Παιδιά, τα λόγια είναι περιττά. Πώς να περιγράψεις όλα αυτά τα feels. Πρώτο run σε Gothic difficulty ως New Camp με πήρε 40 ώρες. Το δεύτερο run σε Novice difficulty και Fire Mage μου πήρε περίπουτο ίδιο αλλά grindαρα σχεδόν ότι XP υπάρχει, και όλο αυτό χωρίς να πεθάνω ή να κοιμηθώ, και αυτό δεν είναι καν το δύσκολο part, ειδικά αν έχεις παίξει ήδη το γκέμι μια φορά. Το "δύσκολο" είναι να μάθεις ΌΛΑ ta skills, κάτι που είναι αδύνατον στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας γιατί απλά ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ XP! Και για αυτό δεν ανέβασα σχεδόν καθόλου STR, DEX και έμαθα ΌΛΑ τα skills. Άξιζε? Όχι αν δεν είσαι αυτίστας, αλλά εγώ είμαι.
Λίγα λόγια για τους "παλιούς", το game είναι όπως το θυμάστε με κάποιες πολύ μικρές αλλαγές στο main quest, αλλά έχει καναδυό περιοχούλες για εξερεύνηση που δεν υπήρχαν, και μερικά καινούρια questάκια, καναδυό-τρία για κάθε faction/class και καμιά 3-4 κοινά σε όλους. Bάλτε mod που skipάρει το lockpicking (εκτός αν θέλετε το achievement, στη περιγραφή των mods λένε ότι το δίνει, αλλά δε το δίνει). Καρκίνος σκέτος χωρίς mod και 99/100 chests δεν αξίζουν καν τον κόπο. Resources βρίσκετε και με το παραπάνω, ενώ το Pickpocketing είναι πολύ πιο εύκολο και rewarding. Aν πάτε για Fire Mage κάντε και το quest για Guard, μπορείς να είσαι mage αλλά να έχεις και guard armor αν ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα.
Για τους νέους, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, μη ψάχνετε οδηγούς και μη βλέπετε βιντεάκια, το map είναι μικρό, δε χάνεστε! Τα objectives και οι NPCs που χρειάζονται θα "εμφανίζονται" σχεδόν πάντα μπροστά σας, αλλά γενικά οι οδηγίες είναι πολύ σαφείς και easy to follow. Kαι μή το παίξετε στο "Novice" difficulty, κόβει ΜΕΓΑΛΟ κομμάτι από την εμπειρία που λέγεται "Gothic". Trust me, δε θα ζοριστείτε, το γκέμι είναι δίκαιο και γίνεται γρήγορα εύκολο μόλις πάρετε τα πρώτα levels.