Football is life...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ε ρε τους καημένους τους Σκωτσέζους τι τους έμελε να πάθουν. Θα μνημονεύεται για πάντα αυτό το ματς και η εμφάνιση. Ζούμε την απαρχή μιας σπουδαίας περιόδου για την εθνική.

Αρκεί βέβαια κάτι Μάνταλοι, Ρότες, Μπακασέτες κτλ να πάρουν επιτέλους σύνταξη ή έστω να μείνουν για να μπαίνουν αλλαγή στο 80φεύγα για να ξεκουράζουν τα μικρά.

Σφίξιμο αμυντικής λειτουργίας και κόψιμο βήχα στους βουτηχτές, τώρα που είναι μικροί και εύπλαστοι, αναγκαίες συνθήκες για να τρώνε λιγότερα από όσα βάζουν.

Όλα τα γκολ ήταν χάρμα οφθαλμών αλλά ειδικά το δεύτερο δεν μπορώ να το βγάλω απ' το μυαλό μου. Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλο γκολ της Εθνικής μας με τέτοια άψογα συντονισμένη ανάπτυξη συν φυσικά το world-class τελείωμα από τον Καρέτσα. Μαγεία.

ο ιβαν αυτη την στιγμη ειναι ισως απο τους πιο τυχερους ανθρωπους στην ηπειρο.
εχει την ευκαιρια πανευκολα, σχεδον αβαδιστα - ακουραστα, να περασει στην ιστορια.

επειδη ομως νομιζω οτι τον εχω ψυχολογησει απο τα χρονια του στην παναθα, θεωρω οτι αποψε βρισκεται σε τρελλο αγχος και αναποφασιστικοτητα. θα κατεβασει αυτη την ενδεκαδα - μαγεια και στα επομενα ματς? η θα ριξει παλι μεσα μπακασετες, μανταλους, κωτσιρες κλπ κλπ?
η αγαπημενη του ποδοσφαιρικη ηλικια, οπως ολοι θυμομαστε, ειναι 29 με 30. πως θα εχει μεσα τα 20χρονα? θα αλλαξει τον εμφυτο συντηρητισμο του και το τσουκου τσουκου μπωλ τωρα στα γεραματα?

στην θεση του δεν θα το σκεφτομουν καθολου. πετα μεσα τα καθαροαιμα, δωστους χαλαρα και σχηματικα ενα συστημα για να εχουν μια ιδεα που ειναι η θεση τους και αστα να καλπασουν. επειδη ομως εχουμε να κανουμε με τον ιβαν, δεν ειμαι αισιοδοξος. μακαρι να κανει αυτο που δεν περιμενω, κι ας καταπιω τα λογια μου. το ευχομαι, αλλα δυστυχως δεν το πιστευω.
θα δειξει.

σε αλλα νεα, βλεποντας το διδυμο ζαφειρη - μουζακιτη, (θε μου φυλαγε, θα το ξεστομισω....) δεν ξερω γιατι, μου ερχοταν συνεχεια στο μυαλο τσαβι - ινιεστα. ειδικα ο ζαφειρης ακομα τρεχει, κοβει, πασαρει. και κοντευει δυομισι το πρωι.

Κι εγώ το φοβάμαι αυτό με τους ΜανταλοΜασουροΜπακασέτες που ανέφερε ο @Χειρομαλάχτης , συν τοις άλλοις διότι θα ασκηθούν διάφορες πιέσεις από δεξιά και αριστερά, ωστόσο θεωρώ ότι μετά το χθεσινό δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή. Πήραμε όλοι μας γεύση από κανονικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος πλέον δεν πρόκειται να ανεχθεί πισωγύρισμα στους "ηγέτες", τους "έμπειρους" και τους "εμβληματικούς".

Ιβανιάδα:

προφανως δεν μπορω να το αποδειξω, αλλά στο μυαλο μου 2 φορες ο ιβαν στην καριερα του (οσο ειναι στην ελλαδα και τον παρακολουθω απο κοντα) εκανε αυτο που του "επεβαλλαν" οι δημοσιογραφοι και η συντριπτικη πλειοψηφια στα σοσιαλ, για να τους δειξει οτι κανουν λαθος κι οτι ειναι εκεινος που εχει δικιο.

μια σ εκεινο το βολος - παο, που του την ειχαν πεσει ολοι να χρησιμοποιησει γερεμεγεφ πιο πολλη ωρα (τον εβαζε κατι σκαρτα δεκαλεπτα κι ο αλεξαντερ τα καρφωνε, αν δεν θυμαστε και μετα τον αγνοουσε απλα και δεν τον εβαζε καθολου)... με το σκορ 0-0 στο 60 ριχνει μεσα τον αλεξ, που ειχε να παιξει δυομισι μηνες. γνωμουλα μου (εντελως καφενειακη) ηταν οτι κατι ειχε ακουσει ο ιβαν για τις προθεσεις του αλ αφουζ κι ηθελε να δειξει οτι καλα κανει και παιζει οπως παιζει κι οτι ο γερε δεν ειχε να προσφερει τιποτα.
δυο γκολακια ο αλεξ, 0-3 και γεια σας. ισως να θυμαστε τα τηλεοπτικα πλανα του φαρμακωμενου κυριολεκτικα ιβαν, μετα τα τεμαχια του σουηδου. παιζει να ηταν η πιο δυστυχισμενη φατσα εβερ, τεχνικου που σκοραρει η ομαδα του.
μετα απ αυτη την εξελιξη, μπορουσε να το σωσει και να παραιτηθει. τυπου: "κοιταξτε παιδια, εχω κρατησει στον παγκο εναν τυπο δυομιση μηνες. τον βαζω μιση ωρα και με ξεφτιλιζει με δυο γκολακια? παιρνω το καπελακι μου και φευγω". μπα. γαντζωθηκε στο καρεκλίνι. οπότε μετα μια βδομαδα γεια σας απο την καραφλη οχια (παντα ηθελα να το γραψω αυτο...)

κι η αλλη χτες. τον πρηξανε για την ενδεκαδα του πρωτου ματς, που οντως ειχε οδηγησει σ ενα τραγικο πρωτο ημιχρονο. και, λεω εγω, σκεφτηκε: αληθεια τωρα? θελετε τα πιτσιρικια? θα ριξω μεσα ολα τα πιτσιρικια μαζι και δε θα προλαβαινουμε να μετραμε γκολακια πισω...
τα πιτσιρικια οργιασαν και μας εβγαλαν τα ματια.
τωρα να δω τι θα κανει. μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

βεβαια υπαρχουν φιλαθλοι μπαλαδοφατσες που τον αποθεωνουν για χτες και δωστου: "τα μωρα ΤΟΥ ΙΒΑΝ" και δωστου "ο αρχιτεκτονας της ομαδαρας" κλπ κλπ. γι αυτους εχω την απλη ερωτησουλα: γιατι δεν εβαλε τοτε την πιτσιρικαρια στο πρωτο ματς, που ηταν και εντος και θα τους εδινε φτερα στα ποδια ο κοσμος?

ναι, ξερω, εντελως κουκου και ακραια η θεωρια μου. σορυ, ποτέ δεν ειπα οτι ημαντε νορμαλ σ αυτα που σκεφτομαι. προφανως δεν θα αποδειχθει ποτε οτι εχω δικιο, ακομα και στην ελαχιστη πιθανοτητα που συμβαινει αυτο που εγραψα. και δεν μου ειναι καν αντιπαθης ο ιβαν, ουτε τα γραφω απο κακια. απλα οσα γραφω, προκυπτουν απ την ποδοσφαιρικη φιλοσοφια που ειχε δειξει στα χρονια του στον παο: καμμια σημασια στην ομαδα των νεων, συμμετοχες μονο του αλεξανδρό στο ροτέισο κι αυτες με το σταγονομετρο, τρομερη πιεση απ τον κοσμο μπας και αρχισει να δινει χρονο σε φωτη και βαγια, και τελος το 99% των μεταγραφων (που με τα χιλια ζορια εκανε) ηταν αυστηρα στην ηλικια των 29 με 30.

αλλαζει ο αθρωπος στα 62? πολυ θα το θελα, αλλά μπα.

Συμφωνώ με τον Μαλακτη. Ο συντηρητισμός και η κακομοιριά του φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι.
Δεν ξέρω τι άλλαξε μέσα του στο δεύτερο, αλλά ελπίζω να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα πρέπει να δώσει την εθνική στην νέα φουρνιά,

Τέρμα βλακωδες άρθρο, προσπαθεί να συγχωνεύσει μέσα σε μια παράμετρο όλα τα υπόλοιπα που πλαισιώνουν και καθορίζουν την ποδοσφαιρική συμπεριφορά. Νομίζει ότι συγκρίνει όμοια με όμοια στην αγαθή περίπτωση.

το συρμα επεσε πριν καν τελειωσει ο αγωνας. ο νταμπιζας ταχα με χαμογελακι σχολιασε για "ευχαριστους πονοκεφαλους" του ιβαν και αναρωτηθηκε "ποιους θα βαλει μεσα τωρα που θα επιστρεψουν οι τραυματιες - τιμωρημενοι".
ολος ο κοσμος αυτη την απορια εχει. εγω θα στοιχηματιζα ζωτικα οργανα του πολυπαθου και συναμα πολύποθου κορμιου μου οτι σιγα σιγα (δεν ειναι ντιπ χαζος) θα φερει πισω τους "μπαρουτοκαπνισμενους" μυκονομύστες μπεκατσέτες και μανταλους. 2-3 στην αρχη, 4-5 στο επομενο ματς και 8 στο μεθεπομενο.

κι ετσι θα χαθει μια νομιζω πρωτοφανης στα παγκοσμια χρονικα ευκαιρια να μαθουμε το ταβανι μιας ωραιας παρεας που τυχαινει να παιζει ολοκληρωτικο ποδοσφαιρο σε τετοια ηλικια.
στο πραγματικα πρωτοφανους ηλιθιοτητας, ακομα και για τα δεδομενα του sdna, αρθρο προσπαθω ν απαντησω αλλά δεν περναει, πολυ αναμενομενα, το σχολιο μου. η πρωτη επιφανειακη λογικη παρανοια ειναι οτι ποτέ δεν ειχαν την τολμη προπονητες της εθνικης να βαλουν μεσα οχι 20χρονο, αλλά 25 χρονο οπότε (duh) οι λιγες επιτυχιες οπως και οι πάμπολλες αποτυχιες εγιναν με 30αρηδες.
τα θεμέλια του ιβανολατρικού στατους κβο του γκρηκ φουτμπωλ απο χτες εχουν αφηνιασει, θεωρω εχοντας παρει γραμμη απ τους "αρμοδιους". ο νι
butt-plain-emoji-1024x991-r05zjh8p.png
γιαννης χτες εγραψε αρθρο, επισης τραγικο, αφου ηταν αγιογραφια του ιβαν, οπου μεσα ειχε χωσει πολυ πραγμα για το πως δεν θα ακυρωθει προφανως η γενια των 30αρηδων και εννοειται οτι θα εχουν ρολο που θα εξαρταται απ τα δεδομενα του εκαστοτε ματς.

καλα, το περιμενα, αλλά ρε φουστη, το μονο παραδειγμα που πλησιαζει σε αυτο που συνεβη προχτες ειναι η ισπανια του ντελαφουεντε. αν αντιδρασουν οι "αρμοδιοι" με τον γνωστο ελληνικο τροπο θα εχει χαθει πρωτοφανης ανεπαναληπτη ευκαιρια, εστω για 10 χρονια μονο, να φθασουμε σε τιτλους, οχι απλα προκρισεις.

ελα ρε ιβαναρε. βγες ΜΙΑ ΦΟΡΑ απ την μιζέρια σου και κανε αυτο που πρεπει.
και θ αναψω μια λαμπαδα ισαμε το μποι σου στην εκλησά ΚΑΙ θα κατεβασω ολη την δισκογραφια καρβέλα.
κατσε να στολισω το ποστ να μην ειναι ξερο (τραγουδαρα μπαι δε γουει):

Το διαλεκτικό τέχνασμα του "αχυράνθρωπου" είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους έλληνες δημοσιογράφους. Παίρνουν την χαρά του κόσμου που είδε καλό ποδόσφαιρο και διάθεση από τους παίκτες και την διαστρεβλώνουν στο " άρα θέλετε να σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν". Όχι, θέλουμε τα γέρικα άλογα να παίζουν αν το αξίζουν. Δεν θέλουμε να εκμεταλλεύονται τις φιλίες τους στον δημοσιογραφικό κόσμο, τις κλίκες και τους μάνατζερς για να έχουν ρεζερβέ μια θέση που δεν αξίζουν και να την στερούν από κάποιο νέο παιδί που την αξίζει.

Προσωπικά θεωρώ ότι 2 παλιοσειρες έχουν θέση στην βασική 11αδα. Ο ένας είναι ο Σιωπής γιατί 6αρι δεν έχουμε και μπορεί έτσι ο Ζαφειρης να πάει 8αρι που είναι η φυσική του θέση.
Ο άλλος και ξέρω ότι θα διαφωνήσουν μερικοί είναι ο Μπακασέτας. Στην εθνική παίζει παραδοσιακά καλύτερα, καλά είναι τα "μικρά" αλλά χρειάζεται και ένας πιο έμπειρος να βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις, να βάλει μια φωνή, να γκρινιάξει στον διαιτητή κτλ. Επίσης ο Κωνσταντέλιας παρα το εκπληκτικο του τελευταιο παιχνιδι, δεν ειναι σταθερος και αξιοπιστος για να στηθει πανω του η επιθεση

αγαπητε νειμλε, μπορει και να εχεις δικιο. ωστοσο:

- ο ζαφειρης ηταν αλανθαστος. μια φορα μονο γλυστρησε κι εκαναν ευκαιρια οι αλλοι, οχι οτι πουλησε την μπαλα ξερω γω. κι ηταν πολυ καλυτερος απ τον σιώπη στο επιθετικο κομματι της δουλειας του. δεν καταλαβαινω γιατι ν αλλαξουμε καποιον που πηρε 9 προχτες με καποιον που στο πρωτο ματς πηρε 6 με 7 (γνωμουλα μου). επισης χωρις να ειμαι κανας γκουρου της προπονητικης, καφενειακα τα ματακια μου ΔΕΝ ειδαν προχτες 6αρι και 8αρι. και ο ζαφειρης κι ο μουζακιτης την ιδια δουλεια εκαναν. ετρεχαν σαν σκυλοι, εκοβαν και μοιραζαν την μπαλα μπροστα και πισω με τεραστια επιτυχια στις πασες.

- να στο πω χοντρα, ακομα κι αν ειχα τον μεσι, (στα 30 του ας πουμε, οχι τωρα), εγω αν ημαντε προπονητης, δεν θα τον εβαζα στην θεση του ντελια. η εξηγηση ειναι πολυ απλη, μία λεξη ειναι: ΧΗΜΕΙΑ. παρεα. αυτα τα πιτσιρικια εχουν βρει, ετσι εξηγω αυτο που ειδαμε προχτες, εναν δικο τους κωδικα επικοινωνιας, της γενιάς τους, που οδηγει σε μαγικα πραγματα μεσα στο γηπεδο. χωρια που ο ντελιας με τον τζολη παιζανε απο δωδεκαχρονα μαζι στα παιδικα του παοκ. την no look πασα - ζωγραφια στο τριτο γκολ την εκανε ετσι χαλαρα, γιατι ηξερε οτι θα ειναι εκει ο τζολης, την εχουν κανει 100 φορες ξερωγω θρου δη γίαρς. ποιος μπακασετας τωρα? ειναι αλλης γενιας, νοοτροπιας και ποδοσφαιρου παικτης. τα πιτσιρικια παιζουν ενα jogo bonito ανεπαναληπτο σιγουρα στα ελληνικα δεδομενα και σπανιοτατο στα παγκοσμια, ιμχο. το να τους το κοψουμε με ταχατες "ενεσεις εμπειριας" στην ενδεκαδα θα ειναι μεγα εγκλημα, πιστευω. αστους μεσα και οσο κρατησει ολο αυτο. τι εχουμε να χασουμε? μονο να κερδισουμε εχουμε.

Ωραία όλα αυτά αλλά θεωρώ ότι απέναντι σε ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς αυτό το αερατο αλλά light σύστημα δεν θα αποδώσει. Και με την Σκωτία μέχρι το 20 είχαν κάνει στο χαλαρό δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Μετά τους εξαφανίσαμε το τόπι ναι, αλλά αυτοί ήταν μια ατεχνη ομάδα που βασίζονταν στην δύναμη. Απέναντι σε καλύτερες πιο τεχνικές ομάδες θα έχουμε πρόβλημα.

εγω παλι νομιζω πως απεναντι σε ομαδες σαν την σκωτια, λογικα θ αντιμετωπιζε προβλημα το δαντελενιο, χορευτικο στυλ των πιτσιρίκων. δυνατες κ ατεχνες ομαδες υποθετικα θα επρεπε να "τρομαξουν" τα παιδια και να γκρεμισουν το στυλ παιχνιδιου τους με 5-6 κλωτσιες και τσαμπουκά. δεν συνεβη.

μπορει να χεις δικιο, θα το δειξει η συνεχεια. κι εγω μιλαω με δειγμα ενα ματς μονο, αλλά δεν ξερω, μου εμπνεει τρομερη εμπιστοσυνη αυτο που ειδα. μακαρι να τους ξαναδω ετσι ολους μαζι και να παιζουν με αντιπαλο ομαδαρα, αλλά οπως εγραψα και πιο πανω εχω σοβαρες αμφιβολιες αν θα συμβεί.

Back