What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gaming Industry Drama thread

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255
το ιδιο λεμε.
τα εβαλε κατω η μπεκατωρου και τα μετρησε. και αποφασισε ετσι.
ομως δε φτιαχνεις ομελετα χωρις να σπασεις αυγα (και τριμμενο τυρακι και μπεικον και πιπεριτσες επισης). λες το μεγαλο οχι, βγαινεις μπροστα, παιρνεις ρισκο, αλλα σωζεις ψυχες, κερδιζεις την τιμωρια του ενοχου και την εκτιμηση των παντων και ΙΣΩΣ (δεν καταλαβα ποτέ πως θα την κοβανε απ την εθνικη ομαδα, οση εξουσια κι αν ειχε ο κυριος, αν ειχε πιασει τα ολυμπιακα ορια κι ειχε προκριθει...) χανεις την ολυμπιακη διακριση. ετσι απλα.

οπως καταλαβαινεις, τυχον μαρτυριες και αποδειξεις για να τιμωρησεις πραγματικα καποιον κι οχι απλα για να ξεκατινιαστεις σε τοιχους φουμπου, νοουνται μονο την ιδια εποχη με το συμβαν. αλλιως τρυπα στο νερο ειναι. εκτος αν μας φτανει η συζητηση που ανοιξε...
μολις τελειωσει ολο αυτο, πρακτικα, ποια θα ειναι τ αποτελεσματα? σε 2 χρονια απο τωρα, ελα να δουμε και να συζητησουμε που θα βρισκονται ο λιγναδης, ο φιλιππιδης και ο καθενας που ακουστηκε στα σοσιαλ.

επισης με τον κυκλο που ανοιξε χωρις ουσιαστικα καμμια αποδειξη (που να στεκει σε δικαστηριο εννοω) σιγα σιγα εκφυλιστηκε το πραγμα κι ειχαμε ξερω γω τον κομπαρσο που καταγγειλε τον σεφερλη οτι του δινε στην σκηνη πανω χαστουκια και καρπαζιες σα να ταν ο τζανετακος στα 60s. πραγμα που αποδυναμωνει πρακτικα καθε καταγγελια και διακωμωδει το "κινημα".
και για να δω, τωρα που εγινε η αρχη οπως λες, ποσες ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ και ΑΜΕΣΕΣ καταγγελιες θα εχουμε για παρομοια θεματα. η μηπως σταματησαν με το μαχαιρι, γι αυτο δεν ακουμε τιποτα πια?

Δε διαφωνώ αλλά είπαμε, αυτά θα ήταν εφικτά σε μια ιδανική κοινωνία. Ρεαλιστικά κάνεις το καλύτερο που μπορείς και εγώ προσωπικά θα δεχθώ το όποιο καλό μπορεί να προσφέρει κάποιος. Εάν ορθώσουμε μπροστά από μια σωστή πράξη ένα τόσο υψηλό εμπόδιο, όλα ή τίποτα, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι δεν θα κάνουν τίποτα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255
Θα ήταν υπέροχο, αν σε ένα σενάριο σαν της Μπεκατώρου, η νεαρή αθλήτρια ή ο νεαρός αθλητής, ηχογραφούσαν τα πάντα, συγκέντρωναν αποδείξεις και μετά τους ξεφτίλιζαν στον κόσμο όλο. Την ώρα που συνέβαινε, με αδιάσειστες αποδείξεις. Τότε ναι, οι βλάκες θα καίγονταν και οι πιο καπάτσοι θα έκαναν χρόνια να βγουν από τις τρύπες τους.

Ή θα την έβγαζαν τρελή, οι αποδείξεις θα χανόταν και η ίδια θα είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ο Weinstein έκανε αυτά που έκανε δεκαετίες ολόκληρες, πιστεύει κανείς ότι δεν βρέθηκε ούτε μία κοπέλα που να πάει στην αστυνομία του L.A.; Τότε, όταν ο Weinstein ήταν βασιλιάς, ο αμερικανός αστυνομικός πιο πιθανό είναι να έπαιρνε τηλέφωνο τον εισαγγελέα ή τον Weinstein;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Για να επιστρέψουμε, πάντως, στο θέμα του Avellone, για μένα θα έχει ενδιαφέρον η κάλυψη που θα του δοθεί από τα media, καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει την (δική του) αλήθεια. Την περίοδο των αλλεπάλληλων κατηγοριών, μέχρι και το τελευταίο ανθυποblog εκεί έξω αναπαρήγαγε τις εξελίξεις αηδιασμένο, χωρίς να τους απασχολεί το τεκμήριο αθωότητας, αφού οι πάντες είχαν αποφασίσει πως ο Avellone αξίζει να λινταριστεί παραδειγματικά. Αν υποθέσουμε ότι ο Avellone έχει όντως αδιάσειστα στοιχεία και σοβαρό αντίλογο σε όλα αυτά, θα του δοθεί άραγε το απαραίτητο "βήμα" και άρα η ευκαιρία να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται; Πολύ αμφιβάλλω.
Αν όχι, δεν θα έχει και τόσο μεγάλη σημασία το τι έχει να πει. Διότι ακόμα κι αν κάποιοι executives του χώρου πεισθούν ότι έμπλεξε χωρίς να φταίει, κανείς δεν θα τον βάλει σε project (ίσως μόνο με κάποιο alias αλλά κι αυτό είναι μεγάλο ρίσκο) όταν ξέρει ότι το twitter τον θεωρεί ακόμα κατακάθι και θα πέσουν να τους φάνε όπως κάνουν με όποιον σκηνοθέτη/παραγωγό δίνει δουλειά στον Johnny Depp.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Έχουν ενδιαφέρον και πλάκα ταυτόχρονα, πάντως, τα δύο μέτρα και σταθμά με τα οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει το twitter τις κατηγορίες προς τον Avellone από τη μία και την προσπάθεια υπεράσπισής του από την άλλη.

-Tweet: Κατηγορώ τον 'Χ" ότι έκανε αυτό κι αυτό κι αυτό.
Twitter: "το κάθαρμα, τον αλήτη, το γουρούνι #CancelX #BelieveY"

-Τweet: Ο 'Χ' ισχυρίζεται πως είναι αθώος, έχει στοιχεία, και θα το αποδείξει. Ίσως πρέπει να περιμένουμε πριν τον κατηγορήσουμε.
Twitter: "η αθωότητα θα εξακριβωθεί στο δικαστήριο, όχι στο Twitter. Δεν έχετε το δικαίωμα να ισχυρίζεστε πως είναι αθώος. Τα θύματα έχουν δίκιο μέχρι αποδείξεως του αντίθετου στο δικαστήριο".


tenor.gif


Τα social media ήταν ένα τεράστιο λάθος.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Η Bioware έχει πεθάνει χρόνια τώρα και για το Dragon H4 είχα προσδοκίες κάπου στο μηδέν (0) αλλά όσο να' ναι, όταν βλέπεις τα άτομα που το έχουν αναλάβει, η φλόπα προδιαγράφεται με μαθηματική ακρίβεια.


image.png
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255
Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς drama αλλά τις τελευταίες ώρες υπάρχουν απανωτά tweets από indie devs που κράζουν την Sony ότι βασικά τους έχει χεσμένους, με αποτέλεσμα τα indie games στο Playstation να βυθίζονται αύτανδρα. Μια σύνοψη:

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Στο σημερινό επεισόδιο του Τόλμη και RPGοδημιουργία:

Εμφανίστηκε μάρτυρας υπέρ του Avellone, ο οποίος ισχυρίζεται πως πίσω στο 2012 είχε μιλήσει με την Καρίσσα (η τύπισσα που κατηγόρησε πρώτη τον Κρις ως sexual predator) και εκείνη του είχε πει πως γούσταρε τη φάση με τον Avellone και θα ήθελε να γίνει ο boyfriend της.

Best of all, έχει και τα τσατ λογκς που το αποδεικνύουν.

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Καλά, σώθηκες. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστραφεί το κλίμα κατά του Avellone με κάτι τέτοια, την απάντηση την έχουν έτοιμη - το ότι τον γούσταρε δεν σημαίνει ότι αυτός δεν παραβίασε τα όρια της/την εκμεταλλεύτηκε ενώ ήταν μεθυσμένη/τα αρπακτικά δεν έχουν κέρατα, κανονικοί άντρες με τα σουξέ τους είναι μέχρι να βγάλουν τα νύχια.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Κατανομάζει πάρα πολλά άτομα ανάμεσά τους και τους VP της Blizzard, ενώ υπάρχει αναφορά ότι στους μηνύοντες συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 12 άτομα τα οποία διατηρούν την ανωνυμία τους μέχρι την έναρξη της δίκης.

Αξιοσημείωτο ότι το class action lawsuit το φέρνει κυβερνητικό γραφείο (Department of Fair Employment & Housing, a California state agency) και όχι κάποιος καρχαρίας δικηγόρος.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
To πρόβλημα της gaming βιομηχανίας, δεν είναι καινούριο και ουσιαστικά, είναι απόλυτα αναμενόμενο.

Όλοι οι σημερινοί τιτάνες, ήταν μικρά, ανεξάρτητα στούντιο τη δεκαετία του '90 που έχτιζαν όνομα. Τί ήταν; Θλιβερά γκίκς γεμάτα απωθημένα, που έτυχε να σχεδιάζουν καλά γκέημς. Απευθύνονταν σε άλλα θλιβερά γκίκς γεμάτα απωθημένα, που γούσταραν να παίξουν αυτά τα γκέημς. Ο κόσμος ήταν μικρός, δεν υπήρχαν social media να βγαίνουν τα πάντα στις τέντες 24/7. Μπορούσες να είσαι κατ' ιδίαν μαλάκας, το ήξεραν όλοι, σε έκαναν παρέα μόνο οι άλλοι πέντε σαν-τα-μούτρα-σου μπακουραίοι και δεν άνοιγε ρουθούνι.

Fast forward τώρα.

Το gaming έγινε μπίζνα δισεκατομμύριων. Ξαφνικά τα ίδια γκίκς, επειδή είχαν πιάσει στασίδια από νωρίς, βρίσκονται 'ιερά τέρατα' του χώρου με χιλιάδες υπαλλήλους. Οι ίδιοι δεν έχουν αλλάξει (Το 99% δηλαδή). Δεν έχουν κάνει κανένα πνευματικό ταξίδι, δεν έχουν αλλάξει ριζικά τις εμπειρίες τους. Απλώς, μέρα τη μέρα, το αυτιστικό και τοπικό που έκαναν, έγινε παγκόσμιο. Ο σκατομαλάκας και το γκικάκι με τα απωθημένα, δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί ώριμα επειδή ξαφνικά τα φράγκα παύουν να έχουν σημασία. Αντίθετα, θα ξεσαλώσει και θα δείξει τον χειρότερο εαυτό του.

Το gaming ζορίζεται πολύ περισσότερο σε σχέση με τη μουσική και το σινεμά, γιατί ξεκίνησε ως καθαρά αυτιστικό κλάμπ καταπιεσμένων αγοριών και δεν μπορούν (ή δεν προτίθενται) όλα τα μέλη του να εξελιχθούν και να υιοθετήσουν το savoir faire που επιτάσσει το νέο status της βιομηχανίας. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δείτε να επιτελείται ολοκληρωτική κάθαρση (ή απομάκρυνση σε ακίνδυνα και τιμητικά πόστα) όλων αυτών των 'παλιών'. Στη θέση τους θα μπουν ανώδυνοι, άγευστοι, άχρωμοι, πολιτικώς ορθοί χαρτογιακάδες.

Ξέρει κανείς πώς λένε τον creative director της Warner Bros; 3,2, 1 όχι και υπάρχει λόγος. Δεν είναι καλλιτέχνης. Έμπορος είναι που σπρώχνει προϊόν, όσο λιγότερη προσωπικότητα έχει, τόσο το καλύτερο.

Εμείς οι παλιοί, είμαστε γραφική μειοψηφία. Σαν τους παππούδες νοσταλγούς του ροκεντρόλ που ήταν και δεν ξανάρχεται. Καραφλοχαίτη και συνδρομή στο Classic Rock, να χαιρόμαστε πως κάτι έχει μείνει ζωντανό από τον πανέμορφό μας κόσμο. Μόνη αξιοπρεπής λύση, η συνειδητή αποχή απ' όλο αυτό το πανηγυράκι. Ψαραντώνης, τσίπουρο στο βουνό και indie καμμενιές στο πρώτο και το δεύτερο, πριν τους εξαγοράσει ένας από τους Big Five.

To ζήσαμε κι αυτό. Το κούλ, underground χόμπι που μας όρισε και μας ξεχώρισε, πλέον πιο mainstream και από συνέχεια του Fast & Furious.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Δεν διαφωνώ με την ανάλυση του προβλήματος επί της ουσίας. Ωστόσο, αφήνεις να εννοηθεί ότι για να είσαι καλλιτέχνης, ή τέλος πάντων ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα, πρέπει να είσαι και ολίγον τι σκατάνθρωπος. Κάτι τέτοιο -ευτυχώς- δεν ισχύει. Άλλο η γλυκιά τρέλα ή πάθος που κουβαλάει κάποιος για το αντικείμενό του και άλλο τα απωθημένα που ξεσπάνε ως σκατοψυχιά και συμπεριφορά πεινασμένου αρπακτικού. Κάποιοι τα συνδυάζουν, ναι. Αλλά το ένα δεν εξυπακούεται το άλλο.

Επίσης, για να είναι κάποιος χειριστικός ή επιθετικός παπάρας δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει "προσωπικότητα". Μια χαρά καφρίλες κάνουν και οι κλωνοποιημένοι χαρτογιακάδες με τα smoothies που πιάσαν την καλή από τα 23 τους. Αυτοί κι αν έχουν συμπλέγματα ανωτερότητας απέναντι στους υπαλλήλους τους (αρσενικούς και θηλυκούς).
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Στάνταρ, δεν διαφωνώ καθόλου και το είδα και εξακολουθώ να το βλέπω πρώτο χέρι. Νέα σπεσιαλιτέ είναι η παθητικά επιθετική-στο απυρόβλητο-κανείς-δεν-μπορεί-να-μου-προσάψει-τίποτα καφρίλα, με τις ευλογίες του HR. Έχουμε τις φωτεινές εξαιρέσεις που μας κρατάνε στο χόμπι, αλλά είναι λίγες. Γι'αυτό και χτυπιέμαι να τους αγοράζουμε Λαγκαβούλιν εξάλλου. Να μείνει η σπίθα ζωντανή. Τα καλομαθημένα που θεωρούν πρόβλημα ότι τους χάρισαν λάθος χρώμα εσπρεσιέρα, καραδοκούν.

ΥΓ Στη Blizzard καλλιτέχνες ΔΕΝ είναι. Μια φορά κι ένα καιρό, έστησαν όμορφες και αυστηρά εφηβικές μέταλ ιστορίες. Έκτοτε, ακόμη κι αυτές τις έκαναν σαν τα μούτρα τους και αρκούνται στο να σφίγγουν βίδες σε καλολαδωμένες μηχανές ξεφραγκιάσματος επιπόλαιων (ή νοσταλγικών) γκίκς.
 
Top Bottom