What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Laptop cooling issues-λύσεις και κάποια άλλα προβλήματα.

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αυτό ήταν, και το δικό μου τζαμάτο Turbo-X άρχισε να κλείνει στα καλά καθούμενα λόγω θερμοκρασίας (κάνει shutdown αυτόματα όταν ξεπεράσει τους 105 βαθμούς κελσίου). Το άνοιξα και καθάρισα τη σκόνη, και η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε, αλλά κάνει μπαμ πως θα χρειαστεί και εγώ να περάσω νέα πάστα και ανεμηστήρα και μάλιστα σύντομα γιατί όπου νά' ναι θα σφίξουν οι ζέστες.

Αν και λατρεύω το hardware, δεν είμαι καθόλου "κατσαβιδάκιας" και ψιλοαγχώνομαι, αλλά νταξ, θα το παλέψω. Βασικά έχω δύο ερωτήσεις, μια για τον Tsok: Τι ανεμηστήρα έβαλες; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω στον καινούργιο; Με το τσακίρικο μάτι μου έκοψα τον υπάρχων για 8άρι, αλλά δε μέτρησα και με τη μεζούρα...

Η άλλη ερώτηση, τελικά ποια πάστα είναι καλύτερη να προτιμήσω; Κατάλαβα καλά, οι "μεταλλικές" αυξάνουν τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος για laptop, ή όχι; Αν ναι, έχει κανείς να προτείνει συγκεκριμένα κάποια ασφαλή;
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
All Time Classic:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650114" class="bbcode_url">ARCTIC COOLING MX-2
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Great0ldOne φίλε μου εγώ πήρα το μοντέλο (του καμένου) όπως ήταν και το έψαξα στο ebay και έγινε η δουλειά.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Συμφωνω με το Dark Archon για την παστα.Εγω χρησιμοποιησα αυτην που εχω γραψει γιατι την ειχα αναγκη και δεν μπορουσα να περιμενω.Οπως ο tsok εψαξε με το μοντελο του ανεμιστηρα στο ebay ετσι και εγω ψαχνω για το dvd-rw.Aλλα μαλλον οπως δειχνουν τα πραγματα παω για κανενα εξωτερικο.Επειδη ειμαι εκτος Αθηνων φωτογραφιες απο την καινουργια εγχειρηση οταν γυρισω.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Παιδια θελω ενα προγραμματακι για να στρεσαρω ενα netbook για να δω θερμοκρασιες που ανεβαζει σε full load.Περισσοτερα αργα το βραδυ μετα το Τσου λου.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Το netbook που εχω στα χερια μου ειναι ενα Acer Aspire One το μικρο.Το προβλημα ειναι οτι η οθονη στα ξαφνικα μαυριζει,βγαζει κατι ιερογλυφικα και μετα κανει επανεκκινηση απο μονο του.Κατα 90% ειναι οι θερμοκρασιες που αναπτυσει αλλα θελω να ειμαι 100% σιγουρος γιατι το να το ανοιξω και να καθαρισω τον ανεμιστηρα ειναι λιγο παλουκι εως τραγικα δυσκολο γιατι πρεπει να ξεβιδωσω το πληκτρολογιο και μετα οτι αλλο βρω.Οποιος πιστευει οτι μπορει να ειναι κατι αλλο φυσικα μπορει και πει την γνωμη του.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Για cpu streching κοίτα τα orthos και Prime 95. Για θερμοκρασίες το Core Temp.
 

firefistmark

Half-Ogre
Joined
Dec 19, 2012
Messages
402
Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή η θερμοαγώγιμη πάστα;το δικό μου λάπτοπ είναι 10 μηνών για παράδειγμα,χρειάζεται;
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Δεν χρειάζεται ακόμη, εξάλου θα είναι μέσα στην εγγύηση. Ποτέ δεν σκαλίζουμε φορητό τόσο άγρια εντός εγγύησης.
Ο χρόνος που χρειάζεται αλλαγή η αλοιφή δεν είναι κάτι στάνταρ. Τα συμπτώματα για αλλαγή είναι οτι θα δεις οτι αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασίες (cpu,gpu) και το ανεμιστήρι της ψύκτρας δουλεύει με περισσότερες στροφές απ' οτι παλιότερα.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Τα Δραματα με την συγκεκριμενη μαρκα λαπτοπ συνεχιζονται.Αυτην την φορα στο καινουργιο λαπτοπ το τροφοδοτικο για ενα περιεργο λογο σταματησε να δινει ρευμα,αλλα καπου καπου εδινε.Χωρις να το αγγιξει ο αδερφος μου τα επαιξε αλλα το καλωδιο απο το τροφοδοτικο στο λαπτοπ ΚΑΙ επειδη το συγκεκριμενο δεν το καλυπτουν με εγγυηση (ετσι του ειπαν του αδερφου μου) ο μικρος(27 ετων παλικαρι ) μπροστα σε ολους το ανοιγει και χαρακωνει το καλωδιο με αποτελεσμα να δει οτι το καλωδιο ειχε κοπει στα δυο.Με θερμοαγωγιμο μακαρονι η δουλεια εγινε και γλυτωσε το 20ευρω.Τωρα για το DVD-RW στο παλιο θα του αγορασω καινουργιο και θα το βαλω απανω.Νεοτερα απο την εγχειρηση σε λιγες βδομαδες και φυσικα με οπτικο υλικο.

BTW κανεις μπορει να προτεινει κανενα καλωδιο για USB 5 μετρων αλλα να ειναι high speed ωστε να μην χανω data rate γιατι θελω να το βαλω πανω στο usb adapter που εχω για το ιντερνετ.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Για καλώδιο κοίτα κάποιο με repeater, τα 5 μέτρα είναι πολλά.
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.611714" class="bbcode_url">1
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750570" class="bbcode_url">2
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750575" class="bbcode_url">3
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Λοιπον ηρθε η ωρα για ενα format στο laptop W253BE (ΤURBO-X) αλλα ως ενας ακομα ελληνας hardcore pc user πεταξε τα παντα απο το κουτι μεχρι και το κουτι του.Τωρα προσπαθω να βρω drivers και το μονο που καταφερα ειναι να βρω τους drivers της καρτας γραφικων. Το ΠΛΑΙΣΙΟ φυσικα δεν σου παρεχει καμια υποστηριξει και για αυτο το λογο θα παω μια βολτα απο εκει.
Τωρα ενα καποιος εχει μια ιδεα πως μπορω να βρω τους drivers ας την γραψει.Το βραδυ θα εχει περισσοτερα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
το κλασσικο προβλημα των turbox.

με καποιον απο τους χιλιαδες κωδικους που εχει στο κατω μερος, ισως να βρεις ποια μαρκα ηταν, πριν γινει turbo-χι. ισως βρεις το ιδιο laptop με αλλη ονομασια.

επειδη πολυς κοσμος με τουρμπιτσες, μου τα χτυπαγε με το σφυρακι. η αμεσως επομενη λυση ειναι το cobra driver pack. μονο προσεχε απο που θα το κατεβασεις.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758


InfamousJohn wrote:
drivers για ΠΟΙΟ ΠΡΑΜΑ;
ηχο;
wifi;
vga;
usb;
camera;</blockquote>

Για την vga βρηκα απο την ATI-AMD. Τωρα για τα υπολοιπα ψαχνω. Παντως στο καταστημα ΠΛΑΙΣΙΟ οταν τους ειπα οτι θελω τους drivers με κοιταγαν σαν εξωγηινο και στο φιναλε τους ειπα οτι δεν κανουν ουτε για σφηνα στο γκασμα.
Το παλτο ειναι ενα CLEVO, αλλα ουτε η εταιρια στην σελιδα της δεν εχει drivers.
Kλασσικα εστειλα email στο support μαζι με μια φωτο απο το καρτελακι που υπαρχει το πατο του laptop και ειδωμεν.

 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Για δοκίμασε εδώ:
http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.asp" class="bbcode_url">http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.asp.
Μερικοί drivers καλύπτουν παραπάνω από ένα μοντέλο

Είχα ένα γνωστό που (κλασικά) δεν μπορούσε να βρεί οδηγούς για turbo-x και εκεί βρήκε όλο το πακετάκι. Αν δεν κάνω λάθος πάνω στην μπαταρία αναγράφεται το μοντέλο ακριβώς.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Αυτά τα λαπιτόπια συνήθως γράφουν κάπου ένα ξεκάρφωτο model No. Ψάξε καλά οτι αυτοκόλλητα έχει απο κάτω. Μετά γοογλη για να βρεις χαρακτηριστικά.
Αν βάλεις το cpu-z δείχνει ποια μητρική έχει ο φορητός;
Στην τελική βάλε ένα live cd με linux μήπως βρει τι εξαρτήματα έχει μέσα. Μετά τα κατεβάζεις ξεχωριστά απο την σελίδα του κατασκευαστή τους.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Καταρχην Dark Archon το καρτελακι με το μοντελο το εχω βρει και το εχω στειλει ηδη φωτο στην clevo για να μου δωσουν περαιτερω πληροφοριες.
Το cpu-z το εχω ηδη χτησιμοποιησει για να βρω τυπο m/b alla kai vga. H m/b οπου και εαν εχω ψαξει καποιες σελιδες δινουν drivers ψιλοεπιφοβους για αυτο περιμενω επισημη απαντηση.

Archantwn για ξαναποσταρε το link γιατι δεν το βγαζει.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Καλησπερα,  δεν ξερω εαν καποιος το εχει ηδη γραψει αλλα το Πλαισιο για τα laptop Turbo-x εχει μαζεψει ολους τους οδηγους σε αυτην την σελιδα:<br><br>https://www.plaisio.gr/wizards/FindYourDriver.aspx<br><br>Το δικο μου το θηριο ακομα ζει για τις κακιες τις γλωσσες !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Top Bottom