Εγώ χάρηκα που ανακοινώθηκε από νωρίς ο Lawrence Kasdan και θεωρώ την εμπλοκή του μια δικλείδα ασφαλείας. Από εκεί και μετά, δεν θεωρώ κακή την εμπλοκή του Abrams. Στο Star Trek, όχι μόνο έκανε από σκηνοθετικής άποψης μια πολύ καλή δουλειά (και με σαφώς κατώτερους -όχι απαραίτητα κακούς βέβαια- συγγραφείς), αλλά έβαλε και ένα σωρό αναφορές στο Star Wars. Δηλώνοντας ο ίδιος ανέκαθεν βαμμένος σταργουοράς, είχε πει πως με το Trek δεν είχε ιδιαίτερη σχέση, για αυτό και ξεσήκωσε τόσες αναφορές από το Star Wars εκεί. Οπότε, τουλάχιστον, δεν είναι και άσχετος με τον μύθο. Χειρότερες από τα prequel δεν νομίζω με τίποτα να είναι οι ταινίες. Ίσα-ίσα, ίσως βάλουν και μερικές καλές ιδέες μέσα.
Επίσης, θεωρώ ευτύχημα που, από όλα τα στούντιο, τις πνευματικές περιουσίες του Lucas τις τσίμπησε η Disney. Δείτε τι έχουν κάνει με την Marvel σε θέμα ταινιών από τότε που την αγόρασαν. Βγάζουν το ένα διαμαντάκι πίσω από το άλλο. Και γενικά, οι άνθρωποι της Disney φροντίζουν να προστατεύουν τις επενδύσεις τους προσπαθώντας να βγάλουν ποιοτικό πράμα στις αποκτημένες τους πνευματικές περιουσίες. Έχει και την Kathleen Kennedy εκεί να επιβλέπει τα πάντα, που την θεωρώ επίσης ψιλοεγγυησούλα.
Από εκεί και μετά, θεωρώ πως οποιαδήποτε άποψη, πριν καλά-καλά δούμε έστω και ένα concept art από τις νέες ταινίες, είναι ακόμα πολύ πρώιμη. Τουλάχιστον θα συμμετέχουν άνθρωποι που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνουν να έχουν ακόμα κάποια δημιουργικότητα. Οι καλύτερες Star Wars ιστορίες τα τελευταία χρόνια βγήκαν από άτομα που δεν είχαν σχέση με τον Lucas... Καλά να είμαστε όλοι, να δούμε πώς θα πάει.