What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μάχη στις Θερμοπύλες

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
ενα απο τα αποδεκτα νουμερα, ειναι 75.000 περσες περιπου.
Kingslayer υπαρχει η θεωρια οτι αν οι ελληνες κρατουσαν λιγες μερες ακομα, οι περσες θα αναγκαζοντουσαν να υποχωρησουν, ακριβως για αυτον τον λογο.
οι θερμοπυλες δεν ειναι μονο ενα περιστατικου ηρωισμου. ειναι και θεμα στρατηγικης location location location κτλ
ολες οι μαχες στους περσικους πολεμους (και οχι μονο), ειχαν και απο μια ιδιαιτερη στρατηγικη.

ο καθενας μπορει να χρησιμοποιει οποια λεξη θελει, το θεμα ειναι οτι η περσες ηττηθηκαν.
η εκταση της περσικης αυτοκρατοριας και η δυναμη των περσων ηταν πολυ μεγαλυτερη απο αυτη των ελληνων. οι περσες δεν ηταν τιποτα μπουνταλαδες, ειχαν εξαφανισει πολλα κρατη. ουτε βαρβαροι ηταν, ισα ισα που ειχαν σπουδαιο πολιτισμο. αυτο σημαινει οτι αρχαιοι ελληνες δεν ειχαν να κανουν με τιποτα αμορφωτα ζωα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Η αλήθεια ειναι πως στην ταινία οι περσες σιγουρα δεν απεικονιζονται και πολιτισμενοι, σαν κακοί από βιβλιο φαντασιας είναι, κρικοι, σκουλαρικια, τρολ κλπ. οχι οτι αναψα κιολας με τους ξυρισμενους, αλα ημιγυμνα μοντελα Σπαρτιατες, πιστευω θα ταν το ιδιο εντυπωσιακοι στις μερες τους με 30-40 κιλά χαλκομπρουτζινο εξοπλισμό και τους χιτωνες τους, και οι 300 μαζι θα ζυγιζανε ισαμε ενα τανκ συνολο και εκει βασιζοτανε και η παραταξη τους.
Ολα καλά, πάντως. Το πολεμο το κερδισανε και ας χαθηκε η μάχη. Επισης θα επαναλαβω πως το προπαγανδα ειναι βαρυ, θεωρω πως ειναι κατεγραμενα με ακριβεια τα γεγονοτα και οι ιστορικοι τα εχουν περιλαβει ολα και τα κακά και τις "μαυρες" στιγμες και τους ηρωισμούς. Το κομικ ειναι κομικ και λεει οτι πρεπει για να γινει "επικο".
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Παρότι βρίζουν πάρα πολλοί αρχαίοι συγγραφείς τον Ηρόδοτο (σε ορισμένα ενδεχομένως να έχουν δίκιο), ο ίδιος παραθέτει αρκετά κριτικά τα γεγονότα τουλάχιστον για τη μάχη των Θερμοπυλών.

Προπαγάνδα δεν το λες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
οταν εμεις ειχαμε πολεμικους ανταποκριτες, αυτοι ζωγραφιζαν με σταχτες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,632
Για την ιστορία και το μπιζμπιζέ, ας αναφέρουμε πως το Last stand των σπαρτιατων έγινε όντως έτσι όπως εικονιστηκε στην ταινια. Δηλαδή, κατά την έρευνα στο πεδίο μάχης βρέθηκαν όντως πολλές αιχμές από βελη οι οποίες ήταν προσανατολισμένες όλες προς ένα κεντρικό σημείο, σα να προσπαθούσαν να εξοντώσουν ένα περικυκλωμένο στράτευμα.
 
Top Bottom