What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Failed to start Light Display Manager (Newbie)

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Να πω την αλήθεια αισθανόμουν πιο οικείο το περιβάλλον γιατί το είχα χρησιμοποιήσει και στην πρώτη μου πραγματική εμπειρία με το linux με mint με xfce σε ένα ζαμπάλαιο laptop που είχα.
Πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να δεις το kde αλλά ίσως καλό είναι να ξεκαθαρίσω ότι έχω άριστη γνώμη για το xfce και μαζί με τα kde και openbox είναι στις κύριες επιλογές. Μάλιστα έχω γενικά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο xfce σε σχέση με το kde και είναι η βασική επιλογή μου και πρόταση αν θέλω ένα «συντηρητικό» γραφικό περιβάλλον. Απλά θα δεις και μόνο σου πόσο καλύτερο είναι το kde για τον υπολογιστή σου και την χρήση σου.

Τώρα με τούς dm γενικότερα υπάρχει θέμα. Όλοι οι παλιοί καλοί dm σταματάνε να υποστηρίζονται ουσιαστικά. Τώρα που έχει στρώσει ο sddm αρχίζει πια να είναι η συγκριτικά καλύτερη επιλογή. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ καινούργιος. Κανονικά ο lightdm θα έπρεπε να παίζει τον ρόλο ενός πιο «ουδέτερου» dm και συγκριτικά τον είχα σε θετική εκτίμηση, αλλά όπως προχωράμε στο μέλλον αντί για αυτό έχει αρχίζει να μην ανταποκρίνεται.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Τις καλύτερες των εντυπώσεων έχω για XFCE και Plasma, ειδικά για το δεύτερο από το 2016 και μετά, καθώς το XFCE είχε (δεν γνωρίζω αν έχει ακόμα) μερικά θέματα με a) dbus messages/notifs b) window focus σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (πχ Android AVD emulators) γ) ορισμένα app indicators, τα οποία εν τέλει με έκαναν να το αφήσω πίσω μου, όσο κι αν μου αρέσει συνολικά σαν DE. Νομίζω μεταξύ των δύο, το Plasma πλέον είναι ασυζητητί η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι το πιο σύγχρονο DE που έχει να δείξει το community, τέρμα παραμετροποιήσιμο και δεν παρουσιάζει ελλείψεις σε features. Είναι εδώ και χρόνια πολύ stable και το resource footprint του είναι πολύ χαμηλό.

Σχετικά με τους dm, o lightdm γενικά δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε διανομή κι αν τον χρησιμοποίησα (συντριπτικά Ubuntu-based και Debian-based, αλλά και Manjaro). Από την άλλη, γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε οποιαδήποτε διανομή χωρίς να πηγαίνω ο ίδιος γυρεύοντας. Νομίζω πως θα πάρει καιρό ακόμα μέχρι να παροπλιστεί συνολικά από κάτι νεότερο.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
ήθελα να προσθέσω υποτίθεται και πιο «δοκιμασμένο» για τον lightdm αλλά το ξέχασα.
Plasma, ειδικά για το δεύτερο από το 2016
το 2016 σε μένα μόλις άρχισε πάλι να γίνεται λειτουργικό το Plasma. Όταν έκανα την μετάβαση το 2015 για μένα το Plasma ήταν unusable. Στην δική μου μεριά ένιωσα ότι πραγματικά άρχισε να στρώνει κυρίως από το 2018 ουσιαστικά.
 
Top Bottom