What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καπιταλισμός

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ποια νομίζετε πως είναι τα υπέρ και ποια τα κατά;

Discuss. Ήρεμα ε;. <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

giorgosmcg

Gelatinous Cube
Joined
Dec 15, 2012
Messages
196


TomG wrote:
Ήρεμα ε;. <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>
Πολλα ζητας <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
<img src="http://static.comicvine.com/uploads/original/14/148983/3121150-4237948124-tumbl.png" alt="3121150-4237948124-tumbl.png" class="bbcode_img" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
<img src="http://cdn.memegenerator.net/instances/500x/45232231.jpg" alt="45232231.jpg" class="bbcode_img" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
tommy τζι, κοιτα πως θα ξηγηθω. μεσα σε ενα πολυ μικρο κειμενο θα δωσω μια ολοκληρωμενη κουνελιστικη αποψη.

ο καπιταλισμος στηριζεται στην υπερκαταναλωση. χωρις αυτον, δεν υπαρχει καπιταλισμος. οπως μια εταιρια εκμεταλλευεται με χυδαιο τροπο τους φυσικους πορους. ετσι και ο καπιταλισμος εκμεταλλευεται τους ανθρωπους. αν δεν εκμεταλλευτεις ανθρωπους, κερδος δεν υπαρχει.
για να εχεις εκμεταλλευση, δεν πρεπει να εχεις και ισες ευκαιριες για ολους.
ολα στηριζονται στην απληστια.

ποια ειναι τα θετικα; δεν υπαρχουν. το μονο που υπαρχει εινα αναγκαιο κακο γιατι μια κοινωνια ισοτητας δεν θα επετρεπε την εκμεταλλευση των αδυναμων για το ωφελος των λιγων. ολα ειναι για πουλημα και ολα αγοραζονται. καθολου τυχαιο που οι παραδοσιακες καπιταλιστικες κοινωνιες εχουν τασεις ηθικου ξεπεσμου.
δεν ειμαι αριστερος, για τον καπιταλισμο μιλαμε και μαλιστα σε forum για παιχνιδια.

btw το καλυτερο κοινωνικο συστημα, ειναι η κοινωνια των πιγκουινων. εχει μονο θετικα στοιχεια κα μηδενικη λαμογια.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
εσυ εχεις μεγαλες ορεξεις , ετσι;;; :spiteful: :spiteful:
<span class="bbcode_spoiler">
</span>

ENTIT : lelos..προσκυνω :worship: :salute:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ας πω κι εγώ τις 2-3 μαλακίες μου. Όπως είχα πει και σε ένα θέμα που λέγαμε για τη θρησκεία, ο καπιταλισμός και η οργανωμένη θρησκεία είναι τα δύο χειρότερα πράγματα που έχουν τύχει μέχρι στιγμής στην ανθρωπότητα.

Ο κούνελος καλά τα είπε. Τι θετικά να υπάρχουν όταν είναι τέτοιο το πολιτικοοικονομικό αυτό σύστημα που στηρίζεται στην ανισότητα; Συσσώρευση του πλούτου στους λίγους και ισχυρούς που εκμεταλλεύονται τους πολλούς, σχεδόν νόμος της ζούγκλας με τα λαμόγια να επιβιώνουν πατώντας πάνω σε πτώματα των τίμιων, "μασκαρεμένοι" πόλεμοι, επιπτώσεις που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα, τα δάση, τις θάλασσες και γενικότερα το πλούσιο περιβάλλον της γης, μεγάλο ποσοστό που ζει κάτω απ' τα όρια/στα όρια της φτώχειας, κι είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας κι ο γιος μου το ανταλλακτικό...

Τι θετικά να υπάρχουν σε όλα αυτά;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Καπιταλισμός= 100 περνάνε ζωή και κότα σε βάρος που 900 ψοφάνε και υποφέρουν. Eλέγχουν την Παραγωγή, την Αγορά (η τάση της οποίας και ορίζει ποιοί θα είναι οι μισθοί των εργατών), τις ζωές. Ποτέ δεν κατάλαβα πως ένα σύστημα οικονομικής διαχείρισης έγινε σύστημα διακυβέρνησης. Είναι η φυσική εξέλιξη του Ιμπεριαλισμού, και ζεί ανάμεσά μας από τον 19ο αιώνα. Και ζυβγοιά να είχε, πάλι χάλια θα ήταν. Αυτά σε συμπύκνωση. :cheers:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Το ειρωνικό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι όλα τα μέσα που χρησιμοποιουμε για να συμμετάσχουμε σε αυτή την κριτική συζήτηση κατά του καπιταλισμού (κινητό, pc με συγκεκριμένο hardware και σε προσεγγισιμη τιμή, κτλ) οφείλουν την υπαρξή τους και την τιμολογηση τους στο καπιταλιστικό σύστημα και στην ελεύθερη αγορά.
 

nerdy_alhths

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
73
Συμφωνώ και επαυξάνω καθώς τακτοποιώ την τεράστια συλλογή μου από βιντεοπαιχνίδια.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


Hellion wrote:
Το ειρωνικό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι όλα τα μέσα που χρησιμοποιουμε για να συμμετάσχουμε σε αυτή την κριτική συζήτηση κατά του καπιταλισμού (κινητό, pc με συγκεκριμένο hardware και σε προσεγγισιμη τιμή, κτλ) οφείλουν την υπαρξή τους και την τιμολογηση τους στο καπιταλιστικό σύστημα και στην ελεύθερη αγορά.</blockquote>

Καμία διαφωνία, αυτό όμως δεν με κάνει αυτόματα και ευτυχισμένο ή εύπορο πολίτη... <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Σχετικά με όσα είπε ο Κουνέλος, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους, στην οποία υπάγεται και η εκμετάλλευση των εργαζομένων. Για παράδειγμα, αν μια επιχείρηση μπορεί να μειώσει έστω και λίγο το κόστος εργασίας με το να αντικαταστήσει εργαζόμενους με ρομπότ θα το κάνει στο όνομα της αποδοτικότητας και της μεγιστοποίησης του κέρδους. Όπως επίσης θα περιορίσει την αμοιβή των εύκολα αντικαταστήσιμων "και αν δεν σου αρέσει περιμένουν άλλοι 500.000 απο πίσω". Τώρα θα θέλετε να μου πείτε ότι η αποδοτικότητα είναι καλή γιατί μεταφράζεται σε χαμηλότερες τιμές και τα μεγάλα κέρδη είναι καλά γιατί μεταφράζονται σε περισσότερες καινοτομίες και βελτίωση του προιόντος. Επίσης μεταφράζεται σε καταστροφή του περιβάλλοντος και στη δημιουργία ενός 100% μη βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο κάποια στιγμή θα καταρρεύσει ολοσχερώς.

Επίσης βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού είναι η ανισότητα. Αν ρωτήσεις έναν νεοφιλελεύθερο πως γίνεται να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό θα σου πεί ότι η ανισότητα είναι καλή γιατί έτσι "δίνεται κίνητρο σε όσους καινοτομούν και προσφέρουν" κάτι που βέβαια δεν δικαιολογεί την όλο και αυξανόμενη διαφορά ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Πρίν απο μερικούς αιώνες η διαφορά ανάμεσα σε φτωχά και πλούσια έθνη ήταν 10 φορές μικρότερη απο αυτή που είναι σήμερα. Τα πλούσια έθνη βελτιώθηκαν σε τεράστιο βαθμό ενώ τα φτωχά έμειναν στάσιμα παρά το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή πλούτου αυξήθηκε κατακόρυφα.

Θετικό του καπιταλισμού είναι η ελευθερία του ατόμου και η δυνατότητα ύπαρξης πολλών επιχειρήσεων έναντι ενός τεράστιου ανελεύθερου κρατικού μονοπωλίου. Με άλλα λόγια, η ελεύθερη αγορά. Ωστόσο στην πράξη το κρατικό μονοπώλιο που θα υπήρχε σε μια "ανελεύθερη" κοινωνία αντιπροσωπεύεται αρκετά συχνά απο ένα ακόμα πιο αδήφαγο ιδιωτικό μονοπώλιο/ολιγοπώλιο. Ο ανταγωνισμός δεν υπάρχει παντού και όπου υπάρχει είναι αρκετά συχνά σε μορφή καρτέλ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Προφανώς και δεν είμαστε ισχυροί και ευτυχεις κεφαλαιοκρατες επειδή κατέχουμε αγαθά-προϊόντα του καπιταλισμού. Απλά ήθελα να τονίσω το γεγονός πως ειναι καπως βαρύγδουπο το να λέμε πως "ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα θετικό" την στιγμή που η αλματώδης προοδος στην ποιότητα της ζωής του δυτικού κόσμου τα τελευταία 100-200 χρόνια οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον καπιταλισμό και το καθεστώς ελεύθερης αγοράς που ευνοησε μεταξυ αλλων και την εκπληκτική τεχνολογικη πρόοδο που μας επιτρέπει να μαζευόμαστε αυτή τη στιγμή σε ενα ιντερνετικό φόρουμ για γκεημς από τα σενια custom-made pcιά μας.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Υποθέτω ότι μιλάμε για τον πλήρως ελεύθερο, άκρατο καπιταλισμό.
Εγώ προσωπικά είμαι των ενδιάμεσων λύσεων. Είσαι μάγκας, τσίφτης και καραμπουζουκλής; Βγάλε λεφτά, χωρίς να εκμεταλλεύεσαι ασύστολα τους άλλους. Ας μην αλλάζεις Mercedes κάθε χρόνο. Άλλαζε την κάθε 10 χρόνια.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Ο καπιταλισμός είναι καλός για όσους επωφελούνται και καλοπερνάνε με αυτόν
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
το οτι πολλα κρατη εμειναν πισω, δεν ωφειλεται στο οτι οι λαοι αυτων των κρατων ειναι ανικανοι.
εχουν παιχτει πολλα παιχνιδια,ωστε καποια κρατη να παραγουν και καποια αλλα να ειναι οι αιωνιοι πελατες.
τραπεζικα κολπα, κομπινες,λαδωματα, εκβιασμοι κτλ
αφρικη. η πλουσιοτερη ηπειρος του πλανητη και την κατοικουν αθρωποι πεινασμενοι και χωρις μελλον.

το θεμα με τον καπιταλισμο, κρυβει πολλα παραμυθια. το μεγαλυτερο ειναι αυτο της ελευθεριας.
1. οταν ζεις με τον φοβο, δεν εισαι ελευθερος. αν δεν μπορεις να καταναλωσεις, μπαινεις στο περιθωριο της κοινωνιας. φοβο δεν προκαλει μονο ενα τυραννικο καθεστος. το ταμειο ανεργιας, το δανειο που τρεχει. ειναι μια κουρσα με την καταναλωση.αν δεν μπορεις να καταναλωσεις, σημαινει οτι εισαι αστεγος.
2. μπορεις να πεις την γνωμη σου χωρις να πας φυλακη, γιατι ο μηχανισμος δεν ακουει αναγκες. αν βγεις στον δρομο και την φωναξεις με αλλους, θα φας πολυ ξυλο. δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις, μονο επιλογες. αυτο ειναι παγκοσμιος κανονας.
3. η ελευθερια του ιντερνετ ειναι ενα παραμυθι.
απο αυτους που χρησιμοποιουν το internet, ποσοι το χρησιμοποιουν και μπορουν να μιλησουν για αυτη την ελευθερια; σιγα σιγα εχουν μαντρωθει σε συνηθειες και προτυπα που δεν χρειαζονται βασικες ελευθεριες για να τα κανεις.
τι σχεση εχει η ξαδερφη μου η κουλα, με την ελευθερια; ειναι ελευθερη να εχει οσα ζωακια θελει στο facebook. ειναι ελευθερη να δει παντου διαφημισεις.
δεν φταιει η κουλα, αλλα ο μηχανισμος που οδηγει τις καταστασεις προς τα εκει.
ειναι σαν τον βατραχο που βραζει και δεν το καταλαβαινει. σιγα σιγα γινονται αυτα τα πραγματα.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


Steel_Havoc wrote:
Ο καπιταλισμός είναι καλός για όσους επωφελούνται και καλοπερνάνε με αυτόν</blockquote>

troll attempt -1000/10
:nope:

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Εγώ πάλι θα το πάω αλλού. Δε φταίει ο ίδιος ο καπιταλισμός γιια τα χάλια μας. Φταίει ότι το είδος μας - και ενννοώ τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ανθρώπων - είναι σάπιο. Υπάρχουν καθίκια που μπορούν να βγάλουν λεφτά και καθίκια που δε τους κόβει και ΔΕ μπορούν.
Ένα ωραίο παραδειγματάκι: Στη σχολή μου έχω μπόλικους κνίτες ναι γκρινιάζουν ολημερίς για τον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση. Μια μέρα λοιπόν που ένας απ'αυτούς προσπαθούσε "να με σηκώσει απ'τον καναπέ μου να κάνουμε επανάσταση". Και του λέω: Ρε συ, εμένα κάτι μου λέει πως αν κατάφερνα να σου βρω 3 εκατ ευρώ με αντάλλαγμα να παρατήσεις το ΚΚΕ και τη δράση σου για πάντα, θα το έκανες ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ!

Αυτός: Εεε.... Όχι ρε... Τι λες τώρα...
εγώ: Είδες? Σκάλωσες! Άρα θα ήταν πολύ πιθανό να το κανες!

Γενικά άμα παρατηρήσετε, έξω κυκλοφορεί κόσμος που αγανακτεί επειδή δε μπορεί Ο ΙΔΙΟΣ να τα "φάει" όπως οι πολιτικοί που τον κυβερνούν. Δεν τον νοιάζει αν οι γύρω του είναι καλά. Λίγοι κόπτονται για το κοινό καλό.

Συνεπώς ο καπιταλισμός ΜΑΜΑΕΙ! :trollface:
Εμείς τον κάνουμε να φαίνεται κακός. Ένας καπιταλισμός με ηθικούς ανθρώπους, θα ήταν απόλυτα εύρυθμος κατά τη γνώμη μου.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


Grmadness wrote:


Steel_Havoc wrote:
Ο καπιταλισμός είναι καλός για όσους επωφελούνται και καλοπερνάνε με αυτόν</blockquote>

troll attempt -1000/10
:nope:</blockquote>
αμα σου κάψω την πόρσε θα σου πω εγώ



 
Top Bottom