What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Laptop για δουλειά

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Με πήραν τηλέφωνο μετά από μήνυμά μου και δεν το έχουν με το 100%.

Θα δω μπας και εμφανιστεί κάτι αξιόλογο μέχρι την Πέμπτη (περίπου), αλλιώς μάλλον θα καταλήξω σε Thinkbook 15. Έχει λιγότερα χαζά σε σχέση με Thinkpad E15 και όταν βρίσκομαι σπίτι θα υπάρχει και εξωτερική οθόνη έτσι κι αλλιώς.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μετά από άκαρπες προσπάθειες σε γνωστό πολυκατάστημα ώστε να μάθω (κι εγώ κι αυτοί) αν έχουν ThinkBook με 300 nits, κατέληξα στο 250άρι που πουλάνε όλοι. Οπότε ThinkBook 15 ARE με 4500U, 16GB Ram, 512GB NVMe, 250 nits, 45% NTSC.

Σύγκριση με το desktop δεν κάνω γιατί θα ήταν αστείο (sry Q6600), αλλά θα κάνω με ένα Legion 5 που βρίσκεται σπίτι αυτές τις μέρες (15.6, 144Hz, 100% sRGB, 300 nits).
Ως προς την φωτεινότητα, υπάρχει προφανώς κάποια διαφορά, αλλά τουλάχιστον σε εσωτερικό χώρο είναι άνευ σημασίας (συνήθως το έχω στο 30% το δικό μου).
Ως προς τα χρώματα, μεγάλη διαφορά προφανώς, αλλά αν δεν είναι δίπλα δίπλα, το ψιλοξεχνάς μετά από λίγο.
Ως προς το πληκτρολόγιο, γενικώς είναι ok στην πληκτρολόγηση, καταλαβαίνεις ότι πατάς πλήκτρο και δεν υπάρχουν εύκολα missclicks. Αλλά, Legion δεν είναι. Το Legion έχει μεγαλύτερο travel και είναι πιο ευχάριστο στην πληκτρολόγηση. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος και με αυτό του ThinkBook.

Οπότε για τα χρήματά του (850 + 20.000 πόντους από Alpha), θεωρώ ότι θα με καλύψει σε βάθος χρόνου.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Το Legion νομιζω οτι ειναι gaming laptop οποτε ειναι ψιλο αδικη η οποια συγκριση σε οθονη και πληκτρολογιο.

Προσωπικα, για δουλεια στο σπιτι, θεωρω δεδομενο οτι θα συνδεσω εξωτερικη οθονη και σοβαρο πληκτρολογιο (και ποντικι) οποτε ποτε δεν εδωσα σημασια σε αυτα τα δυο.

Για δουλεια εκτος σπιτιου, ομολογω οτι βασανιζομαι με μεγαλες αναλυσεις σε μικρες οθονες. Το πληκτρολογιο καπως καταπινεται αλλα για συχνη χρηση θα τα εσκαγα για μικρο μηχανικο, ειδικα αν δεν χρειαζομουν το numpad.

Καλοδουλευτο και αν σε παιρνει παρε επεκταση εγγυησης.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Το Legion νομιζω οτι ειναι gaming laptop οποτε ειναι ψιλο αδικη η οποια συγκριση σε οθονη και πληκτρολογιο.
Ναι, είναι η καλή σειρά gaming της Lenovo και γενικά τα προτείνω (εκτός απ' το 120Hz panel) για την ποιότητα τους και την θερμική συμπεριφορά τους. Δεν θεωρώ και τόσο άδικη την σύγκριση, αλλά καταλαβαίνω πώς το λες.

Προσωπικα, για δουλεια στο σπιτι, θεωρω δεδομενο οτι θα συνδεσω εξωτερικη οθονη και σοβαρο πληκτρολογιο (και ποντικι) οποτε ποτε δεν εδωσα σημασια σε αυτα τα δυο.
Η εξωτερική οθόνη είναι δεδομένη για το σπίτι, γι' αυτό δεν στάθηκα πολύ στο color gamut του laptop. Πληκτρολόγιο θα κοιτάξω κι εγώ για 60% ή 75% κάποια στιγμή, αλλά ήθελα και το laptop να έχει κάποιο decent.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Θα χρειαστει να αγοράσω laptop από εκεί που δε το περίμενα. Το θέλω μόνον για τη σχολή που δεν έχει να κάνει με προγραμματισμό ή σχεδίαση. Το θέλω απλά για office, κάνα online meeting και από εκεί και πέρα για την ξεπετα καμία ρετροπιξελουμπα τύπου Lone Survivor, Valfaris και ζελντοειδή top down.

Στο νοσοκομείο που κάνω πρακτική έχουμε κάτι Lenovo με Αmd A4. Δεν είναι κακοί αλλά σου δίνει σίγουρα την αίσθηση πως θα ήθελες κάτι σαφώς γρηγορότερο.

Δε ξέρω βέβαια αν φάω φλασια και ξεκινήσω καμιά python για το yolo.

Ένα budget των 600€ είναι αρκετό για αυτά που ζητάω; Στο internet, σε αυτό το εύρος τιμών έχουν όλοι, σχεδόν, τον 5500U και τον i3. Από εκεί και πέρα άλλοι είναι με 256 και άλλοι με 512gb M2 και 8-16gb ram οπότε παίζει και η τιμή.

HP 17-cp0177ng, Notebook schwarz, ohne Betriebssystem

HP 15s-eq2152ng, Notebook schwarz, ohne Betriebssystem

Αντί για Windows μπορώ να βάλω Linux; Δεν έχω ιδέα από τούτο το λειτουργικό.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Δεν ξέρω τι παίζει από τιμές στη Γερμανία για να πω αν είναι αρκετά τα 600€, αλλά θα σου πω πώς το βλέπω εγώ.

- Αρχικά, σε αυτό το εύρος τιμής, θα είσαι με ενσωματωμένα γραφικά οπότε θα πρότεινα να κοιτάς μόνο Ryzen (το λιγότερο 4000 series).
- Για δίσκο, καλό θα ήταν να έχει 512 γιατί τα 256 θα γεμίσουν σχετικά γρήγορα. Αρκετά laptop πάντως έχουν και 2η θέση για δίσκο.
- Για τις ανάγκες σου, νομίζω δεν θα έχεις θέμα με 8GB Ram, αλλά καλό θα ήταν να βρεις κάποιο που να παίρνει αναβάθμιση (μήπως χρειαστείς παραπάνω στο μέλλον).

Φυσικά και μπορείς να βάλεις linux. Απλώς κάποιες εταιρίες είναι πιο φιλικές προς αυτό. Θα έλεγα όταν καταλήξεις σε 1-2 laptops, να ψάξεις αν υπάρχουν θέματα σε linux. Σε αυτό που πήρα πχ, δεν δουλεύουν τα shortcuts που είναι αποκλειστικά για Windows (ίσως να γίνονται remap, δεν το έχω ψάξει).
Σε Arch πχ (αν δεν κάνω λάθος) το wifi της Realtek μπορεί να μην παίξει out of the box, ενώ της Intel δεν έχει θέμα. Δεν είναι κάτι τρομερό να λυθεί, αλλά συμβαίνει.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Αντί για Windows μπορώ να βάλω Linux; Δεν έχω ιδέα από τούτο το λειτουργικό.

ναι και η γνώμη μου είναι γνωστή ότι είναι καλύτερο, όχι απλά δωρεάν.

τι πρέπει να προσέξει ένας αρχάριος:

α) να μην πάρει nvidia

β) εφόσον έχει τόσο σύγχρονο μηχάνημα να μην πάει σε διανομή που βασίζεται σε Ubuntu LTS.

γ) καλό είναι να έχει ethernet, αν έχεις θέμα με το wifi και δεν δουλεύει out of the box βοηθάει να έχεις τουλάχιστον την ethernet μέχρι να το λύσεις. (με λίγη τύχη τουλάχιστον σε καινούργιο πυρήνα απλά θα δουλεύει, διαφορετικά η λύση είναι στο aur)

Για την προτίμηση διανομής προς αρχαρίους με σύγχρονο μηχάνημα η γνώμη μου είναι γνωστή: Manjaro KDE.


Το θέλω μόνον για τη σχολή που δεν έχει να κάνει με προγραμματισμό ή σχεδίαση. Το θέλω απλά για office,

Για σχεδίαση ίσως να χρειαζόσουν windows, για προγραμματισμό είναι καλύτερο το λίνουξ, Για office είναι μια χαρά το λίνουξ. (υπάρχουν ένα σωρό office πλην τού microsoft)

κάνα online meeting
Είναι μια χαρά τα πάντα υποστηρίζονται πλήρως μόνο με το skype for business θα έχεις θέμα (το κανονικό skype είναι μια χαρά)

καμία ρετροπιξελουμπα

Θα εκπλαγείς με το τι μπορείς να παίξεις (ναι και σε apu)

οι ενσωματωμένες intel είναι φυσικά κατώτερες από τις amd για gaming αλλά ακόμα και αυτές είναι εντελώς μια χαρά. Πχ στο αρχαίο πια λαπτοπάκι μου με intel το portal2 παίζει εντελώς άνετα. (οπότε είναι για πολύ παραπάνω από ρετροπιξελούμπες)

Σημαντική λεπτομέρεια: Μπορείς να εγκαταστήσεις windows σε εικονική μηχανή. Δεν μπορείς φυσικά να παίξεις παιχνίδια στην εικονική μηχανή (δλδ μπορείς αλλά είναι πολυσύνθετο) αλλά καλύπτει μια χαρά (μην πω και καλύτερα) την περίπτωση που θα «χρειαστείς windows» για κάποιο πρόγραμμα (πχ skype for business που είπα παραπάνω ή microsoft office ή κάποια εφαρμογή από adobe κλπ). Να αποφύγεις dual boot σε σύγχρονο μηχάνημα.

Να προτιμήσεις με 16 γίγα ραμ.
 
Last edited:

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Σε Arch πχ (αν δεν κάνω λάθος) το wifi της Realtek μπορεί να μην παίξει out of the box,
μικρή λεπτομέρεια απλά επειδή το ανέφερες για το Arch. Η δική μου εμπειρία είναι ότι στο Arch έχεις την καλύτερη πιθανότητα να δουλέψει out of the box απλά και μόνο επειδή έχεις νεώτερο πυρήνα. Και αν δεν δουλεύει out of the box έχεις καλή πιθανότητα για συγκριτικά ευκολότερη λύση μέσω AUR.

To wifi που είχα αναφέρει άλλη φορά ήταν όντως realtek και είχε πρόβλημα στο ubuntu. Στο manjaro απλά δούλεψε out of the box (πιστεύω απλά λόγω πυρήνα)
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
@lucinos
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Έψαξα σχετικά με την λειτουργία windows σε virtual box. Λέει πως το office έχει μόνον βασικές λειτουργίες. Το θέλω απλά για επεξεργασία Word κειμένων του τύπου "λείπει μια πρόταση εδώ, δώστε την σωστή απάντηση". Φαντάζομαι όμως πως τα αρχεία αυτά θα μπορώ να τα μεταφέρω στο κύριο λειτουργικό (πχ Linux) σωστά;

Εμείς χρησιμοποιούμε το WebEx meetings και απ' ότι είδα έχει πλέον υποστήριξη και σε Linux.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Έψαξα σχετικά με την λειτουργία windows σε virtual box. Λέει πως το office έχει μόνον βασικές λειτουργίες.
Πού το βρήκες αυτό; Γιατί δεν νομίζω ότι ισχύει. Windows σε εικονική μηχανή είναι κανονικότατα windows.

Το θέλω απλά για επεξεργασία Word κειμένων του τύπου "λείπει μια πρόταση εδώ, δώστε την σωστή απάντηση".
Για να δώσω μια πιο κατατοπιστική εικόνα. Στο λίνουξ συνηθίζεται το libre-office, είναι fork από το openoffice που έχει προχωρίσει πιο γρήγορα.

Το microsoft office χρησιμοποιεί τούς δικούς τύπους αρχείων (.doc, .docx κλπ)
Το libre έχει τούς δικούς τύπους αρχείων (,odt) κλπ

Το libre τα ανοίγει και τα βλέπεις μια χαρά τα αρχεία από microsoft.
Εκεί που μπορεί να προκύψει πρόβλημα από την δική μου εμπειρία είναι όταν πας να επεξεργαστείς από το libre αρχείο microsoft. Η ασφαλής τακτική είναι να σώσεις πρώτα σε open τύπο. Αν απλά δέχεσαι αρχεία και επιστρέφεις εκτυπώσιμα αυτό εμπειρικά ποτέ δεν είναι πρόβλημα. Αλλά αν συμμετέχεις σε ένα αρχείο που πηγαίνει από τον έναν στον άλλο, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εκτός αν πείσεις τούς άλλους να χρησιμοποιούν και αυτοί libre (υπάρχει και στα windows)

Εκτός από το libreoffice στο λίνουξ υπάρχουν και άλλα όπως τα freeoffice και wps-office που έχουν καλύτερη συμβατότητα με το microsoft.

Επίσης το microsoft office 365 παίζει στο λίνουξ.
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Αντί για Windows μπορώ να βάλω Linux; Δεν έχω ιδέα από τούτο το λειτουργικό.
Πάρε laptop με Windows, στηστο, βάλε τα προγράμματά σου σπασμένα/αυθεντικά και κάνε δουλειά για κανά δίμηνο.

Κάποια στιγμή βάλε ένα VM περιβάλλον και πειραματίσου με 1-2 Linux διανομές. Αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει χωρίς αστερίσκους για κανά μήνα, πάρε ένα κλώνο του δίσκου και προχώρα σε εγκατάσταση της διανομής. Στο κομμάτι των διανομών, είμαι οπαδός των rolling releases οι οποίες δεν είναι και πολλές. Έχω "παίξει" με Manjaro και Archbang (μεγάλο κόλλημα) αλλά στο PC της "δουλειάς" πήγα στα σίγουρα του Ubuntu. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να ασχολούμαι με το λειτουργικό και στην ατυχή περίπτωση που θα πρέπει να ψάξω κάτι, να έχω σίγουρο ότι το google search θα μου φέρνει τη σωστή απάντηση στην πρωτη γραμμή. Δεν βλέπω να αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ότι (mainstream) και να επιλέξεις.

Το όποιο θέμα είναι το office εαν θα υπάρξει χρήση σοβαρών MS xlsx αρχεία όπου το libre δεν κάνει δουλειά. Σε μικρότερο βαθμό με docx/pptx με παλαβό formatting.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Πάρε laptop με Windows, στηστο, βάλε τα προγράμματά σου σπασμένα/αυθεντικά και κάνε δουλειά για κανά δίμηνο.
καταλαβαίνεις ότι αυτό ισοδυναμεί με «μην αγγίξεις Linux μέχρι να πας 70 χρονών, χρησιμοποιείς τον υπολογιστή αποκλειστικά για facebook και στο βάλουν τα εγγόνια για σού λύσουν τα προβλήματα τών windows»

Δεν αντιλέγω ότι βγάζει νόημα να αγοράσει κάποιος υπολογιστή με προεγκατεστημένο λειτουργικό που υποτίθεται υποστηρίζεται (και μπορεί να διαφωνούμε στο πόσο καλά υποστηρίζεται αλλά είναι γεγονός ότι σε αυτό το θέμα το Linux είναι ακόμα πιο προβληματική επιλογή)

Από την άλλη ρώτησε αν μπορεί να εγκαταστήσει λίνουξ και η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο «μπορείς να δοκιμάσεις» και αν είναι λίγο τυχερός απλά τα πάντα θα δουλέψουν σωστά και θα παιδευτεί λιγότερο από την εγκατάσταση windows. (Σε ελάχιστα λεπτά θα έχει ένα πολύ πιο λειτουργικό σύστημα από τα «γυμνά» windows). Αν είναι άτυχος θα παιδευτεί περισσότερο ή θα εγκαταστήσει windows. Και θα ξέρει αν είναι τυχερός ήδη από το live, πριν ξεκινήσει την εγκατάσταση.

Όταν έχεις έναν υπολογιστή χωρίς λειτουργικό, πραγματικά μια γρήγορη δοκιμή για λίνουξ δεν κοστίζει απολύτως τίποτα, αντιθέτως μπορεί να σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο.

Κάποια στιγμή βάλε ένα VM περιβάλλον και πειραματίσου με 1-2 Linux διανομές. Αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει χωρίς αστερίσκους για κανά μήνα, πάρε ένα κλώνο του δίσκου και προχώρα σε εγκατάσταση της διανομής.

Πάρα πολύ δουλειά και βάζεις ένα αδικαιολόγητο εμπόδιο εισόδου (πρέπει να ξέρεις πριν δοκιμάσεις) και με μια μέθοδο που δεν είναι πραγματικά βολική (VM) για αυτόν τον σκοπό. Το VM στα windows έχει τον ίδιο σκοπό με το VM στο linux, αν χρειάζεσαι να τρέχεις λογισμικό από το άλλο λειτουργικό είναι πιο ασφαλές και πιο βολικό από dual boot, δεν είναι «για να μάθει».

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο πολύς κόσμος που δεν έχει ακόμα την διάθεση να εγκαταστήσει λίνουξ είναι να δοκιμάζει σε live μέσο. Ούτως ή άλλως είναι χρήσιμο να διατηρεί ένα στικάκι ως εναλλακτικό τρόπο εκκίνησης αν έχει πρόβλημα ποτέ με τον υπολογιστή του (κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και για λόγους που το λειτουργικό πραγματικά δεν φταίει)

Πειραματισμοί για εγκατάσταση είναι πολύ προτιμότερο να γίνονται σε desktop (όχι σε λάπτοπ)

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να ασχολούμαι με το λειτουργικό και στην ατυχή περίπτωση που θα πρέπει να ψάξω κάτι, να έχω σίγουρο ότι το google search θα μου φέρνει τη σωστή απάντηση στην πρωτη γραμμή.

Η δική μου ανεκδοτολογική εμπειρία είναι εδώ και χρόνια η εντελώς αντίστροφη, Έτσι και αλλιώς η όλη ελπίδα είναι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ τίποτα ειδικά σε επίπεδο απρόοπτου και για μένα ένα βασικό σημείο που το Linux οφείλει να ενισχύει τον χρήστη είναι ότι δεν νιώθει πραγματικά εξαρτημένος από το λειτουργικό του.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
@lucinos τα windows δεν είναι γυμνά, out of the box δουλεύουν όλα, άσχετα αν εμείς κατεβάζουμε τα δικά μας.

Αυτό για το linux σε στικάκι θέλω να το κάνω και εγώ, αλλά όχι live, να είναι σαν κανονικό OS όπως κάνει ο τυπάκος στον Linus Tech Tips, που έχει ένα στικάκι και το βάζει όπου θέλει και δουλεύει-αποθηκεύει το session.
Το είχα ψάξει λίγο και τα είχα βρει μπαστούνια και το παράτησα όταν έχασα το υποψήφιο φλασάκι :p
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Αν και δε θα το χαρακτήριζα πολλή δουλειά, σίγουρα δεν είναι υπόθεση μονοψήφιου αριθμού λεπτών ένα persistent USB installation. Είχα κάνει χρόνια πριν ένα Kali για κάτι που έτρεχε στα πλαίσια του MSc:


Βρέχει αντίστοιχους οδηγούς εκεί έξω για Debian/Ubuntu και Arch derivatives.

Κι εγώ είμαι κατά του όποιου dual boot ή VM logic. Συμφωνώ πως σε μηχανήματα δουλειάς πας σε Debian/Ubuntu, λόγοι ανεξάντλητοι, από stability και πληθώρα βοήθειας εκεί έξω, μέχρι συμβατότητα με 3rd party tooling και documentation για οτιδήποτε (AWS, Digital Ocean, Heroku, whatever).
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
@lucinos
Ο μονος λογος που εγραψα να το δουλεψει με Windows ειναι για να εχει εναν λειτουργικο κλωνο εαν αποφασισει να επιστρεψει.

Θεωρω οτι στο linux θα κανει erase ολο το δισκο οποτε εαν θελησει να επιστρεψει θα πρεπει να κατεβασει συμβατη εκδοση win, να ετοιμασει το usb κλπ. Με τον κλωνο θα του παρει 10 λεπτα το πολυ.

Το θεωρω δεδομενο σαν διαδικασια το να εχω μαμα κλωνο του laptop.

Η φαση του live usb ειναι επισης πολυ καλη αλλα δεν μπορεις να βγαλεις πληρες συμπερασμα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
από stability και πληθώρα βοήθειας εκεί έξω, μέχρι συμβατότητα με 3rd party tooling και documentation για οτιδήποτε (AWS, Digital Ocean, Heroku, whatever).

έχεις καταλάβει ότι ακούω αυτά σε συνδυασμό με απευθυνόμαστε σε νουμπάδες, και παίρνω το όπλο μου...
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Μιας και πήρες γκάνι, να συμπληρώσω πως τη μέρα που θα γνωρίσω αυτόν τον έναν ΙΤ professional που τρέχει κάτι Arch-based σε production machine, θα σε pingάρω να μοιραστούμε τη (γνήσια) χαρά. Το ίδιο και όταν συνδεθώ με ssh σε κάποιον σέρβερα και τρέχει οτιδήποτε εκτός από Ubuntu, Debian ή (όλο και σπανιότερα πια) CentOS. Το ίδιο και όταν κάποιο in-house tool μεγάλης εταιρείας, αναγκαίο για το εκάστοτε επίσης in-house project και μη διαθέσιμο στο public domain, δεν έρχεται αποκλειστικά packaged σε .deb (σπανίως σε .rpm), περιμένοντας να βρει στο λειτουργικό, όχι απλά συγκεκριμένες βιβλιοθήκες, αλλά συγκεκριμένες εκδόσεις αυτών (συνήθως παλιές), δημιουργώντας προβλήματα μέχρι και μεταξύ Ubuntu και Ubuntu-based (και δε σε πληρώνει κανείς για να κάνεις troubleshooting, you do it in your own time, so no thanks). Για τα major docs τα έγραψα ήδη και, εν πολλοίς, είναι η νόρμα.

Δεν τίθεται θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά το thread μιλάει για δουλειά, συνεπώς, με δεδομένο πως σε Linux δουλεύει κατά κόρον IT και Data Science κόσμος, κάπως έτσι είναι τα πράγματα επί του παρόντος σε αυτό το κομμάτι. Όποιος έχει όρεξη να επωμιστεί το υπαρκτό overhead, δουλεύει σε ό,τι γουστάρει, όταν τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι πραγματικά ανυπέρβλητο.

Μιας και μιλήσαμε και για ασυμβατότητες υλικού, μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να συναντήσει κανείς πια οποιαδήποτε ασυμβατότητα πλην fingerprint sensor (κατά βάση κλειστοί οδηγοί στην πλειονότητα των περιπτώσεων και το community πολεμάει κάνοντας μέχρι στιγμής reverse-engineering σε κάποιες υλοποιήσεις) σύγχρονου μηχανήματος με σύγχρονη και διαδεδομένη διανομή. Δηλαδή WiFi/Network, audio κλπ που καίνε, ούτε καν. Σε κάθε περίπτωση, live USB και βλέπεις. Για μένα, ο μόνος πραγματικός λόγος να χρησιμοποιήσεις σήμερα Windows έναντι του Linux, είναι αγεφύρωτη ασυμβατότητα software που αποτελεί μέσο βιοπορισμού.

Αυτό το τελευταίο σώζει κάπως το υπόλοιπο 65% του οφτόπικ ποστ!
 
Top Bottom