GOG (Good Old Games)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τσοντοπαίχνιδα τα περισσότερα. Αλλά καλή κίνηση επί της αρχής.

Και εγω τα πηρα φυσικα. Φορ δε κοζ και φορ δε καουντερ.

Ε ναι για cross research purposes δεν το πήραμε όλοι;

Ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε επιδρομή σε αυτούς τους περιβόητους θησαυρούς της Νάντιας, μην είναι τπτ από αυτούς που ανήκουν σε μουσείο.

Σαφές δείγμα ότι τα handhelds κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ειδικά στην περίπτωση του GOG πρέπει να στοχεύσουν σοβαρά αυτή την κατηγορία, αφού τα retro games τρέχουν πολύ καλά σε αυτές τις συσκευές.

Μπορείς να στείλεις βιογραφικό για τα γραφεία στη Βαρσοβία 🫡

Μπορείς να στείλεις βιογραφικό για τα γραφεία στη Βαρσοβία 🫡
σκεφτόμουν σήμερα ότι ήρθε ο καιρός να κλείσω το γραφείο, βέβαια πέφτει μακριά η Βαρσοβία :unsure:

Ευτυχώς το έχει πάρει πολύ θερμά το θέμα και δίνει συνεντεύξεις αβέρτα ο νέος (παλιός) ιδιοκτήτης του GoG.

Μακάρι να δούμε ακόμα καλύτερη υποστήριξη στο linux, προσωπικά δεν βλέπω πρόβλημα να υποστήριζε απευθείας το deck. Το έχω ξαναπεί, το GoG δεν είναι ανταγωνιστής του steam, ναι μεν υπάρχει μια σχετική επικάλυψη στα νεότερα παιχνίδια, αλλά στο GoG πας κυρίως για τα παλιότερα που να παίζουν σωστά σε μοντέρνο hardware.

Δεν βλέπω γιατί κάποιος που να έχει steam deck να πάει να αγοράσει ένα νέο παιχνίδι στο gog έτσι και αλλιώς, αλλά γιατί να μην ανοίξει την αγορά παλαιότερων παιχνιδιών σε αυτούς τους χρήστες όπου το steam έχει κλασμένους σε βαθμό που μπορεί να μην τρέχει καν κάποιο παλιό παιχνίδι που πουλάνε;

Last edited:
Από τη πλευρά του χρήστη αυτό που λες προφανώς βγάζει νόημα, από την άλλη δεν είναι βιώσιμο ως business model. Ειδικά για να χρηματοδοτήσει μεγαλόπνοα projects, όπως τη διαρκή αναβάθμιση του client ή την υποστήριξη Linux και παράλληλα να προσελκύσει νέους συνεργάτες.

Το GOG χρόνια τώρα πελαγοδρομεί γιατί δεν έχει ούτε ξεκάθαρη ταυτότητα, ούτε τη δυναμική να ανταγωνιστεί το Steam (duh). Η βάση "ρομαντικών" χρηστών που θα παίζουν Heroes 3 μέχρι να σβήσει ο ήλιος είναι πεπερασμένη και ελάχιστα διευρύνεται, αντίθετα τα έξοδα για το hosting των αρχείων και τη συμβατότητα με νέο λογισμικό/hardware δεν σταματούν. Το GOG έχει απόλυτη ανάγκη τα έσοδα που φέρνουν οι νέες κυκλοφορίες (π.χ. BG3, Silksong, Disco Elysium, κτλ.), δεν είναι δηλαδή μια έξτρα πολυτέλεια. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλοί devs/publishers δεν μπαίνουν καν στον κόπο γιατί η user base εκεί είναι αναλογικά μικροσκοπική. Παράλληλα, επειδή δεν έρχονται νέα, μεγάλα παιχνίδια (όχι απαραίτητα ΑΑΑ, π.χ. παρατήρησες ότι indies όπως Hades, Blue Prince, Stray, Absolum, Balatro δεν είναι -ακόμη- στο GOG?) δεν μεγαλώνει η user base ώστε να πεισθούν οι επόμενοι publishers. Φαύλος κύκλος.

Ίσως ο νέος ιδιοκτήτης έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό του για να σπάσει αυτό το pattern, ίσως πάλι εξαγόρασε το GOG απλά για να μην πέσει σε "ξένα" χέρια (όπως ισχυρίζεται) ή για να διαχωριστεί λογιστικά από τη CDPR και να μην χαλάει τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Θα δείξει.

Last edited:
Το μεγάλο πλεονέκτημα του GOG, είναι το ότι υποχρεωτικά δεν έχουν DRM τα παιχνίδια, τουλάχιστον όσον αφορά το single player σκέλος. Αν γίνει ένα ακόμη e-shop, θα αξιζει μόνο για πιο σένια υποστήριξη σε παλιούς τίτλους. Και όντως, μουρλοκομεία που σκάνε φράγκα για παλιατζούρες που βγήκαν όταν βυζαίνανε, ή ήταν αγέννητοι, σαν του λόγου μου, δεν υπάρχουν πολλά.

Το ότι προσπαθεί να μπει σε πιο νέες κυκλοφορίες, έστω και ΑΑ, είναι θετικό. Σε βάθος χρόνου, κατ' εμέ, είναι ο καλύτερος ανταγωνιστής στην "πεφωτισμένη δεσποτεία" του Steam (Στον Σουίνυ δεν αφήνω ούτε μέηλ για τα διαφημιστικά, όταν τσιμπάω τα τζάμπα παιχνίδια. Για λεφτά ούτε λόγος). Δεν διαφωνώ με αυτό. Προσπαθώ μάλιστα να έχω όλη την συλλογή μου στο GOG. Πχ, θέλω να ξανατσιμπήσω ότι έχω από Total War για να τα έχω εκεί. Χωρίς άγχος για την μακροζωΐα του GabeN. Με δυνατότητα να έχω κατεβασμένο και γραμμένο σε δισκάκι τον κάθε off-line installer. Παρανοϊκός; Ίσως. Αλλά είμαστε τυχεροί που έχουμε πεφωτιμσένο δεσπότη, και όχι στυγνό τύραννο, με το Steam. Όσο ζει ο GabeN. Μετά; Τι;

Αν κατάλαβα καλά ο τσέος άφησε να εννοηθεί ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν πιο εύκολη και την ζωή των devs για να τα βάζουν στο gog, γενικά πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να κάνει το publishing στο gog ευκολότερο ώστε να μην χρειάζεται ο dev να διατηρεί διαφορετικά builds, δε ξέρω πως και αν γίνεται (πχ αν έχει steamworks μέσα, απίθανο να γίνεται) αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Back