Μαύρη Οθόνη

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
https://help.ubuntu.com/community/LiveCD" class="bbcode_url">Ubuntu Live CD το entry level στο λίνουξ imho. Με παραθυρικό περιβάλλον εφάμιλλο των παραθύρων, αν δεν έχεις ασχοληθεί με άλλο λειτουργικό θα σε βολέψει να κάνεις τις εργασίες που θες. Κατεβάζεις από PC, καις σε CD και bootάρεις από εκεί. Αν δεν μπει καθόλου στο λειτουργικό, κάνεις μια θυσία ζώου (κατά προτίμηση γάτα --μαύρη) στον Dark Overlord ή πας για νέα GPU.

Ακουστε τωρα. Βγαζω τους παλιους drivers και κανω επανεκκινηση. Ως δια μαγειας μπαινει σε normal mode (με τα γραφικα ομως προφανως αλλοιωμενα. Τωρα βαζω τους νεους drivers της ati και δε μπορω να μπω, βγαζει μαυρη οθονη!!!! Υπαρχει εξηγηση?

MaverickStrange wrote:
Ακουστε τωρα. Βγαζω τους παλιους drivers και κανω επανεκκινηση. Ως δια μαγειας μπαινει σε normal mode (με τα γραφικα ομως προφανως αλλοιωμενα. Τωρα βαζω τους νεους drivers της ati και δε μπορω να μπω, βγαζει μαυρη οθονη!!!! Υπαρχει εξηγηση?</blockquote>

Δεν έχεις καμιά παλιά gpu, ή έστω από κάποιο γνωστό σου να δοκιμάσεις; Το πιο πιθανό είναι ότι η κάρτα σου χάλασε, οπότε δοκίμασε μια παλιά να το σιγουρέψουμε 100%, και να πας να πάρεις νέα.

Υ.Γ Γιατί ασχολείσαι με την μητρική και σκέφτεσαι ενέργειες όπως "clear cmos" που έγραψες; Το πρόβλημα είναι της κάρτας, γιατί μπερδεύεις την μητρική; Όταν έχεις harware που χάλασε, όσο και να παλεύεις μέσω software, το δεδομένο δεν αλλάζει: πρέπει να αλλάξεις το hardware που χάλασε !! Ασχολήσου μόνο με το να βάλεις κάποια παλιά κάρτα και πιστεύω το pc σου θα δουλεύει μια χαρά.

Οκ καταλαβα. Μαλλον παω για αλλαγη καρτας. Σε τετοια περιπτωση εχετε να μου προτεινετε μια καλη μεχρι το ψυχολογικο οριο των 200 ευρω? Ο επεξεργαστης μου ειναι ο i5 2500 κι εχω 4gb ram. Psu και mobo εχω γραψει παραπανω. Παιζω rpg παιχνιδια κυριως και για να δωσω μια ιδεα θελω να μπορω να παιζω ικανοποιητικα το witcher 3 που θα βγει. Δεν ειμαι ati nvidia fanboy, με ενδιαφερει περισσοτερο ο λογος τιμη προς αποδοση οποτε δωστε μια προταση απο την καθεμια.

καπου το εχω ξαναδει αυτο το κολπο.
δυστηχως δεν θυμαμαι τι ηταν.

με παλιους driver παιζει;
προσωπικη αποψη να μην βιαστεις να μπεις στην διαδικασια αγορας

Ποτε δε μπορουσα να βρω παλιους drivers στο site της amd οποτε δεν ξερω. Και δυστυχως δεν εχω διαθεσιμη εξτρα καρτα.

MaverickStrange wrote:
Ποτε δε μπορουσα να βρω παλιους drivers στο site της amd οποτε δεν ξερω. Και δυστυχως δεν εχω διαθεσιμη εξτρα καρτα.</blockquote>

Από ότι είδα στο site της AMD, έχει την επιλογή να σου κάνει "auto detect" τους drivers αν δεν μπορείς να τους βρεις μόνος.
Η κάρτα σου είναι της σειράς 6χχχ, είναι δυνατόν να μην έχει drivers για αυτή την σειρά;
Εδώ η NVidia υποστηρίζει με drivers κάρτες που κυκλοφόρησαν το 2005, και η AMD δεν έχει drivers για σχετικά καινούρια προϊόντα της; !!!
Υ.Γ Το ιδανικό είναι αυτό που σου είπα και εγώ και ο lelos kounelos. Πριν αγοράσεις κάρτα να βρεις κάποια παλιά ή από κάποιον φίλο σου, ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι θέμα κάρτας.

Ari δεν καταλαβες. Ακομα και με το auto detect βγαινει μια επιλογη, ο καινουριος driver για την καρτα μου (βασικα το auto detect ανιχνευει ;ν υπαρχει πιο καινουριος driver). Αυτο που δεν βρισκω ειναι παλαιοτεροι drivers για την καρτα μου. Στο σαιτ βρισκω μονο τον πιο καινουριο που υποστηριζει η καρτα μου. Επειδη λοιπον δεν εχω ανταλλακτικη αυτο που μπορω να κανω γι αυτο ειναι να παω το πισι στο πλαισιο και να το κανουν αυτοι που σιγουρα θα εχουν μια για δοκιμες. Για αυτο και ρωτησα για επιλογες σε μια τετοια περιπτωση.

Όταν εγώ πέρασα ότι περνάς, έφταιγε η οθόνη μου που τελικά μετά από λίγο δεν άνοιγε καθόλου και ας έπαιρνε ρεύμα...

Αφού δοκίμασε και άλλη οθόνη και δεν δούλευε.

...

ουπς, σορυ, ηλιθια απορια που απαντηθηκε.

MortisGR wrote:
Αφού δοκίμασε και άλλη οθόνη και δεν δούλευε.</blockquote>

Ουπς, sorry, κάπου παραπάνω διάβασα ότι δεν έχει δεύτερη οθόνη και κάρτα γραφικών για να τα δοκιμάσει... :facepalm:

Πηγα στο πλαισιο και μου ειπε πως πραγματι εφταιγε η καρτα γραφικων. Επςιδη ειμαι μεσα στην εγγυηση μου δινει προσφορα με 40 ευρω την 7850. Ειναι καλη καρτα? Θα μπορω να παιζω witcher 3 και τα αλλα high end παιχνιδια?

NAI! Και εμένα αυτή μου πρότειναν τα παιδιά όταν ρώτησα για αναβάθμιση, αλλά για εμένα κοστίζει 200 γιούρια. Στην αγοράζω 80, και πάρε μετά εσύ όποια θες.

Τώρα που το σκέφτομαι, όχι ρε συ, δεν θα παίζει σύγχρονα γκέημς, βγαίνουν οι καινούριες σε λίγο, θα βγουν και οι κονσόλες, που να παίρνεις κάρτα. Πάσαρε μου την κατευθείαν να ησυχάσεις. Είδες, εξυπηρέτηση σου κάνω!

MaverickStrange wrote:
Πηγα στο πλαισιο και μου ειπε πως πραγματι εφταιγε η καρτα γραφικων. Επςιδη ειμαι μεσα στην εγγυηση μου δινει προσφορα με 40 ευρω την 7850. Ειναι καλη καρτα? Θα μπορω να παιζω witcher 3 και τα αλλα high end παιχνιδια?</blockquote>

Ε ναι θα παίζει, τουλάχιστον 30fps με όλα τέρμα πιστεύω μπορεί να τα πιάσει ακόμα και σε παιχνίδια που θα βγουν σύντομα.
Αν μπορείς πάντως να δώσεις λίγα παραπάνω για μια 7870 κάνε το, αλλιώς φρόντισε να πάρεις μια 7850 με 2GB RAM (όχι ότι δεν είμαι ευχαριστημένος εγώ με το 1, αλλά λένε γενικά ότι είναι καλύτερα)

Όπως είπε ο nitro αν μπορεις να πάρεις μαι 7870 με λίγα παραπάνω θα είσαι αρχοντας. Αλλιώς μια 7850 (κατά προτίμηση 2GB) θα είναι τζάμι, τζάμπα αναβάθμιση.
Καλά είναι να αποφύγεις τις sapphire. Μια παρτίδα των 78ΧΧ τους είχαν πρόβλημα με τους πυκνωτες.

Τέλος καλό όλα καλά. Αυτήν τη στιγμή σας γράφω από τον υπολογιστή μου που φοράει την msi 7850 των 2 GB και δουλεύει τέλεια! Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

MaverickStrange wrote:
Τέλος καλό όλα καλά. Αυτήν τη στιγμή σας γράφω από τον υπολογιστή μου που φοράει την msi 7850 των 2 GB και δουλεύει τέλεια! Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.</blockquote>

Μπράβο!
Απλά μια συμβουλή για το μέλλον: όταν αλλάζεις κάτι, ποτέ μην πετάς ή πουλάς τα παλιά κομμάτια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως ανταλλακτικά.
Σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα, η χρήση τους αποδεικνύεται σωτήρια για να εντοπίζεις προβλήματα ή να εξαλείφεις από υπόπτους κάποια κομμάτια ώστε να περιορίζεις το φάσμα που πρέπει να ασχοληθείς.
Διαβάζω από αρκετούς ότι "θα πουλήσω το παλιό μου κομμάτι τάδε, θα προσθέσω και λίγα χρήματα και θα πάρω καινούριο". Εμένα, το ότι κρατάω τα ανταλλακτικά με έχει σώσει από πολλά άσκοπα πήγαινε-έλα στο Πλαίσιο.

Back