What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καλοκαιρινές αναβαθμίσεις

mits@kos

Death Knight
Ενδιαφέρον, αλλά πανηγύρι σκόνης. Αν το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται δεν ήταν ζεστό, δεν θα το υπολόγιζα, αλλά εν προκειμένω έχει νόημα. Ενδιαφέρον είναι και το Fractal Pop Mini Air, αλλά η διαθεσιμότητα είναι ένα θέμα (παρομοίως για το μικρό Define).

Eaglos

Mind-flayer
Τα Fractal ειναι εξαιρετικα απλα ειναι αρκετα γεναιοδωρα στις διαστασεις συγκριτικα με αλλες εταιριες. Η σειρα Torrent ειναι ενδιαφερουσα οπτικα αλλα λιγο ογκωδης.

Σαν μεγεθος παντως, τα hot κουτακια ειναι Asus, A3, Z20. Το Asus ειναι απο τα τρια το μακρυτερο (δικο σας).

Απο εκει και μετα θα βρεις διαφορα μαζεμενα αλλα ψιλο generic οπτικα (Logic, Krux, Silverstone Fara).

mits@kos

Death Knight
Έκανα μια αναδιάταξη στον χώρο του γραφείου αυτή τη βδομάδα, προστέθηκε και ένα τροχήλατο ντουλάπι δαπέδου που βοήθησε στο να αποσυμφορηθεί το έπιπλο του γραφείου, οπότε πλέον μπορώ να χωρέσω και κάποιο midi ATX πάνω του χωρίς στριμωξίδι ή χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να το έχω στο πάτωμα. Έκανα κάποιες αλλαγές (με βάση τιμές, διαθεσιμότητες, διασπορά παραγγελιών σε πολλά καταστήματα κ.ά.) και συνυπολογίζοντας και τις προτάσεις σας.

Είχα βάλει αρχικά τον WD SN850X, αλλά έπεσα πάνω στον συγκεκριμένο Kingston, διάβασα και λίγο και είπα να τον επιλέξω, το ίδιο και τις μνήμες. Τελικά ψήθηκα και για λευκό case, θα φωτίσει τον χώρο. Βελτιώνεται και το airflow, οπότε είπα να δω τι μπορώ να κάνω και με την Wraith Prism που περιλαμβάνεται με τη CPU πριν μπω στη διαδικασία αγοράς aftermarket. Τα RGB μπλιμπλίκια είναι ένα θέμα, αλλά νομίζω πως μπορώ και να τα παρακάμψω πλήρως, ή έστω να τα σετάρω σε κάποιο σταθερό/διακριτικό χρώμα, οπότε είμαι ΟΚ με αυτό.

pc_v2.png

shredder

Death Knight
Για επεξεργαστη και μητρικη παρ ryzen 9000 και x870. Μνημη καρτα γραφικων και σκληρος δισκος ειναι πολυ καλα. Τροφοδοτικο απο 1000 watt pci 5.0 και πανω .
Σχετικα με το κουτι. Οταν αλαλξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη δεν νομιζω να χρειαστω και κουτι. Εχω το AEROCOOL 800 απο το 2017. Η RX 6700XT πιανει ολο το κουτι αλλα οι νεες μητριμες ειναι πιο μικρες αρα δεν νομιζω να χρειαστω νεο οταν αποφασισω να αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη.

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Έκανα μια αναδιάταξη στον χώρο του γραφείου αυτή τη βδομάδα, προστέθηκε και ένα τροχήλατο ντουλάπι δαπέδου που βοήθησε στο να αποσυμφορηθεί το έπιπλο του γραφείου, οπότε πλέον μπορώ να χωρέσω και κάποιο midi ATX πάνω του χωρίς στριμωξίδι ή χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να το έχω στο πάτωμα. Έκανα κάποιες αλλαγές (με βάση τιμές, διαθεσιμότητες, διασπορά παραγγελιών σε πολλά καταστήματα κ.ά.) και συνυπολογίζοντας και τις προτάσεις σας.

Είχα βάλει αρχικά τον WD SN850X, αλλά έπεσα πάνω στον συγκεκριμένο Kingston, διάβασα και λίγο και είπα να τον επιλέξω, το ίδιο και τις μνήμες. Τελικά ψήθηκα και για λευκό case, θα φωτίσει τον χώρο. Βελτιώνεται και το airflow, οπότε είπα να δω τι μπορώ να κάνω και με την Wraith Prism που περιλαμβάνεται με τη CPU πριν μπω στη διαδικασία αγοράς aftermarket. Τα RGB μπλιμπλίκια είναι ένα θέμα, αλλά νομίζω πως μπορώ και να τα παρακάμψω πλήρως, ή έστω να τα σετάρω σε κάποιο σταθερό/διακριτικό χρώμα, οπότε είμαι ΟΚ με αυτό.

Το PSU άλλαξε λόγω διαθεσιμότητας; Δεν σε ενοχλεί που είναι full wired;

mits@kos

Death Knight
Μπα, σε αυτό το case δεν μου κάνει διαφορά, όλα δεμένα και κρυμμένα θα είναι. Υπάρχει πολύς χώρος. Μόνο τροφοδοσία μητρικής και κάρτας γραφικών θα χρειαστεί να είναι εκτεθειμένα.

Eaglos

Mind-flayer
είπα να δω τι μπορώ να κάνω και με την Wraith Prism που περιλαμβάνεται με τη CPU
Μπορεις να την αλαξεις απο τωρα. Πολυ θορυβος για το τιποτα, με 25-40Ε παιρνεις απειρως καλυτερη λυση.

Dark Archon

Mind-flayer
Θα συμφωνήσω με τον eaglos.
Κατευθείαν σε κάτι που θα είναι και αθόρυβο και θα κρατάει πιο χαμηλές τις θερμοκρασίες.
Οι ψύκτρες της AMD δεν είναι και για πέταμα (όχι σαν τα πατσαβούρια της intel) αλλά δεν συγκρίνονται με μια aftermarket ψύκτρα.

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran
mits@kos μια χαρα φαινεται το συστημα, αλλα θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Αν το επιτρέπει το budget για ψύκτρα επεξεργαστή ρίξε μια ματιά και στις noctua. Είναι ακριβές μεν, αλλά είναι αθόρυβες όσο δεν πάει και η ποιότητα είναι σε άλλο επίπεδο απο τις πιο φθηνές..

Οπως και να χει καλές αγόρες!!(y)

Great0ldOne

Kraken
Damn, o Kingston 3000 2ΤΒ έκανε σχεδόν 500άρικο όχι και τόσο παλιά... πάλι καλά που φθηναίνει και κάτι. Πολύ καλή επιλογή.

Κοίτα τώρα, έχω μεγάλη συμπάθεια στα Be Quiet PSU, τέτοιο έχω και στο δικό μου PC (Straight Power 10 Platinum 1000W), αλλά σκάσαν 2 στα 2 με το καλημέρα στους δύο τελευταίους ανθρώπους που τα πρότεινα (δεν είναι μυστικό, ένας είναι ο Soad και ο άλλος ο Northlander), οπότε όπως είναι λογικό έχω μαγκωθεί αρκετά στο να τα προτείνω ξανά.

mits@kos

Death Knight
Αν η ψύκτρα δεν τραβάει ή ελικοπτερίζει ανυπόφορα, θα αλλαχτεί άμεσα, αλλά δεν μου φαίνεται λογικό να μην τη δοκιμάσω καν, από τη στιγμή που θα την έχω στα χέρια μου. Ρίξτε, αν θέλετε, καμιά πρόταση μέχρι 60€ για να έχω κατά νου (έχω ήδη κατά νου την AC 36 CO και την Thermalright Assassin 120 ως φθηνές λύσεις).

Το PSU έρχεται με καλό CV και τα ίντερνετς συνηγορούν υπέρ, δεν έχει και τίποτα ακραίο να σηκώσει, ούτε προορίζεται για 24/7 χρήση το σύστημα (για την ακρίβεια, είναι απολύτως αψυχολόγητη αγορά που δεν βγάζει νόημα, αλλά είμαι εντάξει με αυτό).

Έριξα ψήφο εμπιστοσύνης και η παραγγελία έφυγε. Ευχαριστώ άπαντες για τη συνδρομή σας.

Eaglos

Mind-flayer
Αν η ψύκτρα δεν τραβάει ή ελικοπτερίζει ανυπόφορα, θα αλλαχτεί άμεσα, αλλά δεν μου φαίνεται λογικό να μην τη δοκιμάσω καν, από τη στιγμή που θα την έχω στα χέρια μου. Ρίξτε, αν θέλετε, καμιά πρόταση μέχρι 60€ για να έχω κατά νου (έχω ήδη κατά νου την AC 36 CO και την Thermalright Assassin 120 ως φθηνές λύσεις).
Απλά μην πέσεις στην παγίδα του "που να την ξαναβγάζω τώρα την stock για να βάλω την άλλη, άστην για το χειμώνα και την αλλάζω καλοκαίρι". Εγώ είμαι στη 2η χρονιά που αλλάζω την stock της Intel :p

Από μάρκες, αν δεν μιλάμε για OC, πρακτικά σε καλύπτει οτιδήποτε για τα 65W του 7700

Deepcool AG400
Thermalright Assassin King 120 SE
Arctic Freezer 36 CO
Xilence M704

Προσωπικά θα ήμουν καλυμένος με την Thermalright Assassin King 120 SE. Από εκεί και μετά στα 45-60Ε παίζουν πάνω κάτω οι ίδιες με παραπάνω ανεμιστήρα ή/και περισσότερους σωλήνες πχ Deepcool AG500/620 και αντίστοιχες. Δεν βλέπω το λόγο να πάς προς τα εκεί, εκτός αν σκοπεύεις να βάλεις πιο ενεργοβόρο CPU στο μέλλον.

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Απλά μην πέσεις στην παγίδα του "που να την ξαναβγάζω τώρα την stock για να βάλω την άλλη, άστην για το χειμώνα και την αλλάζω καλοκαίρι". Εγώ είμαι στη 2η χρονιά που αλλάζω την stock της Intel :p
Α οκ είναι γενική παγίδα που έπεσα. Και σκεφτόμουν, μόνο εγώ βαριέμαι τελικά; :p

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
δεν έχει και τίποτα ακραίο να σηκώσει, ούτε προορίζεται για 24/7 χρήση το σύστημα
Μιλάμε μια που έστησα, άνοιξα το PC και εγκατέστησα το λειτουργικό, μια που δεν ξανάνοιξε. 😭 Δεν ήταν βαριά η χρήση. Έβαλα όμως ακριβώς ίδιο μοντέλο και πάει καλά.

Great0ldOne

Kraken
@mits@kos, θερμοαγώγιμη πάστα έχεις; Γιατί ακόμα και να μείνεις με την μανίσια ψύκτρα, ίσως ειδικά αν μείνεις με την μανίσια ψύκτρα, θες κάτι καλύτερο από τη φλούδα που έχει η AMD. Δεν χρειάζονται υπερβολές με Kryonaut και τέτοια που ανά γραμμάριο είναι πιο ακριβές από χρυσάφι, μια τίμια Arctic MX-4 είναι εύχρηστη και αρκεί για τα πάντα.

Last edited:

mits@kos

Death Knight
Έχω παραγγείλει και μια ΜΧ-4 με σπατουλάκι για να βρίσκεται Γκου. Πάντως, πληθώρα δοκιμών στο YouTube, από γνωστά και μη κανάλια, συνηγορεί πως για gaming η Prism την παλεύει αξιοπρεπέστατα, ακόμα και σε CPUs με 150+ Watt TDP, πόσο μάλλον στον 7700. Δηλαδή θα μπω στο τριπάκι μόνο βάσει θορύβου. Υπάρχει πάντα και η παράμετρος "καλοκαίρι στη Λαριζόνα", αλλά είναι μια εποχή που έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται ιδιαίτερη χρήση του μαραφετιού.

Edit: Εν τω μεταξύ, μόλις βρήκα μια ξεχασμένη Arctic Silver 5 σε ενα άκυρο κουτί με καλώδια, εύκολα αγορασμένη πριν το 2010.

Last edited:

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Εν τω μεταξύ, μόλις βρήκα μια ξεχασμένη Arctic Silver 5 σε ενα άκυρο κουτί με καλώδια, εύκολα αγορασμένη πριν το 2010.
Θα βγαίνει από το σωληνάριο αν το ζουλήξεις ή θα είναι ηδη πέτρα; Όπως και να 'χει άπλωσε την καινούρια με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του cpu για να πιάσει καλά. Εγώ την πρώτη φορά έβαλα την μπιζελομπίλια στο κέντρο και στις άκρες ήταν χωρίς πάστα. Τη δεύτερη απλώθηκε πολύ καλά. Τώρα πήρα από έναν φίλο μια arctic για να αλλάξω την υπάρχουσα αλλά με βάση το παραπάνω μου ποστ προβλέπω να γίνεται σαν τη δεκαπενταετή δικιά σου.

Υ.Γ. Με γεια το σύστημα, λουκουμάκι μούρλια είναι!!!

Great0ldOne

Kraken
Εγώ την πρώτη φορά έβαλα την μπιζελομπίλια στο κέντρο και στις άκρες ήταν χωρίς πάστα. Τη δεύτερη απλώθηκε πολύ καλά.

Η μέθοδος με το μπιζέλι ήταν μια χαρά παλιότερα που οι CPU ήταν τετράγωνες. Οι πιο πρόσφατες φουρνιές και από τις δύο εταιρείες είναι παραλληλόγραμμα και το μπιζέλι αφήνει τις άκρες (που όμως έχουν cores) ακάλυπτες. Η σπάτουλα είναι η καλύτερη μέθοδος.

Έχω παραγγείλει και μια ΜΧ-4 με σπατουλάκι για να βρίσκεται Γκου. Πάντως, πληθώρα δοκιμών στο YouTube, από γνωστά και μη κανάλια, συνηγορεί πως για gaming η Prism την παλεύει αξιοπρεπέστατα, ακόμα και σε CPUs με 150+ Watt TDP, πόσο μάλλον στον 7700. Δηλαδή θα μπω στο τριπάκι μόνο βάσει θορύβου. Υπάρχει πάντα και η παράμετρος "καλοκαίρι στη Λαριζόνα", αλλά είναι μια εποχή που έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται ιδιαίτερη χρήση του μαραφετιού.

Edit: Εν τω μεταξύ, μόλις βρήκα μια ξεχασμένη Arctic Silver 5 σε ενα άκυρο κουτί με καλώδια, εύκολα αγορασμένη πριν το 2010.

Ισχύει ότι η Wraith είναι τουλάχιστον επαρκής για καλές θερμοκρασίες, το κυρίως θέμα είναι ο θόρυβος. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα sites τεστάρουν σε temperature controlled rooms 21-22 βαθμούς κελσίου, που για ελληνικό καλοκαίρι είναι λίγο όνειρο θερινής νυκτός ακόμα και με air-con.

Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η Silver 5, εγώ την MX-4 θα χρησιμοποιούσα. Η Silver 5 που περιέχει ασήμι, δεν έχει ηλεκτρική αγωγιμότητα, αλλά έχει electrical capacity. Αυτό είναι απίθανο να δημιουργήσει πρόβλημα στο 99.999% των περιπτώσεων ακόμα και με spill over, αλλά επειδή εγώ με πικρή πείρα έχω μάθει να φοβάμαι και το 0.001%, προτιμώ λύσεις χωρίς μέταλλα.

Υπάρχει πάντα και η παράμετρος "καλοκαίρι στη Λαριζόνα", αλλά είναι μια εποχή που έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται ιδιαίτερη χρήση του μαραφετιού.

Σου λέω από τώρα, κυρίως για να μην ανησυχήσεις όταν θα συμβεί. Στο σύγχρονο gaming, ήχο ηλεκτρικής σκούπας θα ακούσεις κυρίως στα 2-3-5 λεπτά που χρειάζονται τα νέα games για να κάνουν shader compilation κατά το πρώτο boot, που η cpu χτυπάει 100% usage και 95 βαθμούς κελσίου. Κατά τα άλλα, σε συνθήκες πραγματικού gaming, δύσκολα θα γίνει πραγματικά ενοχλητικό το cooler, τουλάχιστον εκτός greek summer.

Last edited:

mits@kos

Death Knight
Ρε παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω θερμοαγώγιμη από συσκευασία ανοιγμένη εδώ και 15 χρόνια, το ανέφερα επειδή τη βρήκα στο χρονοντούλαπο των χρήσιμων-άχρηστων καλωδίων την ώρα της σχετικής κουβέντας! Πάει για φούντο, μαζί με το 90% των προαναφερθέντων καλωδίων.

Πάντως μπιζέλι δεν έβαζα ποτέ, πάντα μια λεπτή στρώση επιπέδου μεμβράνης έβαζα. Δεν τα πάω καλά με την ανομοιομορφία μπιζελιών, Χ και λοιπών doodles.

Last edited:

Dark Archon

Mind-flayer
Α οκ είναι γενική παγίδα που έπεσα. Και σκεφτόμουν, μόνο εγώ βαριέμαι τελικά; :p
Εγώ παίζει να είμαι ο χειρότερος απ΄όλους.
Βάζω απο την αρχή μεγάλη ψύκτρα και μετά βαριέμαι να αλλάζω αλοιφή. Αν δω να τσιμπάνε λίγο οι θερμοκρασίες δεν μασάω, κουτί δεν ανοίγω, απλά ανεβάζω στροφές στους ανεμιστήρες.
Την ΜΧ-4 την είχα επάνω μια πενταετία σίγουρα, μόλις έβαλα φρέσκια αλοιφή (πάλι ΜΧ-4, τέλος καλοκαιριού θα ήταν) έπεσαν 4-5 βαθμούς οι θερμοκρασίες στον θερμότερο πυρήνα, στους υπόλοιπους λιγότερο.
Τζάμπα κόπος δηλαδή, η παλιά άντεχε άνετα μια διετία ακόμη.:ROFLMAO:

Top Bottom