Καλοκαίρι 20XX & Πυρκαγιές

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Με ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση και ενω επισης υπηρετουσα σε εκεινα τα μερη και συγκεκριμενα λιγο πιο κατω, Στην Λευκιμη. Ειχαμε παει για εκπαιδευση που κανουν μονο οι navy seals, εκ αμερικης και συγκεκριμενα ανταρτοπολεμο.
Καταφεραμε και βαλαμε φωτια στην αλλη πλευρα του δασους. Τους ειχαμε πει, οχι μεριδες φασολια ρε Δοικα μεσα στο δασος.
Απο την σοβαρη πλευρα. Τους γραφιαδες, τους ειχαμε παλουκωσει πανω στα δεντρα ως παρατηρητες για αυτη και μονο αυτη την περιπτωση. Την ειδαν την φωτια οι γκαβακες . Εδωσαν συρμα και μετα απο 45' δεν υπηρχε ουτε καπνος. Εμεις, συνεχισαμε να λυνουμε οπλα με δεμενα ματια και να χανουμε τους πυρους. Ετσι γινονται τα πραγματα οταν υπαρχει επιφυλακη και οργανωση.

41taekatostonkolosas.jpg

Η Ελλαδα ειναι μικρη χωρα και ετσι επρεπε να καψουν μερικα δαση, για να χωρεσει η μαλακια που περισσευει.

Το περίεργο που λέει ο @Epitaph ειναι για την σχέση μεταξύ (επικείμενης) αντίστροφης του μαγνητικού πεδίου της γης και της κλιματικής αλλαγής, δεν θα ισχυριστώ ότι είμαι ειδήμων,ένας απλός περίεργος τύπος είμαι που μου αρέσει να ρίχνω ματιές σε επιστημονικά άρθρα αλλά ειλικρινά δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Εγώ η θεωρία που έχω ακούσει να συσχετίζει όλα αυτά, είναι η εξής.

Η αλλαγή (αντιστροφή) των μαγνητικών πόλων, όταν συμβαίνει, ΠΑΝΤΑ αποδυναμώνει το μαγνητικό πεδίο της Γης.
Όταν γίνεται αυτό, ότι ακτινοβολία υπάρχει στο διάστημα (κοσμική ακτινοβολία, UV/UR, και όταν σκάνε CMEs από τον ήλιο με κατεύθυνση τη Γη κ.λπ) περνάει σε μεγαλύτερο βαθμό στη Γη, αφού το μαγνητικό πεδίο δεν τη σταματά.
Γενικα αυτή η ακτινοβολία (δεν μιλάω για τις ηλιακές ακτίνες), πάει πρώτα στους πόλους και απο κει διαχέεται προς το κέντρο της (ισημερινό). Εξού και το βόρειο π.χ σέλας (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) είναι πιο ορατό (και πιο ισχυρό) σε (περιοχές) χώρες κοντά στον βόρειο πόλο. Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για το νότιο.
Φέτος με την μικρή αποδυνάμωση που έχει υποστεί το μαγνητικό πεδίο είδαν αρχές Αυγούστου ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από CME μέχρι και στην Αριζόνα (αυτό επετεύχθη με φωτογραφικές μηχανές και όχι με γυμνό μάτι).
1693337619764.png

Αν λοιπόν αποδυναμώνεται τόσο το μαγνητικό πεδίο της Γης με αποτέλεσμα να περνάει περισσότερη ακτινοβολία στη Γη, τότε είναι λογικό και επόμενο να θερμαίνεται λίγο παραπάνω ο πλανήτης (κι ας λένε οι επιστήμονες ότι η Γη σταδιακά απομακρύνεται από τον ήλιο με χαλαρούς ρυθμούς)

Απο δω και πέρα όμως είναι που αρχίζουν οι διαφωνίες. Κάποιες διαφωνίες είναι στο ότι κάποιοι θεωρούν πως δεν γίνεται ΤΩΡΑ αυτή η αλλαγή (για τους μαγνητικούς πόλους λέω), αλλά «έχουμε πολύ καιρό ακόμα».
Προφανώς κάποιοι συγκεκριμένοι οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα θα διαφωνούν, ότι Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ CO2 KAI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ.
Λες και δεν υπάρχουν ένα κάρο ακόμη αέρια του θερμοκηπίου (hint : ακόμα και οι υδρατμοί είναι). Οι φωτιές/πυρκαγιές που τα γαμάνε όλα να δείτε τι άερια του θερμοκηπίου έχουν απ τις άπειρες καύσεις. Αλλά εκεί χεστήκαμε.
Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι πολλές φορές, αυτά τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα πηγαίνουν όπου τους πάνε οι διάφορες χρηματοδοτήσεις.

Αν έχω χρόνο (ελπίζω να βρω) θα μιλήσω και για τα αντίστοιχα στην Ιατρική. Έρχονται ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ για την Έρις μάγκες μου! Τρέχτε να τα κάνετε μπας και γλιτώσετε από την λαίλαπα...

Last edited:
Ρε @Epitaph, θα σου πω και για τις θεωριες αλλα πρωτα μια ερωτηξη. Βαλε στην ακρη θερμοικρασιες, θα πεθανουμε ολοι, ο Ελβις ειναι ζωντανος. Δεν θα γουσταρες μια ατμοσφαιρα με λιγοτερο Co2; να παιρνεις λιγο καθαροτερες τζουρες αερα;
Γιατι ρωταω; γιατι απο οτι φαινεται, οι ανθρωποι σημερα δεν νοιαζονται και πολυ για αυτο.
Ας αφησουμε ολα τα αλλα στην ακρη, κλανιες αγελαδας και ληγμενες γατοτροφες. Θελεις ή δεν θελεις;

1. Στις θεωριες που στηριζονται σε μηδενικες μετρησεις και σε μηδενικα ασφαλη συμπερασματα, τι οχι; και στο Co2 που εχει αποδειχτει τι κανει. Γιατι να δεχτω το πρωτο; επειδη με δουλευουν για να αγορασω TESLA;
2. Η ζημια απο το μαγνητικο πεδιο μπορει να εχει διαξιφισμους αλλα, επιστημονικα, το περιεργο παραπατημα ξεκινησε το ετος 2000. Εκτος κι αν εχεις καποιον που ισχυριζεται το αντιθετο. Η NASA και διαφοροι κορυφαιοι επιστημονες. Συνδιαζουν το γεγονος με το λειωσιμο των παγων. Ελαφρωνουν οι πολοι, νερο, σεληνη, βαρυτικη ελξη κτλ.
Ναι, οι πολοι εχουν κανει κολοτουμπες στο παρελθον, αλλα μαντεψε τι εγινε. ειμαστε ακομα ζωντανοι.

Εμβολια. Ναι, το εχουν πει οτι θα γινουν εμβολιασμοι. Σε προλαβαν. Το θεμα ειναι οτι ο ιος εχει κανει τοσες πολλες παραλλαγες που πλεον, οσοι νοσουν, μενουν στο κρεβατι 4-5 μερες και οχι 15. Αυτοι που θα εμβολιαστουν, ειναι αυτοι που αν βηξουν, θα βγει και η ψυχη τους εξω. Την περασμενη εβδομαδα, κολλησε ενας πολυ καλος μου φιλος, απο γκαντεμια.
Νομιζω την 5η ημερα πηγε για δουλεια. Τελειωσαν οι αδειες, μεινε σπιτι δυο εβδομαδες.

@Getta Robo , επειδή δεν γνωρίζωμ τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω;
Εν ολιγης, καταργουν τις παλαιοτερες διαταξεις προστασιας ως μνημεια της φυσης και δρυμων, και μπορουν να αξιοποιηθουν αν κριθει απαραιτητο.
Κοινως, μπορουν και τα ξεπουλανε, αφου εχουν το μαχαιρι και την πιτα.

Εγω βλεπω οτι καταργηθηκαν τα νομικα προσωπα ιδιωτικου δικαιου και ενσωματωθηκαν στον οργανισμο φυσικου περιβαλλοντος και κλιματικης αλλαγης. Το δημοσιο τα κανει αυτα με το ιδιωτικο δικαιο αλλα πως κολλαει οτι θα τα στειλουν στο παζαρι; Η καταργηση του ιδιωτικου δικαιου αναιρει τις διαταξεις; εριξα μια ματια για το θεμα, δεν καταλαβα και πολλα. Οι νομοθεσιες σε στελνουν στο opengov τζι αρ οπου δεν λειτουργει τιποτα. το εχουν καταργησει;

Ρε @Epitaph, θα σου πω και για τις θεωριες αλλα πρωτα μια ερωτηξη. Βαλε στην ακρη θερμοικρασιες, θα πεθανουμε ολοι, ο Ελβις ειναι ζωντανος. Δεν θα γουσταρες μια ατμοσφαιρα με λιγοτερο Co2; να παιρνεις λιγο καθαροτερες τζουρες αερα;
Γιατι ρωταω; γιατι απο οτι φαινεται, οι ανθρωποι σημερα δεν νοιαζονται και πολυ για αυτο.
Ας αφησουμε ολα τα αλλα στην ακρη, κλανιες αγελαδας και ληγμενες γατοτροφες. Θελεις ή δεν θελεις;

1. Στις θεωριες που στηριζονται σε μηδενικες μετρησεις και σε μηδενικα ασφαλη συμπερασματα, τι οχι; και στο Co2 που εχει αποδειχτει τι κανει. Γιατι να δεχτω το πρωτο; επειδη με δουλευουν για να αγορασω TESLA;
2. Η ζημια απο το μαγνητικο πεδιο μπορει να εχει διαξιφισμους αλλα, επιστημονικα, το περιεργο παραπατημα ξεκινησε το ετος 2000. Εκτος κι αν εχεις καποιον που ισχυριζεται το αντιθετο. Η NASA και διαφοροι κορυφαιοι επιστημονες. Συνδιαζουν το γεγονος με το λειωσιμο των παγων. Ελαφρωνουν οι πολοι, νερο, σεληνη, βαρυτικη ελξη κτλ.
Ναι, οι πολοι εχουν κανει κολοτουμπες στο παρελθον, αλλα μαντεψε τι εγινε. ειμαστε ακομα ζωντανοι.

Εμβολια. Ναι, το εχουν πει οτι θα γινουν εμβολιασμοι. Σε προλαβαν. Το θεμα ειναι οτι ο ιος εχει κανει τοσες πολλες παραλλαγες που πλεον, οσοι νοσουν, μενουν στο κρεβατι 4-5 μερες και οχι 15. Αυτοι που θα εμβολιαστουν, ειναι αυτοι που αν βηξουν, θα βγει και η ψυχη τους εξω. Την περασμενη εβδομαδα, κολλησε ενας πολυ καλος μου φιλος, απο γκαντεμια.
Νομιζω την 5η ημερα πηγε για δουλεια. Τελειωσαν οι αδειες, μεινε σπιτι δυο εβδομαδες.

Στο πρώτο ερώτημα. Θα με ενδιέφερε λιγότερο C02 αν όντως είχε κάποια επίδραση στην υγεία μου. Τα επίπεδα του οξυγόνου μου είναι στο 98.1% (από χθεσινή μέτρηση), οπότε μια χαρά είμαι. Όταν χρειαστεί να πάρω μηχάνημα για παροχή οξυγόνου, θα σου πω «Ναι πρέπει να μειωθεί το C02». Αν και βέβαια πάλι κόλλησες στο διοξείδιο, ενώ υπάρχουν 300 άλλα βλαβερά.

1. Μιλάς για τις θεωρίες που βασίζονται σε μηδενικά ασφαλή συμπεράσματα. Ενώ το άλλο συμπέρασμα που έβγαλες και δέχθηκες κατευθείαν εσύ επειδή «ΝΑΣΑ 30-40-50 ΧΡΟΝΙΑΑΑ ΧΟΥΡΡΝΤΟΥΡΡΡΡ» είναι ασφαλές! Δηλαδή οκ, παίρνουν ΜΙΑ γαμημένη χημική ένωση, λένε ότι αυξήθηκε και κατευθείαν ΑΥΤΗ είναι ΚΥΡΙΩΣ που αύξησε την θερμοκρασία!
1693368165946.jpeg

Για αυτό το διάγραμμα τι έχεις να πεις; Ισχύουν όλα και οι χρονολογίες με τις θερμοκρασίες και τον αριθμό πειρατών είναι ακριβείς. Συσχετίζουμε ή όχι; Τι λέει η Νάσα;

Για να αφήσω τις πλάκες όμως και να αναφερθώ στο θέμα (το είπα πριν, αλλά μάλλον σ'αρέσει να διαβάζεις επιλεκτικά).
Αν κάτι «αποδείχθηκε» ότι κάνει το C02, τότε αυτό είναι :
"35% αύξηση στο C02 σε 150 χρόνια ----> 3% αύξηση στη θερμοκρασία στα 150 χρόνια."
ΤΙ, ΟΧΙ;;; (είναι τόσο μαλακισμένη έκφραση, που έπρεπε να την ρίξω κι αυτή μέσα για το καθρεφτάκι)

Αυτό από μόνο του, ΟΧΙ δεν είναι τραγικό ή ρηξικέλευθο. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έβγαλες ένα συμπέρασμα και άφησες απέξω 300 άλλους παράγοντες (όπως θέλει να σατιρίσει το ακραίο αντιπαράδειγμα με τους πειρατές). Και κάποιοι -επιστήμονες ή και οικολόγοι-εσκεμμένα τα αφήνουν απ'έξω. Τους λόγους που τους αφήνουν ο καθένας μπορεί να τους φανταστεί...
Μπορεί να τους ΞΕΧΑΣΑΝ απλά μωρέ...αχοουυ τααα...

Δες όμως ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα.:
Πατάς στο Google Greenhouse Gases
1693369343972.png

Παρατηρήστε παρακαλώ ότι στα 7 κύρια/χειρότερα/κ.λπ αέρια του θερμοκηπίου δεν αναφερεται το νεράκι (υδρατμοί). Το ίδιο και στα 5/4 χειρότερα που έχει από πάνω. Στο σημειωμένο το χει 3ο σε σειρά, άρα πρέπει να ναι πιο αβλαβές από το διοξείδιο.

1693369554149.png

Και μάλιστα λέει ευθύνεται για τη μισή περίπου αύξηση της θερμοκρασίας;;; Θα τρελαθούμε; Βέβαια... σε άλλες σελίδες ΟΥΤΕ ΚΑΝ αναφέρεται η επίδραση των υδρατμών στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

περίεργα πράγματα ε;

2. Λάθος το «παραπάτημα» δεν έγινε το 2000, απλά άρχισε να επιταχύνεται τότε. Επίσης πετάς αόριστα στοιχεία (ελάφρυνση πόλων, το νερό, η σελήνη λολ) και λες «Κορυφαίοι επιστήμονες» (επίκληση στην επιστήμη). Θες να ψάξεις πόσες φορές οι έρευνες και η επιστήμη έκανε λάθος και πέσαν έξω (ειδικά κλιματολόγοι); Ή θες να δεις «αντιπρόσωπους της επιστήμης»; (δηλώσεις του Al Gore.)
(Διάβασε τον τίτλο και μετά το κείμενο δες πόσο συνεπής είναι ο τίτλος του άρθρου με το συμπέρασμα...Τελείως παραπλανητικό για να σου πει ότι ο ΑΛ ΓΚΟΡ δεν έκανε λάθος, ενώ έκανε - το λένε και οι ίδιοι - το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;; )
Επίσης κάτι γελοίες δηλώσεις από ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ που τις αναπαράγουν τα κοριτσάκια που θα σώσουν τον πλανήτη :
1693382340762.png
Μόνο γέλιο προκαλούν. Στην τελική πέρασαν 5 χρόνια και δεν σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τέτοια καύσιμα. Άρα, έκλεισε ότι θα χαθεί όλη η ανθρωπότητα σε ένα αόριστο χρονικό περιθώριο. Ε ας πούμε σε 700 χρόνια μωρέ, για να μη γίνουμε και ρεζίλι. Όμως τι νόημα έχει να προσπαθήσεις να μειώσεις φοσιλ φιουλς; Η ανθρωπότητα το χει χάσει ήδη το παιχνίδι σύμφωνα με τον τοπ κλάημεητ σάηεντιστ...

Μ'αρέσει πάντως που όταν σε βολεύει, εξηγείς τα φαινόμενα («σταμάτησαν το 2001-2002 τα αεροπλάνα , και έπεσε το Co2 και η θερμοκρασία» καμιά πηγή παίζει; Γιατί εγώ θυμάμαι μόνο συστάσεις να μην ταξιδεύουν προς Αμερική και όχι καταργήσεις πτήσεων). Αλλά και πάλι, πες ότι αυτό ισχύει. Οι υπόλοιπες αυξομειώσεις (τις άλλες χρονιές) πως εξηγούνται Κούνελ;

Ήθελα και κάτι ακόμα να το πω, αλλά το ξέχασα.
Α ΝΑΙ. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί». Η καταγεγγραμμένη ιστορία του ανθρώπου μέχρι πότε φτάνει; Γιατί αποκλείεις να υπήρχε κάποιος αρχαίος πολιτισμός που να ήταν ανεπτυγμένος και να χάθηκε από κάποια φυσική καταστροφή που μπορεί να προκλήθηκε από ελλιπές μαγνητικό πεδίο;

Για κόβιντ, ειρωνικά το είπα. Το ξέρω ότι με πρόλαβαν, αλλά το θέμα είναι αλλού και επειδή ήδη είναι τεράστιο το ποστ, θα το πετάξω όταν έρθει η ώρα στο αντίστοιχο νήμα.

Attachments

• 1693369527712.png
    1693369527712.png
    68.3 KB · Views: 4
Last edited:
Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα την εναντίωση στην οικολογία, άσχετα με τα επιστημονικά δεδομένα και την κλιματική αλλαγή, το να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας και την ίδια στιγμή να σώζουμε και τον πλανήτη μας, μόνο win win μπορώ να το δω.

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα την εναντίωση στην οικολογία, άσχετα με τα επιστημονικά δεδομένα και την κλιματική αλλαγή, το να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας και την ίδια στιγμή να σώζουμε και τον πλανήτη μας, μόνο win win μπορώ να το δω.

κι αυτό είναι το λάθος σας. Δεν εναντιώνομαι στην οικολογία. Στην κοροιδία εναντιώνομαι. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν αμάξι/μηχανάκι για ψύλλου πήδημα. Ακόμα θα πάρω λεωφορείο και μετρό, εκτός κι αν μιλάμε για τεράστιο φόρτωμα.
Ή πάντα προσπαθώ και προσπαθούσα να κάνω ανακύκλωση όσο πιο σωστά γίνεται, αλλά όταν διαβάζεις τέτοια

και ειδικά αυτό :

only 8 percent of discarded plastics were recycled that year, things start to look more unsettling.

Λες «κάτσε λίγο ρε μλκ...Τι με πρήζουν με τις πίπες τους, και μου δίνουν χάρτινα καλαμάκια ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ να τακτοποιήσουν τα σκατά τους και να κάνουν σωστή δουλειά».

Αυτό είναι που με εκνεύριζε πάντα Κούνελε και Νάητρο. Προφανώς και ήθελα να βλέπω παντού γκαζόν, λεμονιές και ευκάλυπτους και όλα τα άλλα δέντρα (εκτός από Πεύκα, τα οποία ΜΙΣΩ), ωραίες λίμνες και να μην υπήρχε καυσαέριο, αλλά όταν κάποιοι πάνε και το εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος, εκεί εξοργίζομαι*.

*Βλέπε ανακύκλωση, που ότι υλικό δεν ανακυκλώνεται, το πασάρουν σε ένα καυστήρα πολύ υψηλής θερμοκρασίας και γίνεται καπνός... Φοβερό ε; Αλλά τις περιβαλλοντολογικές επιχορηγήσεις τις δεχόμεθα ευχαρίστως!

Λες «κάτσε λίγο ρε μλκ...Τι με πρήζουν με τις πίπες τους, και μου δίνουν χάρτινα καλαμάκια ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ να τακτοποιήσουν τα σκατά τους και να κάνουν σωστή δουλειά».
Όταν η ανακύκλωση λειτουργεί με λογική κέρδους από ΑΕ, τι αποτέλεσμα περίμενες; :)

Στην Ελλάδα πχ ο κυκλος της ανακύκλωσης πάει κάπως έτσι

1. Πληρώνεις τέλος ανακύκλωσης σε κάθε προϊόν με πλαστική συσκευασία
2. Πετάς τα πλαστικά στις υποδομές του Δήμου
3. Καταλήγουν πχ Ασπρόπυργο στο "εργοστάσιο ανακύκλωσης"
4. Ο ιδιοκτήτης εισπράτει την επιδότηση για να τα ανακυκλώσει
5. Ο ιδιοκτήτης βάζει φωτιά και τα καίει.
6. Το εργαστάσιο αδειάζει.
7. Go to "1" and repeat

@nitro912gr Οικολογία με καπιταλισμό, δεν γίνεται.

Οικολογία με καπιταλισμό, δεν γίνεται.
Σωστο. ναι μεν αλλα.. αλλα παραμενει σωστο.

@Epitaph Δεν θα πω πολλα, επιστημονας και ειδικος δεν ειμαι, στο συγκεκριμενο θεμα.

ns.png

Ενώ το άλλο συμπέρασμα που έβγαλες και δέχθηκες κατευθείαν εσύ επειδή «ΝΑΣΑ 30-40-50 ΧΡΟΝΙΑΑΑ ΧΟΥΡΡΝΤΟΥΡΡΡΡ» είναι ασφαλές!
Ρε φιλε, σοβαρα τωρα, Εχεις τσεκαρει να δεις ποιος εβγαλε πρωτος την θεωρια οτι θα καουμε απο τις συμπαντικες ακτινες επειδη θα τουμπαρει το μαγνητικο πεδιο της Γης; Μην τρεξεις, θα σου πω εγω. ενας πρωην εργαζομενος της αμερικανικης πολεμικη αεροποριας, το 1965.
To 1965, Η NASA ειχε τον πρωτο περιπατο στο διαστημα με την αποστολη Gemini. Εκεινη την χρονια, ο θεωρητικος της πολεμικης αεροποριας, πηγε σπιτι του.
Με αυτη την λεπτομερεια, Δεν καταλαβαινω πως μπορεις να σχολιαζεις NASA χουρντουρ.

Ναι, το ξερουμε οτι υπαρχει κοροιδια. οχι πλαστικα καλαμακια, ενω ολα τα προιοντα, ακομα και τα ραφια των σουπερ μαρκετ ειναι πλαστικα. Ομως, απο καπου πρεπει να ξεκινησει αυτο το πραγμα.
Αυτο που γινεται, ειναι οτι ο κοσμος αναλωνει πολυ ενεργεια και χρονο, για να αποδειξει οτι η Γκρετα, που απλα επαναλαμβανει αυτα που λενε οι επιστημονες, ειναι ενα μυξιαρικο μαλακιστιρι.

Εγώ πάντως έχω ακόμα υπόλοιπο "1890 νερό αριστερά για ισοστάθμιση" στο e-tree μου στον edge...

Όταν η ανακύκλωση λειτουργεί με λογική κέρδους από ΑΕ, τι αποτέλεσμα περίμενες; :)

Στην Ελλάδα πχ ο κυκλος της ανακύκλωσης πάει κάπως έτσι

1. Πληρώνεις τέλος ανακύκλωσης σε κάθε προϊόν με πλαστική συσκευασία
2. Πετάς τα πλαστικά στις υποδομές του Δήμου
3. Καταλήγουν πχ Ασπρόπυργο στο "εργοστάσιο ανακύκλωσης"
4. Ο ιδιοκτήτης εισπράτει την επιδότηση για να τα ανακυκλώσει
5. Ο ιδιοκτήτης βάζει φωτιά και τα καίει.
6. Το εργαστάσιο αδειάζει.
7. Go to "1" and repeat

@nitro912gr Οικολογία με καπιταλισμό, δεν γίνεται.
+ 8. κρατάμε τα μέταλλα, το μόνο πράγμα που ουσιαστικά είναι επικερδές στην ανακύκλωση όπως αυτή συμβαίνει

Δες όμως ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα.:
Πατάς στο Google Greenhouse Gases
1693369343972.png
Παρατηρήστε παρακαλώ ότι στα 7 κύρια/χειρότερα/κ.λπ αέρια του θερμοκηπίου δεν αναφερεται το νεράκι (υδρατμοί). Το ίδιο και στα 5/4 χειρότερα που έχει από πάνω. Στο σημειωμένο το χει 3ο σε σειρά, άρα πρέπει να ναι πιο αβλαβές από το διοξείδιο.
Επειδή μάλλον έχει γίνει ένα μπέρδεμα, να πούμε ότι χρειαζόμαστε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ΑΛΛΑ μέσα σε κάποια όρια. Χωρίς αυτό, ο πλανήτης θα ήταν όλος παγωμένος και τώρα αγαπητέ @Epitaph δεν θα είμασταν εδώ να κάνουμε τις συζητήσεις μας.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ, λόγω του αποτυπωματος των ανθρώπων στον πλανήτη (υπερπληθυσμός, μόλυνση, καταστροφή οικοσυστημάτων, παραγωγές CO2 και μεθανίου, Ιωάννα Τούνη), κινδυνεύουμε από το φαινόμενο του θερμοκηπίου από την ανάποδη. Όσο πιο έντονο γίνεται, τόσο πιό πολύ θα ανεβαίνουν οι μέσες θερμοκρασίες. Οι υδρατμοί υπήρχαν και πριν 10 και πριν 200 και πριν 2000 χρόνια. Αυτό που έχει αλλάξει έντονα είναι ο όγκος διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου (που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες) . Υπήρχε δηλαδή μια ισορροπία την οποία τώρα χαλάμε.

Θα επανέλθω για τα υπόλοιπα, πάω να φάω.

Δεν είμαι επιστήμονας.

Back