What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gothic Series

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ε ντεμέκ σου τα δείχνει τα κόλπα και στα εξηγάει. Το άλλο καλό θα ήταν να μπορείς μεν όσο πολεμάς να το ανεβάζεις σιγά-σιγά ως το 29%, αλλά για να πάει 30% και να είσαι "trained" να πρέπει να το μάθεις από μάστορα. π.χ.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
δεν εχεις κι αδικο, αλλά το να ανεβαινει το σκιλ, με την συνεχη χρηση του, μου ακουγεται καπως πιο λογικο απ το να πας να βρεις εναν τυπο, να του δωκεις λεφτα και learning points και ξαφνικα να ανεβαινει το σκιλ κατα 10 μοναδες ξερω γω.

Βασικά, από την πείρα μου, πρέπει να τα κάνεις και τα δύο!!!!!! Και το σκιλ αργεί να ανέβει!!!!
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
πεταξα το legend of ahssun τελικα. απ τη μια το γκουγκλ τρανσλειτ, που ηταν τραγελαφικο κυριολεκτικα...
απ την αλλη πολυ νωρις στο παιχνιδι, με πεταξε σε μια τεραστια πολη. 3-4 φορες το μεγεθος της Khorinis να καταλαβεις. ε, χαωνομαι στις μεγαλες πολεις, το χω ξαναγραψει. απειροι ανθρωποι, απειρα κουεστς.. κι ερχεται και το ocd απο πανω.. κι αν ξεχασω κανεναν? κι αν δεν παρω ολες τις κουεστς που θα μπορουσα?
α, ηταν κι ενας τριτος λογος και γελαστε οσο θετε. σ οσα μοντς ειχα παιξει ως τωρα, φοραγα ενα utility που εκτος των αλλων χρωματιζε τα chests. δηλαδη αλλο χρωμα ειχαν τα κλειστα, αλλο τα ανοιχτα, που ειχες λουταρει. στο loa για καποιο λογο δεν δουλευε αυτο. ε, κι εδω ερχεται το ocd μου παλι. πως θα ηξερα αν ειχα λουταρει το σπιτι? θα πρεπε να περιμενω να νυχτωσει παλι, να κανω στελθ, να μπω μεσα και να παω να το ανοιξω, ενω θα το βλεπα κανονικα ολο αυτο με μια ματιά.

εξαλλου στην αρχη ειχε κυριως φετς κουεστς και δεν με ειχε ενθουσιασει. ο κοσμος βεβαια, η εξοχη ηταν μια χαρά, αλλά ειπα: βρε δεν ξαναδοκιμαζω μία το odyssey??
το οντυσυ σας ειχα γραψει το χα δοκιμασει, αλλά δεν μου φορτωνε τα σειβς για να παιξω. εκατσα, εψαξα λιγο (τα γερμανικα δεν ειναι φιλοι μας και το μοντ ειναι γερμανικο, οπως τα περισοτερα) κι ευτυχως καπου εγραφε ενας καλος χριστιανος οτι το utility ninja, που ειναι συμβατο με το γνωστο system pack δεν λειτουργει με το μοντ και κρασαρει στο φορτωμα των σειβς. οπότε το απενεργοποιησα. βεβαια ετσι εχασα καποια μοντακια που στηριζονταν σ αυτο, αλλά δεν πειραζει. το σημαντικο ειναι οτι παιζουν ακομα τα χρωματιστα chests.. :LOL:


τουτο δω δεν ειναι ρηβιου προφανως, το οντυσυ οπως λεει τ ονοματακι του ειναι αχανες. αλλά μεχρι τωρα ειναι trve γκοθικ εξπήριανς, οπως δειχνει. δεν ξερω αν χαλαει μετα, αλλά στην αρχη μ εχει ενθουσιασει. κουεστς που θελουν σκεψη, εξερευνηση που ανταμειβει (ξερω γω ελιξιρ που μπουσταρει το στρενγκθ μονιμα, σε πανω πανω ραφι βιβλιοθηκης, που δεν φαινεται και πρεπει να ανεβεις πανω στο επιπλο σαν κατσικι και να το κοιταξεις απο γωνια για να το παρεις (οκ, αφηνω ασχολιαστο γιατι καποιος να σκεφτει να σκαρφαλωσει στην βιβλιοθηκη. αστο, μην το ρωτας. ισχυριστηκα εγω ποτέ οτι στεκω καλά??), τετοια μικρα πραγματακια. α, και δεν ξερω αν ειναι γκουγκλ τρανσλειτ κι αυτο, παντως βγαζουν νοημα οσα σου λενε και δεν ματωνουν τα μυαλα σου σε καθε διαλογο..

το σεντονι λοιπον γραφτηκε γιατι ψαχνοντας ενα κουεστ που δεν εβρισκα λυση γιατι ειχα χασει τον npc, το εβαλα πεισμα να βρω γουωκθρου στο νετ. με μαντ σκιλζ λοιπον ξεθαψα κυριολεκτικα ωραιο λυσαρι γερμανικο καπου στο forum.worldofplayers.de , μετετρεψα το pdf σε word και μετα σε εναν ονλαιν τρανσλέιτο, το μετεφρασα στ αγγλικα. ετσι εχω ενα υπεροχο γουωκθρου επιτελους και μπορω να το στειλω σ οποιον το θελησει όποτε.
μεχρι τωρα το οντυσυ εχει σηλ οφ απρουβαλ. προχωρω χαρωπα και δυνατά και θα ποσταρω ανταποκριση αν και οποτε χρειαστει.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
οκ, αφηνω ασχολιαστο γιατι καποιος να σκεφτει να σκαρφαλωσει στην βιβλιοθηκη.

Τι εννοείς; Λόγος χρειάζεται για να μην σκαρφαλώσεις σε κάθε πιθανό πίξελ, αλλιώς σκαρφαλώνεις επειδή απλά μπορείς.

Λίγο πιο σοβαρά, ακόμα και τα μανίσια/βανίλα Γκόθικ, πάντα αντάμοιβαν όσους είχαν διάθεση για εξερεύνηση με ένα chest στο πιο απόκρυμνο σημείο... που είχε μέσα 2 γρασίδια και 3 κουρέλια. Είναι δέκα κλικ πάνω από το 99% των RPG που απλά έχουν απέραντο κενό off the beaten track, αλλά ένα κλικ κάτω από τα Might and Magic της χρυσής εποχής (5-8) που μπορούσες να βρεις πράγματα και θαύμματα εξερευνώντας.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
@Χειρομαλάχτης επειδή το Spine δε το έχω δοκιμάσει ακόμα (κακώς!) χρειάζεται να κατεβάσω και τίποτα από το site του Οδυσεε, ή τα βάνει το Spine μοναχό του? Γενικά ως τώρα τα mods τα βάνω μόνος μου με τα αρχεία ένα-ένα. Βλέπω στο site έχει και extra μουσική κτλ...
Για την αρχική πόλη του Ασούν η αλήθεια είναι ότι ελαφρώς διαφωνούμε, μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά ναι το google translate την κάνει κουραστική. Θα βοηθούσε ένας χάρτης όπως του Άρκωλου, που δείχνει όλα τα μαγαζά και τις δημόσιες υπηρεσίες.
By the way, σχετικά με το google translate, επειδή έχει βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ σε σύγκριση με τη τελευταία φορά που κάνανε release το Ασούν ίσως θα βοηθούσε μια "επαναμετάφραση".
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
oχι, εγω το εγκατεστησα μεσω σπαιν χωρις κατι αλλο. βεβαια δεν ειχε γερμανικο σπητς, αλλά δεν μ ενοιαζε αυτο, ειχε αγγλικους υποτιτλους.

ασε με ωστοσο, ειμαι να πεσω απ το μπαλκονι (κι απο ψηλο οροφο, οχι ισογειο που θα ηταν πιο ασφαλες...). ξαφνικα χτες ανοιγω να παιξω και χωρις να εχω κανει κατι "περιεργο" προχτες, δηλ. να εχω πειραξει μοντακια, αρχεια, ini κλπ, ετσι απλα, μεσα στο ινβεντορυ δεν εδειχνε καποια αιτεμς, δηλαδη την εικονα τους, ειχε μονο τον αριθμο τους απο κατω. λεω, θα επαθε λοξυγκα. σκατα. σατ νταουν, παλι απ την αρχη, παλι τα ιδια. κοιταζω ενα ενα τα σειβς, ολα το ιδιο προβλημα. και μιλαμε οτι ειχα σειβ απο την αρχη του παιχνιδιου (παντα κραταω) κι εδειχνε το ιδιο προβλημα. αρα δεν ηταν κοράπτηντ σειβ, αλλά κατι αλλο στον πυρηνα του παιχνιδιου. βγαζω το οντυσυ, το ξαναβαζω (απλη διαδικασια μεσω σπαιν). παλι τα ιδια. λεω, θα βγαλω το γκοθικ γκολντ. οκ, καλη σκεψη. αλλά πανω εκει οΤριμάλακας, εκνευρισμενος, στεναχωρημενος και ζαλισμενος, δεν κρατησα τα σειβς του οντυσυ, που ειναι καπου μεσα στο φολντερ του γκοθικ του μανισιου. μεγιστη μαλακια. εχασα καμια 30αρια ωρες παιχνιδιου, ουσιαστικα το πρωτο νησι....
α, και το γαμωτο ειναι οτι ειναι σχεδον μηδενικη η αναφορα στο νετ για το μοντ (στα αγγλικα). μπας και ηταν known bug ξερω γω. οχι, δεν ειχα τα κουραγια να ψαξω στα γερμανικα με το γκουγκλ τρανσλειτο.

δεν εχω τα κουραγια στο καπακι να το παιξω απ την αρχη, ασε που εκαμα την αποπειρα παλι, κλην ινστωλ γκοθικ γκολντ και οντυσυ και μου βγαζει αξες βαιολεισο. ΓΑΜΑ ΤΑ. τα νευρα στο κοκινο. αρχισα να βριζω ασχημα τους μοντερς, τους coders, τους φολντερς, ολους τους καραγκιοζηδες που μπορει να φταινε.

τελος παντων, δεν ηταν γραφτο. ισως σε 2-3 χρονια. τωρα ειμαι σε αναζητηση κειμ να παιξω. δεν ειναι ασχημη φαση, εχω βουτηξει στο μπακλογκ και στο νεξους να δω τι παιζει απο μοντάρες. εσενα μην σε σταματαει η γκαντεμια/αμπαλοσυνη μου. να το δοκιμασεις το σπαιν και το οντυσυ μαζι. απλα να εχεις στο νου σου αυτο που μου συνεβη.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Το γκοθικ ειναι σαν εκεινη την μαρκα παλιου κοκκινου κρασιου που σου αρεσε μικρος και δεν την βρισκεις πουθενα πια γιατι εκαψαν τον αμπελωνα.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
χμμμ, καλό μου φαίνεται το Spine, αλλά μάλλον θα κάνω τα δικά μου μαγειρία, ως τώρα δεν είχα θέμα με κανένα total conversion. Thanks που μοιράστηκες την εμπειρία σου!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
@Χειρομαλάχτης WARNING όταν έκανα απεγκατάσταση το Spine μου έσβησε και ότι είχα στην επιφάνεια εργασίας. Ευτυχώς μόνο μερικά screenshots από games και καναδυό συντομεύσεις (τα έχω όλα κάτω στη γραμμή εργασιών ευτυχώς). Δε ξέρω αν έκανα γιωτιά και κατέβασα "πειραγμένο" Spine (Avast και Malwarebytes δε βρήκαν κάτι) αλλά είπα να σε το πω να έχεις το νου σου!
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
😮😲
τι ειπες τωρα, σταματημενε...
με αγχωσες. νιωθω και τυψεις γιατι εγω το προτεινα το τουλ αυτο και νομιζα οτι θα σε βολεψει, αλλά μαλλον σε κατεστρεψε. τι να πω? σχωρα με.

ωστοσο, προχτες που το απεγκατεστησα δεν συνεβη κατι τετοιο στο ντεσκτοπ μου. βεβαια εχω πολυ πραγμα εκτος απο σορτκατς στο ντεσκτοπ και δεν θα θελα να μου συμβει, οπότε προσπαθω να σκεφτω τι μπορει να πηγε στραβα στην περιπτωση σου...
τρελλα πραγματα.
παντως εγω το κατεβασα απο δω (αν και δεν νομιζω να ηταν πειραγμενο, απ οπου κι αν το κατεβασες..)


σε άλλα νεα, και για να θαυμασετε το μετρο και μεγεθος της παρανοιας και ψυχοσυνθεσης του συφορουμιτη σας, εκαμα κλην ινστωλ γκοθικ δυό και οντυσυ απ το σπαιν και το ξαναρχισα. μετα απο ενα διημερο εντονου γκειμινγκ, ειμαι καπου στο σημειο που εσκασε το προβλημα. ναι, τοσο πολυ μ αρεζε.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Το απεγκατέστησα και πάτησα "yes" εκεί που με ρώτησε αν θέλω να σβήσει και τα mods, τότε είναι που μου "καθάρισε" την επιφάνεια εργασίας, αλλά κλάιν μη χαλιέσαι, λετζίτ δεν είχα τίποτα.

Εγκατέστησα manually το Odyssee, παίζει μια χαρά, με μουσικές, Γερμανικές φωνές και Αγγλική γραφή. Πάμε δυνατά, ειδικά μόλις τελειώσει το Tiny Tina.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Από το παραπάνω.
The games we are creating are similar to Bethesda games. They're similar to Fallout or Skyrim, but they are less generic. This is something that made Gothic good and something that we still make.

Τρώει σκάγια η Bethesda από παντού. :ROFLMAO:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Θέλετε μια ανανεωμένη Gothic 1 εμπειρία, με λίγα παραπάνω camps (ένα μικρό camp κυνηγών, ένα λειτουργικό joinable bandit camp, για παράδειγμα) χωρίς glorified θεοκρατικές παπαριές που είδαμε στο Dark Mysteries?
Εδώ σας έχω.

Λέει στη περιγραφή ότι ακόμα και στα main camps έχει expanded story και quests, αλλά εκεί κρατάω μικρό καλάθι ακόμα, μιας και το έχω δει και σε άλλα mods, αλλά τελικά οι μόνες προσθήκες ήταν να με στείλει ένας μάγος να σφάξω 5 Snappers και ένας άλλος να του βρω ένα βιβλίο το οποίο τελικά ήταν λίγα βήματα από το camp)
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
με την ευκαιρια να σε ρωτησω σταματημενε.
το τελειωσες το οντυσυ ή το αφησες στην ακρη?
εγω το συνεχιζω αργα και απολαυστικα. μπορει να παιζω αλλα παιχνιδια ενδιαμεσα, αλλά μολις τα τελειωνω γυριζω για την δοση μου. βοηθαει και η δομη του που ειναι χωρισμενο (μεχρι το σημειο που ειμαι) σε νησια, οπότε δεν εχεις να θυμασαι πλοτ λαινς και ιστοριες και ονοματα..
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Το άφησα για να παίξω Velen, που ξεκινάς σα πειρατής κρατούμενος.
Καλά που μου είπες ότι είναι σε παραπάνω από ένα νησιά, γιατί το πρώτο μου είχε φανεί μικρό. Θα το ξαναπιάσω λογικά, έτσι και αλλιώς οι επιλογές σε καλά mods είναι λίγες. Και αν δε ξέρεις Ρώσσικα ή Γερμανικά ακόμα πιο περιορισμένες.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
καλα κάνεις σταματημενε για να εχουμε απο πρωτο χερι αρκιού αποψη. εννοειται οτι εχω πεσει πανω στο βελεν αλλά δεν το βαλα γιατι μου φανηκε μικρη η διαρκεια του :LOL:. 15 ωρες διαβασα καπου και αν δεν ειναι γυρω στο κατοσταρι, τα αποφευγω.... αλλά εχω δει βιντεακια και μου φανηκε καλοφτιαγμενο και μερακληδικο.

το οντυσυ ειναι ονομα και πραμα. παιζει να ειναι στο επιπεδο των 200 ωρων. οπότε μην σε απογοητευει το πρωτο νησι. κι εγω στο δευτερο ειμαι. κι εχω ενα δημιουργικο αγχος αν θα συνεχιζεται με νησια... αλλά νομιζω καπου θα πιασει στερια το πλοιο και τοτε θ αρχισει το κυριο κομματι του... ειμαι προετοιμασμενος για να το χω πολλα χρονια στον σκληρο. ειναι ωραιο να εχεις μια στανταρ γκοθικ εμπειρια και να την εναλλασεις με οτι αλλο γκειμ παιζεις ένι γκιβεν ταιμ.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ξεκάθαρα. Όταν με ζορίζει κάνα μπόσι στην Αλίκη ή κάνα ζούδι στο Far Cry Primal, ξαναπαίζω κάτι Gothicοειδές.
 
Top Bottom