What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Football is life...

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
http://vimeo.com/78823530

Το ντοκιμαντέρ του Καντονά για τον Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό.Ωραίο αν και το μισό δε το κατάλαβα λόγο των Γαλλικών.
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
<blockquote>Ή η άμυνα του Παναθηναϊκού αποτελείται από τον Βαν Νταμ, τον Τζετ Λι και τον Τζάκι Τσαν, ή κάτι πάει λίγο στραβά ρε παιδί μου με αυτά τα σφυρίγματα τελικά. Εκτός κι αν είμαι κακοπροαίρετος προφανώς.</blockquote>

Όχι είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία σφάζει την παναθα για να μην πάρει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση σε αυτό, ούτε καν ποδοσφαιρική.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Δηλαδή μόνο όποιος πάει για πρωτάθλημα έχει δικαίωμα να λέει πως τον σφάζουν? Εγώ απλά παρατηρώ τα στοιχεία, και τα στοιχεία λένε πως για να σφυρίξει ένας διαιτητής φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού πρέπει πρώτα να σφυρίξει 6-7 εναντίον του, ακόμα κι όταν παίζει κόντρα στον Πανιώνιο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και την Βέροια. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα, αλλά εμένα λογικό ΔΕΝ μου φαίνεται.




OxidE wrote:
http://vimeo.com/78823530

Το ντοκιμαντέρ του Καντονά για τον Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό.Ωραίο αν και το μισό δε το κατάλαβα λόγο των Γαλλικών.</blockquote>

Μνημείο.

Ειδικά στο σημείο που δείχνει το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη το '11 και στο καπάκι το οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ και το ντου του κόσμου μετά, και ως αντιδιαστολή δείχνει δηλώσεις Μαρινάκη που το μόνο που είχε να πει ήταν πως "νιώσαμε υπερήφανοι που σκοράραμε στο '90", αυτόματα μαθαίνει ο γάλλος τηλεθεατής ό,τι χρειάζεται να ξέρει για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωραίο μπονους οι δηλώσεις του Καρεμπέ για την Ριζούπολη. Είχε φέρει λέει κάτι φίλους του γάλλους να έρθουν στο γήπεδο να δουν το ματς, αλλά πηγαίνοντας προς το γήπεδο συνάντησαν οπαδούς του οσφπ που κρατούσαν... όπλα. Αμέσως γύρισαν στο ξενοδοχείο και είδαν το ματς από εκεί.

Και μετά έχεις τον Νικοπωλήδη λίγο πιο πριν να σου λέει πως "νταξ δεν έγινε και τίποτα το σπουδαίο στη Ριζούπολη". Κρίμα τα παντελόνια σου κι εσένα.

 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
<blockquote>Ειδικά στο σημείο που δείχνει το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη το '11 και στο καπάκι το οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ και το ντου του κόσμου μετά, και ως αντιδιαστολή δείχνει δηλώσεις Μαρινάκη που το μόνο που είχε να πει ήταν πως "νιώσαμε υπερήφανοι που σκοράραμε στο '90", αυτόματα μαθαίνει ο γάλλος τηλεθεατής ό,τι χρειάζεται να ξέρει για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.</blockquote>

Ο Γαλλος τηλεθεατης και οχι μονο, βλεπει και το προσφατο αφιερωμα της FIFA στον Ολυμπιακο και ξερει οτι χρειαζεται για το Ελληνικο ποδοσφαιρο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Σε βάθος χρόνου λέμε ρε παιδί μου να ξέρει, όχι μόνο εφήμερες (?) φωτοβολίδες προορισμένες για short-term memory...

EDIT:
<blockquote>Εκτός κι αν είμαι κακοπροαίρετος προφανώς. </blockquote>
Κακοπροαίρετος είσαι.
Σαι πονάη ω Φρύνος http://1.bp.blogspot.com/-QMm10ybTbLw/UYne7R4PkrI/AAAAAAAAAAM/oVbVMYsY1Kk/s1600/Apu1.gif" class="bbcode_url">απού!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Χαχαχα, αν οποιαδήποτε σοβαρή Ευρωπαϊκή ομάδα μεσαίων διαστάσεων (εκτός των "μεγάλων" ρεάλ μπαρτσελόνα μπάγερν κτλ προφανώς) έπαιρνε 15 σερί πρωταθλήματα (άρα 15 σερί απευθείας είσοδοι στους ομίλους του ΤσουΛου, άρα καμιά 300αριά εκατομμύρια στο τσεπάκι μίνιμουμ), τα πράγματα που θα είχε κάνει στην Ευρώπη θα τα μνημονεύανε οι επόμενες γενεές για αιώνες και οι ιστορικοί θα τα εξυμνούσανε ως το 9ο θαύμα του κόσμου, δεν θα αρκούνταν σε ένα βιντεάκι της UEFA.

Βέβαια άλλοι πιο λαρτζ τύποι αρκούνται στο να στήνουν ματς και να στέλνουν δανεικούς τους παίκτες τους σε άμεσους ανταγωνιστές τους στο ίδιο πρωτάθλημα. Οπότε τι να την κάνεις την ιστορική καταξίωση όταν μπορείς απλά να βγάζεις 30 εκατομμύρια το χρόνο από τον Αύγουστο...
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
<blockquote>Χαχαχα, αν οποιαδήποτε σοβαρή Ευρωπαϊκή ομάδα μεσαίων διαστάσεων (εκτός των "μεγάλων" ρεάλ μπαρτσελόνα μπάγερν κτλ προφανώς) έπαιρνε 15 σερί πρωταθλήματα (άρα 15 σερί απευθείας είσοδοι στους ομίλους του ΤσουΛου, άρα καμιά 300αριά εκατομμύρια στο τσεπάκι μίνιμουμ), τα πράγματα που θα είχε κάνει στην Ευρώπη θα τα μνημονεύανε οι επόμενες γενεές για αιώνες και οι ιστορικοί θα τα εξυμνούσανε ως το 9ο θαύμα του κόσμου, δεν θα αρκούνταν σε ένα βιντεάκι της UEFA.

Βέβαια άλλοι πιο λαρτζ τύποι αρκούνται στο να στήνουν ματς και να στέλνουν δανεικούς τους παίκτες τους σε άμεσους ανταγωνιστές τους στο ίδιο πρωτάθλημα. Οπότε τι να την κάνεις την ιστορική καταξίωση όταν μπορείς απλά να βγάζεις 30 εκατομμύρια το χρόνο από τον Αύγουστο...</blockquote>

Και γιατι δεν κανει κατι η UEFA για αυτο; Δεν βλεπει οτι επι 15 σερι χρονια κατι περιεργο γινεται σε αυτην την γωνια του κοσμου ή στελνει ραβασακια μονο για υποπτα παιχνιδια του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ; Ασχετα βεβαια αν στα 15 αυτα χρονια ειχαμε τα ΄΄καθαρα΄' πρωταθληματα των Αμπραμοβιτς και Δουρου. Την εποχη που παιζοταν το ποδοσφαιρο καθαρο στους αγωνιστικους χωρους, για τους δανεικους σε ΟΦΗ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΕΔΕΣΑΙΚΟ κτλ εχεις να πεις τιποτα; Βιβλια γραφτηκαν απο παραγωντες και ποδοσφαιριστες για το ποιος παραγωντας τους πληρωνε.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Kαλά με όποιο πρωτάθλημα και αν συγκρίνεις το Ελληνικό (πέρα απο τα βαλκάνια, και αυτο υπο προϊποθέσεις) ενα ρδέλο φαίνεται, μόνο και μόνο που για να παει κάποιος στο κοτέτσι της Λιβαδειάς του ζητάνε 30 ευρω ενω στο Σαν Σίρο π.χ. 20, καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε...
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
φιλε πετρο, επειδη βλεπω οτι σ αρεσει ο διαλογος, εχω καποια απλα ερωτηματα. αν θες, απαντας.

1. απ την τοποθετηση σου πιο πανω, καταλαβα οτι δεν ειναι καλο πραγμα οι δανεικοι. ειχα ακουσει για οφη, αντε και κορινθο. τον εδεσαικο πρωτη φορα τον βλεπω, ισως επειδη φορουσε πρασινα, αρα υποπτο. θυμασαι καθολου αριθμο δανεικων ανα ετος σ αυτες τις ομαδες? θες να συζητησουμε τα αντιστοιχα νουμερα την τελευταια πενταετια? ειχαμε κανει μια κουβεντα εδω πριν μηνες, με αριθμους κι ονοματα, αλλα δε θυμαμαι λινκ και δεν μπορω να ψαχνω τωρα . γενικα σ αρεσει αυτο το καθεστως των δανεικων? γιατι πιστευεις οτι το κανει ο προεδρος του οσφπ? βελτιωνει ετσι την ομαδα του/σας? η ειναι ενας αγαθος, καλος κυριος που περιοριζει ετσι την ανεργια αναμεσα στην συμπαθη ταξη των ποδοσφαιριστων και του αρεσει να πεταει τα λεφτα του? η κατι αλλο?

2. οταν λες πρωταθλημα δουρου, πιστευεις ειναι δικαιο να χαρακτηριζεται ενα ολοκληρο πρωταθλημα απο μια φαση? σ εκεινο το ματς πιστευεις οτι αδικηθηκε η ομαδα σου? ποια ομαδα ηταν καλυτερη εκεινη τη χρονια τελικα? θυμασαι τον τελικο κυπελλου εκεινη τη χρονια λιγες μερες η βδομαδες μετα το ματς δουρου?

3. οταν λες πρωταθλημα αμπραμοβιτς θεωρεις οτι εκεινη τη χρονια αδικηθηκε η ομαδα σου? γενικα η ομαδα σου εχει αδικηθει τα τελευταια χρονια απ τη διαιτησια? τα τελευταια 15 χρονια η ομαδα σου πηρε:
α. λιγοτερα
β. τα σωστα
γ. περισσοτερα
πρωταθληματα απ οτι εδειξε η αποδοση της στο γηπεδο καθως κι η αποδοση των αντιπαλων της?

ξερω ειναι πολλα. μου αρκει ν απαντησεις μ ενα ναι η μ ενα οχι, ωστε να δω αν μπορουμε να συνεχισουμε τον καλοπροαιρετο διαλογο ή αν σκεφτεσαι κι εσυ σαν τον θεουλη λινκ7.
(τον συμπαθω πολυ, αληθεια λεω)
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Τα περί δανεικών

ΟΦΗ

1) Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήγε από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ ήταν ο Μανώλης Συντιχάκης, που είχε αποκτηθεί το 1978 απ'τον Εργοτέλη.

2) Από το 1979 μέχρι το 1985 - χρονιά που πήγε ο Ολλανδός Εγκε Γκέραρντ στον ΟΦΗ - 16 παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν "κατηφορίσει" στο Ηράκλειο.

3) Από το 1986 μέχρι το 1999 - όπου οι μεταγραφές θεωρητικά ήταν της αρμοδιότητας του Γκέραρντ - 13 παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στον ΟΦΗ.

4) Από το 2000 μέχρι το 2004, σε διάστημα 4 ετών δηλαδή, 14 παίκτες του Παναθηναϊκού μεταπήδησαν στον ΟΦΗ. Σα να μη τους έφτανε αυτό των Κρητικών, ο Παναθηναϊκός άρχισε να στέλνει προπονητές (Σκάζνι), μάνατζερς (Παπαβασιλείου), στελέχη της διοίκησης (Παπαδοσπυριδάκης), μέχρι και... γενικούς αρχηγούς για τις θυγατρικές (κάποιος Ζερβίδης , τέως πρόεδρος της ΠΑΛΕΦΙΠ στο Ηράκλειο γίνεται γενικός αρχηγός του ΟΦΗ '94).

5) Πριν τη νίκη της σεζόν 2007-2008, ο ΟΦΗ είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό 12 ολόκληρα χρόνια. Απ'το 1996 μέχρι τις 06/04/2008 , ο ΟΦΗ μετρούσε 6 ισοπαλίες, 19 ήττες και... καμία νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Από Παναθηναϊκό σε ΟΦΗ : Συντιχάκης, Παπαδημητρίου, Κίρισιτς, Ορε, Παπαθεοδώρου, Κίζας, Ζιάκος, Βασ. Κωνσταντίνου, Κόβης, Μητσέας, Χοσάδας, Τσινός, Κωνσταντινίδης, Βασιλείου, Παπαβασιλείου, Τσίμπος, Χαραλαμπίδης, Καραβίδας, Μπατσινίλας, Κάβουρας, Βαμβακούλας, Παυλόπουλος, Γεωργαμλής, Τσιφούτης, Λούπου, Θωμαΐδης, Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης, Καρβάλιο, Κολιτσιδάκης, Μάουρο, Γεωργιάδης Γ.Σ., Ηπειρώτης, Σίμος, Σιμπνιέφσκι, Σοάρες, Αναστασιάδης, Γκίτσης, Δέντσας, Χρυσάφης, Κουτσουρές, Μπόατενγκ, Αρβανίτης, Καζάντζης, Νουαφόρ, Ντάβιντσον, Σίλα, Τζόρβας, Γκάντσεφ, Δημούτσος, Εντόϊ καθώς και οι Ιορντανέσκου, Ίσις, Βέρα, Λούπου, Γκόμεζ και Χατζαντριάν.

Από ΟΦΗ σε Παναθηναϊκό : Θωμάς Λαφτσής, Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο, Γιάννης Σαμαράς, Νίκος Νιόπλιας, Αλέξης Αλεξούδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Μηνάς Πίτσος, Κώστας Κιάσσος, Ματσιέϊ Μπικόφσκι, Κώστας Χρυσάφης, Ηλίας Κώτσιος, Ορέστης Καρνέζης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Άντε να πούμε ότι κατά λάθος ο τότε πρόεδρος του Παο το 1985 μπήκε στα αποδυτήρια της δόξας δραμας μετά τον αγώνα και έκανε κουβεντούλα με τον πρόεδρο της δόξας. Φανταστείτε να το έκανε αυτό ο Μαρινακης. Το 1993 όμως ο γεν. Αρχηγός της Δόξας, μετά την μεταγραφή του Γ.Χ. Γεωργιαδη είχε δηλώσει στην εφημερίδα Τα Νέα ότι, ''Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά. Προτιμάμε να δίνουμε τους παίχτες μας στον Παναθηναϊκό παρά σε άλλη ομάδα.''

Το 1983 στον ισολογισμό της παε παο φέρεται να έχει ΄΄δανείσει'' σχεδόν 40 εκ. Δραχμές σε άλλες παε. Ποτέ δεν μάθαμε ποιες είναι αυτές οι παε και γιατί ''δάνεισε'' αυτά τα λεφτά. Ο ισολογισμός είχε δημοσιευθεί από την εφημερίδα Φίλαθλος εκείνη την εποχή μετά από κόντρα με τον Βαρδινογιάννη.

Ο ποδοσφαιριστής Λουπου έκοβε βόλτες μεταξύ Παο-Κορινθου-ΟΦΗ και Αθηναϊκού για λίγα μόλις χρόνια. Μερικά από τα ονόματα που έκαναν την διαδρομή Παο-παραρτημα σαν δανεικοί(Απόλλων Αθηνών, Κόρινθος, Αθηναϊκός, Δόξα Δραμας, Εδεσσαϊκός, Καβάλα) ήταν οι: Αλέξης Φαμπιάτος, Ηλίας Μπέριος, Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Αθανασιάδης, Κώστας Χαλκιάς, Τάσος Μητρόπουλος, Ντάνουτ Λούπου, Κρίστο Κόλεφ, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Σαργκάνης
Το ποσες φορές έκανε την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθηνα ο Σαλπιγγιδης το ξέρουμε ή ο Βοκολος ή ο Μαλεζας, αλλά ας πούμε ότι έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ας πούμε ότι η χορηγία του Βγενοπουλου στον Παοκ ήταν λόγω φιλικόν σχέσεων.

Τα περί δανεικών Νο 2
Μετά από 20+ χρόνια όπου ο Παο περιφέρει παίχτες του δανεικούς σε άλλες ομάδες, θυμηθήκατε τώρα ότι οι δανεικοί είναι...πρόβλημα; Ποια θα ήταν η αντίδραση σου αν το γήπεδο της Ξάνθης πχ ονομαζόταν ''Πέτρος Κόκκαλης''; Το Θ. Βαρδινογιάννης στην κρητη όμως είναι από τις αγνές εποχές του ποδοσφαίρου; Εσύ γιατί πιστεύεις ότι το έκανε ο Παο για 20 σχεδόν χρόνια αυτό; είχε και ο Παο από αυτούς τους αγαθούς καλούς κυρίους που μου ρωτάς;

Στο δεύτερο ερώτημα σου για το περί Δουριο πρωτάθλημα, να σου κάνω εγώ την ερώτηση. Πιστεύεις ότι στον αγώνα ''κάλυπτα και εγώ τον Κατσουρανη'' κρίθηκε το πρωτάθλημα από αυτήν την φάση; Πόσους βαθμούς πίσω ήταν ο Παο και πες μου αν πιστεύεις ότι ήσουν καλύτερος εκείνη την χρονιά και άξιζες το πρωτάθλημα.

Στο τρίτο ερώτημα...θα σε ρωτήσω εσένα να μου πεις πόσα πρωταθλήματα ΔΕΝ άξιζε να πάρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία 15 χρόνια βάση απόδοσης στον αγωνιστικό χώρο. Και αν μπορείς να μου πεις πόσα πρωταθλήματα άξιζε να πάρει ο Ολυμπιακός τα ''πέτρινα'' χρόνια πάντα βέβαια βάση απόδοσης.

Το πρόβλημα με τους ''αντιπάλους'' (λέμε και καμιά μακακια) είναι ότι στης ποδοσφαιρικές συζητήσεις τα πάντα είναι γύρω από την διαιτησία και τον κακό Ολυμπιακό. Δεν έχω διαβάσει πουθενά κανέναν να λέει ότι η τάδε ομάδα θέλει ενίσχυση στον τάδε τομέα, ο προπονητής πρέπει να διορθώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας κτλ. Όλες οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν κάνει άψογη δουλειά αλλά φταίει ο Ολυμπιακός που δεν παίρνουν πρωτάθλημα. Για τον παναθηναϊκό οπαδό το πρωτάθλημα είναι στημένο γιατί ο παο κάνει περισσότερα φάουλ από τους αντιπάλους του. Δεν φταίει η αμυντική λειτουργία της ομάδας ακόμα και αν αυτή έχει δεχτεί 17 γκολ ,κανένας δεν συζητάει ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο που μαρκάρουν/καλύπτουν τους αντιπάλους αλλά φταίει η διαιτησία. Η άμυνα ποτέ, μόνο η διαιτησία που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε μεταγραφές, όλα είναι κομπλέ, ο προπονητής είναι άψογος η ομάδα δουλεύει ρολόι στον αγωνιστικό χώρο αλλά τα φάουλ είναι περισσότερα εναντίων μας, άρα είναι στημένο. Αν βρεθεί ένας οπαδός του παο και πει ότι η ομάδα θέλει δουλειά σε κάποιους τομείς θα τον χαρακτηρίσουν ''Τζιγγερικο'', ''κρυφογαυρο'' κτλ. Δυστυχώς στον παο βλέπουμε φαινόμενα αμπραμοβιτς και πάλι, με την προπαγάνδα να πάει σύννεφο και στης πλάτες του ονόματος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ να γίνεται για άλλη μια φορά πάρτι.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Σχετικά με τον ΟΦΗ:
Δεν θα αποκλείσω τον χαρακτηρισμό "παράρτημα" αλλα απο τον Παναθηνανϊκό έχει κόψει Πρωτάθλημα, κύπελλο, του έχει κόψει και ευρώπη και του έριξε και μια 4αρα λίγο πριν πέσει κατηγορία, μην ξεχνάμε οτι τον γλένταγε ολη η Ελλάδα αλλα σε ολους έμενε οτι ο Παναθηναϊκός έπαιρνε 6 βαθμούς, σαν παράρτημα δεν έκανε καλά την δουλειά του πάντως
Σχετικά με τον Δούρο:
Ολος ο ντόρος έγινε με τις κλάψες του αλέφα απλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις, θα εξαιρέσω την φονική καρατιά του καστίγιο στον μπασινά (που δεν του έσπασε το ποδι να ησυχάσουμε τουλάχιστον ο ανίκανος) και προκαλώ οποιονδήποτε να μου βρει το γκολ του ΟΣΦΠ να μπαίνει, προσοχή ομως να μπαίνει να φαίνεται οτι η μπάλα περνάει την γραμμή, η μάλλον επειδή οι εικόνες μιλάνε καλύτερα απο μόνες τους, ορίστε το "Δουρειο" πρωτάθλημα:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καταρχην με στεναχωρει που εγω προσπαθησα να συζητησω με καποια, σωστα η λαθος, παντως δικα μου επιχειρηματα κι εσυ μου δινεις προφανως κοπυ πειστ απο καποιο σαιτ η "εφημεριδα" καποια αποσπασματα. ωραια, να βοηθησω την κουβεντα. σωστα τα περι οφη και δοξας, αν και οπως ξερεις η οικογενεια που δε θελω να πω τ ονομα της ηταν απ την κρητη. δεν θυμαμαι καν αν ο θοδωρος η καποιος αλλος ειχε ασχοληθει πρωτα με τον οφη και μετα με τον ΠΑΟ. εξαλλου ειναι γνωστο οτι καμια ιδιαιτερη αγαπη δεν ειχαν για την ομαδα μου. προφανως θα ξερεις τον αστικο μυθο για το πως πηρε ο κ. ταδε τον ΠΑΟ μετα απο μια παρτιδα ταβλι με τον νταιφα. απο κει και περα μου μιλας για 20 χρονια παντοκρατοριας και καλα του ΠΑΟ και μου γραφεις ΛΙΓΟΤΕΡΑ ονοματα που εκαναν βολτες σε "παραρτηματα" υποτιθεται του ΠΑΟ, απ οσα δινετε εσεις μεσα σε μια σεζον.
για τον παοκ, αρκει και μονο να σου θυμισω οτι τη χρονια του νταμπλ, χασαμε στην τουμπα και τη συγκεκριμενη στιγμη μπορουσε ανετα να χαθει το πρωταθλημα.

για το αισχος του καραισκακη, θυμαμαι πολυ καλα. η διαφορα ηταν 7 και θα γινοταν 4. δε μαθαμε ποτε τι θα γινοταν στο τελος. ερχεσαι στα λογια μου ετσι. αυτη ειναι και η διαφορα με ολες τις αλλες αυτοκρατοριες ας τις πουμε διαχρονικα του ελληνικου ποδοσφαιρου. ο οσφπ δεν πρεπει καν να απειληθει απο κανεναν, ουτε στους 4 βαθμους να μην τον πλησιασουν. ναι, το πιθανοτερο θα ηταν για μια σερα απο λογους, τελικα να το επαιρνε παλι το πρωταθλημα. απλα μ αυτο το σκηνικο, ιδιαιτερα με το γκολ οφσαιντ που δεν το συζητησε κανεις σ αυτη την ωραια χωρα, στο 90φευγα, ξεγυμνωθηκε πληρως ο προεδρος του και εδωσε σχεδον αιωνιο αλλοθι στους αντιπαλους του. για να μην πουμε το πιο ουσιαστικο προβλημα και συνεπεια που προκυπτει απ αυτα. οτι μεγαλωσε μια γενια ούγκανων που απαγορευουν να χασει η ομαδα τους, γιατι ετσι εχουν μαθει. δε νομιζω οτι ειναι υγιες αυτο. το βλεπεις γυρω σου. ακομα και χι να ερθει ο οσφπ, ακομα και φετος που γελαει ο κοσμος με το ελληνικο πρωταθλημα, να βγαινει εκεινος ο συνταξιουχος κυριουλης και να μιλαει για αδικια. τονε σφαξανε παλι στο γονατο στο περιστερι, εγκλημα κατα των βαλκανιων...

αυτη ειναι και η απαντηση σε οσα γραφεις για τους αντιπαλους του οσφπ, οτι δεν κοιτανε να φτιαξουν τις ομαδες τους. ο οσφπ τους εχει δωσει το αλλοθι να το κανουν αυτο. και γω θα ηθελα τις ομαδες να τις διοικουν παλαδίνοι με τον σταυρο στο χερι, ομως μ αυτα που βλεπω εδω και 15 χρονια ευχομαι να ερθει ο ξερεις ποιος στην παε ΠΑΟ και να γινει μαχη κορυφης στην ποδοσφαιρικη αλητεια με επαθλο το νομοτελειακο τελος του ελληνικου φουτμπωλ, αν υπηρξε ποτε κατι τετοιο.
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Η ερώτηση σου ήταν, αν θυμάμαι αριθμό δανεικών ανά έτος σε αυτές τις ομάδες και επειδή δεν θυμάμαι αλλά έζησα το ποδόσφαιρο από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και δεν κρατάω αρχείο σου απάντησα μέσα από copy paste. Οι δανεικοί του Ολυμπιακού είναι δικό σου επιχείρημα αλλά οι δανικοί του Παο είναι copy paste από κάποιο site; χμμ! Με λίγα λόγια δεν σε πείραζε που για 20+ χρόνια ο Παο μοίραζε παίχτες δεξιά αριστερά αλλά σε πείραξε που το κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία 5 χρόνια; Θα σε παρακαλεσω να μου πεις την γνώμη σου για το πόσο καθαρά ήταν τα πρωταθλήματα τότε και αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ΄΄σκοτεινό΄΄ σημείο σε εκείνη την ΄΄καθαρή'' εποχή. Γιατί έχει διαφορά το να δανείζει παίκτες ο Παο από το να δανείζει παίκτες ο Ολυμπιακός σε ομάδες ίδιας κατηγορίας;

Θεωρείς ότι το άχρηστο αυτό ανθρωπάριο (Σάββας Θεοδωρίδης) μιλάει για αδικία και γελάει ο κόσμος αλλά τα τιτιβίσματα του τουιτι, το παράγκα και όραμα και η προπαγάνδα του Σκαι είναι δείγμα υγείας στον αθλητισμό; Το καλύτερο σε όλα όσα έγραψες είναι τα περί ''αιώνιο άλλοθι''. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Το χειρότερο στο Ελληνικό πλέον αθλητισμό δεν είναι οι γενιά ''ουγκανων΄΄ όπως τους αναφέρεις, αλλά είναι η γενιά οπαδών του κουτόχορτου όπου έχει μεγαλώσει πλέον με τον κακό Ολυμπιακό και έχουν όπως λες ''αιώνιο άλλοθι''. Το κατάλαβες και μόνος σου ότι το αιώνιο άλλοθι δίνει χώρο σε τέτοιου είδους επιχειρηματίες όπου χαϊδεύουν τα αυτάκια των οπαδών, τους χρησιμοποιούν σαν ασπίδα κάνουν τις δουλείες τους και μετά άντε γεια. Τελικά το ''λεγε λεγε κάτι στο τέλος θα μείνει'' έγινε κάνονας, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα η τριάδα των αμπραμοβιτς, ήρθαν έκαναν την δουλειά τους και άντε γεια τώρα.
Στα 15 χρόνια που παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός ''ελέγχοντας'' θεούς και δαίμονες, πως πήρε 2 πρωταθλήματα ο Παο; Είχε καλύτερη ομάδα; Το έστησε το πρωτάθλημα ο Παο; Το ΄΄ξεστησε'' για λίγο ο Ολυμπιακός;
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Δε θα ασχοληθώ για το πόσα φάουλ έχουμε εμείς η πόσα πέναλτι (αφενός το κάλυψαν άλλοι και αφετέρου άλλο είναι το point μου).

Είναι ωραίο αυτό το πρωτάθλημα; Εγώ λοιπόν αν έβλεπα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αξιοκρατικό δε θα είχα πρόβλημα να νικάει ο οσφπ. Έστω ότι έχουμε 1 βαθμό διαφορά και το ντέρμπι κρίνει το πρωτάθλημα, δε θα έχει αγωνία και σασπένς; Φυσικά όλα να γίνονται κάτω από ένα καλό κλίμα (στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας τουλάχιστον). Από τη στιγμή που ο πρωταθλητής βγαίνει απ'το Σεπτέμβρη και οι υπόλοιπες ομάδες απλά μαλλιοτραβιούνται, τι να το κάνεις;

Τι να το κάνεις όμως όταν η μια ομάδα έχει 20.000.000 μπάτζετ και η άλλη 3.5 μύρια; Ξέρω, ουτοπικά μέχρι αηδίας είναι αυτά που λέω.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ειναι ωραιο που ουσιαστικα αντιστρεφεις το κλασικοτερο των επιχειρηματων των οπαδων του ΠΑΟ, που ειναι: "πως και ο ΠΑΟ στην 20ετη και καλα κυριαρχια του στα κεντρα αποφασεων και στη διαιτησια πηρε μονο 7, δε θυμαμαι ακριβως, πρωταθληματα?" και με ρωτας γιατι ο οσφπ αφησε 2 στα 15 να τα παρει αλλος.... εχεις δικιο, επρεπε 15 στα 15.

σου ξαναλεω οτι δεν εχει καμια σχεση ουτε ο αριθμος των παικτων που δανειζε ο ενας κι ο αλλος, ουτε, κυριως, ο αριθμος των ομαδων που τους δανειζε/δανειζει... εγω θεωρω οτι γενικα ειναι γελοιο φαινομενο, δεν υπαρχει πουθενα και η πρεπει να φτιαχτουν ΠΑΟ β και οσφπ β να παιζουν β εθνικη η τουλαχιστον να απαγορευτουν οι δανεισμοι στις ομαδες της σουπερλιγκας.

το αιωνιο αλλοθι το εχει δωσει ο οσφπ με οσα βλεπουμε εδω και τοσα χρονια μεσα και εξω απ τα γηπεδα. προφανως διαφωνεις, αλλα συμβαινει τοσο καιρο και τοσο συστηματικα που ναι, οι επομενες γενιες οπαδων των αλλων ομαδων, θα συνεχισουν να αντιπαθουν λυσασμενα τον οσφπ και οχι επειδη τον ζηλευουν, πιστεψε με.
επισης αν καταλαβα καλα οι προεδροι των αλλων ομαδων χαιδευουν αυτια και χρησιμοποιουν τις στρατιες των οπαδων τους για αλλες δουλειες, ενω ο προεδρος του οσφπ αγωνιά για την προοδο του ελληνικου φουτμπωλ. μπαινουμε σε αλλα χωραφια, αλλα δε συγκρινονται ουτε κατα διανοια οι δουλειες που εκλεισε πρωην προεδρος του οσφπ με τις δουλειες που υπονοεις οτι εκλεισαν καποιοι αλλοι.

ειναι αχαρο και λιγο παιδικο να συνεχισουμε αυτο το διαλογο, γιατι δε βγαζει πουθενα. απλα θελω να γινει κατανοητο γιατι νιωθουμε και σκεφτομαστε ετσι για τον οσφπ και θεωρω οτι η απαντηση: "μα, κι εσεις τα κανατε αυτα παλια" δεν ειναι πια αρκετη.
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Στο ξαναλέω άλλη μια φορά για να το καταλάβεις. Αν εσύ όλα αυτά τα βλέπεις για πρώτη φορά μάλλον ήσουν μικρός (το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας και ούτε θέλω να το παίξω ''γνώστης'' και σοφός) και δεν έχεις ιδέα το τι γινόταν σε άλλες εποχές. Παραρτήματα, παράγκες, βαλιτσοφορους παράγοντες, ξυλοδαρμούς διαιτητών και στημένους αγώνες κτλ μια οικογένεια τα ξεκίνησε στην Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα απλά μπαίνει ένας νέος όροφος στην παράγκα με νέο ιδιοκτήτη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όλοι μα όλοι είναι αθώοι εκτός από τον Ολυμπιακό.
 

sanada

Commoner
Joined
Dec 28, 2012
Messages
44
Πάντως μου αρέσει που οι φίλοι του παο(οχι μόνο σε αυτο το φορουμ αλλά και γνωστοί μου!) όποιος ειναι ολυμπιακός ντε και καλα πρέπει να ειναι πρόβατο επειδή ειναι ακόμα ολυμπιακός μετα απο αυτά που εχουν γίνει (μαρινακης,παράγκα κτλ κτλ). Αλλα οταν αναφέρεις τα αντίστοιχα του παο στο μπασκετ τα μονα που ακούγονται είναι για εξαφαπους, εξοχικά και σκούπες... :unsure:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
φιλε, ξαναδιαβασε αν δε βαριεσαι, αυτο το θρεντ απ την αρχη του, οπως και το αντιστοιχο μπασκετικο, και θα δεις οτι εδω δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Θα μου απαντήσει κανείς στο γιατί ο οσφπ έβγαλε ανακοινώσεις χθες; Τι προσδοκούν οι συγκεκριμένες δηλώσεις και γιατί τις έβγαλαν τώρα;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655


sanada wrote:
Αλλα οταν αναφέρεις τα αντίστοιχα του παο στο μπασκετ τα μονα που ακούγονται είναι για εξαφαπους, εξοχικά και σκούπες... :unsure:</blockquote>

Μπάσκετ: σκούζει μόνο ο ολυμπιακός για τα "εγκλήματα" του Παναθηναϊκού, και του λέει πως "έχει καταστρέψει το άθλημα". Η Ευρώπη υποκλίνεται στην ομάδα, οι μπασκετόφιλοι στην Ελλάδα παραδέχονται τον Ομπράντοβιτς και τον Διαμαντίδη, αλλά κατηγορούν τον Παναθηναϊκό ότι ανέβασε υπερβολικά τα μπάτζετ και ανάγκασε τους 2 αιώνιους να ξεφύγουν υπερβολικά σαν επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ποδόσφαιρο: σκούζει όλη η ελλάδα για τα εγκλήματα του Ολυμπιακού, όλη η Ελλάδα λέει πως ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο, κασσέτες Τριανταφυλλόπουλου ("ο οσφπ και το αιγάλεω να κερδάνε..."), υποκλοπές ΕΥΠ για τα στημένα ("βαγγέλη ψάξου..."), ακυρωμένα γκολ του Κατσουράνη, πέναλτι έξω από την περιοχή, πέναλτι με βουτιές του Γιαννακόπουλου, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Τζόρτζεβιτς με 15 εκτελέσεις πέναλτι, μαζικές κόκκινες σε αντιπάλους του οσφπ από το 1998 και μετά (μπορώ να σου βρω στατιστικά του Γαλάνη αν θες), καμμένα μαγαζιά και ξηλοδαρμοί διαιτητών που "δεν σφυρίζουν καλά τον οσφπ", τελευταία φορά που ο οσφπ έφαγε κόκκινη ή σφυρίχτηκε πέναλτι εναντίον του ήταν το 2011.

Θες όντως να εξισώσεις τις 2 καταστάσεις?

Εκτός αν αναφέρεσαι απλά στα εμετικά πρωτοσέλιδα της "Πράσινης" που συμφωνώ πως δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο και οφείλει να βάλει λουκέτο.


Petross wrote:
Και γιατι δεν κανει κατι η UEFA για αυτο;</blockquote>

Με μία λέξη: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ. Κάθε απόπειρα να κινητοποιηθεί η UEFA για τα θέματα του εγχώριου ποδοσφαίρου, επιφέρει απάντηση "ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟ", και συνεπαγώμενο πρόστιμο από την ΕΠΟ. Κόσμος αρμονικά πλασμένος.


<blockquote>Ασχετα βεβαια αν στα 15 αυτα χρονια ειχαμε τα ΄΄καθαρα΄' πρωταθληματα των Αμπραμοβιτς και Δουρου. Την εποχη που παιζοταν το ποδοσφαιρο καθαρο στους αγωνιστικους χωρους, για τους δανεικους σε ΟΦΗ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΕΔΕΣΑΙΚΟ κτλ εχεις να πεις τιποτα;</blockquote>

"Δούρειο πρωτάθλημα"...θα αναφέρεσαι φαντάζομαι σε εκείνο το περίφημο ματς στο οποίο, στο γκολ της ισοφάρισής σας, η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την γραμμή.

Το 2010 η ομάδα σου έχανε βαθμούς ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ από ομάδες όπως Καβάλα, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης και ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ βέβαια παράλληλα κατάφερε να με κερδίσει ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΝΤΕΡΜΠΙ (αξίζει να σημειωθεί αυτό για τον παραλληλισμό και μόνο, ότι ο Παναθηναϊκός στην πιο σπουδαία του αγωνιστική χρονιά έχασε δίκαια από τον κακό οσφπ, και προφανώς δεν έγινε το στήσιμο του αιώνα όπως γίνεται σε... άλλες περιστάσεις). Ο μόνος τρόπος να πάρεις πρωτάθλημα τότε, με την εικόνα της ομάδας του οσφπ (που βγήκε μετά 4η στα πλεη-οφφ), ήταν να σου δίνει έξτρα βαθμούς ως πριμ η ΕΠΟ, πράγμα που ευτυχώς ακόμα δεν γίνεται.

Αλλά αν θες να κατηγορείς τους "Αμπράμοβιτς" επειδή έχωσαν 70 εκατομμύρια στην ομάδα για την κάβλα τους, έφεραν παικταράδες που έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο (ενώ αντίστοιχα ο οσφπ, που είχε στον πάγκο εκείνο τον Βραζιλιάνο μάγο που κατάφερε να τον αποκλείσει από τον Πανσερραϊκό στο κύπελλο, έπαιζε τότε πχ με παίκτες επιπέδου σαν τον βράχο Ντουντου στο κέντρο, που μετά τα Χριστούγεννα δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του επειδή στις διακοπές του έπαιζε beach soccer για 7 μέρες), και κέρδισαν το πιο δίκαιο πρωτάθλημα της ιστορίας, οκ no problem. Προσωπικά έχω να το λέω πως ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται πως αδικήθηκε σε ματς μας, επειδή δεν πήρε ένα καθαρό πέναλτι μέσα στο ΟΑΚΑ.

"Παράρτημα ο ΟΦΗ"...θα αναφέρεσαι σε αυτήν την ομάδα η οποία το 1997 μας άφησε εκτός Ευρώπης φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ και αφήνοντάς μας 6ους-7ους κάπου εκεί. Και την ίδια ομάδα η οποία κάθε χρόνο μετά σκιζόταν να μας πάρει αποτέλεσμα στην Κρήτη. Ή που το 2008 (στην 100ετηρίδα μας!) μας νίκησε 3-0 στην Κρήτη και μας άφησε εκτός τίτλου. Πραγματικά, αν έβλεπα τέτοιο ζήλο από ομάδες όπως ο Πανιώνιος, θα κατάπινα την γλώσσα μου και θα έκανα τουμπεκί.

Αλλά ακόμα και έτσι, αν υποθέσουμε πως ισχύουν όσα γράφεις. Πες μου λίγο, πόσα πρωταθλήματα κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον καιρό που ίσχυε "ο νόμος βαρδινογιάννη"? Θες να σου πω? 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996. ΕΞΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ σε 17-18 χρόνια (1979-1996).

Πόσα πήρε ο οσφπ: 1980, 1981, 1982, 1983, 1987. ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (τα 4 σερί!!) στην "παράγκα του Βαρδινογιάννη".

Ποιες άλλες ομάδες πήραν πρωτάθλημα: ΑΕΚ (3 συνεχόμενα σε μια περίσταση), ΠΑΟΚ, ΛΑΡΙΣΣΑ (!!!). Μιλάμε για απάνθρωπη παράγκα, τα καβάτζωνε όλα.

Πέραν τούτου, οι διοικητικοί δεσμοί της ομάδας του ΟΦΗ με τους Βαρδινογιάννιδες ήταν υπαρκτοί και κάτι που προσωπικά κατέκρινα μια ζωή στην οικογένεια. Και είμαι ευτυχής που αυτές οι μαλακίες έχουν τελείωσει ανεπιστρεπτί, παρέα με την οικογένεια βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό.



 
Top Bottom