Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ο Τράμπ λέει ότι θα αφήσω τον πούτιν να πηδήξει όποιον θέλει από το νατο, εγώ ακούω "Τράμπ θέλει να ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος αλλά στο πλευρό του πουτιν"...

μλκ πραγματικά είναι πιόνι ή μιλάμε για τον μεγαλύτερο ηλίθιο στην σύγχρονη ιστορία;
Δεν χαίρεσαι που επιτέλους θα πιάσουν τόπο τα μακαρόνια σου; Με τόσα πακέτα θα πάρεις όλο το Αιγαίο και τα πέριξ αυτού.

Ο Τραμπ συγκεκριμένα είπε πως "θα αφήσει τον Πούτιν να εισβάλει σε όποια χώρα δεν πληρώνει τις εισφορές της στο ΝΑΤΟ". Αυτό ήταν το πόιντ του δηλαδή,το ότι "θέλει να είναι οικονομικά οκ οι σύμμαχοι", κάτι το οποίο επαναλάμβανε διαρκώς και με σθένος και στην πρώτη του θητεία.

Η Ελλάδα πάντως τις εισφορές της τις πληρώνει με συνέπεια, ακόμα και όταν η οικονομία της κατέρρεε. Προφανώς. Μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά ό,τι μας πουν οι Αμερικάνοι θα το κάνουμε δίχως δεύτερη σκέψη.

δεν υπάρχει εισφορά στο ΝΑΤΟ, ο Τράμπ ως 10χρονο δεν έχει καταλάβει πως λειτουργεί ο οργανισμός. Μάλλον τα μπερδεύει με διάφορα που έχει πει κατά καιρούς ότι αν θέλει κάποιος βοήθεια από τις ΗΠΑ στρατιωτικά θα αρχίσει να του ζητάει λεφτά, μια ακόμα απόδειξη ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η όλη φάση και πόσα λεφτά βγάζουν οι ΗΠΑ μετά από κάθε στρατιωτικό καβλάντισμα που κάνουν ανά των κόσμο, τόσο με τις επενδύσεις των εταιριών τους όσο και με την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στους "απελευθερωμένους" και νέους "συμμάχους" τους.

Διάβασα κάπου ότι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να πει τέτοιες παπαριές ο τσέος της Raytheon τραβάει τα βυζιά του.

δεν υπάρχει εισφορά στο ΝΑΤΟ

Και όμως, υπάρχει ρήτρα που λέει πως κάθε χώρα πρέπει να δαπανά συγκεκριμένο % του ΑΕΠ της υπέρ της Εθνικής Άμυνας και των αναγκών της Συμμαχίας. Και αυτή τη ρήτρα την τηρεί μόνο η Ελλάδα και η Πολωνία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ρήτρα/νταβατζιλικι ανέβηκε επί Τραμπ στο 4% του ΑΕΠ

Άλλο αυτό, το έχει αναφέρει ξεχωριστά. Δεν πάνε στο ΝΑΤΟ αυτά τα λεφτά άλλωστε, μπορεί κάποιος να τα φάει και μόνος του που λέει ο λόγος αν έχει την αντίστοιχη βιομηχανία.

Η δήλωση για τον Πούτιν αφορά αυτό ακριβώς όμως.

Και είναι σταθερή θέση του Τραμπ, το έχει ξαναπεί οσο ήταν πρόεδρος.

Ίσα-ίσα ο Τραμπ αν εκλεγή είναι αρκετά κάθαρμα για να τα βρει μια χαρά με τον Πούτιν και να μην ανοίξει ρουθούνι. Το θέμα είναι πως οι μαριονετίστες του γερο-Μπάιντεν δεν το έχουν σε τίποτα να κλιμακώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να έχουν δικαιολογία να μη γίνουν οι εκλογές.

Και όμως, υπάρχει ρήτρα που λέει πως κάθε χώρα πρέπει να δαπανά συγκεκριμένο % του ΑΕΠ της υπέρ της Εθνικής Άμυνας και των αναγκών της Συμμαχίας. Και αυτή τη ρήτρα την τηρεί μόνο η Ελλάδα και η Πολωνία.

Σε αυτό το ποσοστό στην Ελλάδα τουλάχιστον, περιέχονται μισθοδοσία και συνταξιοδοτικό. (Γιατί ανάλογα με τον πληθυσμό μας, διατηρούμε δυσανάλογα μεγάλες Ε.Δ.) Αν επίσης αφαιρέσεις και τα λειτουργικά έξοδα, πολύ λίγα πάνε για αγορές (Αυτές ουσιαστικά ξαναξεκίνησαν το 2020)!!

Η Πολωνία άρχισε στα ξαφνικά, να αγοράζει από παντού!! Αλλά τώρα ψάχνει χρήματα για να τα ξεπληρώσει!!

ε καλά αν κλιμακώσουν και πέσουν τα nukes ποιος τις χέζει τις εκλογές; με τόσα μακαρόνια θα γίνω πλανητάρχης εγώ.
Μαυραγοριτης θα γινεις αγορι μου, μαυραγοριτης και με τοσα μακαρονια, η τουαλετα θα μοιαζει με ονειρο απατηλο.

Με ολα αυτα τα γκανια που αγοραζει ο κυργιακος, για να γινει η Ελλαδα γεωστρατηγικη φαση, ετσι λεει ο ιδιος, η απογοητευση ειναι πολυ μεγαλη γιατι στην ουσια εννοει οτι θελει να γινει καλο πιονι. Ο λογος που θελει να χωνεται με φρεγατες οπου ακουστει πιστολια.
Τωρα καποιος θα πει, ναι αλλα οι τουρκοι; εαν δεν ηθελε να ειναι καλο πιονι, οι αποφασεις θα ηταν διαφορετικες.

Πληρωσε για να σε προστατευω, κατι μου θυμιζει αυτο...
Η Ευρωπη μπορει να μην πληρωνει αλλα ειναι ο yes-man της Αμερικης. Με τον πολεμο στην Ουκρανια, εκαναν αυτο που ζητησε η Αμερικη, εστειλαν καραμπινες και λεφτα. Οτι αποφασιζει η Αμερικη η Ευρωπη σιγονταρει, ακομα και αν δεν γουσταρει ιδιαιτερα. Υποστηριζει τους Αμερικανικους πολεμους με στρατιωτικες αποστολες που φτηνες δεν ειναι, για να λεηλατησουν οι Αμερικοι τον πλουτο της εκαστοτε χωρας.
Να τα λεμε και αυτα.

Απο το ΝΑΤΟ δεν φευγει κανενας, να τα λεμε και αυτα. Αν φυγει, λεμε ΑΝ.
Η ευρωπη εχει στρατο, εχει τεχνολογια, εχει αεροπλανοφορα και πυρηνικα οπλα. Ο Πουτιν δεν μπορει να ξυπνησει ενα πρωι και να πει, θα κανω την Ευρωπη Πουτινοπολιτεια.

Η καμαλα ειναι ετοιμη να υπηρετησει :LOL:

δεν την βλέπεις ρε πως γελάει το μάτι της κάθε φορά που τα παίζει ο γέρος; :p

Ισχυει! Εγω βλεπω βεβαια και τον αλλο πορτοκαλι κωλογερο που θα ανεβει και θα τους τα κανει πουτανα.
Αλλα προσπαθω να το βλεπω και λιγο αισιοδοξα με ελπιδα το να διαλυσει το ΝΑΤΟ

Ισχυει! Εγω βλεπω βεβαια και τον αλλο πορτοκαλι κωλογερο που θα ανεβει και θα τους τα κανει πουτανα.
Αλλα προσπαθω να το βλεπω και λιγο αισιοδοξα με ελπιδα το να διαλυσει το ΝΑΤΟ
δεν θέλω να σου χαλάσω την αριστερή ονείρωξη, αλλά το ΝΑΤΟ με όλα τα αρνητικά του, είναι ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ζήσει πόλεμο εδώ στο ελλάντα στη γενιά μας.

τι κάνεις εκεί ρε μλκ χαχα αντί για Χ;

Η καμαλα ειναι ετοιμη να υπηρετησει :LOL:
iu

Back