sorry δεν έγραψα, σε αυτό το δημοψήφισμα ο λαός είπε να πάρουμε το πουλί και να φύγουμε από ΕΕ. Σκέφτομαι εγώ τώρα, με τις ορέξεις του σουλτάνου, αν ήμασταν εξοστρακισμένοι από ΕΕ, αν θα είχαμε ακόμα χώρα.Αν καταλαβαίνω το νόημα του πόστ, θα σου πω ότι αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η εδραίωση του θεσμού των δημοψηφισμάτων σε σημαντικές αποφάσεις του τόπου όπως επίσης και η περιφρούρηση αυτού από τους πολίτες. Αν καθόμαστε να αναλωνομεθα στο ότι μας δούλεψε ψιλό γαζί ο Αλεξάκης, τότε θα στενεψουν ακόμη περισσότερο τα στεγανά της δημοκρατίας.
Θεωρώ ότι ο λαός ηθελημένα στράφηκε προς μια κατεύθυνση όπου θεωρούσε την ΕΕ υπεύθυνη για όλα τα κακά της μοίρας του και ψήφισε να αφήσουμε το μπλοκ. Κάτι που έχει πολλές περισσότερες επιπτώσεις από ότι φανταζόταν ο Μανώλης στο καφενείο που νόμιζε ότι με δρχ μεσουρανούσαμε (δεν όμως, τα έζησα, μην με τρελαίνετε) .
Θεωρώ ότι ναι μεν έχουμε δημοκρατία, αλλά έχουμε δημοκρατία των ηλιθίων και δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ με την μοίρα μου, γιατί θα ακούσουν μια παπαριά από το καφενείο ή τον μπατζανάκη τους και θα ψηφίσουν χωρίς να σκεφτούν τι κάνουν.
Τα δημοψηφίσματα είναι δύσκολα, και ο λαός είναι σε μεγάλο ποσοστό αληθινά πρόβατα και τους πάει ο καθένας όπου θέλει.
Εδώ μου πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν και ότι θα μας βάλουν τσιπάκια...
Όσο και να με κοκκινίσετε δεν θεωρώ ότι ο λαός είναι πραγματικά σοφός και ειδικά αυτός ο λαός έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι κοιτάζει ο καθένας την πάρτι του και μέχρι εκεί που φτάνει το οικόπεδο του.
(να σας πω εκεί πάνω καλά τα πήγαινα με τα disagree, γιατί μου το χαλάς @Elric ?)