Football Manager 2026: "Το πρώτο πραγματικό sequel εδώ και δεκαετίες"

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
να διευκρινησω οτι δεν ειμαι αρνητικος με το γπ στο κειμ, απλα ειμαι αδιαφορος, δεν ειναι το ιδιο.

επισης μ εκνευριζει οταν το βαζουν μπροστα για να δικαιολογησουν, οπως εκαναν ηδη, ενα μερος της ματαιωσης του fm25. γιατι δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα οτι στησανε διαφορετικη ολοκληρη "ποδοσφαιρικη" συμπεριφορα. απλα εφτιασαν διαφορετικα αθρωπακια, με περουκες και (μικροσκοπικα) βυζγια και τα πεταξανε στο γηπεδο, εχοντας απο κατω οτι ειχαν στησει ηδη σε ανιμεισονς και γκειμπλει για το αντρικο. το μονο που μπορει να εφαγε χρονο ειναι η δημιουργια της νταταμπέι, αυτο το καταλαβαινω. γιατι επρεπε να στησουν ενα δικτυο καινουριο και να ελεγξουν την καθε ομαδα και παικτρια χωριστα, μιας και ειναι κατι αγνωστο ακομα στον χωρο του fm και γινεται για πρωτη φορα.

ρε θηριο, ασχολεισαι με το τρεινινγκ? δηλαδη βαθια, του τυπου προπονω τον ταδε με ειδικη εμφαση στις κεφαλιες, τον διπλα στο τακλινγκ και τον τριτο στο ντριμπλινγκ? εχεις τον ανυποκριτο θαυμασμο μου. ειπαμε, ειμαι συνειδητα και αμετακλητα νολάιφερ, αλλά αυτο δεν θα μπορουσα να τ αντεξω. βανω τους βοηθους και τρεχουν οτι αφορα τρεινινγκ, αφου τους εχω διαλεξει προσεκτικα, εννοειται.

απλα εφτιασαν διαφορετικα αθρωπακια, με περουκες και (μικροσκοπικα) βυζγια
Τα βυζγια είναι βυζγια, οπότε τα εκτιμάμε όπως και να χει

ρε θηριο, ασχολεισαι με το τρεινινγκ? δηλαδη βαθια, του τυπου προπονω τον ταδε με ειδικη εμφαση στις κεφαλιες, τον διπλα στο τακλινγκ και τον τριτο στο ντριμπλινγκ? εχεις τον ανυποκριτο θαυμασμο μου. ειπαμε, ειμαι συνειδητα και αμετακλητα νολάιφερ, αλλά αυτο δεν θα μπορουσα να τ αντεξω. βανω τους βοηθους και τρεχουν οτι αφορα τρεινινγκ, αφου τους εχω διαλεξει προσεκτικα, εννοειται.

Ναι το training το αναλαμβάνω εγώ στα παιχνίδια μου. Αναλαμβάνω τοσο το pre-season, όσο και το training κατα την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου όλης της ομάδας γενικά. Στο τι θέση/ρόλο θα παίζουν κτλ Δεν το αφήνω στους βοηθούς.

Το personal training το αναλαμβάνω σε παίχτες που θέλω να κρατήσω για εύλογο χρονικό διάστημα στο roster της ομάδας, δηλαδή τους θεωρώ βασικούς/κορμό της ομάδας (συνήθως είναι νεαροί σε ηλικία παίκτες), οπότε τους θέλω να είναι ετοιμοι και ικανοί να κάνουν αυτά που θέλω σύμφωνα με την τακτική. Αν πρέπει να κάνουν κεφαλιές, τακλιν, πασες κτλ τους κανω training.

Last edited:
Προσωπικά αναλαμβάνω τις ατομικές προπονήσεις παικτών από την πρώτη ομάδα και ταλέντων με προοπτική από τις ακαδημίες. Όλα τ' άλλα τα αφήνω στο βοηθό, απλά όταν βγαίνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αλλάζω ένα, δυο πραγματάκια.

Λογικά, όσο αφορά το '26, θα ξεκινήσω journeyman save, θα προσθέσω μερικές γυναικίες λίγκες, κι αν το θέλει ο Θεος του FM τότε θα περάσω μια βόλτα από τα αποδυτήρια τους!!!

Αφήνεις το καλύτερο απέξω. Μετά δένεσαι κιόλας και γίνεσαι Αλαφούζος. Δεν πουλάς με την καμία

Πολύ ωραίες προσθήκες το Dynamic Mode και το 2D ανάμεσα στα highlights!

edit: Εμφανίστηκε και το Game Pass!

Last edited:
Σε αυτό το βίντεο πρέπει να πω ότι τα highlights της match engine έμοιαζαν αισθητά βελτιωμένα από το πρώτο trailer. Συμφωνείτε ή είναι ιδέα μου;

Μπορεί να διάλεξαν καλύτερα στιγμιότυπα. Λογικά όσο περνάει ο καιρός (και τα χρόνια) θα βελτιώνονται όλο και περισσότερο με τη νέα μηχανή γραφικών.

αλλαγες στις αγοραπωλησιες παικτων.
δεν φαινεται ασχημο. υποθετω οτι, οπως τα βλεπω, γινεται επιτελους πιο ευκολο το να πουλησεις/ξεφορτωθεις παικτες που γυαλιζουν τον παγκο. σημαντικο.
για να δουμε...

Δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό όμως αυτό! Οι παίκτες-παλτά που δεν φεύγουν με τίποτα είναι μεγάλο πρόβλημα σε πολλές ομάδες.

Δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό όμως αυτό! Οι παίκτες-παλτά που δεν φεύγουν με τίποτα είναι μεγάλο πρόβλημα σε πολλές ομάδες.
Τί εννοείς? Το έχουν και άλλοι πέρα από τον Παναθηναϊκό? :p

μα δεν εννοω οτι το παιχνιδι θα τους "διωχνει" πιο ευκολα, ως cheat - "εξυπηρετηση".
απ οτι καταλαβα, θα ειναι πιο οργανωμενη/αποτελεσματικη η διαδικασια. εκτος απ το να τους βγαζεις απλα στην αγορα, θα μπορεις να δεις ποιες ομαδες θενε παικτη στην θεση του "βιλενα" (τυχαιο, χαρακτηριστικο παραδειγμα) και θα κανεις σ αυτες ξεχωριστα προταση (εχμ, στην πραγματικοτητα θα ζητας γονατιστος να τον παρουν τσαμπα...)

Γενικά πάντως η συνεργασία που έχουν κάνει με το TransferRoom, αν την εκμεταλλευτούν σωστά, θα μπορούσε να απογειώσει το θέμα των μεταγραφών το FM, την όλη εμπειρία. Διότι όπως και να το κάνουμε είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Λογικά την Πέμπτη θα έρθει και η beta οπότε θα ρίξουμε τις πρώτες.. ματιές. Επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι και στο pass, day one, όπως και τα προηγούμενα.

Τελικά η beta δεν ήρθε αλλά ανακοινώθηκε η προσθήκη των εθνικών ομάδων, με update πριν το Μουντιάλ, και πολυετής συνεργασία με την FIFA.

Δυστυχώς οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι καλές.

Οκ, το νέο UI θέλει σίγουρα τον χρόνο του για να το συνηθήσεις όταν τόσα χρόνια έχεις μάθει σε κάτι διαφορετικό. Το προβλημα όμως βρίσκεται αλλού.

- Για αρχή. Το UI είναι τεράστιο. Εννοώ μεγάλη γραμματοσειρά, μεγάλα Tabs κτλ. Δείχνει να έχει φτιαχτεί πολύ πρόχειρα. Δεν δείχνει επαγγελματική δουλειά. Η μετάβαση από το ένα tab στο άλλο, το ανοιγμα/κλείσιμο τους είναι αργό σαν να λαγκάρει. Σε αρκετές περιπτώσεις είδα το περιεχόμενο τους να βγάνει έξω από τα όρια του tab και να κάνει overlap μέσα στα περιεχόμενα άλλου tab. Αυτά θεωρητικά διορθώνονται με κάποιο patch. Πάντως σε γενικές γραμμές ο σχεδιαμός του UI φτιάxτηκε με γνώμονα τις κονσόλες και όχι το PC.

- Το κυρίως πρόβλημα όμως βρίσκεται αλλού. Και κάνω quote ποστ του Ναυαρχου, ο οποίος περιγράφει ακριβώς την κατάσταση.

Θα δούμε, ειδικά στο interface είμαι επιφυλακτικός διότι μπορεί κάτι να φαίνεται επιφανειακά εύχρηστο αλλά να μην έχει σωστή δομή. Το κριτήριο που χρησιμοποιώ για να κρίνω την ποιότητα ενός interface είναι πόσα κλικς απαιτούνται για να εκτελέσεις τις πιο συνηθισμένες εργασίες. Αν χρειάζονται πέντε κλικς για να δω τους παίκτες που είναι transfer listed, έχουμε πρόβλημα.

Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς αυτό. Στα παλιά FM με ένα κλικ στο αριστερό βασικό Μενού/Μπάρα έμπαινες ακριβώς εκεί που ήθελες και έβρισκες την πληροφορία που χρειαζόσουν. Τώρα για να πάρεις την ίδια πλήρη εικόνα αυτού που θες απαιτούνται περισσότερα κλικ/μετάβαση σε νέο tab και ξανά κλικ για πιο αναλυτικό tab κτλ. Και αυτό συμβαίνει σε εργασίες που χρειάζεται να βλέπεις καθημερινά.

Επίσης λόγου το ότι όλα είναι πολύ μεγάλα, αναγκάζεσαι να κάνεις διαρκώς mouse scrolling το περιεχόμενο των tabs για να δεις όλα όσα θες.

- H match engine προφανώς έχει καλύτερα γραφικά από τα προηγούμενα FM. Ένα ματς/φιλικό έπαιξα οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για το πως δείχνει το παιχνίδι, το ποσο ρεαλιστικά συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές κατα την διάρκεια του αγωνα κτλ.

- Στο steam το παιχνίδι τρώει τρελό κράξιμο και πολλοί φαίνεται να έχουν τεχνικά προβλημάτα και κρασαρίσματα. Προσωπικά δεν είχα κανένα, την ομολογουμένως λίγη ώρα που έπαιξα.

Σε γενικές γραμμές σπάνια κάνω pre-order (το FM26 να είναι το δεύτερο ή τρίτο που έχω κάνει ποτέ), αλλά το μετάνιωσα. Οπότε και έκανα refund το παιχνίδι. Παρ' όλο που το αγόρασα από το Fanatical, δέχτηκαν την αίτηση μου για refund αμέσως δίχως να με ζαλίσουν.

Όποτε συστήνω υπομονή και βλέπουμε αν διορθωθεί τίποτα στο μέλλον. Κρίμα.

Σίγουρα θα τα διορθώσουν όλα στο μέλλον. Τους εμπιστευχαχαχαχα.. Ούτε καν.
Πέρα από την πλάκα όμως το παιχνίδι βρίσκεται σε beta και έχουμε μια βδομάδα ακόμα για το κανονικό release. Θα χουν πάρει και αρκετό feedback μέχρι τότε. Δεν αναμένονται θαύματα αλλά όλο και κάποιο patch θα ετοιμάσουν. Λογικά.
Όλα τ' άλλα είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Αν τα μενού δεν είναι άκρως εκνευριστικά τότε προσωπικά 1-2 κλικς παραπάνω δεν με ενοχλούν.
Στο steam εμένα δεν μου εμφανίζει τίποτα αλλά αν γενικά είναι τόσο χάλια τι να πω? Όντως κρίμα.

με ανησυχησε το ποστ του ebon page κι εκατσα και ειδα αρκετα βιντεος.
εχει τρομερη πλακα οτι απ οτι φαινεται ολοι συμφωνουν οτι επιτελους εχουμε αξιοπρεπη, Ομορφη ματς εντζιν.
και, απιστευτο, πηγανε και χαλασανε το ui.

γενικα συζητιεται αρκετα κατι που ειπε ο μαιλς ή ποσταρε καπου η si (προσωπικα δεν το χω δει) οτι δηλ. απ τους 20 μυρια παικτες που καποια στγμη ασχοληθηκαν με το fm24, τα 15 μυρια ηταν σε κονσολα και μονο τα 5 σε πισι. πραγματικα εντυπωσιακο και "ανησυχητικο" νουμερο, μιας και τα περισοτερα στραβα του ui, ισως και να οφειλονται στην "κονσολοποιηση" του.

δεν το εχω αγγιξει προφανως οπότε δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλά τα "στραβα" νομιζω συνοψιζονται σ ενα ποστ που ειδα σε καποιο απ τα βιντεα που παρακολουθησα:

"...30 hours in and I still don’t ‘get’ the UI. It’s clunky, it’s confusing, the amount of pages which are redundant is ridiculous, the unnecessary scrolling on literally every page, the awful usage of space on many pages, the dumbing down of information, the lack of data, lack of immersion, lack of detail, Is that not what we play FM for? At this point, it’s closer to FIFA career mode than ever before, and for me that is worrying

AND you should be able to see the entire league table without needing a scrollbar.."

σορυ, αλλά ΑΥΤΑ τα πραγματα δεν διορθωνονται σε μια βδομαδα. και δεν ξερω καν αν μπορουν να διορθωθουν γενικοτερα. πολλοι θυμηθηκαν τωρα οτι σ ολα τα επισημα τρειλερς της si, το 90% του χρονου ηταν η ματς εντζιν και οταν εδειχνε ui, ουσιαστικα ηταν μεμονωμενα "slides" και δεν εδειχνε ποτέ πως πας απο μενου σε μενου, με ποιον τροπο κανει pop up η οθονη που θες, αν παρουσιαζει λαγκ απ το πατημα του ποντικιου μεχρι την εμφανιση της κλπ.
δεν τους φταιει κανεις. οκ, καταλαβαινω την αναγκη να στησεις σε κατι εντελως καινουριο (unity) την ματς εντζιν, αλλά δγιαολε, ειχες απ το fm 24 αφθονο χρονο να φτιαξεις τα μενου, που ειναι ενα εντελως χωριστο κομματι. εκεινο το ερμο το fm25 που ματαιωθηκε, τοσο χάλια ηταν πια? ουτε τα μενου δεν μπορουσες να κρατησεις απο κει? γιατι δειχνουν σαν να ξεκινησαν τωρα να τα δουλευουν και εχοντας ριξει ολο το βαρος τους στην απεικονιση, τα εχουν λογικα σκατωσει ελαφρως.

τελος παντων, σε λιγες μερες θα εχουμε τις απαντησεις. το θεμα ειναι οτι ηδη εχει χασει την εξωθεν καλη μαρτυρια η si, και δεν ξερω αν μπορει ν αντεξει ενα φλοπινγκ στα ρηβιους του στημ με την κυκλοφορια του γκέιμ, αν υπαρχουν αυτα τα προβληματα.

τελειωνω μ ενα βιντεο που απ ολα οσα ειδα, μου φαινεται να παρουσιαζει καλυτερα την κατασταση με παραδειγματα και ψυχραιμη ματιά, αν και δεν ειχα ξαναδει τον τυπο, ουτε εχει τους μυρια συνδρομητές... (ωστοσο "gray hair gaming" ειναι γαμάτο ονομα για καναλι και οσο ναναι, οποιος εχει ακομα μαλλιά και δη γκριζα, ταυτιζεται...)
βεβαια προφανως κανει και λιγο νιτπικινγκ, αλλά δγιαολε, πρεπει να παραδεχτουμε οτι ολοι οσοι εχουμε μια ελαφρα (ή βαρια, δεν κρινω... 😆 ) εξαρτηση με το φουμου, δεν γουσταρουμε απλα να "βλεπουμε ματσακι" (αν ηταν ετσι, θα παιζαμε φιφα) αλλά λατρευουμε και τους πινακες, τα στατιστικα και τα διαφορα μενου που αφορουν την ομαδα μας. αρα, ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Έχει πέσει ένα patch μεχρι στιγμής.

Το UI πέρα από το οτι θέλει περισσότερα κλικς για να βρεις αυτό που θέλεις, προσωπικά το βρίσκω, να το πω απλά, δυσανάγνωστο. Κουράζει.

Επίσης έχουν αφαιρεθεί αρκετά πράγματα που υπήρχαν στο FM24. Όπως π.χ τα attributes του επιτελείου σου, διάφορα στατιστικά/διαγράμματα της ομάδας. Βασικές ενέργειες για να δημιουργήσεις με ευκολία το training τόσο σε επίπεδο ομάδας, όσο και σε ατομικό. Λείπουν διάφορα πραγματάκια δίχως να έχουν αντικατασταθεί από κάποια άλλη λειτουργία.

Στον χρόνο που έχουν μέχρι τις 4 Νοεμβρίου δεν προλαβαίνουν να κάνουν και πολλά.

ΕΔΙΤ: τώρα που το θυμήθηκα, έχουν αφαιρέσει ακόμα και την δυνατότητα συγκρισης μεταξύ 2 παιχτων. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό πια. Αυτό ήταν κάτι που προσωπικά το χρησιμοποιούσα συχνά,

Last edited:
Back