους χριστιανούς.
Από το 1500 που πρωτοεμφανίστηκε ο Χριστιανισμός στα εδάφη άρχισαν και τα προβλήματα. Καταρχήν δεν μπορώ ούτε να τους προσηλυτίσω ενώ αντίθετα οι ίδιοι προσυλιτιζουν με ευκολία τους υπηκόους μου.
Η μόνη διέξοδος που μπορώ να φανταστώ είναι να ανεβάσω lvl στο administrative technology και να πάρω την ιδέα της θρησκείας ώστε να μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα την κατάσταση αλλά λόγο ότι είμαι στην Ιαπωνία τα point για να ανεβάσεις lvl είναι αρκετά δύσκολα.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Check2fire - Αν τα βρείς σκούρα με το θέμα της θρησκείας, απλώς αλλαξέ την σε Χριστιανισμό. Εγώ μόλις είδα ότι η Σκανδιναβία χωρίστηκε σε Καθολικούς-Προχεστάντες, άλλαξα κατευθείαν σε Προτεσταντισμό και πήρα 300 gold bonus. Οι καθολικοί έκαναν κάποιες επαναστάσεις και μια περιοχή άλλαξε σε "Reformed", αλλά δεν υπήρξαν μεγάλες ταραχές.


M@ster Chief wrote:
:smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash:</blockquote>

Αν το έχεις πάρει απο το στιμ, άνοιξε θρεντ στο φόρουμ του και θα πάρεις σίγουρα απάντηση.

 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
Το παιχνίδι δεν το έχω αγοράσει αφού δεν δούλευε το demo.........

ΑΛΛΑ τελικά κατάφερα να το ανοίξω. :pope: :pope: !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάει στο φάκελο του steam/steamApps/common/europa blah blah demo/ και να ο τρέξει από εκεί.

Έπαιξα λίγο με Οθωμανούς (ουστ!). Το σύστημα ιδεών/υπο-ιδεών το βρήκα λίγο χαώδες αλλά που θα μου πάει. Δεν έχω πιάσει καθόλου το τι παίζει με τους merchants.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Μέρος 3 του Denmark playthrough

Βρίσκομαι στο αποκορύφωμα του πολέμου ενάντια στην Γαλλία. Η χώρα μου τα έχει παίξει λόγω war exhaustion και οι Πολωνοί μπορούν να χτυπήσουν απο στιγμή σε στιγμή. Όπως πολύ σωστά είπε ο check2fire, το καλύτερο θα ήταν να υποχωρήσω για να τσακίσω τους επαναστάτες, να διώξω τους Πορτογάλους στην Σουηδία και να προστατέψω την χώρα μου απο την πολύ ισχυρότερη Πολωνία. Οπότε εγώ http://imageshack.us/a/img534/1706/zbrr.jpg" class="bbcode_url">τι έκανα?

Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα. Πρίν περάσουν 2 μήνες, οι Πολωνοί http://imageshack.us/a/img62/1879/sq9c.jpg" class="bbcode_url">έστειλαν 21 μονάδες σε μια περιοχή στην νότια Δανία. Οι 19 μονάδες της Σουηδίας ήταν μέσα στην χώρα μου αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τους διώξουν (δεν θα γίνεται integrate θα δείτε τι έχετε να πάθετε), με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να αφήσω την Γαλλία και να γυρίσω πίσω.

Μέχρι να γυρίσει ο βασικός στρατός πίσω, έπεσε το stability και ξεσηκώθηκε η άλλη μισή χώρα (http://imageshack.us/a/img821/9069/a2ce.jpg" class="bbcode_url">1, http://imageshack.us/a/img5/7362/f9b5.jpg" class="bbcode_url">2, http://imageshack.us/a/img545/4294/oa09.jpg" class="bbcode_url">3, http://imageshack.us/a/img713/1472/wuo7.jpg" class="bbcode_url">4, http://imageshack.us/a/img10/8379/csp0.jpg" class="bbcode_url">5, http://imageshack.us/a/img707/8894/wqkd.jpg" class="bbcode_url">6). Οι επαναστάτες που δεν ήταν μακριά ηττήθηκαν εύκολα, αλλά αυτό κόστισε ακριβά στην οικονομία μου, η οποία πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο. Στην συνέχεια, http://imageshack.us/a/img33/594/0w2n.jpg" class="bbcode_url">επιτέθηκα στους πολωνούς που είχαν ήδη πάρει μια περιοχή και τους http://imageshack.us/a/img17/502/rkda.jpg" class="bbcode_url">έδιωξα λόγω αριθμητικής υπεροχής. Οι απώλειες του Πολωνικού στρατού ήταν ασήμαντες σε σχέση με τις δικές μου. Παρόλα αυτά κατάφερα http://imageshack.us/a/img707/5920/5g62.jpg" class="bbcode_url">να πάρω πίσω την περιοχή μου. Απο εκείνη την στιγμή, έριξα τη συντήρηση για τον στρατό του για να μειώσω το έλλειμα που όλο και αυξάνονταν. Απο την αρχή του πολέμου είχα πάρει 2 δάνεια ενώ πήγαινα για τρίτο.

Ευτυχώς για την χώρα μου, ο πόλεμος πλησιάζει σιγά-σιγα στο τέλος του. Οι Πολωνία έκανε http://imageshack.us/a/img850/6282/p8oo.jpg" class="bbcode_url">λευκή ειρήνη με τον αρχηγό της πλευράς μας Aragon, ενώ η Πορτογαλία http://imageshack.us/a/img30/3180/c0c5.jpg" class="bbcode_url">ξεβρακώθηκε κανονικά και τώρα είναι http://imageshack.us/a/img826/2087/e9em.jpg" class="bbcode_url">διχοτομημένη. Το Aragon βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσου και κατάφερε να ταπεινώσει 2 ισχυρούς συμμάχους της Γαλλίας, η οποία έχει μείνει με http://imageshack.us/a/img534/2167/sgmv.jpg" class="bbcode_url">μόλις ένα σύμμαχο, την Σκοτία.

Η κατάληξη του πολέμου στο επόμενο μέρος.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δεν υπάρχει δυνατότητα στην Ιαπωνία και στους σιντοιστες να κάνουν convert στην θρησκεία τους. Οπως είπα επειδή το game ακολουθεί πιστά την ιστορική αλήθεια έχει απενεργοποιήσει αρκετά πράγματα όπως αυτό με την θρησκεία στην Ιαπωνία η ότι δεν μπορείς να αποικίσεις την Αυστραλία η με την τεχνολογία με τους αυτόχθονες στην Αμερική.
Μετά την Ιαπωνία νομίζω θα πάρω ένα αραβικό έθνος να δω πως τους έχουν διαμορφώσει.
 
Top Bottom