Πάντως αυτό που λένε για προστασία των υπαρχόντων τραγουδιών ισχύει μεν αλλά εν μέρη. Θέλω να πω. Το Suno σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις sample μέχρι 1 λεπτό στη δωρεάν έκδοση. Αν αυτό είναι από γνωστό τραγούδι πράγματι δεν σε αφήνει, όμως...
Αν αλλάξεις το τόνο στο sample ή τα BPM (beats per minute π.χ. γύρω στα 130 στην house, 140 στην trance κτλπ.) τότε δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι ανέβασες κάτι από υπάρχον τραγούδι. Τα ίδια και αν βάλεις διάφορα φίλτρα ή αν ξαναφτιάξεις μια μελωδία σε κάποιο DAW (FL Studio, Reason, Logic κτλπ.). Πολλά γνωστά για μένα τραγούδια των 90s επίσης δεν τα αναγνωρίζει. Οπότε έτσι περνάει το sample και μπορείς να κάνεις cover/remix. Βέβαια μετά αν μπεις στη διαδικασία να πουλήσεις αυτό που έκανες που έχει samples άλλου καλά ξεμπερδέματα. Οχι πως έχω μπει ποτέ σε διαδικασία να πουλήσω τίποτα αλλά κουβέντα να γίνεται
Παλιότερα που ανέβαζα remixes που έφτιαχνα με το FL Studio πολλές φορές το soundcloud δεν με άφηνε να το ανεβάσω και το κατεβάζε γιατί κάποιες εταιρείες δεν ήθελαν να κάνεις remixes χωρίς της άδεια τους. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι όπως ο Calvin Harris που ένα φεγγάρι ανέβασε στο soundcloud τα acapella όλων των τραγουδιών του να τα κατεβάσει όποιος θέλει να δουλέψει με αυτά.
Στο youtube πάλι παλιότερα πολλές φορές όχι μόνο τα έριχναν τα remixes αλλά έτρωγες και strikes. Είχα φτάσει τα 2 και είχαν πάρει προειδοποίηση πως το 3ο θα κλείσουν το κανάλι. Γι'αυτό και είχα σταματήσει για χρόνια να ασχολούμαι με το youtube μέχρι που πριν μερικά χρόνια άλλαξαν πολιτική και όσοι έχουν δικαιώματα βάζουν διαφημίσεις στα δικά μου remixes. To oποίο το βρίσκω πολύ σωστό και μπράβο που αφήνουν τους καλλιτέχνες να εκφραστούν. Αλλιώς πως θα ανακαλύψεις ταλέντα. Οπότε το Suno για μένα κακώς μπλοκάρει ότι μπλοκάρει αλλά αφού το αναγκάζουν...
Βεβαιώς γενικώς πέφτει πολύ ghosting και από youtube σε ότι φτιάχνεται με ΑΙ και στο soundcloud σε όσους δεν έχουν premium account...Ελπίζω να αλλάξει κάτι γι'αυτό μέσω της δικαστικής διαμάχης.
Βεβαια γενικά η μουσική είναι μια απάτη και μισή γενικότερα τι να λέμε. Πρέπει να πληρωσεις για να έχεις views/comments σε όλα αυτά.
Παραξενεύομαι που έχω δύο ρεμιξ που έχουν ξεφύγει από αυτό το κανόνα όπως
Ενα δείγμα από τα προσωπικά μηνύματα στο soundcloud