What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Φιλοζωία/Κατοικίδια

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
https://www.youtube.com/watch?v=3k37j4e5bvw
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
god and dog:


<img src="http://i28.photobucket.com/albums/c209/trelllest/ser/goddog.jpg" alt="goddog.jpg" class="bbcode_img" />
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Δεν είναι και το βίντεο με την μεγαλύτερη δράση, αλλά αν δεν το ποστάρω, θα με στοιχειώνει στον ύπνο μου. Και δεν ήξερα που αλλού να το πετάξω, οπότε θα την πληρώσει αυτό το τόπικ.

https://www.youtube.com/watch?v=1DSHcWg44Hs

Κουνέλι λένε ότι είναι, διασταύρωση Καρβέλα με Yorkshire μου κάνει εμένα. :dry:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ο λελος ειναι.
το μαλλι του γινεται ετσι απο το αγέρι οταν παει τη μηχανη με 200, που τον κυνηγανε οι μπατσοι.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
https://www.youtube.com/watch?v=gjSEv3Bki18
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
https://www.youtube.com/watch?v=dggpFBk88kI
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
http://www.topontiki.gr/article/139933/i-sardela-ton-radio-arvyla-efyge-apo-ti-zoi-diavaste-sygkinitiko-arthro-toy-stathi
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Το ρωτάω εδώ γιατί θυμάμαι ότι είχαμε αρκετούς ιδιοκτήτες σκυλιών και βαριέμαι να ανοίξω καινούργιο θρεντ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σκυλάκι για το σπίτι εδώ, αλλά με ενδιαφέρουν και ένα-δυο πράγματα πριν πάρω την απόφασή μου οριστικά. Καταρχάς με το κατούρημα τη γίνεται? Εννοώ, ότι στην αρχή φαντάζομαι ότι θα έχω ένα θεματάκι και θα τα κάνει μες στο σπίτι (οπότε και σκέφτομαι να βάλω κανένα κουτί με άμμο ή τίποτα τέτοιο) αλλά γενικά πόσος καιρός χρειάζεται μέχρι να μάθουν να τα κάνουν έξω? Και επίσης συνήθως τα μικρά πόσες βόλτες θέλουν 1-2 τη μέρα?
Και δεύτερον σε τι βαθμό δένονται με τον ιδιοκτήτη? Το ρωτάω, γιατί έναν μήνα το καλοκαίρι αναγκαστικά θα λείπω (η μαμά δεν το θέλει στο σπίτι...) και θα πρέπει να μείνει σε μια φίλη μου (βέβαια θα πηγαίνω να το βλέπω μια φορά τη βδομάδα) αλλά είναι εφικτό αυτό ή θα πρέπει να ψάξω να βρω μια λύση που θα είναι ντε και καλά κοντά στο πατρικό μου (σε άλλη πόλη προφανώς απ' αυτή που σπουδάζω τώρα...)?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το κουτί με άμμο ξέχνα το. Δεν είναι γάτα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Χαλιά του κιλού θες ή εφημερίδες.
Όπως καταλαβαίνεις, θέλει υπομονή και χρόνο μέχρι να το μάθεις να τα κάνει εκεί που θες εσύ. Επίσης, καλό θα είναι να κάνει 2 βόλτες την ημέρα τουλάχιστον.
Δένονται πολύ. Επομένως προσπάθησε να πείσεις τη μαμά. Αν μιλούσαμε για ενα διάστημα 4-5 ημερών οκ, αλλά αναφέρεσαι σε ένα γεμάτο μήνα.
Για τι ράτσα μιλάμε?
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Χεχε και φαινόταν εύκολη λύση το κουτί <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Χαλιά του κιλού στο σούπερ μάρκετ έχει?
Α χα κατάλαβα, άρα ή πείθω τη μαμά ή βρίσκω κάποιον που μπορεί να το κρατήσει κοντά στο πατρικό και πηγαίνω και το βλέπω συνέχεια...
Κατά πάσα πιθανότητα για ένα pug.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Τα pug είναι ιδιαίτερα κινητικά, οποτε έχε το υπόψιν. Επίσης χωρίς ίχνος αστεϊσμού όταν κλανουν πεθαίνει το σπίτι.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Ghostrider και εγώ στην ίδια φάση είμαι και τους ίδιους προβληματισμούς έχω, συν κάποιους επιπλέον:

1. Πως θα εκπαιδεύσω την κοπέλα μου να καθαρίζει πιο συχνά το σπίτι. Αν έχουμε ΚΑΙ σκύλο θα μας κάνουν επεισόδιο στο "how clean is your house" σε κάποια φάση.
2. Πως θα εκπαιδεύσω τις δικές μου τρίχες να μην μαδάνε. Ο σκύλος μπροστά μου δεν είναι τίποτα.
3. Πως θα εκπαιδεύσω την κοπέλα μου (part 2) να πηγαίνει και αυτή βόλτα το σκύλο για να μην χρειάζεται να το κάνω εγώ ΚΑΘΕ φορά (όπως συμβαίνει atm όταν λείπουν οι γονείς της και φροντίζουμε εμείς το σκύλο τους)

Ο κυριότερος (σοβαρός) προβληματισμός μου είναι το οικονομικό κομμάτι. Ο σκύλος παίζει να καταναλώνει περισσότερη τροφή από εμένα μηνιαίως. Προσέθεσε και έξοδα για κτηνίατρο, εμβολιασμούς κλπ + το αρχικό κόστος αγοράς του κουταβιού...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Παίδες κάντε ενα καλό και περαστε πρωτα από ενα καταφύγιο, προτου πάτε για καθαρόαιμα. Αξιζει τον κόπο.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Βασικά όσον αφορά το οικονομικό όντως είναι ένα θεματάκι, αλλά απ' ό,τι μου είπαν τα ιατρικά υπό φυσιολογικές συνθήκες βγαίνουν ένα 50άρι το χρόνο, εκτός απ' τα πρώτα εμβόλια που γίνονται μεταξύ 3-6 μηνών που κοστίζουν γύρω στο 150άρι μαζί με τσιπάκι-βιβλιάριο υγείας και τι άλλο πρέπει να γίνει. Τώρα για τα pug συγκεκριμένα ρώτησα σε 1-2 pet shop (δεν θα το πάρω από εκει φυσικά, απλώς ενημερωτικά τους ρώτησα οπότε παίζει να μου είπαν και παπαρίτσες) και μου είπαν ότι τρώνα κάτι γραμμάρια τη μέρα, που μου φαίνεται ελάχιστο για το μέγεθός τους δεν είναι και πολύ παράξενο.

Φίλε πόνε εγώ είμαι μόνος μου (εξτρά κίνητρο για το ζωάκι - βλέπε μοναξιά + ψιλομεγάλο σπίτι - οπότε μου φαντάζει πολύ καλή λύση) οπότε θεωρητικά το λούκι θα το περάσω μόνος μου, αν και στην παρέα υπάρχουν πολλές κοπέλες το ίδιο (μπορεί και πιο ενθουσιασμένες από μένα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) οπότε θα έχω βοηθεια κι από εκεί μεριά!

Τόσο χάλια το κλάσιμο ρε Βόρειε? Και... πόσο συχνά το κάνουν? :lol:

Ναι και τα καταφύγια είναι καλά, αν και νομίζω δύσκολο να βρεις κάποιο σε στυλ pug.. Επίσης σκεφτόμουν και φιλοζωική, αλλά μια φίλη μου είχε πάει πριν κανένα μήνα και αρνήθηκαν να της δώσουν, γιατί σου λένε είσαι φοιτητής εξαρτημένος οικονομικά, το παίρνεις για την πλάκα σου και μετά το παρατάς (άσχετα που δεν υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό)

Εγώ πάντως κοιτάω σε site με αγγελίες όπου πολλοί χαρίζουν κιόλας, αν θέλεις pain μπορείς να ρίξεις μια ματιά
http://www.zoakia.gr/
https://www.i-pet.gr/anazhthsh/anazhthsh-aggelies-skylia-dwrean

Επίσης βλέπω κι ένα Maltese στη σελίδα που φαίνεται μικρό. Αυτό είναι Ιντεφίξ-style, ξέρει να μου πει κανείς?
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Αν το πάρω απόφαση θα πάω για American Staffordshire Terrier (Amstaff) και όχι για κάτι άλλο:
1. Μου αρέσει
2. Έχει καλά "χαρακτηριστικά"
3. Είναι αρκετά ανθεκτική ράτσα και δεν παρουσιάζει συχνά προβλήματα υγείας (προφανώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)
4. Όσοι γνωστοί μου έχουν λένε ότι μαθαίνουν εύκολα και χωρίς εκπαιδευτή (αναφέρομαι στο που κάνουν τις ανάγκες τους, να μην ορμάνε μόλις δουν άλλο σκύλο κλπ, όχι να κάνουν τριπλό τολουπ)
5. Είναι μεσαίου μεγέθους οπότε: Υποθέτω πως δεν θα τρώει υπερβολικά πολύ, θα μπορώ να το κουμαντάρω, δεν θα ξεσκίσει υπερβολικά εύκολο το φλώρο σκύλο των γονιών του ΠΕ.

Από καταφύγιο θα ήθελα μεν να πάρω για λόγους ευσυνειδησίας, από την άλλη όμως δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει, ειδικά σε θέματα υγείας. Καλώς ή κακώς το "τα ημίαιμα είναι τα πιο γερά σκυλιά" ΔΕΝ ισχύει. Ναι, τα αδέσποτα που βλέπουμε έξω και είναι 100 χρονών είναι όντως δυνατά, έξυπνα και ανθεκτικά, αλλά είναι τα μόνα που επέζησαν τις "φυσικής επιλογής" (δρόμοι, φόλες, ηλίθιοι) επομένως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το σημαντικό είναι να σκεφτείς οτι δεν παιρνεις το ζωάκι για την πάρτυ σου και μονο. Ναι, είναι γκομενοπαγιδα αλλά πρωτα απο όλα είναι ένας ζωντανός οργανισμος.

Α) πρέπει να σκεφτείς πόση ωρα την ημερα θα αφιερωνεις για την άσκηση του ζωντανού. Είναι πολύ σημαντικό, διαφορετικά θα έχεις προβληματα συμπεριφορας.
Β) σε χώρες όπως η Ελλάδα η τρίχα είναι πρόβλημα (το λεω εγω αυτο lel), θα πρεπει να ξέρεις οτι η τροφη θα κοστίσει. Υπάρχει και το πριονίδι με το σκυλί να μαδάει και απο τα ουλα, υπάρχει και η τροφη που είναι θρεπτική αλλά για 20 κιλά σκας 60αρι και πανω.

Οταν έλεγα καταφύγιο, εννοουσα και φιλοζωικές. Ειδικα αυτή της Ηλιούπολης κανει καλη δουλεια. Θέλει ψάξιμο γιατί είναι απόφαση που θα σε συντροφεύσει για δεκαετία και απαιτεί και αλλαγές στον τροπο ζωής σου.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θα πω κάτι αλλά δεν είμαι κτηνίατρος ούτε έχω γνώσεις πέραν από την παρατήρηση.
Στο χωριό πάντα είχαμε σκυλιά. Για το κυνήγι και την αλεπού κυρίως που μας "τρώει" τις κότες.
Πάντα ταΪζαμε τα σκυλιά μας μόνο ωμό κρέας και ποτέ δεν αρρώστησε κανένα. Επίσης, ποτέ δεν τους κάναμε εμβόλια. Μόνο αντιπαρασιτικά κολάρα κι όχι για μας αλλά γι αυτά, αφού ως γνωστόν ο ψύλλος του σκύλου δεν παέι στον άνθρωπο.

Που θέλω να καταλήξω; ότι όλο αυτό με τα εμβόλια, τους γιατρούς κτλπ είναι λίγο πολύ παραμυθάκι. Εκτός και έχουμε πιάσει την καλή. Σίγουρα το να ζει ένα ζώο στη φύση ή έστω στην αυλή κι όχι σε κάποιο σπίτι του προσφέρει πολλά στην υγεία του, αλλά πώς γίνεται τόσα σκυλιά ποθ δεν τρώνε το βιομηχανοποιημένο φαγητό της αγοράς να την περνάνε ζωή και κότα και όσα ξέρω από φίλους/γνωστούς σε διαμέρισμα με κονσέρβες/σακούλες να τρέχουν κάθε λίγο στον κτηνίατρο;
 
Top Bottom