What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καλοκαιρινές αναβαθμίσεις

lucinos

Death Knight
Υποτίθεται το θέμα έχει πλέον λυθεί με BIOS updates, αλλά εγώ παραμένω επιφυλακτικός.
Όχι δεν το έχουν λύσει. To update μείωσε το πρόβλημα αλλά δεν το έλυσε. Ακόμα επισήμως ψάχνουνε τις αιτίες (και ναι, αιτίες στον πληθυντικό)

Eaglos

Mind-flayer
@Dim Gian Bot
Για Ιουλιο 2024 ανακοινωσαν την κυκλοφορια των 9xxx amd. Οποτε θεωρητικα μετα τα καλοκαιρινα μπανια θα μπορεις να βγεις για ψωνια. Προφανως με ολα τα ρισκα που εμπεριεχουν αυτου του ειδους οι αγορες, δηλαδη αυξημενο κοστος, παιδικες ασθενειες κλπ.

Για Arrow Lake δεν εχεις κατι σουπερ επισημο αλλα δεν εχει δειξει σημαδια αλλαγης νοοτροπιας η Intel. Οποτε υποθετουμε νεο socket και υποστηριξη για δυο γενιες.

Παντως, για αναβαθμιση ξεκινησαμε και εχουμε φτασει να λεμε για τροφοδοτικα, κουτια, οθονες :p

Για κουτι, εχω το Fractal Define S και πλεον κοιταω για πολυ μικροτερο. Εκτος αν θες 6-7 κλασικους δισκους, δεν βλεπω λογο για τετοια μεγεθη.

Last edited:

bald_killer

Death Knight
Θέλω να ξεφύγω από τη νοοτροπία του φοιτητή που μαζεύει χαρτζιλίκι για να πάρει νέο υπολογιστή. Από την άλλη, δε σημαίνει ότι είμαι και κάνα κορόιδο για να τα σκορπάω στις πολυεθνικές.
Ναι, το νήμα ουσιαστικά το άνοιξες για το πώς θα τα σκορπίσεις στις πολυεθνικές.

#YouCan´tEscapeCapitalism

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Ναι, το νήμα ουσιαστικά το άνοιξες για το πώς θα τα σκορπίσεις στις πολυεθνικές.

#YouCan´tEscapeCapitalism

Εν μέρει έχεις δίκιο. Στην τελική, ναι, όλοι μας τα σκορπάμε στις πολυεθνικές είτε δίνουμε 30 ευρώ είτε 3000 ευρώ, αφού ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία. Αλλά το "πώς" και το "γιατί" υποδεικνύουν το κατά πόσο κάποιος έχει αγοραστική συνείδηση ή είναι απλώς θύμα.

Dark Archon

Mind-flayer
Εφόσον πάω σε νέο πισί, ναι, βέβαια και θα την πουλήσω, καθώς και κουτί, τροφοδοτικό και ό,τι άλλο πουλιέται.
Αν αποφασίσεις να πουλήσεις κομμάτια απο το παλιό σύστημα να στείλε κανένα μήνυμα.

shredder

Death Knight
Αν δεν υπηρχε το Rufus που μας επιτρεπει να εγκαταστησουμε τα windows 11 σε ολα τα pcτοτε θα επαιρνα και εγω νεο επεξεργαστη μνημη και μητρικη σε λιγες μερες που βγαινουν οι ryzen 9000 αλλα δεν χρειαζεται. Αρα θα κρατησω τον 1700 μεχρι να καει και τοτε θα παω σε 9000 η 10000 αν εχουν βγει μεχρι τοτε. Ο λογος ειναι πως ακομα το pc φορτωνει τα παντα σε ενα δευτεροεπτο που σημαινει οτι ο επεξεργαστης αντεχει ακομα και ειναι 7 χρονων και 3 μηνων. Γιατι να δωσω 600 ευρω η 800 αν αλλαξω και τροφοδοτικο για κατι που δεν το χρειαζομαι?

Great0ldOne

Kraken
Γιατι να δωσω 600 ευρω η 800 αν αλλαξω και τροφοδοτικο για κατι που δεν το χρειαζομαι?

Για να πιστεύουμε πως τουλάχιστον δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις όταν προτείνεις σε κάθε έναν που δίνει 300 ευρώ για μια αναβάθμιση που χρειάζεται, να δώσει 1000 για κάτι που δεν χρειάζεται. Αλλά όταν είναι για το δικό σου πορτοφόλι, τελικά μια χαρά καταλαβαίνεις.

Last edited:

shredder

Death Knight
Μου ειπε σημερα ενας φιλος μου οποιος εχει πολυ παλιο pc του 2016 πως θελει για αρχη να αλλαξει ssd ετσι εψαξα και ειδα πως ο πιο γρηγορος αυτην τι στιγμη ειναι αυτος Teamgroup T-Force Z540 2 TB Specs με ταχυτητα 11000 mb. Γι αυτο θα προτεινα απο εδω και περα σε οσους θελουν να κανουν αναβαθμιση να παρουν ssd με 11.000 mb/s ταχυτητα.!!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Μου ειπε σημερα ενας φιλος μου οποιος εχει πολυ παλιο pc του 2016 πως θελει για αρχη να αλλαξει ssd ετσι εψαξα και ειδα πως ο πιο γρηγορος αυτην τι στιγμη ειναι αυτος Teamgroup T-Force Z540 2 TB Specs με ταχυτητα 11000 mb. Γι αυτο θα προτεινα απο εδω και περα σε οσους θελουν να κανουν αναβαθμιση να παρουν ssd με 11.000 mb/s ταχυτητα.!!
αν δεν έχεις μητρική και επεξεργαστή να τραβάνε PCIe 5.0 δεν υπάρχει λόγος. PC του 2016 άντε να φτάνει μέχρι PCIe 3.

Great0ldOne

Kraken

Ο φίλος σου ΔΕΝ μπορεί να αξιοποιήσει αυτόν τον SSD σε μητρική του 2016, η ταχύτητα του θα είναι περιορισμένη στα 3500mb/s το πολύ. Και βασικά, δεν είναι καν 100% σίγουρο ότι μητρική του 2016 έχει Nvme θύρα, να το κοιτάξει οπωσδήποτε. Δεν υπάρχει λόγος να δώσει τόσα λεφτά.

nitro912gr

Tarrasque
Ο φίλος σου ΔΕΝ μπορεί να αξιοποιήσει αυτόν τον SSD σε μητρική του 2016, η ταχύτητα του θα είναι περιορισμένη στα 3500mb/s το πολύ. Και βασικά, δεν είναι καν 100% σίγουρο ότι μητρική του 2016 έχει Nvme θύρα, να το κοιτάξει οπωσδήποτε. Δεν υπάρχει λόγος να δώσει τόσα λεφτά.
καλά η θύρα κανονίζεται με μια καρτούλα pcie αν έχει 3άρι μπορεί να πάρει μια και να κουμπώσει έναν Crucial P3 1TB PCIe M.2 2280 SSD | CT1000P3SSD8 | Crucial EU

shredder

Death Knight
Θα αναβαθμισει ολο το pc αλλα λεει να ξεκινησει πρωτα με ssd γιατι ειναι πιο φθηνος απο το υπολοιπο συστημα γι αυτο με ρωτησε τη γνωμη μου για ποιον ssd να παρει . Του ειπα οτι οι σημερινοι ssd θελουν pci 4,0 η 5.0 μητρικη γιαν α αποδωσουν την μεγιστη ταχυτητα αλλα αυτος ειχε παρει τον χειροτερο ssd του 2016 εναν 250 gb 500 mb αρα οτι και να παρει θα ειναι πολυ καλυτερο.

nitro912gr

Tarrasque
Πρώτα cpu/mobo/ram μετά όλα τα άλλα.

mits@kos

Death Knight
Επειδή μου έχουν μπει διάολοι, υπάρχει κάποια ζόρικη ένσταση, συνοδευόμενη από αντιπρόταση σε αντίστοιχο πλαίσιο, για κάτι από τα παρακάτω; Μπάτζετ ευέλικτο (το μηχάνημα αναπόφευκτα δεν θα πιάσει απολύτως τόπο, οπότε ας μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας).

pc.png

Μας νοιάζουν (με αυτή τη σειρά):
  1. διαστάσεις (mATX)
  2. εκλυόμενη θερμότητα
  3. θόρυβος
Δεν μας νοιάζουν:
  1. RGB και πλαϊνά παράθυρα
  2. OC
  3. υδροψύξεις
Το μόνιτορ είναι το Lenovo ThinkVision P34w-20. Το μηχάνημα θα τρέχει Linux. Προορίζεται για γούστα, όχι για δουλειά.

Great0ldOne

Kraken
Καμία σοβαρή ένσταση, ίσως αξίζει να δεις τον upper tier ssd της WD (SN850X) που θεωρείται από τους καλύτερους, (δεν έχω χρόνο να δω τιμές τώρα, αν είναι στοιχειωδώς κοντά go for it), ενώ sweet spot για AM5 (Ryzen 7000 ΚΑΙ νέους 9000) για RAM speed είναι 6000Mhz, τα παραπάνω χαραμίζονται

Eaglos

Mind-flayer
Το κουτι μου φαινεται περιοριστικο σε ροη αερα. Μεχρι τι διαστασεις κουτιου ψαχνεις; Θα σε ενδιεφερε κατι σαν το Lian Li A3

mits@kos

Death Knight
Το σκεφτόμουν, αλλά παίζει μόνο λευκό και δεν τρελαίνομαι.

Eaglos

Mind-flayer
Το σκεφτόμουν, αλλά παίζει μόνο λευκό και δεν τρελαίνομαι.
Καλυτερα, θα φαινεται λιγοτερο η σκονη :)

Εγω το ζαχαρωνω ασχημα καθως φαινεται οτι ειναι ενα σωστο mATX χωρις περιορισμους στα pins χαμηλα του motherboard.

Αλλη λυση ηταν το Jonsplus - Jonsbo Z20 αλλα παμε σε πιο στριμοκωλες καταστασεις

Top Bottom