Gaming Industry Drama thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αν κάποιος έχει χρόνο για σκότωμα μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα ένα ΔIΩΡΟ ΒΙΝΤΕΟ για το δράμα πίσω από το Disco Elysium και την ZA/UM.

Από τα λίγα που άκουσα λέει τρελές ιστορίες μέσα, μαλώματα, συκοφαντικές δυσφημίσεις, κατηγορίες για σεξισμό, και μάχη για το ποιος θα πάρει τώρα τα δικαιώματα του Disco Elysium.

Τραγικό το ότι οι περισσότεροι στο μέλλον θα το θυμόμαστε για τέτοια (aka πεδίο μάχης τσέων-ζέων ή κκε κμλ vs μλμ vs μνμ - αναλόγως οπτικής) και την καπηλεία του ονόματος - "εμείς είμαστε οι οριτιζναλ ντεβς χουρρρ ντουρρρ όχι οι άλλοι" - στα 10 offshoots που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια, και όχι για το actual game.

Μετά διαβάζεις και μια wholesome ιστορία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιού, όπως αυτή που έβαλε ο Τόνυ στο θρεντ του HK, και έρχεσαι στα ίσια σου.

Πάρτε μαθήματα από την Microsoft:

- λέει πέρυσι ότι τα skins του Black Ops 6 που θα αγοράσουν οι παίκτες θα μεταφερθούν και στο 7

- κυκλοφορεί ένα σωρό περίεργα skins που δεν έχουν καμία σχέση με το setting, π.χ. Χελωνονιντζάκια, Beavis and Butthead κλπ.

- οι παίκτες λένε ότι το παιχνίδι έχασε την ταυτότητα του

- η Microsoft λέει ότι "άκουσε τους φανς" και τελικά τα skins του 6 ΔΕΝ θα μεταφερθούν στο 7 "για να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα"

- οι παίκτες πρέπει επομένως να αγοράσουν καινούρια skins

Έτσι βγαίνουν τα λεφτά κορόιδα!

φέις παλμ αλλά από την άλλη όποιος αγοράζει τέτοια σκατά, ειδικά άσχετα, ε... λίγο πολύ τα θέλει ο κώλος του.

φέις παλμ αλλά από την άλλη όποιος αγοράζει τέτοια σκατά, ειδικά άσχετα, ε... λίγο πολύ τα θέλει ο κώλος του.
Αφού υπάρχουν ηλίθιοι, γτ να μην εκμεταλευτείς την ανάγκη τους; Δεν τους κόψαν ρεύμα νερό ξέρω γω. Αφου θες σκατά, πλήρωσε!

Μάλλον λογική εξέλιξη, το φιάσκο του Firebreak ήταν τόσο χοντρό που σίγουρα έφερε τριγμούς στο εσωτερικό της εταιρείας και ίσως ανησυχία για το μέλλον (σε συνδυασμό και με τις μέτριες πωλήσεις του AW2 λόγω και Epic exclusivity). Ας ελπίσουμε τα επερχόμενα project (Control 2, Max Payne remakes) να φέρουν επιτυχίες και ηρεμία.

Θυμάμαι να διαβάζω δήλωση ότι δεν υπάρχει προοπτική να έρθει το AW2 στο Steam αλλά πλέον δεν ξέρω κι αν θα έφερνε τα κέρδη που θέλουν. Έχει ψιλοπαλιώσει, δεν συζητιέται σχεδόν καθόλου, και η τιμή του στο Epic έχει πέσει στα τάρταρα. Αν σκάσει στο Steam με +40€ αρχική δεν νομίζω να πάει και τόσο καλά το πράμα.

Λάθη επί λαθών η Remedy, από την άλλη όμως, η ανάγκη για ρευστότητα κάποιες φορές είναι επιτακτική, "και μετά βλέπουμε". Προσωπικά, πιο εύκολα θα νοίκιαζα/αγόραζα PS5 για το AW2, παρά θα άνοιγα EGS account.

Εδώ βγήκε το Last of Us και το RDR1 στο steam που είναι πιο παλιά και τα πήγαν μια χαρά. Γιατί να μην τα πάει και το AW2;

Ναι αλλά νομίζω δεν υπήρχαν ήδη στο epic αυτά. Είναι παλιά αλλά δεν υπήρχαν στο pc

Υπάρχουν πολλά "αν" και "εφόσον" σε αυτήν την εξίσωση. Πλέον είναι θύματα του ίδιου του κλειδώματος, ίσως ακόμη περισσότερο το EGS. Φανταστείτε να βγει στο Steam, να σημειώσει ένα υψηλό ποσό concurrent players την πρώτη βδομάδα, αλοιφή στο ψωμάκι του Τύπου ακόμη και αν δεν είναι αξιοσημείωτο το νούμερο. Lose-lose κατάσταση για τον Sweeney που θα χάσει ακόμη περισσότερες εντυπώσεις.

Ναι αλλά νομίζω δεν υπήρχαν ήδη στο epic αυτά. Είναι παλιά αλλά δεν υπήρχαν στο pc

Δεν υπήρχαν αλλά με το που βγήκαν για PC και στο Steam έτρεξαν όλοι να τα αγοράσουν. Ή έτσι νομίζω. Αν έβγαιναν μόνο για το Epic πιστεύεις θα είχαν κάνει τις ίδιες πωλήσεις; Προσωπικά αμφιβάλλω.

Αλλιώς θα είχαν περάσει απαρατήρητα γιατί ο κόσμος θα τα είχε ξεχάσει αφού ήταν παλιά. Αλλά το Steam καλώς ή κακώς έχει το fan base του.

Κρυστάλλινη μπάλα δεν έχω αλλά αν το βγάλουν και για το Steam το AW2 έχω την εντύπωση ότι θα τα πάει πολύ καλά.

Καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι τα Last of Us και RDR είναι απείρως ισχυρότερα brand names από το Alan Wake. Όχι στο PC. απαραίτητα, αλλά γενικά στο gaming. Κακά τα ψέματα, μιλάμε για μια μέτριας δυναμικής IP, όσον αφορά το εύρος της απήχησης και τις πωλήσεις του διαχρονικά (τουλάχιστον για AAA).

Τώρα για το AW2 συγκεκριμένα, ξαναλέω ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι ένα παιχνίδι που χάθηκε από το προσκήνιο σχετικά γρήγορα μετά την κυκλοφορία του και οι πωλήσεις στο EGS και τις κονσόλες ήταν -για να το πω ευγενικά- χλιαρές, εξού και στο Epic πωλείται αυτή τη στιγμή 15 ευρώ (η βασική έκδοση). Άπαξ κι εμφανιστεί αύριο στο Steam με τιμή στα 40 ευρώ π.χ. δεν νομίζω ότι θα τρέξουν πολλοί να το αγοράσουν, στην καλύτερη θα περιμένουν να πέσει κι εκεί η τιμή του.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θα το πάρουν 200k αγοραστές στα 20 ευρώ = 4 μύρια. Αν αφαιρέσουμε την προμήθεια 30% που καβατζώνει το Steam, πέφτουμε στα 2.8 μύρια.
Σίγουρα καλύτερο από το τίποτα αλλά δεν ξέρω αν αρκούν για να ρεφάρει η Remedy τη χασούρα του Firebreak ($32 μύρια κόστισε, διάβασα κάπου).

ΕΑΝ είχαν πρόπερσι τη δυνατότητα να το κυκλοφορήσουν στο Steam day 1, σε full price/hype, τότε ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Αλλά με τα αν δουλειά δεν γίνεται...

Last edited:
Λάθη επί λαθών η Remedy, από την άλλη όμως, η ανάγκη για ρευστότητα κάποιες φορές είναι επιτακτική, "και μετά βλέπουμε". Προσωπικά, πιο εύκολα θα νοίκιαζα/αγόραζα PS5 για το AW2, παρά θα άνοιγα EGS account.
Το μόνο λάθος εδώ, είναι ότι
δεν το έχεις παίξει ακόμα.

Σχετικά με το EGS, εντάξει κι εγώ υπήρξα στη θέση σου, δε θα το αρνηθώ.
Αλλά στο μυαλό μου έχω ξεκαθαρίσει πως, άλλο το πληρώνω εταιρίες που θα κυκλοφορούσαν το game τους έτσι κι αλλιώς και τα κρατάω δέσμια Χ χρόνο στο store μου, και άλλω δίνω χρήματα στο dev (προφανώς με το αζημείωτο) να φτιάξει το game του γιατί δε βρέθηκε άλλος το κάνει. Κάπου μέσα σε αυτό, παίζει ρόλο ποιος είναι ο δημιουργός και αν θέλω να τον στηρίξω, που κακά τα ψέματα, η αγορά στο epic θα του αφήσει περισσότερα χρήματα στην τσέπη.
Επίσης, κινήσεις όπως δωρέαν games, credit πίσω από αγορές (20% δεν έδινε ούτε ο πρασινάθρωπος γκέημιν στα καλύτερα του) και κουπόνια τις επικροτώ. Πως αλλιώς να αποσπάσεις κόσμο από την παντοκρατορία του Steam...;

Εννοείτε ότι τα Last of Us & RDR είναι πιο δυνατά. Αλλά βγήκαν κι άλλα στο Steam και τα πήγαν αρκετά καλά στις πωλήσεις. Κι εννοείται ότι με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά. Απλά δική μου αίσθηση είναι ότι αν/όταν βγει θα ξανα-βγει στην επιφάνεια και θα τα πάει καλά.

Νομίζω κάπως έτσι έγινε και με το Metro. Βγήκε exclusive στο Epic, δεν τα πήγε και πολύ καλά στις πωλήσεις, ψιλό-ξεχάστηκε κι όταν βγήκε και στο Steam πήρε τα πάνω του.

Καλά θα πάει αυτό, λαμπρά μυαλά τσέοι αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο για να βγάλουν κανά ψιλό...

Κάπου μέσα σε αυτό, παίζει ρόλο ποιος είναι ο δημιουργός και αν θέλω να τον στηρίξω, που κακά τα ψέματα, η αγορά στο epic θα του αφήσει περισσότερα χρήματα στην τσέπη.
Big picture mode:

Με τα τωρινά δεδομένα, στήριξη στο EGS σημαίνει υπονόμευση του Linux, κατ' επέκταση και εκ θεμελίων υπονόμευση του PC gaming για μένα.

Αν αλλάξει στάση, εδώ είμαστε να επανεξετάσουμε.

Πάντως, για να είναι λίγο ξεκάθαρο, δεν είναι δογματικό το θέμα, είναι θέμα εμπειρίας χρήσης και ιδιωτικότητας, δεν μπορώ να στηρίξω κάτι που θεωρεί τα Windows καλή φάση για προσωπική χρήση.

Last edited:
Back