What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gothic Series

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
@Χειρομαλάχτης τελικά έβαλα και Odyssey. Τα θετικά λίγο-πολύ τα ξέρουμε, και παρόλα τα παρακάτω σας προτρέπω να το παίξετε. Τώρα, στα αρνητικά θα βάλω το ότι γίνεται αμέσως overwhelming, με το καλημέρα σχεδόν μαζεύεις ένα σωρό μικροquestάκια με ένα σωρό διαφορετικούς NPCs να γίνονται involved. Βρήκα όμως ένα κολπάκι, αντί να τους ψάχνεις τη μέρα σε όλο το φρούριο/νησί για να προχωρήσεις/τελειώσεις ένα quest, κοιμάσαι ως τις 3 το ξημέρωμα και είναι όλοι μοιρασμένοι σε 3 δωμάτια στα κρεβάτια τους.
Το άλλο που λίγο με ξίνισε είναι το grinding. 30 Lurkers για να προχωρήσω στο main quest? I mean, βγαίνουν, δυνατούτσικος είμαι και έχω και τη 2η armor και πήρα και το 8άρι amulet από τα λεφτα που έκλεψα από τον Captain, αλλά και πάλι νιώθω σα να παίζω Burning Crusade στη Nagrand ξανά.
Ωραίο όμως, και εφόσον θα αλλάξω νησί σύντομα δε με πειράζει που δε τους έμαθα όλους, καλά τα λέει ο Χειρομαλάχτης.
 
Last edited:

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
το αλλο μοδ που επεκτεινει τον κοσμο του γοθικ 1 και ποσταρες προψες τι λεει σταματιμενε?
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
το αλλο μοδ που επεκτεινει τον κοσμο του γοθικ 1 και ποσταρες προψες τι λεει σταματιμενε?
Πολύ ωραίο! Κάποια λαθάκια στη μετάφραση, αλλά το εμπλουτίζει πολύ όμορφα χωρίς να σπάει το worldbuilding. Τα καινούρια quests δένουν μια χαρά με το setting και τη λογική του κάθε camp και του ατόμου που στα δίνει. Ενώ άλλα quests, ήδη υπάρχοντα, γίνονται ελαφρώς expanded, όπως η μοίρα του Nek (κάτι που είδαμε και αλλού αλλά και αυτή η εκδοχή είναι αρκετά τίμια και δένει με το story).
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
η μιση αφορμη του ποστ ειναι τουτο δω το βιδεο του λατρη των γκοθικς c4g που μας δειχνει την τελευταια βερσιον του union mod για το γκοθικ 3 που κανει την προσθεση και αφαιρεση των σημαντικοτερων μοντς του κειμ υποθεση ενος κουμπιου, κατι παρομοιο με το spine για τα γκοθικς 1 και 2. στα ματακια μου το κανανε πανεμορφο το γκειμ και αξιζει ενα πλειθρου μολις εξαντλησω τα μοντς του γκοθικ2 (ή αυτα εξαντλησουν εμενα, πιο πιθανο...)



επισης ειχα τις περιπετειες μου παλι με το οντυσυ, κι επειδη ειναι επικη σεντονάρα τα βανω σε σποιλε. οποιος εχει σκοπο να το ξεκινησει ή οποιος ηδη το παιζει, ας ριξει μια ματια ωστοσο.

1. κατι εχει παει πολυ στραβα ή με την εγκατασταση του μοντ ή με οσα μοντς προσθεσα μεσω spine, ισως καποια incompatibility. παντως το σιγουρο ειναι οτι δεν γινεται να παρω καν το σκιλ pickpocket. εκανα ενα import character μεσω μαρβιν, μαλλον οντως λειπει η γραμμη για το πικποκετ, εκανα κατι πειραματα να την προσθεσω, δεν πετυχα κατι, εκνευριστηκα, φοβηθηκα μην σπασω τελειως το κέιμ, οπότε το αφησα και τωρα εχω γινει ο καλυτερος φιλος του μαρβιν καθε φορα που πρεπει να κανω pickpocketing. ευτυχως που υπαρχει το marvin mode και την βγαζω καθαρη. φοβαμαι οτι στο μελλον θα πρεπει να κανεις καποιο πικποκετινγκ στην μειν κουεστ και ισως δεν θα μπορεσω να το πετυχω εμμεσως, οπότε θα ειναι και το τελος του μοδ για μενα. ωστοσο, μην γρουσουζευωμε. εχει παει κατι στραβα για να παει κι αυτο???? (ΝΑΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑΙ, σχεδον τα παντα :LOL: ).

2. λοιπον μπρέις γιορσελβς, ακολουθει σεντοναρα μεσα στην σεντοναρα.

μαμώ τα γκουγκλ τρανσλειτ σας, ζωντοβολα, ορκς, παπάρες γερμανοί. και τα γουωκθρού σας μαζί. και την σωβινιστικη αγνοια της αγγλικης γλωσας που σας δερνει.

ακου τωρα: ελαφρυ σποιλερ, αλλά καλυτερα να το διαβασεις για να μην παθεις τα ιδια:
λοιπον, εισαι στην ταμορα, μεγαλο νησι του γκέιμ. τελος παντων, μην στα πολυλογω, για να συνεχισεις το μειν κουεστ πρεπει ο κυβερνητης της να δηλωσει οτι ειναι σε alliance με τον βασιλια που εκπροσωπεις. οκ, αυτα δεν γινονται τσαμπα. σου λεει: κανε αυτά τα ΔΥΟ (2) σοβαρα και δυσκολα πραγματα. τρεχεις απο δω κι απο κει, χαμος, γυρνας ολο το (σχεδον στο μεγεθος του γκοθικ 1 (καλα, ισως και να υπερβαλλω, παντως εχει πολυ μεγαλη εκταση...) νησι, στο τελος τα καταφερνεις. το λενε και τα παπίερς, το γραφει στο κουεστ λογκ. πας χαρωπος στον κυβερνητη. του το λες. οκ, χαρηκε αρκετα... :unsure: εεεε, μηπως κατι παραπανω? να σου πει π.χ. "ναι, οκ, ολα καλα, αγαπω τον βασιλια σου, σηκω φυγε τωρα, τελειωσες το μειν κουεστ του νησιου.."??? μπα.
α, κι η κουεστ (unrest on tamora λεγεται) καρφωμενη στις current κουεστς, δεν πηγε στις κομπλήτ οπως θα πρεπε... (απαραιτητη παρενθεση: να πω καπου εδω για οποιον δεν ξερει, οτι υποτιθεται εισαι σε καραβι, κυνηγωντας την αρμαδα των ορκς, ΔΕΝ μπορείς οποτε σου κανει κεφι να γυρνας (πολυ κακως, αφου εχεις τελεπορτερ στοουνς..) πισω στις περιοχες που εχεις ηδη περασει και για να συνεχισεις το ταξιδι πρεπει να στο πει ο στρατηγος του στρατου που ταξιδευετε μαζι.). παω λοιπον και σ αυτον, καμμία νεα επιλογη διαλογου του στυλ: μάζευτα, φευγουμε. κοιταω τα 2 γουωκθρου που ΜΕ ΚΟΠΟ βρηκα στο νετ, ενα μεταφραση απο γκουγκλ του γερμανικου γουωκθρου κι ενα στα αγγλικα: ελεγαν το ιδιο, πρεπει να κανεις αυτα τα 2 πραγματα κι οταν τα κανεις, εισαι φρη του γκόου. ε, τι να σκεφτω? οτι κατι τρεχει με την εγκατασταση μου βεβαια.

περασα ολα τα σταδια. εκνευρισμος, γαμωσταυριδια, denial, σκεψεις ρεηανινστώ, αλλά λεω οχι ρε φουστη, θα το παλεψεις γαμω το κερατακι τους. βρισκω στο υπεροχο γερμανικο σαιτ World of Gothic - Home το εξης εργαλειάκι: το Gothic Variable Editor, εν συντομια GVE, ( World of Gothic - Downloads - Gothic Variablen Editor )που του "φορας" ενα σειβ και σου δειχνει αναλυτικα τον χαρακτηρα μεσα στο κειμ. δηλαδη που ειναι, τι φοραει, διαλογους που εχει κανει, κουεστς, κλπ. τα παντα ολα. οχι βεβαια σε μορφη χρηστικη, αλλά με κωδικες, στα γερμανικα προφανως, καταλαβαινεις τωρα.. ευτυχως οι αποστολες ειχαν μπροστα το προθεμα MIS_κάτι, οχι οτι ειναι λιγες, καμμια 300αρια, ισως και παραπανω. και επρεπε να ψαξω κατι σχετικο με TAMORA και δίπλα να εχει το variant 1, που σημαινει εκκρεμης... το 2 σημαινει completed. μην σου πολυλογω, ο φον μαζοχ θα ητο περηφανος για μενα. με κινδυνο να σπασω τελειως το παιχνιδι, βρισκω κανα δυο με τα παραπανω προαπαιτουμενα και αντικαθιστω το 1 με 2.

παω ξανα στον κυβερνητη του νησιου, τιποτα ο μαλακας, στα μπομπόλια του ο κοπος που εκαμα, εκει, τα ιδια, με κοιταζε οπως η αγελαδα το τρενο. λεω, θα παω στο καραβι στον στρατηγο. μου λεει καποια πραγματα που δεν ειχαν ειπωθει και τελικα μου λεει: μπραβο νεε μου, ξεκιναμε για νεο νησι.... ΘΡΙΑΜΒΟΣ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ, ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ. 🤩🥳

ΝΑΙ, ΟΚ, αλλά κατι με βασανιζε. το ocd για τα exp points που προφανως ειχα χασει και το ατελειωτο πεισμα μου με τρωγανε. εχοντας στην καβατζα και πιο ηρεμος πλεον πλεον το σειβ της αναχωρησης, γυριζω σ ενα μερικα λεπτα παλιοτερο. εχω αφησει μισοτελειωμενες κατι κουεστς στην ταμορα, (α, τα κουεστ λογκ και τα γουωκθρους λενε οτι θα γυρισεις στο μελλον σε επομενο κεφαλαιο στο νησι, οπότε ελεγα θα τις κανω τότε μωρε, επρεπε να σκοτωσεις και κατι γκολεμς και σκελετους δυνατους εκει, οπότε λέιτερ). με τις νεες εξελιξεις ομως, λεω παμε τωρα πριν φυγουμε με υπομονη να παρουμε τα exp που δεν πηραμε λογω μπαγκ, να μην παμε στο επομενο νησι ξυπολυτοι στ αγγουρια... ειναι μία λοιπον με το πνευμα ενος μαγου κλπ κλπ, Der Stammler στα γερμανικα και στο κουεστ λογκ εμφανιζεται ως The Stammerer στα "αγγλικα" του παιχνιδιου. την ολοκληρωνω, παω στον κυβερνητη με καποια μικρη ελπιδα, στα κρεματζόλια του παλι, ζωντοβολο ηταν αυτος, ζωντοβολο εμεινε, no hope. παω στον στρατηγο στο καραβι, μου λεει "μπραβο αγορίνα, ο ταμοροκυβερνητης αποφασισε να δηλωσει alliance (καπου θα το μαθε κι αυτος ο χριστιανος, τα καλα νεα ταξιδευουν γρηγορα...), πάρε τα exp σου, παρε και τις δραμαμινες σου, ξεκιναμε....".

tl/dr συμπερασμα και ηθικο διδαγμα?? μαμιωνται τα γουωκθρους και τα κουεστ λογκς, εγω θα σου πω τι παιζει: για να φυγεις απο ταμορα ΠΡΕΠΕΙ να κανεις 3 πραματα κι οχι 2, οπως σου λεει παντού.... σταματημενε, επειδη το παιζεις τωρα, ΠΡΟΣΕΧΕ, λεμε.
συνεχιζω λοιπον αυτην την ονομα και πραμα οδυσσσεια και απ οτι καταλαβαινετε και καταλαβαινω, η ιθακη αργει ΠΟΛΥ ακομα, αν φτασω και ποτέ, που πολυ τo αμφιβαλλω. αλλά τελικα εχουν δικιο αυτοι που λενε για την αξια του ταξιδιου. αστεια αστεια, εχω μαθει πραγματακια με αφορμη αυτο το βασανο-mod.
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Στο βίντεο δεν πάτησα καν, Από το θαμπ φαίνεται ότι είναι φέηκ, καθώς όλοι ξέρουμε ότι τα Γκόθικ είναι γλούτεν φρη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
μην τρολαρεις αδαν.
και μενα δεν μ αρεσε το μαγουλακι. καμμια σχεση με το κειμ και επισης κριντζαρα, δεν του τοχα του c4g οτι βανει τετοια χαζα για θαμπ.
ωστοσο να πατησεις το πλέι και να παιξεις παλι το κειμ (ΑΝ το χεις παιξει ηδη στο παρελθον. ξερω γω τετοιος που σαι???? :p:cool: )
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
α, σταματημενε, κι αλλο SOS.

πριν ξεχυθεις στην εξοχη και κυριως στα ΟΡΥΧΕΙΑ της ταμορα ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις το σκιλ remove hearts απ τον κυνηγο Χανς (μαρκους λενε οι μαλακες στα γουωκθρους, δίπλα βεβαια ειναι οι δυο τους, αλλά για να δεις τι τρομπες ειναι...) που βεβαια οπως και καποια αλλα σκιλς τα γραφουνε στους υποτίτλους μονο γερμανικα επειδη ετσι. ειναι λοιπον το: Herzen nehmen.
το χρειαζεσαι για να ολοκληρωσεις την εξτρα αποστολη που γραφω στο σεντονι ωστε να μπορεσεις να φυγεις απ το νησι και να συνεχισεις την μέιν κουεστ.

(α, αυτοι οι 2 κυνηγοι ειναι βαθια στο δασος που ξεκιναει κατω απ την πόλη. εχουνε κατι σαν ρυακι διπλα τους, θα τους βρεις αμα ψαξεις.)
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Θα το τσεκάρω μετά. Το είχα παίξει από κάποιο pc master με το που άνοιξα το περιοδικό στο σπίτι. Δε θυμάμαι χρονιά αλλά ήταν καλοκαίρι.
Άσε τώρα δεν ήμαστε ξανά για 100+ ώρες πιλαλήματος στην Μυρτάνα, εδώ για το Υπέρλαμπρο (που έλεγε και μια ψυχή) διστάζω...
Και είναι και κάτι Risen 3 και Elex που σιγοβράζουν στο backlog.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
δεν του τοχα του c4g οτι βανει τετοια χαζα για θαμπ.

To be fair, δυστυχώς μιας και όντως δεν ταιριάζει καθόλου, είναι το loading screen του ultimate balance mod.

Πρέπει να του το συγχωρήσουμε όμως, γιατί κατά τα άλλα το guide αλλά και το modded Gothic 3, απλά γαμοδέρνουν.

EDIT: Παρόλο που το βίντεο δεν είναι ούτε βδομάδας, υπάρχει ήδη νεότερη έκδοση του Union με ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα mods.
 
Last edited:

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
για να τρεξω το odyssey θα πρεπει να εγκαταστησω και d3d11x και system pack?
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
ραβετζικη μου, τα δυσκολα αρχιζουν απ την εγκατασταση.

ο σταματημενος θα ηταν αντιθετος μ αυτο (δες ποστ του απο 6 γεναρη πριν ξεκινησεις) αλλά εμενα με βολεψε πολυ το spine για την εγκατασταση. ειναι εκει ολα οσα χρειαζονται και γινονται με το πατημα ενος κουμπιου. και βεβαια και το αρχειο εγκαταστασης του odyssey.
και εννοειται οτι θες d3dx11 για "γραφικαρες" (οχι, περα απ τ αστεια, στα ματια μου το κανει πανεμορφο...).
εγω εχω βαλει το d3d11 renderer clockwork edition απο το spine (εχει να φανταστεις 5-6 διαφορετικους renderers στην καταπληκτικη database του). ειτε αποφασισεις τελικα να τρεξεις το γκειμ απ το spine, ειτε οχι, εγκατεστησε το και μπες στην νταταμπειζ του για να κατεβασεις τουλαχιστον τα πατσακια και τα διαφορα τουλς qol που θα σου βελτιωσουν πολυ την εμπειρια. αποκλειεται να μην βρεις αυτο που θες. δειγμα του ιντερφεις σορταρισμενο αλφαβητικα για να δεις τις βερσιον του dx11, π.χ.:

Screenshot_2.jpg

και κατι αλλο σημαντικο. στο γκοθικ 2 τουλαχιστον (μπορει και γενικοτερα σε ολα τα γκοθικς, δεν ξερω...) υπαρχουν 2 μεγαλες ομαδες τουλς να τις πω ετσι, το union και το ninja. εχω την εντυπωση οτι πρεπει να διαλεξεις την μια, δεν μπορεις να τις εχεις και τις 2 μαζι. μπορει να λεω και μαλακιες τωρα, αλλά σαμπως θα ειναι η πρωτη φορα? ή η τελευταια επισης?
ΩΣΤΟΣΟ, και δεν το γραφουν πουθενα ξεκαθαρα οι μαλακες, νομιζω οτι το οντυσυ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ (ψεμματα, μαλλον δεν σωζει, οπότε το ιδιο κανει βασικα...) αν χρησιμοποιησεις Ninja. οπότε επελεξα union. κριμα, γιατι μονο στο νιντζα υπαρχει ενα μοντακι που εχεις επιλογη να κανεις σπριντ συνεχεια αντι για τρεξιμο, οπότε σου γλυτωνει παρα πολυ χρονο στις μετακινησεις. παντως και το union εχει καποια απαραιτητα, σημαντικα μοντς. δεν σου γραφω, ειναι ηδη σεντονι, θα διαλεξεις οσα θες αναλογα με τον τροπο ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ. :p:eek:

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ οδηγος (προφανως με γκουγκλ τρανλειτ..):

και αγγλικο γουωκθρου, που εχει πριν ξεκινησει τις λυσεις των κουεστς, ενα πολυ σημαντικο section με γενικες πληροφοριες για το μοντ που τις ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ...:


(ψαξε μην υπαρχει και πιο επικαιροποιημενο, αλλά νομιζω κι αυτο σε καλυπτει μια χαρα).



ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ξεκιναει αργα, θα σε τσαντισει αρκετα, αλλα δωστου την ευκαιρια του. οταν ανοιξει ο κοσμος, ειναι απλα απολαυση.



εντιτ: :LOL::LOL: σεντονιασα σα να μην υπαρχει αυριο, και τελικα την ερωτηση που εκανε ο αθρωπος δεν την απαντησα.
ΟΧΙ, δεν ειναι απαραιτητο το συστεμ πακ. εγω τουλαχιστον δεν το χω εγκαταστησει.
 
Last edited:

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
δοκιμασα αρχικα με spine αλλα δεν ετρεχε, και το ετρεξα μεσω του στιμ. θα περιμενω παντως γιατι η εκδοση 2.3 ειναι κοντα.
θα ξαναρχισω γοθικ 2 με το λιλ χαιβερ 1.6, νομιζω πηρε update με καινουργιες πανοπλιες/οπλα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
ξεχασα να σε ρωτησω, οι φωτο απο πανω ειναι απο μοδ η βανιλα?
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
απο μοντακια, εχω βαλει το d3d11 της clockwork οπως εγραψα, το 4gb patch, το advanced inventory, την union, την union - hotbar και το union - thief helper.
για την μπαρα μαλλον το ρωτας?
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
οχι, μονο το d3d11 για τα γραφικα.

το σπαιν εχει ακομα ενα κουλο, ξεχασα να το γραψω. προσπαθω να ξεκινησω το παιχνιδι απ τον λωντσερ του σπαιν, κλικαρω και δεν κανει τιποτα. δεν ξεκιναει. μετα το κλεινω, το ξαναξεκιναω , κανω τις ιδιες κινησεις και ξεκιναει. καθε φορα. συνηθισα τωρα και ειναι κομματι της εμπειριας... :D
αβυσος η ψυχη του μοντ αυτου. μηπως σου ετυχε και σενα το ιδιο?
θεωρουσα οτι εχω κανει καποια κουλαμαρα στην εγκατασταση, γι αυτο συμβαινει. αν δεν βαριεσαι, δοκιμασε το.

ωστοσο η τελευταια βερσιον ειναι η 2.7.2.1 απ οτι ξερω. η 2.3 που λες, μου ειναι αγνωστη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
Αυτόν τον "χρησμό" ανέβασε πριν λίγο η Piranha Bytes στον λογαριασμό της στο Χ.



νταξ, στεναχωριεμαι, αλλά το βλεπω μισογεμάτο το κατσαρολι κι οχι μισοαδειο. προσπαθω δηλαδη.
αφου ετσι κι αλλιως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα πιρανχας ειχαν αφησει πισω τους τα γκοθικς (ο χοντροΟύνος ελεγε εδω και χρονια σε ΚΑΘΕ συνεντευξη του (για αλλο θεμα, κυριως τα ελεξ) που του γινοταν ΚΑΘΕ φορα η ερωτηση, οτι οχι, δεν θα ξανασχοληθουμε με τα γκοθικς...

μη σου πω οτι αν κλεισει η piranha, θα βρεθει πιο ευκολα καποια εταιρεια να τα συνεχισει. το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον απ τον αρπιγκί λαό. το τρελλο σουξε του αρκωλου απ το πουθενα το εδειξε αυτο.
 
Top Bottom