Football Manager 2026: "Το πρώτο πραγματικό sequel εδώ και δεκαετίες"

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είδα το βιντεάκι του γκριζομάλλη γκέιμερ και απογοητεύτηκα όσο δεν πάει. Τελικά, απ' ότι φαίνεται για την ώρα τουλάχιστον, το 26 θα είναι η beta του 27. Τρομάζω για το τι με περιμένει από βδομάδα που θα το ξεκινήσω.

τρελλο φεισπαλμ. οσο το ψαχνω, τοσο χειροτερο γινεται.

θα βαλω κι αλλο ενα βιντεο, που μαλιστα αναφερεται και στα συγκεκριμενα που λεει ο εμπον παραπανω. ο τυπος δεν ειναι απ τους "χειτερς", ισα ισα ειναι εκεινος στον οποιον εδωσε προσφατα ο μαιλς συνεντευξη. ειναι η συνεντευξη που ειπε το ΠΕΡΙΦΗΜΟ (απατσου βαιμπς αρ στρονγκ..): οκ, θετε περιπου 20 ωρες να συνηθισετε το νεο ui, αλλά μετα θα ειστε οκ...
τρατζικ. να λες τωρα σε καποιον που δεν ειναι νολαιφερ σαν και μενα π.χ. ,αλλά εχει υποχρεωσεις, τρεχει ολη μερα, κυνηγαει και κανα δυο κουτσουβελα και παιζει κυριως το πσκ, οτι κατσε παιξε 20 ωρες (που μπορει ουσιαστικα να ειναι κανενα διμηνο ξερω γω πραγματικου χρονου) και θα σ αρεζει μετα.... 🤔 χμμμμ,και δεν θα μπορεις ουτε refund να κανεις τότε....

που λες ο τυπος προσπαθει να ειναι υποστηρικτικος στην εταιρεια και το γκειμ, αλλά η ιδια η τωρινη κατασταση του κειμ τον κανει να το "θαβει" ουσιαστικα. απλα, γιατι δεν γινεται αλλιως, η πραγματικοτητα ειναι συντριπτικη. και περα απ ολα τ αλλα, που τ αναλυει μετα, το ΒΑΣΙΚΟ προβλημα ειναι η κονσολοποιηση. οι υποψιες που ειχα βλεποντας το προηγουμενο βιντεο, επαληθευονται δυστυχως.

το ξερατε οτι η ιδια η si σε μπλογκ ποστ πριν 4-5 μερες με τιτλο "first ten things to do in fm26" ειχε ως ενα απ αυτα το εξης:
"Consider a controller" ?? (δειτε το στο 15' περιπου του βιντεο)

😡😡😡😤😤😤😤😤😤🤬🤬🤬

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ? κονσιντερ εσυ αγαπημενη si, να κανεις ρολό τον κοντρολερ και να τον τοποθετησεις αργα και με μικρες ηδονικές φωνίτσες εκει που δεν λαμπει ο ηλιος, λεω εγω. ντροπη, ρε ζωα. θετε να φτιαξετε κονσολ φρεντλυ χειρισμο? φτιαξτε. αλλά φτιαξτε κι εναν k+m, οπως κανουν ολα τα κειμς. προφανως ξερανε πόσο χάλια ειναι ο πυρηνας του ui, και πηγανε να το σωσουνε μ αυτο τον "χαριτωμενο" τροπο. δεν πηγε καθολου καλα αυτο.

το πρωτο εικοσαλεπτο περιπου του βιντεο αναφερεται σ αυτη την αποφαση. ειναι σημαντικο και νομιζω πρεπει να το δειτε.

αλλά ειναι και ολα τ άλλα, που λεει κι ο εμπον. εξαφανιση υπερχρησιμων λειτουργιων ή θαψιμο τους σε σημεια που δεν αναφερονται καν, μπαγκαρισμενες λειτουργιες που δεν περιεχουν κανενα data μεσα κλπ.

δηλαδη θα συρω φωνη. τι λογικη εχει να μην εχουν ατριμπιουτς ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ στο σταφ? πως σκατα θα τους διαλεξεις? αν θες εμφαση στο επιθετικο παιχνιδι, η αντιστοιχα στην αμυνα, η στην επαφη με τους μικρους σε ηλικια παικτες? μ εναν χαρακτηρισμο ξερωγω "good", "elite" η οτι αλλο εχουν σκεφτει?

αληθεια εμπον, αφαιρεσαν την συγκριση μεταξυ παικτων? το εβρισκα κι εγω υπερχρησιμο, περα απ την ματια στα ατριμπιουτς, να βλεπω κι εκεινο το διαγραμμα. ειδικα στους γκολκηπερς, π.χ. ηταν λαιφ σέιβινγκ.
βρε, εδω ειδα στο βιντεο οτι δεν σ αφηνουν ν αλλαξεις τα χρωματα στα attributes... αλαλοθ εμεινα. μιλαμε για το πιο απλο πραγμα του κοσμου. και ναι, εγω ο ψυχακιας, εχω συγκεκριμενα χρωματα που θελω να βλεπω. και ακομα και στα σκινς που εφτιαχνε η κομιουνιτυ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μπορουσες να τ αλλαξεις. γουελ, τωρα ατυχησες....
επισης τονιζει ποσο δυσκολο (μαλλον αδυνατο) ειναι να πας να δεις την ομαδα ξερωγω u19 του περού. αφου βρεις τον δρομο μεσα απο εναν δαιδαλο κλικς, οταν φτασεις εκει κι ανοιξεις εναν παικτη, τον κοιταξεις, και πατησεις βελακι "κατω" δεν σε μεταφερει στον επομενο παικτη της u19, αλλά στον επομενο παικτη του συλλογου που παιζει ο παικτης. οπότε πρεπει να κανεις μπακ για να σε ξαναφερει στην u19 κι απο κει, κλικς σ εναν εναν παικτη χωριστα για να δεις τα χαρακτηριστικα του. απλα τραγελαφικο. ναι, οκ, δεν το χρησιμοποιω αυτο το μενου καθε μερα, αλλά το χρησιμοποιω. και θελω να ξερω οτι υπαρχει εκει οπως ηταν παλια.

εν τω μεταξυ το βιντεο ειναι εξαιρετικο. ειναι 45 λεπτα, αλλά κυλαει νερακι, δειτε το οποτε μπορεσετε. χωρις κραυγες, πισα και πουπουλα, δικράνια κλπ, ο τυπος εξηγει τα θεματα και ειλικρινα στεναχωρημενος, οδηγειται στο τελος στο συμπερασμα, οτι πολυ πιθανον αυτες οι αλλαγες να μην οφειλονται απλα σε ασυνεννοησια μεταξυ των τμηματων της εταιρειας ή σε ανικανοτητα, αλλά ειναι εσκεμμενες και βαδιζουμε προς μια κονσολοποιηση του γκειμ, που τα πολλα νουμερα, η πολλη πληροφορια και η βαθια λεπτομερεια, πανε προς υποβαθμιση/εξαφανιση και θα μεινει ενα ωραιο "τσοφλι", δηλ. να καθεσαι να παρακολουθεις ως θεατης εναν Ομορφο ποδοσφαιρικο αγωνα. οκ, επιλογες ειν αυτες. αν οντως ειναι ετσι, ελπιζω να αντιδρασει με τον τροπο που πρεπει η κοινοτητα και να δειξει με τον πιο σκληρο τροπο στην si, οτι, πάρντον μαι φρεντς, μαλακιστηκε ασυστολα και θα το πληρωσει.
επισης ο τυπος εχει 200+ χιλιαδες συνδρομητες κι οσο εβλεπα το βιντεο (που ανεβασε πριν 4 ωρες μολις) πηγε απ τα 10000 βιους στα 15. και τωρα απ οτι βλεπω παει για 20. καλο ειν αυτο. δινει μια ελπιδα οτι ισως ξυπνησει τελικα η si, και σωθει τελικα οτι μπορει να σωθει με πατσηζ και συνεργασια με την κομιουνιτυ, που εκανε το φουμου το φαινομενο που λατρευουμε.

σορυ για την σεντοναρα, αλλά οποιος αγαπαει, πωρωνεται. και μεταξυ μας, χεστηκα κι αν βγει ετσι σκατα το fm26. το φουμου θα υπαρχει παντα στην γκειμινγκ ζωη μου, ειναι το μονο σιγουρο. ενα απ τα βασικα σειβς μου ειναι στο fm17 για να φανταστειτε, και γυριζω συχνα εκει. οπότε καταλαβαινετε....

Last edited:
Πάει κι αυτό το FM. Δεν πειράζει, θα παίζουμε κάνα παλιό μονταρισμένο.
Λίγα λόγια για το UI.
Επειδή τα τελευταία χρόνια παίζω την mobile έκδοση στο τάμπλετ, στα μάτια μου όλα τα βήματα έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι προς την κονσολοποίηση. Δεν θα μου έκανε εντύπωση δε αν σε λίγα χρόνια εστιάσουν κυρίως στα φορητά συστήματα και στα microtransactions.

αληθεια εμπον, αφαιρεσαν την συγκριση μεταξυ παικτων? το εβρισκα κι εγω υπερχρησιμο, περα απ την ματια στα ατριμπιουτς, να βλεπω κι εκεινο το διαγραμμα. ειδικα στους γκολκηπερς, π.χ. ηταν λαιφ σέιβινγκ.

Το αναφέρει και στο βίντεο που πόσταρες, κάπου στο 32:50. Μπορείς να συγκρίνεις μόνο τους παιχτες που έχεις στην ομάδα σου. Όχι μεταγραφικούς στόχους ή παίχτες που σου προτείνουν οι σκάουτ κτλ. Πραγματικά δεν βγάζουν νόημα κάποιες αλλαγές που έχουν κάνει.

αν το ικανοποιητικο αποτελεσμα ειναι αυτο δεν θελω να ξερω πως ηταν το ακυρωμενο 25.

Σιχτίρ, και είχα αποφασίσει να ξαναπαίξω FM μετά από 18 χρόνια. Μάλλον θα το πάρω όπως και να 'χει, αλλά wtf. Και η μλκια είναι πως δεν μπορείς και να αγοράσεις τα παλιά λόγω αδειών.

Είδα το βίντεο του WorkTheSpace και διάφορα άλλα. Καταλήγω στο ότι το παιχνίδι δεν είναι κακό, απλά η έλλειψη κάποιων επιλογών που είχαμε σε προηγούμενα fm, μπορεί να επηρεάσει από λίγο ως πολύ κάποιους, ανάλογα με την χρήση που τους έκαναν. Οπότε και η εμπειρία του καθενός θα διαφέρει. Θα προσαρμοστούμε.

Γίνονται συνέχεια πραγματάκια...σχεδόν καθημερινά!

Τώρα που πέρασε το review embargo να πω ότι θα έχουμε review κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μόλις βγει το τελικό patch για το launch. Έχω να πω πολλά για το gameplay και το interface.

διαβαζω το ποστ του ναυαρχου απο πανω και χαμογελω πικρά. ειχαν υποσχεθει μεγαλο απντειτ καπου στην ρηληζ ντέι και απλα δεν το εκαμαν. οι χρηστες ειδαν ενα απντειτ 1,2 gb περιπου και αντι να ειναι το πολυαναμενομενο 1st day patch, ηταν απλα η αφαιρεση του watermark ή κατι τετοιο.
με απλα λογια, ως final release λoγαριαζεται η beta που ειχαν στην διαθεση τους τοσο καιρο οι παικτες.

συνολικα καταστροφικο λωντς, με μοστλυ νεγκατιβ ρηβιους και παρα πολλα refunds.
κριμα.
και δεν ειναι το "κονσολοui" οπως πιστευα καποια στιγμη και γω. γραφουν πολλοι κονσολοχρηστες οτι το γκειμ ειναι σχεδον ανπλειαμπλ λογω απαραδεκτου ui και στον δικο τους κοζμο.
κι ολα αυτα ενω ειχαν για πρωτη φορα 2 χρονια στην διαθεση τους. ανεξηγητο και τρομερα ανησυχητικο για το μελλον της s.i.

σχετικα ψυχραιμη ματιά:

πέτυχα στο τικτοκ έναν τύπο που έπαιζε το CM00/01 μονταρισμένο με τους παίκτες του σήμερα, μήπως να καταλήξω εκεί τελικά;

ιμχο, η Ομορφια του cm/fm ηταν, ειναι και θα ειναι στους regen παικτες που γενναει αναγκαστικα το παιγνιδι μετα απο 5-6 σεζον.

ΩΣΤΟΣΟ θα θελα αρωστα να παρω την Παναθα στην era του Γκανταλφ του Λευκου για να του δειξω πως γινεται. με κωτσιρα DM (α ρε προπονητάρα τεριμ, σε ΟΛΑ ειχες δικιο), φικαι πισω και γερεμεγεφ βασικο ενιαρι.

Το κακό με την Παναθα είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στα περισσότερα μανατζερ να πείσεις νέα αστέρια να έρθουν η ακόμα και βετεράνους 33 ετών και ας τους δίνεις ένα πάκο λεφτά σε κάθε γκολ που θα προκαλούσε καρδιακό επεισόδιο στον βαρδινοτζον. Αυτό ισχύει ακόμα και αν παίρνεις συνεχόμενα πρωταθλήματα εντός συνόρων με αξιοπρεπείς πορείες στο τσου λου και την κατάκτηση του κανα δυό φορές. Ίσως ακούγεται κάπως ρεαλιστικό αυτό αλλά είναι εντελώς εκνευριστικό όταν βρίσκεις μια παικτούρα 20 χρονών του δίνεις συμβόλαιο του prime ronaldo και δεν θέλει να έρθει με τίποτα.

ισχυει (κυριως στα fm 13, 17, 23 που εχω ασχοληθει περισοτερο).
αλλά θεωρω δεν ειναι θεμα παναθας, αλλά των παραμετρων που εχουν βαλει να τρεχουν για το ελληνικο (και τα άλλα "μικρα" ευρωπαικα πρωταθληματα) πρωταθλημα πισω απ τις κουρτινες. ρεαλιστικοτατο το βρισκω παντως.

Ρεαλιστικότατο είναι αλλά και στην τελική ποιος είναι ο 18χρονος Τονι Κροος που δεν θέλει να έρθει; Οπότε αναγκαστικά πάμε για Σαμπτόρια.

Το κακό με την Παναθα είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στα περισσότερα μανατζερ να πείσεις νέα αστέρια να έρθουν η ακόμα και βετεράνους 33 ετών και ας τους δίνεις ένα πάκο λεφτά σε κάθε γκολ που θα προκαλούσε καρδιακό επεισόδιο στον βαρδινοτζον. Αυτό ισχύει ακόμα και αν παίρνεις συνεχόμενα πρωταθλήματα εντός συνόρων με αξιοπρεπείς πορείες στο τσου λου και την κατάκτηση του κανα δυό φορές. Ίσως ακούγεται κάπως ρεαλιστικό αυτό αλλά είναι εντελώς εκνευριστικό όταν βρίσκεις μια παικτούρα 20 χρονών του δίνεις συμβόλαιο του prime ronaldo και δεν θέλει να έρθει με τίποτα.
Το μόνο football sim που εχω παίξει ειναι το FM14, εκείνο της ΕΑ Καλά μην βαράτε, εκείνο μου έδωσε φίλος ως εισαγωγή στα football sims, εννοείτε σπασμενο 😅. Είχε ένα ωραίο ότι έφτιαχνες ομάδα όπου ήθελες γεωγραφικά. Ο Ζακυνθιακος κατέχτησε πολλά πρωταθλημα της premier league, fa cup, τσου λου κα :p

Οπότε και μεις την μπέτα παίζουμε με μια μικρή καθυστέρηση. Τραγικοί εκεί στην SI. Έχουνε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια. Και το χειρότερο είναι ότι μόνοι τους τα κάναν σκατά.

Κατά τ' άλλα το παιχνίδι με το καλημέρα μου έδειξε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του. Bugάκια στην δημιουργία προπονητή, στην επιλογή χαρακτηριστικών, και μετά στο "Κέντρο Εργασίας" όπου δεν υπάρχει/έβρισκα τρόπο να επιλέξω και να μου δείχνει μόνο τις χωρίς προπονητή ομάδες για να κάνω αίτηση. Μετά ασχολήθηκα με name fixed και logos.

ενταξει, ολη η κομχιούνιτυ στους μοντερς ελπιζει πλεον. τους τελευταιους μηνες, οπως εχουμε γραψει, φουντωσε η μοντοσκηνη στο fm, πραγμα που ηταν κατι εντελως καινουριο και αναπαντεχο.

δεν μπορει, θα βρεθει ενας χριστιανος να "ενωσει" την μηχανη γραφικων του 26 με τα μενου του 24 και αυτο περιπου θα ειναι το fm25 που δεν πηραμε ποτέ.
δυστυχως απ την si δεν περιμενω τιποτα πια.

Ρε τι κάνετε εκεί στην SI?! Ξαναβαπτίσατε τον αρχηγό!? Μα τον αρχηγό!!?!

20260309223210_1.jpg

Τελικά χαμένος στην μετάφραση ο Τασάρας. Ό,τι να ναι!

20260309224154_1.jpg

Back