What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Ναι, στο Call of Duty.

Σαν διαμέτρημα (7,62 x 51) δοκιμάστηκε από Αμερικάνους με M-14 και οπτικά σκοπευτικά, στο Αφγανιστάν, επειδή το 5,56 είχε θέμα στις μεσαίες αποστάσεις (400 - 500 μέτρα). Οπότε σαν ιδέα δεν είναι και τελείως εξεζητημένη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
FYI
Αληθευει. Υπαρχουν και ολοκαινουργια G3. Αυτο το γνωριζω επειδη ειχα ανοιξει τετοια κιβωτια. Αν και απο τοτε εχουν περασει τα χρονια, η υπαρξη τους ισχυει. Μπορει να μην φτανουν για ολους αλλα ειναι πολλα.
Το G3 ειναι, δεν θελω γελια, καλο τυφεκιο. Εμπλοκη δεν μου ετυχε ποτε και ουτε ειδα καποιον να εχει τετοιο προβλημα. Το προβλημα τους, ειδικα το Α4, ειναι το βαρος. Ο καθε στραβογιαννος το κατηγορει ως στραβο απο τα πεσιματα κτλ. Αν ξερεις τι κανεις, μια χαρα ευθητενη ειναι.
Panic Mode επειδη στα συνορα ειχα προλαβει, ενω ολοι ειχαν G3,FN. Βαρυ αλλα ασπαστο. Πεφτεις στο νερο και μολις γυρισεις την κανη για να φυγει το νερο, τα αβγα της πεστροφας και η λασπη, ριχνει σαν να μην υπαρχει αυριο. Επισης με μηδενικες εμπλοκες και με αυτο ειχα ριξει 40 αποθηκες σφαιρες, τον οπλουργο και την γυναικα του μαζι. Στραβωνε μετα την τριτη; τεταρτη; γεμιστηρα κατα ριπας αλλα ποιος το κανει αυτο; εκτος απο τον Κουνελο.

Τελος με την μυθολογια. Εχουν ηδη ξεκινησει ενεργειες για την αναβαθμιση του εθνικου τυφεκιου πολλων κρατων. Το θεμα ειναι ποιος θα τα κρατησει. Η Τουρκια αφηνει πισω της το G3 και κατασκευαζει το δικο της pewpew αλλα ουτε αυτο εχει σημασια.
Για να χρησιμοποιηθουν αυτα τα οπλα, πρεπει να ξεκινησει πολεμος, οχι αψημαχιες, και δεν υπαρχει περιπτωση να αφησουν να γινει πολεμος μεταξυ ελλαδας και τουρκιας.
Το ειχε πει και ο Σημιτης, Ευχαριστουμε Αμερικη. Δεν συμφερει την Αμερικη και την ΕΕ. η μπιζνα ειναι ο συνεχης εξοπλισμος και οχι ο πολεμος.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Εγω μονο το ΗΚ-11 ειχα ευχαριστηθει. Ξαπλωτος, διποδακι, ολες στο κεντρο, χωρις διοπτρες. Ξερω, death to campers :)

@captain kal Για τα άυλα δεν γνωριζω. Για τα πρακτικα παντως, κρινοντας απο τα Ιμια, μαλλον στα @@ του μας εχεις το ΝΑΤΟ στο θεμα υποστηριξης. Δηλαδη, τοτε το βολευε να βαλει φρενο στη συραξη, αυριο μπορει να μην το βολευει/ενδιαφερει.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Μεχρι να ανοιξεις το διποδακι και να αραξεις, επρεπε να σου κολησουν βαρεα και ανθυγιεινα ενσημα.
Δεν εχει αλλαξει κατι απο τα Ιμια. Και οι δυο χωρες ειναι μελη του ΝΑΤΟ και ο Τραμπ ειναι στο σπιτι του.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Το προβλημα τους, ειδικα το Α4, ειναι το βαρος.

Το κοντάκι και το βάρος!! Δεν είναι εύκολο, να ρίχνεις όρθιος με αυτό!! Κατά τα άλλα και εγώ το προτιμούσα από το FN!!

Εγω μονο το ΗΚ-11 ειχα ευχαριστηθει. Ξαπλωτος, διποδακι, ολες στο κεντρο, χωρις διοπτρες. Ξερω, death to campers
'Οντως!! Άλλη κλάση το ΗΚ11!!!!! Από 2οο μέτρα, εύρισκα τον στύλο από το σημαιάκι!!!! Αλλά είναι σχεδόν 11 κιλά!!

@captain kal Για τα άυλα δεν γνωριζω. Για τα πρακτικα παντως, κρινοντας απο τα Ιμια, μαλλον στα @@ του μας εχεις το ΝΑΤΟ στο θεμα υποστηριξης. Δηλαδη, τοτε το βολευε να βαλει φρενο στη συραξη, αυριο μπορει να μην το βολευει/ενδιαφερει.

Υποστηρίξη όπως logistics, δηλαδή πως θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις γραμμές υποστήριξης (logistics) κλπ. Εννοείται ότι με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας!!!
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Απ'όσο γνωρίζω η ιδέα του ΝΑΤΟ στο διαμέτρημα ενός τυφεκίου, είναι να τραυματίζεις τον εχθρό και όχι να τον σκοτώνεις ανοίγοντάς τον σαν καρπούζι. Δίοτι τραυματίας σημάινει πως κάποιος πρέπει να σε μαζέψει, οπότε βγαίνουν εκτός μάχης περισότεροι στρατιώτες. Τουλάχιστον αυτά ισχύουν εντός ΝΑΤΟ. Το αν σε μαζεύουν σε στρατούς εκτός ΝΑΤΟ είναι άλλη ιστορία, δε γνωρίζω.

Και πάλι, όσων αφορά το effective range, όσο ευθύβολο και να είναι το όπλο, η σφαίρα νομοτελειακά αρχίζει παίρνει κλίση. Επίσης με τα iron sights τί να πετύχεις?
Αν υπάρχουν καινούργια του κουτιού, ας τα κάνουν βαριά παραμετροποίηση με σκόπεφτρο για ειδικές δυνάμεις.

Επίσης τα M16 πρέπει να την κάνουν και αυτά...
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Οσοι την εχετε δει Ραμποκιλλερ, λεπτη τριγωνικη λιμιτσα (δεν την παρεχει ο στρατος) υπομονη, οδηγο τον αριστερο αντιχειρα και σταυρωτο λιμαρισμα στην μυτη καθε σφαιρας. Ειναι και αντιανγχωτικη εργασια τις ωρες της αναμονης. Τα οπλα ειναι εργαλεια, αν θελετε να ειστε αποτελεσματικοι με αυτα, πρεπει να βρειτε εναν τροπο να μισησετε αυτον που του ριχνετε. Συμπονια σημαινει μαλλον αστοχια. Δυο πραγματα βαλτε καλα στο μυαλο σας. Ο εαυτος σας ειναι κατα πολυ σημαντικοτερος απο τον απεναντι και δεν δειχνουμε ελεος γιατι δεν προκειτε να μας δειξουν. Αντε και καλο βολι. Εγω παντως σας προετοιμασα για πολεμο. Στον πολεμο πατε για να σκοτωσετε κι οχι για να πεθανετε! Οσοι τα εμπεδωσετε αυτα, μπορει και να επιστρεψετε. Πως ειναι στο Medal of honore? καμια σχεση!
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Fun fact: τα ελληνικής κατασκευής G3 (με αλλαγές ώστε να μην έχουν κατά ριπάς) που πουλήθηκαν στην Αμερική από την Springfield Armory είναι κομμάτια που ψάχνουν οι εκεί συλλέκτες. Θεωρούνται ό,τι καλύτερο μαζί με τα original από την H&K.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,503
Αρχίζετε να με τρομάζετε με τις γνώσεις σας περί όπλων. Εμένα στον στρατό, αφού βαρέθηκε ο υπολοχαγός να είμαι μονίμως ο τελευταίος που έλυνε και έδενε το όπλο, με έστειλε στο 1ο γραφείο γιατί "ήξερα" από υπολογιστές. Αυτό που ήθελαν ήταν κάποιον να γνωρίζει Word 101. Δεν διαμαρτυρομαι, πέρασα ζάχαρη
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
In other news, απ'ότι φαίνεται έχει αφαιρεθεί οπλισμός από κάποια ελληνικά νησιά για να σταλεί στην Ουκρανία, το αποκάλυψε ο Ριζοσπάστης, το είπε ένας βουλευτής του Σύριζα στη βουλή, κι αντί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στοχοποιεί τον βουλευτή ως "προδότη που αποκαλύπτει στοιχεία για την άμυνα".

 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Ναι, και τα στοιχεια του Ριζοσπαστη ειναι μεχρι Απριλιο. Μετα, το χαος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Αυτη ειναι η φιλοσοφια αλλα πριν ριξουν τα τυφεκια, τους ρημαζουν ολους με πυραυλους και drones.
ΟΤΑΝ κανουν το upgrade στο G3, θα αλλαξουν και τα σκοπευτικα του αλλα μεχρι τοτε, η ειδηση οτι εστειλαν εξοπλισμο παιζει πολυ καιρο τωρα. Το εμαθα μεχρι κι εγω, που παρατησα το αθλημα της καθημερινης ενημερωσης.
Τωρα θα ξεκινησει μια ωραια αντιπαραθεση που θα κρατησει μεχρι τις επομενες εκλογες.

Επειδη εριξα μια ματια για το θεμα, ο φιλοκυργιακικος τυπος λεει οτι εστειλαν μονο BMP 1. Πρεπει να τους εχουν στειλει και ραφαλ που υποτιθεται δεν εχουμε παραλαβει ακομα.
Αν ολα αυτα τα πηραν απο τα νησια, μπορουμε να μιλαμε για εθνικη προδοσια. Τα νησια θεωρουνται ειναι πρωτη γραμμη.


Αρχίζετε να με τρομάζετε με τις γνώσεις σας περί όπλων. Εμένα στον στρατό, αφού βαρέθηκε ο υπολοχαγός να είμαι μονίμως ο τελευταίος που έλυνε και έδενε το όπλο,

Δεν ηταν ολοι σκοπανθρωποι και σε περιπτωσεις, ειχαμε τσακωμους για το ποιος θα κανει την πρωινη σκοπια, για να μην ανταλλαξει το ταγμα με καμπινγκ. Εισαι πολυ τυχερος γιατι οι αργοι ηταν αγγαρειομαχοι.

Απο το Ουκρανικο μετωπο και θεμα που ειδα στο λινκ που ποσταρε ο Hellion

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Και κάτι έγραψε στο insta ότι τον σταμπάρουν γιατί έχει κοινή λογική αλλά δεν κατάλαβα τα ρώσικα από κάτω...
Αρα ο Glukovski προβλεψε το μελλον με τα βιβλια metro. Ειναι αφου ο Πουτιν κατεστρεψε τον κοσμο με πυρηνικα.!! Στην αρχη του πρωτου βιβλιου λεει οτι εγνε πυρηνικος πολεμος μεταξυ Ρωσσιας και Αμερικης!!
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Μετα τις εκρηξεις στις τιμες του οτιδηποτε, μπορουμε να το πουμε και αναμενομενο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266

Την μια "δεν υπάρχουν Ουκρανοί, μόνο μπερδεμένοι Ρώσοι" και τώρα «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον, είναι δική τους απόφαση να ενταχθούν ή όχι σε οικονομικές ενώσεις (…) Είναι δική τους υπόθεση, είναι θέμα του ουκρανικού λαού», και ότι θα αποκατασταθούν αργά ή γρήγορα οι σχέσεις με την Ουκρανία...

Ας ελπίσουμε ότι αυτό σηματοδοτεί ότι ο πόλεμος φτάνει στο τέλος παρά τις βαριές κουβέντες μέχρι τώρα. Θα παραμείνει τεράστιο πλήγμα τα χαμένα εδάφη αλλά εδώ που φτάσαμε και απέναντι στην Ρωσία είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι "και τι να τους κάνει κανείς". Να αρχίσουν να φεύγουν πυρηνικά αριστερά και δεξιά;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Νομιζω οτι εκλεισε η συμφωνια και ψαχνουν να βρουν τις γιρλαντες για να την κανουν δωρο, σε ολες τις πλευρες.
Ο Πουτιν κραταει, με καποιον τροπο, τα χωραφια που πηρε. Ο Ουκρανος δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ αλλα μπορει να μπει στην Ευρωπη.
Θα παρει το ενα απο τα δυο που ηθελε ο Ουκρανος, πριν τον πολεμο. Τουλαχιστον γλυτωσε να παρει τα τρια.
Ο Πουτιν δινει τωρα την αδεια να μπει η Ουκρανια στην Ε.Ε αλλα, οπως εχει γινει η Ουκρανια, δεν νομιζω να την θελει η Ευρωπη.


Καπως ετσι θα γινει και δεν χρειαζεται καν να πιεσουν την Ουκρανια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Το θέμα είνια αύριο-μεθαύριο που θα βγάλουν ευρωστρατό τι θα λέει... γιατί οι ζυμώσεις υπήρχαν, τώρα φούσκωσε και η μαγιά.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Κάπου είχα διαβάσει οτι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει τις χώρες ''GUMA'' να μπουν στο νατο. Αν τους αφήσει θα δει νατοϊκά πυρηνικά να αποθηκεύονται στην αυλή της. Οι χώρες είναι κατά σειρά Γεωργία, Ουκρανία, Μολδαβία, Αζερμπαιτζαν.
Όπως είπε και ο κούνελος, η ουκρανία μάλλον μας τελείωσε, οτι ήταν να γίνει, έγινε.
Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις οτι οι ευρωπαίοι βάζουν μπρός για γεωργία και ουκρανία. Λογικά θα δουμε το ίδιο έργο να παίζεται και με αυτές τις 2, αλλά μάλλον θα ξεκινήσει να παίζει λίγο αργότερα και με διαφορετικά μέτρα απο την Ρωσια.

 
Last edited:
Top Bottom