τελειωσα σημερα τον κυκλο, χωρις ευτυχως, (μετα απο μεγαλες προσπαθειες βεβαια), να εχω σποιλεριαστει στο ελαχιστο...<br>να ναι καλα το παλικαρι που ανοιξε αυτο το θρεντ, οποιος κι αν ειναι.<br><br>εχω φτασει σε αφωνία, βλεποντας το βαθος και πλατος των γνωσεων σας δω μεσα. απιστευτα πραματα. ζαλιζομαι που διαβαζω. ποιος ειναι ο εμον, μην τον μπερδευετε με τον εγκον, τριτοξαδερφια, θειες κι ανηψια, ετεροθαλης ο μιλησιος, κοκινοι θεοι, ενας χαμος.<br>εγω ουτε τα βιβλια δεν εχω διαβασει, ενας απλος φαν της τηλεοπτικης σειρας ειμαι, και μ αυτο το λοου λεβελ πρισμα εχω να σας θεσω ερωτηματα.<br><br>1. ο στάνης ο βοσκός παιζει να ζει καπου και να εμφανιστει στον 15ο κυκλο ξερω γω? γιατι σε οσους "σημαντικους" πεθανουν, εχουμε πλανα που "σιγουρευουν" το θεμα (καλα, εκτος αν εισαι ο χιονης), γι αυτον δεν ειδαμε ουτε εναν τοσο δα αποκεφαλισμο.<br>2. η αρια πως διαλο εχει προσβαση στις μασκες? δεν εφυγε κι εριξε μαυρη πετρα? πηρε μαζι καμια 20αρια καβατζα να σκοτωνει κοσμο και να φοραει στο καρναβαλι? <br>3. ελατε, πειτε τωρα, δε χαρηκατε που ο βουτυρόβλακας ο τομεν βουτηξε?? α, επισης μην ντρεπεστε, σηκωστε τα χερια οσοι θελετε να βρεθει καποιος να σκοτωσει αργα αργα και με τρομερα επωδυνο τροπο τον χοντροσαμ τον λεβητα (που αφου αφησε τον μπαμπακα του να ξεφτιλισει την γυναικα που υποτιθεται οτι λατρευει και δεν αντιμιλησε, απλα εκλεψε το σπαθι που κρεμοταν πανω απ το τζακι κι εφυγε νυχτα) ?<br>4. η σερσι εχει λασκαρει λιγο με οσα της ετυχαν και εσκεμμενα αφηνει τον γιοκα της να πεταξει σαν μπεκατσα απ το παραθυρο, για να γινει βασιλισα??<br><br>και το πιο σημαντικο (νομιζω):<br>αν καταλαβα καλα (διορθωστε με αν κανω λαθος) ειμαστε στο σημειο που η δραση του σηριαλ φτανει και ακομα ξεπερναει χρονικα τα γεγονοτα των βιβλιων. μηπως ο μαρτινος δημιουργησε ενας τερας με το σφιχταγκαλιασμα του με το hbo? μηπως απο δω και μπρος θα αναγκαστει να κυνηγαει τις εξελιξεις του σηριαλ και να τις μεταφερει και στα βιβλια? αν γινει το αντιθετο, και διαφοροποιηθουν λιγο η πολυ τα επομενα βιβλια, δε θα ειναι καπως παραλογο? ο ιδιος ανθρωπος να "γραφει" το τηλεοπτικο got και μετα να παει να γραφει τα got βιβλια με αλλο περιεχομενο?<br><br>σε γενικες γραμμες καλος ηταν ο κυκλος. αυτη η αργη "μεταλλαξη" του κυνικου θεου τυριον σε ωριμο, δολοπλοκο, ψιλοκαψουρακο συμβουλατορα της δρακομανας, στα ματια μου δεν δικαιολογειται. αμα ειναι να ωριμαζει τοσο αποτομα οποιος αφησει μια γενειαδα, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΣΙΟΒΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ?? ΕΕΕ?? παντως ενταξει ο τύριος παραμενει σταθερη αξια, εννοειται οτι γουσταρουμε μπρον και σερ νταβος κι επειδη κανεις δεν εντυπωσιαζεται πια με τους συχνους θανατους, φοβαμαι οτι οι σεναριογραφοι θα μας κουφανουν στον επομενο κυκλο με τα τραγικα ρομαντζα που ισως ετοιμαζουν... (δρακομανα - τυριος? μπλιαξ. μπριεν - τζειμι? αμαν. δρακομανα - γιαρα γκρειτζοι? δεν ακουγεται ασχημο. ασε που θα πλησιασουν και την lgbt κοινοτητα και θα φανουν και προχω..)<br>συνολικη προβλεψη? νομιζω το χω ξαναγραψει, μαντεψια ειναι, στο ενστικτο βασιζεται, στο τελος θα μεινει ο μικροδαχτυλος. το πλανο εκει στη συναξη που ειναι στα σκοταδια στο βαθος της αιθουσας και περιμενει να δει που θα γειρει η ζυγαρια ειναι χαρακτηριστικο.<br>ασχετο, αλλα ψοφαω να το γραψω: μανα μου ρίκον, κατ αρχην που πας με τετοιο ονομα? <br>απ τα πρωτα επεισοδια που τον ειδα να περιφερει τη βλακοφατσα του και να λεει μιση με μια γραμμη ανα επεισοδιο, ειπα οτι το παληκαρι δεν εχει καμια τυχη. τουλαχιστον ελεγα οτι θα τον τιμησουν οι σεναριογραφοι μ εναν αξιοπρεπη, μπρουτάλ θανατο. το γδαρσιμο ζωντανος θ αφηνε καποιο ιμπακτ και θα κολλαγε και στο στορυ.. αλλά οχι. ΒΛΑΚΑΣ μεχρι την τελευταια στιγμη..<br><br>αυτα. περιμενουμε με υπομονη τη νεα σεζον. επιμενω οτι κανουν τραγικο λαθος οσοι το βλεπουν καθε βδομαδα και δεν προτιμουν να εχουν ολο τον κυκλο στα χερακια τους για να τον λιωσουν στον ρυθμο τους, αλλα οκ γουστα ειν αυτα.<br>