What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Malware, Antivirus και ιδρωτας.

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Το ESET, τωρα που τελειωσε την αποστολη του, πηγα για το uninstall και δεν υπαρχει πουθενα. Σαν κλανια μεσα στο ασανσερ. Δεν εχεις επιλογες και θα την πιεις ολη.
Εχω την μολυνση, εχω τα windows update που μου εχουν ζαλισει τα @@ και τωρα ψαχνω να βρω πως θα ξεφορτωθω το ESET.
Το ESET, για την ωρα, εχει και το πιο αργο σκαναρισμα. Με 16+ ωρες, κερδιζει το βραβειο προτιμησης των αργοσχολων.

To Kapersky, θεωρησε σωστο να προσθεσει πραγματα που δεν θελω. Αφου σκαναρα το laptop με το rescue disk, ειπα να το κατεβασω και στην windows εκδοση. Δεν ζητησα VPN, ημουν ξεκαθαρος οτι δεν το θελω. antivirus κατεβασα.
Κατεβασα και το comondo. Ειμαι περιεργος να δω τα αποτελεσματα. Για αρχη, με το καλημερα πατριωτη, εκανε τα αρχεια htm να ανοιγουν απο default, με το comodo dragon browser.
Σας το ξαναλεω και ας με λετε γραφικο και ασχετο. Τα antivirus λειτουργουν σαν virus.

Για αρχη και σαν προειδοποιηση, πριν ξεκινησω το scan με το comodo. Βρηκε ενα αρχειο το οποιο δεν το γουσταρε και για την εξυπηρετηση μου, μου ειπε και τις ιδιοτητες του αρχειου, το οποιο εχει ολα τα προνομια. Το αρχειο εχει και ωραια καταγωγη, το /tmp.
Δευτερη εντυπωση. Μου εβγαλε απο την αρχη απειλες, αυτες που τα προηγουμενα antivirus, βρηκαν και εξολοθρευσαν.
Τουλαχιστον τωρα δεν χρειαζεται να περιμενω μεχρι το 90% του σκαναρισματος.


Μπηκα με vivaldi. ομολογω οτι ειναι ιδιαιτερα γρηγορος αλλα τρωει κατι λοξυγκες. Το περιβαλλον του με χαλαει οπως οι καμιναδες στον ασπροπυργο. Το comodo ειναι και η τελευταια προσπαθεια. Αν αποτυχει και αυτο, ξεκιναω την μεθοδο της φωτιας, που ειναι εγγυηση, απο τον μεσαιωνα
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,023
Ενδεχομένως η έκδοση ESET Online Scanner να είναι πιο χρονοβόρα. Ωστόσο τη σουίτα της ESET τη θεωρώ αρκετά αξιόπιστη, συν το ότι δεν σου εγκαθιστά παπαρίτσες χωρίς τη θέλησή σου όπως τα άλλα antivirus που όντως σε κάνουν να νιώθεις ότι εγκατέστησες ιό αντί για antivirus.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Too much smoke porn will do that to you.

Καλη προσπαθεια φιλτατε αλλα μιλας με τον κουνελο. Οταν πιλοταρεις αεροπλανα, δεν εχεις αναγκη το flight simulator.
Ο κουνελος ειναι παιδι του Δογκανου, ουχι του Δαλιανιδη.
εκανα και ριμα.
Ξεκαθαριζω. Παντα ειλικρινης και σεβομενος το γυναικειο φυλο.

 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,023
Οταν πιλοταρεις αεροπλανα, δεν εχεις αναγκη το flight simulator.

Έγραψες!
Ωστόσο, κάποιοι (δεν τους ξέρω προσωπικά) λένε "practice makes perfect". ΟΚ, μπορεί τώρα εσύ να έρθεις και να μου πεις ότι ο Κούνελος έχει ήδη αγγίξει την τελειότητα. Σύμφωνοι. Από την άλλη, λίγη "προπόνηση" δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,844
Τότε βάλε Chrome που είναι αδερφές πσυχές με το YT και δεν τσακώνονται. Το θρεντ βγάζει vibe από "Browser Wars: Δυστυχώς χάσαμε".

Δυστυχώς αυτό που βιώνεις, φοβάμαι ότι είναι το αποτέλεσμα του δυστυχώς χάσατε. Δε θες να είσαι με τους ηττημένους. Είναι σα να επιλέγεις gamepad και να παραπονιέσαι ότι η Χ μάρκα other that Logitech/MS/Sony δεν υποστηρίζεται από όλα τα games.

Μπορείς να είσαι commie (not to be confused with gummies)/λινουξάς/mr robot wannabe και να τιμάς κοακόλα και τσιζμπεργκερ, χωρίς ενοχές. Δένειν κακό.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,611
μια χαρά παίζει ο firefox, μπορεί να έβαλε κανένα firerabit fork αυτός και δε φτουράει. Πάντως ρε κούνελε, θα το είχα ξεκολλιάσει στο φορμάρισμα τόση ώρα να πω την αλήθεια. Δεν έχω υπομονή και έχω τα πάντα backup πλέον, οπότε αν κάτι θέλει πάνω από 3 ώρες που χρειάζομαι να περάσω τα πάντα πίσω, πούλο και φορμάτ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
"practice makes perfect"

Ισως στο μπιλιαρδο, ισως η προβα μπροστα στον καθρεφτη κ.α. Οταν οι αστυνομικοι κανουν το μαθημα, συλληψη/χειροπεδες how to, δεν το κανουν μονοι τους (οχι τυχαιο παραδειγμα) Καποια πραγματα θελουν εξασκηση (μονο) με παρτενερ.
Τα δαχτυλα εξασκουνται στις χορδες της κιθαρας, οχι η παλαμη.
Η σοφια του Κουνελου ειναι open source και διαθεσιμη για ολους.


Το θρεντ βγάζει vibe από "Browser Wars: Δυστυχώς χάσαμε".
Θα μπορουσε, αλλα δεν ειναι. Η δυσλειτουργια του Firefox ειναι αποτελεσμα του παρασιτου. ο Edge. ηταν και αυτο μολυσμενος. Οχι οτι θα υπηρχε διαφορα εαν δεν ηταν. Δοκιμασα και το Comodo dragon. εφαγε κολημα στην εκκινηση και εκλεισε με fatal error.
Ο vivaldi, λειτουργει καπως καλυτερα αλλα υποφερει. Τουλαχιστον ξεκιναει χωρις να εχω την αισθηση οτι κολησε ολοκληρο το συστημα.

Δεν έχω υπομονή και έχω τα πάντα backup πλέον, οπότε αν κάτι θέλει πάνω από 3 ώρες που χρειάζομαι να περάσω τα πάντα πίσω, πούλο και φορμάτ.

Το εχω ξαναπει, ο κουνελος, format δεν κανει. Κι εγω εχω backup αλλα ο δισκος, μαζι με την καρτα γραφικων μου, ειναι στην Αφρικη.
Η μεγαλη μου απορια ειναι πως τρυπωσε αυτο το πραγμα στο συστημα μου.
Για την ωρα, το comodo, εκτος απο ανακαλυψεις, δινει και πολλες πληροφοριες για τα αρχεια που βρισκει. Το kaspersky (boot) εμφανιζε μηνυμα, το αρχειο με id 958343587274428405-23/78,01 ειναι υποπτο. νοσιτ δικε μου.
Ειμαι περιεργος για την καμενη γη που αφησαν ολα αυτα στα σκαναρισματα.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Απροβλημάτιστη χρήση αλεπούς σε 4 υπολογιστές και 2 κινητά. Κοινός παρονομαστής, τίποτα δεν τρέχει Windows. Αν υπάρχουν βάιμπς σε αυτό το θρεντ, είναι μλκ δες με τι κάθεται και παιδεύεται ο κόσμος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Επειδη το θεμα ξεκινησε να κουραζει. Εχουμε νικητη. Το Comodo. θενξ @erevos.
Βρηκε απειλες, εξηγησε ποιο ειναι το προβλημα με το καθε αρχειο. Δεν αργησε πολυ για να τελειωσει το σκαναρισμα.
Διεγραψε με επιτυχια τις απειλες. Εκανα και δευτερο σκαναρισμα για την επαληθευση.
εεε μα, βαρεθηκα να βλεπω τα ιδια και τα ιδια αρχεια, με καθε νεο σκαναρισμα.
Στην διαρκεια που δουλευε το ESET, ανοιξε, εντελως τυχαια, @@, το windows update. Σημερα, ανοιξα το laptop και με περιμενε (ακομα) ενα ωραιο update. Περασαν τρεις ωρες και η προοδος ειχε φτασει στο 22%. πλακα εχει να μου περασει και τα 11, γιατι τα θελω και δεν το ξερω. Ευτηχως που τελειωσα με την μολυνση. Αντε να ειχα να βαλει antivirus, να εκανα restart πριν ξεκινησω το σκαναρισμα και να ετρωγα απο πισω αυτον τον κακτο, τον ανανα, το ψαρι, τον αχινο.
Τραβα αμησου, power off και μπηκα με το αγαπητο και πιστο linux.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Επειδη το τρολαρισμα δεν εχει τελειωμο. Βολευτηκα με το linux, Δεν ηθελε και κανενα κοπο. Σε καποια στιγμη σκεφτηκα να βαλω μια σειρα στα windows.
Ειχα κανει export τα saved logins. το αρχειο το ονομασα firefox και το εβαλα στο documents και το εκανα και pin, για να μην το ψαχνω. Κανω uninstall το firefox με το geek uninstaller. Ηθελα καθαρη εγκατασταση. Μολις τελειωνει η διαδικασια, λεω ας κανω και ενα restart πριν την εγκατασταση. Στην εκκινηση τρωω windows update.
Μπαινω στα windows και κανω την εγκατασταση του FF. Παω να κανω import το αρχειο και το αρχειο πουθενα.
Το βλεπω πιναρισμενο και του κανω κλικ. Το αρχειο δεν υπαρχει. Τι εγινε τωρα; Ξεκιναω διαδικασια επαναφορας, χθες το βραδυ.
Σημερα, τσεκαρω το προγραμμα και εχει βρει 20 κατι αρχεια (documents) προς επαναφορα και εχουν περασει 15 ωρες απο την εκκινηση.

Λογικα, συντομα θα τελειωσει η διαδικασια, θελω τους κωδικους μου. Σκαει μπλε παραθυρο και μου λεει οτι θα παιξει restart για το windows update. Τι restart ρε φιλε; εδω κανουμε δουλεια. Παω στις ρυθμισεις και αλλαζω το restart για την 28, με την επετειο.
Για ακυρωση, ουτε λογος.
Ωραια λεω και μπαμ, το ιδιο παραθυρο, θα παιξει restart. Παω στις ρυθμισεις και σκεφτομαι, και τωρα τι; κλεινει το laptop, restart..
Το τι μπαναγια εριξα και ποσες γροθιες εφαγε το laptop, δεν σας λεω.
Μπαινω windows και το συστημα κρεμεται οπως οι κρεμασμενοι του diablo. Ο λογος που δεν κανω update. Με καθε update, το laptop γινοταν ολο και πιο δυσκοιλιο. Τραβαω uninstall ολα τα updates και τωρα θα περιμενω αλλες 2-3 μερες για την επαναφορα του αρχειου.

Τσεκαρω και τις ρυθμισεις και δεν εχω ιδεα πως εγινε το update. ολα κλειστα, registry keys περασμενα με del, service απενεργοποιημενο. Tasks περασμενα επισης με del. Σε ευχαριστω ESET.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,734
Με καθε update, το laptop γινοταν ολο και πιο δυσκοιλιο.
Το λαπτοπάκι αρχικά τι windows είχε;

Αν είχε win7 ίσως δεν έπρεπε να αναβαθμίσεις και ίντερνετ μόνο από λίνουξ.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,734
To laptop το αγορασα με 10αρια.
Ίσως η διατύπωσή μου ήταν λάθος γιατί με το τι αγοράστικε δεν απαντάει πραγματικά στην ερώτηση αν το «αρχικό λειτουργικό ήταν win10 ή παλιότερο»
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Υπαρχει μια υποψια οτι ειχε 8.1. Δεν το εψαξα, δεν με ενοιαξε ποτε. Το αγορασα καινουργιο το 2017; 18; δεν θυμαμαι. Νομιζω οτι ειναι λιγο τραβηγμενο να αγοραζα καινουργιο laptop με ημερομηνια παραγωγης περασμενης+ δεκαετιας.
Σαν αγορα, ηταν οτι χειροτερο μπορουσα να παρω. Σαν επιλογη απο το συνολο των επιλογων, ηταν σχεδον η βελτιστη. Η αληθεια ειναι οτι δεν ασχοληθηκα και πολυ με αυτο το λαπτοπ. Μονο οταν βρισκομουν στο εξωτερικο και συνηθως εκανα πραγματα της δουλειας μου που δεν απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ. Συνηθως λογκαρα με linux γιατι τα αρχεια της δουλειας μου, συνηθως, ειναι linux. Πολυ σπανια να κανω βαρια πραγματα. Ειχα PC στην δουλεια και PC στο σπιτι.

Χθες το βραδυ, το πηρα λιγο ζεστα το θεμα. Επειδη αυτο το laptop εγινε η μοναδικη μου επιλογη. Εσβησα οτι bloatware υπηρχε και ειχαν πολυ πραμα. Ολο αυτον τον καιρο, δεν χρησιμοποιησα κανενα απο αυτα τα προγραμματα.
Γλυτωσα 9GB σβηνοντας τον φακελο softaware distribution. Δεν θελω κοκκινες καρτες.
msconfig και θερισα στο startup.
Καθαρισα το start menu. Οταν το ανοιγα, επιανε ολοκληρη την οθονη με τις βλακειες της acer.
Ακομα ψαχνω να βρω πως τρυπωνουν τα update. Εχω ακολουθησει καθε οδηγο, εχω βρει καθε κρυμενη ρυθμιση και για να ειμαι σιγουρος, ειχα εγκαταστησει εφαρμογη που κανει ολες αυτες τις ρυθμισεις, αυτοματα. Για την περιπτωση που μου ξεφυγε κατι.

Ναι, το laptop λειτουργουσε, οχι αψογα αλλα τιμια. Αυτο, μεχρι που ξεκινησαν τα update. Μετα απο μερικα update, ξεκινησε η κατω βολτα.
Για την ωρα, το laptop λειτουργει χωρις να τρωει ζορι. Μολις τελειωσω με οτι θεμα απεμεινε, θα λογκαρω με linux που χειριζεται πολυ καλυτερα το laptop. Οτι εκανα στα windows για να παρει μια ανασα το laptop, στο linux η ανασα υπαρχει απο default.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,577
Σε win 10 home/pro δεν υπαρχει σωτηρια με τα updates. Στην καλυτερη μπορεις να τα παγωσεις για 365 μερες αλλα δεν στο συνιστω.

Οταν το ειχα δοκιμασει, περασε ο χρονος και αποφασισε να κατεβασει και εχασε τη μπαλα. Πρακτικα κολησε με το θεμα updates και δε λν κατεβαζε ουτε security.

Νομιζω μονο με την ειδικη εκδοση LTSC μπορεις να κοψεις εστω τα feature updates. Για τα quality και security δεν ειμαι σιγουρος, ισως απο Group Policy να γινεται αλλα θελει σκαλισμα.

Εναλλακτικα, καποιο software firewall να βοηθουσε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Υπαρχουν μεθοδοι λλα θελει τον ιντιανα τζοουνς, για να ξεθαψει ρυθμισεις. Τα ειχα εμποδισει να ερχονται, πολυ καιρο τωρα. Ξεκινησαν μετα το σκαναρισμα που εκανε το ESET. Απο οτι φαινεται, τα σταματησα παλι με επιτυχια.
παιζουν και προγραμματακια για αυτη την δουλεια.
 
Top Bottom