What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Game of the year 2014

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
Νομίζω πως λείπει ένα τέτοιο θέμα μέρες που είναι. Γράφουμε λοιπόν τα παιχνίδια που παίξαμε το 14 (και βγήκαν το 14) και μας έκαναν την καλύτερη εντύπωση. Κάνω εγώ την αρχή με τρεις τίτλους που ξεχώρισα:

<span style="color:#000000"><span style="color:#000000"><b>Divinity Οriginal Sin:</b></span></span> Δεν έχω αξιωθεί να πιάσω το wasteland 2 oύτε το LOG 2 ή το lords of xulima, αλλά για μένα το OS ήταν και είναι μια τόσο γεμάτη αρπιτζάδικη εμπειρία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με όσα μου "έδωσε" το new vegaς, μιλώντας πάντα για rpg που έπαιξα τα τελευταία χρόνια. Εξερεύνηση που ανταμοίβει τους σχολαστικούς, χιούμορ, επικές μάχες με το πιο διασκεδαστικό και χαβαλετζίδικο σύστημα μάχης που έχω παίξει ποτέ, πολλές ενδιαφέρουσες υποαποστολές, και όλο αυτά δομημένα πάνω στη γνωστή hardcore φιλοσοφία της Larian που απευθύνεται σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν χρόνο και προσοχή για να προχωρήσουν το παιχνίδι.
<b><span style="color:#000000"><b>Shadowrun returns dragonfall: </b></span></b>Δεν είχε δικαίωμα να έχει τόσο καλή ιστορία, τόσο πειστική ατμόσφαιρα, που σε βύθιζε στο κόσμο του παιχνιδιού και τόσο καλή μουσική! Έπαιξα και ευχαριστήθηκα το Dead man's switch, αλλά η ιστορία και η πλοκή του DF είναι ίσως οι καλύτερες που έχω δει σε παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Στον αντίποδα, οι μάχες αν και είχαν σε κάποια σημεία ενδιαφέρον ήταν τελικά το αδύνατο σημείο του παιχνιδιού κυρίως λόγω του ότι ένιωθες πως σε έκλεβε με τον αριθμό άστοχων βολών που σου έβγαζε και παρά τις υψηλές πιθανότητες ευστοχίας που σου έδινε αρχικά
<span style="color:#000000"><b>Wolfenstein the new order:</b></span> Aυτό κι'αν δεν είχε το δικαίωμα να έχει καλή ιστορία! Μπλέκοντας όμως πραγματικά ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις με μία εναλλακτική μεταπολεμική πραγματικότητα κατάφεραν να συνθέσουν μια πολύ πειστική κεντρική ιστορία, που σε συνδυασμό με τη γλαφυρή απεικόνιση των ναζιστικών ιδεών και νοοτροπιών, σε έκανε να ανυπομονείς να δεις τι θα γίνεις στη συνέχεια και να μη χορταίνεις να καθαρίζεις ναζίδια. Το gunplay -και χωρίς η αλήθεια είναι να υπάρχει μεγάλη ποικιλία όπλων παρά μόνο upgrades- ήταν από τα πιο απολαυστικά που μπορεί να βιώσει κάποιος παίζοντας ένα FPS. Mόνο παράπονο η κακοφτιαγμένη για μένα τελευταία φάση της μάχης με τον τελικό αρχηγό, καθώς και το απότομο τέλος.
Αυτά από έμενα και ελπίζω να βγάζουν νόημα γιατί είναι βράδυ και τα γράφω μισοκοιμισμένος... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Συνεχίστε εσείς
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
<b>Valiant Hearts</b> Εξαιρετική απόδοση του Α'ΠΠ, λάτρεψα όλους τους χαρακτήρες και οριακά δεν ξέσπασα σε κλάματα στο τέλος. Το μοναδικό παιχνίδι μέχρι στιγμής που έχω διαβάσει όλα τα κείμενά του.

<b>The Banner Saga</b> Πολύ ωραίος ζωντανός κόσμος. Η μοίρα ενός πολιτισμού στα χέρια μου. Δύσκολο να είσαι ο αρχηγός του καραβανιού. Αν και πήρα όλες τις "λάθος" αποφάσεις και πέθαναν σχεδόν όλοι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες, τα καταφέραμε στο τέλος. Αν το ξανάπαιζα πάλι τα ίδια θα έκανα. Εν αναμονή της συνέχειας.

<b>Divinity Original Sin </b> Παίζω αυστηρά co-op. Είμαστε στην πρώτη πόλη και έχουμε σκουπήσει όλα τα pixel του χάρτη. Ο κόσμος του είναι γεμάτος και τεράστιος. Οι μάχες είναι απολαυστικές και το γεγονός πως μπορώ και χρησιμοποιώ τα spells μου έξω από τις μάχες ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τα Elements είναι όλα τα λεφτά.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Θα σας κουφανω λίγο....

Life of pixel
Εντυπωσιακή προσπάθεια ρετριλας.... Πραγματικά με ενθουσίασε... Οι ρετρολαγνοι να το δουν. Έχει όλα όσα πρεπουν σε ένα ρετρό πλατφορμ και ακόμα παραπάνω με κλειδωμένες πιστες που θέλουν achievements για να τις παίξεις κλπ

Styx
Μου άρεσε πολύ η μούχλα στην ατμόσφαιρα του. Ο ήρωας είναι Όλα τα λεφτά.... Τα γραφικά δεν είναι κάτι φοβερό. Η δράση όμως με ενθουσίασε! Αν κ λάτρης των online arenas....εδώ δίνω ψήφο! Είχα να φτιαχτω έτσι από το tomb raider
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν μπορώ να πω ότι έπαιξα πολλά παιχνίδια του '14 το '14. το backlog είναι αμείλικτο. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Ωστόσο όσα και να έπαιζα (με επιφύλαξη για το Divinity), πρώτο και καλύτερο θα έβγαζα το DARK SOULS 2. Σκατόψυχο όπως και ο προκάτοχός του και το ίδιο απαιτητικό.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
World of Wacraft WoD γιατι εδωσε νεο ενδιαφερον στο παιχνιδι :thumbsup:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Είναι αδύνατον να επιλέξω "game of the year" γιατί έπαιξα ελάχιστα παιχνίδια του 2014, άρα τα περισσότερα δεν τα έχω ακουμπήσει. Άρα, καθαρά υποκειμενικά και με κριτήριο τι έπεσε στα χέρια μου ξεχωρίζω τα :

<b>Legend of Grimrock 2</b> : Όχι απλά μας χάρισαν ένα ακόμα ποιοτικότατο παιχνίδι μιας ιδιαίτερης και ξεχασμένης υπο-κατηγορίας cRPG , αλλά πάνω από όλα γιατί τίμησαν την στήριξη που έδειξαν οι gamers στο 1ο μέρος και πρόσφεραν ένα sequal βελτιώνοντας κάθε τομέα του! Εξαιρετική ατμόσφαιρα, φοβερό gameplay, τίμια προσέγγιση των δημιουργών (πολλαπλές εκδόσεις για steam/gog, χαμηλή τιμή κτλ.)

<b>Shadowrun : Dragonfall</b> : Παιχνίδι βάλσαμο για τους oldschool rpg-αδες! Τα έχουμε ξαναπεί, φοβερή ατμόσφαιρα και ιστορία, αξιοπρεπέστατο gameplay!

Special αναφορά στο <b>Rollers of the Realm</b> : Όχι δεν είναι σίγουρα game of the year κατηγορία, αλλά αξίζει να το αναφέρω λόγο της φοβερής πρωτοτυπίας του! Μεγάλο ρίσκο και μαγκιά να προσπαθείς να παντρέψεις rpg μηχανισμούς με...φλιπεράκι, και το έκαναν καλά! Ναι, παιχνίδι σφηνάκι σίγουρα, αλλά πρέπει να επιβραβεύουμε την πρωτοτυπία που αν μη τι άλλο μας χαρίζει λίγες ώρες διαφορετικού gaming.

Αυτά από εμένα, δεν έχω παίξει παιχνίδια του 2014 που πολύ πιθανόν να ταίριαζαν καλύτερα σε αυτήν την λίστα (Lords of Xulima, Original Sin, Wasteland 2 κτλ.), μακάρι να είχα την δυνατότητα να είχα παίξει τα δεκαπλάσια παιχνίδια <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
<b>Pokemon <span style="color:#880000">Omega Ruby</span>/<span style="color:#000088">Alpha Sapphire</span></b>
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
738
Μήπως το topic θα έπρεπε να μετατραπεί σε poll?

Κατά τα άλλα +1 για το Dark Souls 2.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Το 2014 ηταν η χρονια με το λιγοτερο gaming στη ζωη μου. Η αληθινη ζωη αποφασισε να με κατουρησει στα μουτρα και ετσι δεν ειχα πολυ χρονο να παιξω πολλα απο τα games που ηθελα.

Αυτο με το οποιο ασχοληθηκα εκτενεστερα ομως ηταν το Titanfall και μπορω να πω πως ειναι οχι μονο το FPS της χρονιας, αλλα το καλυτερο FPS που εχει βγει εως τωρα. Πραγματικα πολυ καλη δουλεια απο την Respawn.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
*κλάψ, λύγμ* Ζομπικάου, έλα στην αγκαλιά μου. Ρουφιάνα Αληθινή Ζωή που άλλους τους αφήνεις να τερματίζουν το Στήμ και μας μας αφήνεις να χαιρόμαστε που πήραμε το δεύτερο ψωρο-achievement στο Wasteland 2 στην 8η ώρα παιχνιδιού...σε 4 μήνες!
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Warlords of draenor για ξανάκανε ενδιαφέρων το wow.
Styx master of shadows γιατί παίζει να είναι το μόνο δύσκολο stealth game που έχει κυκλοφορήσει μετά από πολύ καιρό.
Θα έβαζα και άλλα,άλλα δεν θυμάμαι πια από αυτά που έχω κυκλοφορήσαν το 14
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


Borracho wrote:
*κλάψ, λύγμ* Ζομπικάου, έλα στην αγκαλιά μου. Ρουφιάνα Αληθινή Ζωή που άλλους τους αφήνεις να τερματίζουν το Στήμ και μας μας αφήνεις να χαιρόμαστε που πήραμε το δεύτερο ψωρο-achievement στο Wasteland 2 στην 8η ώρα παιχνιδιού...σε 4 μήνες!</blockquote>

:cry: :cry:

Παμε σε κ@λο-μπαρο για ουισκια Μπορατσο.

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Δίνω την ψήφο μου στο Dragon Age Inquisition γιατί είναι το πιο αξιόλογο PC game που έπαιξα στο 2014.

Ναι ρε, δεν πρόλαβα να παίξω ούτε OS, Wasteland, Unity. Αυτά πάνε στην ντροπή.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Κι εγώ δεν έπαιξα όσα θα ήθελα. Το OS η μεγαλύτερη παράλειψη. Από αυτά που έπαιξα με καθήλωσαν τα παρακάτω:

1) Dark Souls 2.
Εκτός από το interconnectivity του map, την (λιγάκι πιο) διασκεδαστικότερη pve και την πιο μουντίλα/σαπίλα ατμόσφαιρα που βρήκα καλύτερα στο 1ο DS, γενικότερα τα καινούρια πράγματα που έβαλε το καθιστά καλύτερο απ' το 1o DS για μένα. Πολύ καλή προσπάθεια, το καταευχαριστήθηκα.

2) LOG 2.
Τεράστια άλματα προόδου σε σύγκριση με το LOG, πλέον έχω μέσα στην καρδιά μου την Almost Human. Aπίστευτη δουλειά.

3) Lords of Xulima.
Eδώ πέρα ό,τι και να πω είναι λίγο. Κάθε τρεις και λίγο σκέφτομαι τι δουλειά έπεσε για indie και kickstarter τίτλο, ανατριχιάζω, και χειροκροτώ μόνος μου σαν καθυστερημένο. Χαλαρά για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία του KS. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση απ' όλα είναι το πόσο bug-free και σχεδόν ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ είναι το παιχνίδι. Δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα. Και ξαναλέω, KS τίτλος. Άντε να έχω βρει 1-2 λάθη στη μετάφραση. Αν σκεφτείς όμως πόσο τεράστιο bestiary και journal έχει και πόσους διαλόγους, notes και πάλι χειροκροτάς. Α, και μα τι παιχνιδάρα. Το έχω γράψει σε πολλά θρεντς αυτό. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Τι να πω, ΕΥΓΕ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

4) The Banner Saga.
Πανέμορφο, συναισθηματικά βαρύ και ασήκωτο, περιμένω σαν τρελός τη συνέχεια.

5) South Park: The Stick of Truth.
To South Park παιχνίδι που όλοι περιμέναμε. Και ποιος άλλος πιο κατάλληλος απ' την Obsidian να το φτιάκει. Τα πάντα είναι εδώ, καφρίλα, σεξ, εξωγήινοι, κολονοσκοπήσεις και τρελό, τρελό γέλιο. Απ' τα καλύτερα επεισόδια South Park όλων των εποχών.-


Αυτά από μένα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αυτή η Ζουλίμα έχει αρχίσει να μου κινεί το ενδιαφέρον. Είναι εντελώς high fantasy όμως; Βρωμιά έχει καθόλου;
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
<blockquote> high fantasy </blockquote>

ρεφραιν φρομ γιουρ χερετικαλ βιους μαστερ βορραχο

<i> δερ ιζ ονλι ουαν φανταζυ
αιντ κθουου ιζ ιτς προφετ. </i>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,800
GOTY- Shadowrun Dragonfall
RTTP GOTY- Deus Ex
RETRO RTTP GOTY- Donkey Kong Country 3
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889


Borracho wrote:
Αυτή η Ζουλίμα έχει αρχίσει να μου κινεί το ενδιαφέρον. Είναι εντελώς high fantasy όμως; Βρωμιά έχει καθόλου;</blockquote>

Πως είναι τα Witcher; Καμία σχέση..
High Fantasy όσο δε πάει, με τον εκλεκτό των θεών κτλ

 
Top Bottom