What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καλλιτεχνικές ανησυχίες!

Chosen Undead

Death Knight
Τρεις διασκευές έχει σήμερα το μενού!
Στη πρώτη οι στίχοι γράφτηκαν από μένα!

E να μην κάνουμε και κάτι για την εθνική του 2004?

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
@Chosen Undead
εργάζεσαι πουθενά ως DJ (πέρα δλδ από την ΔΕΗ)
Μπα. Γενικότερα προτιμώ τη μουσική παραγωγή από το DJing και τη νυχτερινή ζωή και γι'αυτό δεν ακολούθησα αυτό το επάγγελμα. Ασχολήθηκα λίγο στο παρελθόν αλλά χαλαστηκα που ζητάνε Jukebox οι μαγαζατορες και δεν μπορείς να βάλεις ότι θες

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
Λοιπόν τι έχω κάνει μέχρι τώρα με το Suno

1. Νέα Tραγούδια με στίχους που έγραψα (ξένα και ελληνικά)
2. Remakes τραγουδιών από τραγούδια που είχα φτιάξει στο παρελθόν σε (Dance Ejay, Music 2000, Fruity Loops) χρησιμοποιώντας samples από αυτά τα τραγούδια
3. Covers τραγουδιών από τραγούδια που είχα φτιάξει στο παρελθόν σε (Dance Ejay, Music 2000, Fruity Loops), δίνοντας δηλαδή τους στίχους από αυτά ή φτιάχνοντας νέους
4. Covers ελληνικών τραγουδιών (αμέτρητα πραγματικά). Ανεβαίνουν σιγά σιγά τα καλύτερα στο youtube
5. Covers ξένων τραγουδιών

Και τώρα ξεκίνησα ένα νέο project. Remakes αγαπημένων 90s κομματιών παίρνοντας samples από αυτά. Φυσικά το suno κόβει τα πολύ γνωστά και δεν αφήνει να ανεβάσεις samples ωστόσο ευτυχώς πολλά που γούσταρα εγώ από εκεινη την εποχή δεν τα ξέρει!
Επίσης έχω διαπιστώσει πως αν πάρω sample από κομμάτι που είχα κάνει remix στο παρελθόν και στην ουσία είχα ξαναφτιάξει τη μελωδία δεν το αναγνωρίζει επίσης!
Τέλος να ξέρετε πως αν βάλετε sample με λόγια το κάνει private

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
Νομίζω πως αυτό αξίζει ξεχωριστό ποστ. Κατάφερα να κάνω το Suno να κάνει ακριβώς αυτό που θέλω ακολουθώντας τις οδηγίες που του έγραψα σχετικά με το sample και πως να το συνεχίσει!
Βέβαια από τις 2 εκδοχές που έβγαλε στη πρώτη τραγούδησε τις οδηγίες. Αλλά ΟΚ αφού στη 2η δεν το έκανε we won!

Chosen Undead

Death Knight
Απίστευτο feeling να δινεις νεα ζωη σε τραγουδια που λατρευες μικρος και δεν είχαν λόγια!

Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα νομικά, θα το παρακολουθήσω.

Chosen Undead

Death Knight
Πάντως αυτό που λένε για προστασία των υπαρχόντων τραγουδιών ισχύει μεν αλλά εν μέρη. Θέλω να πω. Το Suno σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις sample μέχρι 1 λεπτό στη δωρεάν έκδοση. Αν αυτό είναι από γνωστό τραγούδι πράγματι δεν σε αφήνει, όμως...
Αν αλλάξεις το τόνο στο sample ή τα BPM (beats per minute π.χ. γύρω στα 130 στην house, 140 στην trance κτλπ.) τότε δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι ανέβασες κάτι από υπάρχον τραγούδι. Τα ίδια και αν βάλεις διάφορα φίλτρα ή αν ξαναφτιάξεις μια μελωδία σε κάποιο DAW (FL Studio, Reason, Logic κτλπ.). Πολλά γνωστά για μένα τραγούδια των 90s επίσης δεν τα αναγνωρίζει. Οπότε έτσι περνάει το sample και μπορείς να κάνεις cover/remix. Βέβαια μετά αν μπεις στη διαδικασία να πουλήσεις αυτό που έκανες που έχει samples άλλου καλά ξεμπερδέματα. Οχι πως έχω μπει ποτέ σε διαδικασία να πουλήσω τίποτα αλλά κουβέντα να γίνεται
Παλιότερα που ανέβαζα remixes που έφτιαχνα με το FL Studio πολλές φορές το soundcloud δεν με άφηνε να το ανεβάσω και το κατεβάζε γιατί κάποιες εταιρείες δεν ήθελαν να κάνεις remixes χωρίς της άδεια τους. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι όπως ο Calvin Harris που ένα φεγγάρι ανέβασε στο soundcloud τα acapella όλων των τραγουδιών του να τα κατεβάσει όποιος θέλει να δουλέψει με αυτά.
Στο youtube πάλι παλιότερα πολλές φορές όχι μόνο τα έριχναν τα remixes αλλά έτρωγες και strikes. Είχα φτάσει τα 2 και είχαν πάρει προειδοποίηση πως το 3ο θα κλείσουν το κανάλι. Γι'αυτό και είχα σταματήσει για χρόνια να ασχολούμαι με το youtube μέχρι που πριν μερικά χρόνια άλλαξαν πολιτική και όσοι έχουν δικαιώματα βάζουν διαφημίσεις στα δικά μου remixes. To oποίο το βρίσκω πολύ σωστό και μπράβο που αφήνουν τους καλλιτέχνες να εκφραστούν. Αλλιώς πως θα ανακαλύψεις ταλέντα. Οπότε το Suno για μένα κακώς μπλοκάρει ότι μπλοκάρει αλλά αφού το αναγκάζουν...
Βεβαιώς γενικώς πέφτει πολύ ghosting και από youtube σε ότι φτιάχνεται με ΑΙ και στο soundcloud σε όσους δεν έχουν premium account...Ελπίζω να αλλάξει κάτι γι'αυτό μέσω της δικαστικής διαμάχης.
Βεβαια γενικά η μουσική είναι μια απάτη και μισή γενικότερα τι να λέμε. Πρέπει να πληρωσεις για να έχεις views/comments σε όλα αυτά.
Παραξενεύομαι που έχω δύο ρεμιξ που έχουν ξεφύγει από αυτό το κανόνα όπως

Ενα δείγμα από τα προσωπικά μηνύματα στο soundcloud
1722613856033.png

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
Ανέβασα τα υπόλοιπα καλά στο Soundcloud. Kάποια στιγμή θα τους φτιάξω και εξώφυλλα

Top Bottom