What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Το μάμησε πολύ μου φαίνεται, οριακά second base, κι αυτό λόγω περιορισμένων αναστολών που επιφέρει η κατανάλωση αλκοόλ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Πάντως, ένα δίκιο το Κουνέλι για το Guardians το έχει. Νομίζω ο βασικότερος λόγος που ήταν ευχάριστη θέαση (τουλάχιστον το πρώτο) ήταν πως μου θύμιζε περισσότερο Star Wars περιπέτεια, παρά τυπική Μαρβελοταινία. Δεν ξέρω αν είναι δική μου εντύπωση μόνο.

Εξαρτάται από το πρίσμα μέσα από το οποίο το βλέπει κανείς. Π.χ. αυτό είναι το Honest trailer για το Guardians of the Galaxy:



Εδώ γίνεται αναφορά στο Star Wars και μετά επισημαίνονται οι ομοιότητες των Guardians με τους Avengers. Αν θέλεις να το δεις από τη μια οπτική γωνία θα φτάσεις στο συμπέρασμα ότι το Guardians of the Galaxy είναι "Star Wars με χαρακτήρες της Marvel", αν το δεις από άλλη θα πεις ότι είναι "Avengers στο διάστημα". Γι' αυτό είπα ότι καθαρά κινηματογραφικά το Star Wars έχει σαφώς επιρροή, αλλά για μένα το πρωτότυπο υλικό των κόμικς είναι που πρωταγωνιστεί σε όλα τα υπόλοιπα. Στα κόμικς υπήρχαν δεκάδες, εκατοντάδες Star Wars πριν καν ο George Lucas βγάλει τρίχες στο εφηβαίο του.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Εγώ ακόμα δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει πάντως, για μένα η διαχωριστική γραμμή marvelοταινίες σουπερήρωες με StarWars είναι τόσο ξεκάθαρη όσο του StarWars με το Startrek.

Δεν βλέπω κοινά σημεία, είναι σαν να μου λέτε έχεις instagram, η τούνη έχει instagram είστε το ίδιο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
μλκ τι κουβέρτες και σεντόνια είναι τούτα;

Τα σεντονια ειναι για τα γλυκαναλατα και για το πως σας προκαλουν ονειρωξεις τα @@ του αλογου.
Αυτα εδω ειναι χαρακωματα και πυργοι.

Πάντως, ένα δίκιο το Κουνέλι για το Guardians το έχει.

Ο Κουνελος κανει λαθος μονο οταν θελει να κανει λαθος. Η Disney αγορασε το star wars για το how to και την Marvel για την αποθηκη με τις προμηθειες. Τωρα κανει τον κοσμο να νομιζει οτι η Disney ειναι αυτη που ανακαλυψε τον τροχο.


για μένα η διαχωριστική γραμμή marvelοταινίες σουπερήρωες με StarWars είναι τόσο ξεκάθαρη όσο του StarWars με το Startrek.

Οι Marvel-ικοι ειναι ατομα, συνηθως, με ψυχολογικα προβληματα. Ειναι συναισθηματικα φορτισμενοι και οδηγουμενοι απο τα κομπλεξ τους.
Ειναι ενα μειγμα απο μεταλλαγμενους, ατομα με ιδιαιτερες δυναμεις και γκατζετακιδες.
Συνηθως ειναι ανικανοι να κανουν φυσιολογικες ερωτικες/ανθρωπινες σχεσεις. Σταματανε τις δυναμεις του κακου με τα αυτοκινητα του κοσμακη και ποτε με το δικο τους.
Η εμφανιση των μεγα καταστροφεων συμπτιπτει με την εμφανιση των σουπερ ηρωων. Αυτο ειναι κατι που θα μπορουσε να ειναι προβοκατσια.
Συνηθως δεν εργαζονται ή εργαζοντουσαν παλια αλλα εχουν προσβαση σε υψηλη τεχνολογια. Η ζωη τους δεν ειναι φυσιολογικη ουτε σε καιρο ηρεμιας γιατι στην πραγματικοτητα ειναι ατομα του περιθωριου.

Το star trek ειναι η ζωη των κλασσικων ιμπεριαλιστων. Οπου πανε θελουν να αφηνουν το στιγμα τους. Οπου πανε ειναι για το καλο της ανθρωποτητας, της ειρηνης των λαων αλλα οποιος τους εμποδιζει την διελευση τον καταστρεφουν. Συνηθως, δεν ειναι ευπροσδεκτοι, οπως οι ιεραποστολοι στις βαρβαρες κοινωνιες. Οι εχθροι τους, συνηθως, ειναι κακασχημοι, απλυτοι και με κακομουτσουνη τεχνολογια, που την χρησιμοποιουν με κακο σκοπο. Κλασσικη πολιτικη προπαγανδα.

Το star wars ειναι η παλη εναντια στον φασισμο οπου ακομα και οι παρανομοι παιρνουν μερος στην πολιτικη κοντρα. Ειναι ο κλασσικος ανταρτοπολεμος εναντια στην βια του κρατους. Τα συμβολα του κρατους θυμιζουν εντονα φασιστικα καθεστωτα του παρελθοντος. Η εκμεταλλευση των ανθρωπων και των (ξενων) πορων για την δυναμη του δικτατορα ειναι η επιτομη του φασισμου. Η απουσια ελεους/δικαιοσυνης και η επιβολη με τον στρατο, ειναι χαρακτηριστικα των απολυταρχικων καθεστωτων.
Οι ανταρτες εχουν ως ηγετη μια πριγκιπισσα, που ειναι τιτλος που δηλωνει αναμονη για τον Θρονο. Στην ουσια εκτελει χρεη στρατηγου.
Ο αρχικος μπερδεμενος ερωτας στο προσωπο του αδερφου της, Skywalker, ριχνει φως στις αιμομιξιες των Ευρωπαικων βασιλικων οικογενειων.

Οπως βλεπεις, οι γραμμες δεν ειναι λεπτες.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Eναι ξεκάθαρο το ότι το crew του Benatar έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το crew του Millenium Falcon.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Το star wars ειναι η παλη εναντια στον φασισμο οπου ακομα και οι παρανομοι παιρνουν μερος στην πολιτικη κοντρα. Ειναι ο κλασσικος ανταρτοπολεμος εναντια στην βια του κρατους. Τα συμβολα του κρατους θυμιζουν εντονα φασιστικα καθεστωτα του παρελθοντος. Η εκμεταλλευση των ανθρωπων και των (ξενων) πορων για την δυναμη του δικτατορα ειναι η επιτομη του φασισμου. Η απουσια ελεους/δικαιοσυνης και η επιβολη με τον στρατο, ειναι χαρακτηριστικα των απολυταρχικων καθεστωτων.
Οι ανταρτες εχουν ως ηγετη μια πριγκιπισσα, που ειναι τιτλος που δηλωνει αναμονη για τον Θρονο. Στην ουσια εκτελει χρεη στρατηγου.
Ο αρχικος μπερδεμενος ερωτας στο προσωπο του αδερφου της, Skywalker, ριχνει φως στις αιμομιξιες των Ευρωπαικων βασιλικων οικογενειων.
Χαίρομαι που τα γράφεις από μόνος σου. Όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους Guardians, ούτε σε ιστορία, ούτε σε χαρ/ρες, ούτε σε μηνύματα. Τίποτα απολύτως.

Αντίθετα αυτή η ταινία που χρησιμοποίησε ο Gunn ως reference

Five prisoners are condemned to death while the others face lengthy sentences which include hard labor. With a detachment of MPs led by Sgt. Bowren acting as guards, the rebellious prisoners gradually learn how to operate together when they are forced to build their own training camp.

Καμία σχέση με όλα αυτά που γράφεις για το SW.

H Disney λοιπόν πήρε ένα αποτυχημένο κόμιξ, εμπιστεύθηκε τον Gunn που μέχρι πρότεινος είχε γυρίσει το Scooby-Doo και low badget horror. Χρυσοπλήρωσε τους Vin Diesel/ Bradley Cooper και τον γυμναστή του Chris Pratt, επέλεξε 70ς ροκιές που έγιναν το σήμα κατατεθέν της ταινίας και δεν έχουν καμία σχέση με τις ενοχηστρώσεις του SW και έφτιαξε ταινία. Στην τελική μάχη δεν κράτησε κανένα πρόσχημα και είδαμε το μεγάλο dance-off με τον κακό ακολουθώντας πιστά την κλασσική Disney συνταγή.

Το μόνο κοινό που έχει είναι το space setting το οποίο το υιοθέτησε πρώτο. Πιο κοντά είναι στο Firefly -πλήρωμα με περιθωριακούς outlaws που κοιτάνε πως θα κάνουν την κομπίνα. Καμία σχέση με επαναστάσεις, βασιλιάδες, πολιτική και πράσινα άλογα, μόνο πράσινος Drax. Τι να κάνουμε δηλαδή.

Η Disney αγορασε το star wars για το how to και την Marvel για την αποθηκη με τις προμηθειες. Τωρα κανει τον κοσμο να νομιζει οτι η Disney ειναι αυτη που ανακαλυψε τον τροχο.

To SW είναι το μικρό δαχτυλάκι στο δεξί πόδι της Disney, ενώ η Marvel που αποκτήθηκε με μεγαλύτερη αξία αν υπολογίσεις και τον πληθωρισμό είναι το μικρό δαχτυλάκι στο αριστερό πόδι. Η Disney είναι τεράστια και από τους δυο συνδυαστικά.

--------------------------------------------------------

Θα σου περιγράψω 2 τυχαίες ιστορίες.
#1 Ήμουν σε ένα μεγάλο mall στο Newcastle, έτσι όπως περιφερόμουν είδα ένα κοριτσάκι 3-4 χρονών να τρέχει με φόρα και να πέφτει πάνω σε μία βιτρίνα να φιλάει και να αγκαλιάζει δυο μεγάλα αυτοκόλητα. Το μαγαζί ήταν Clarks, Βρετανικά κυριλέ υποδήματα, στην βιτρίνα είχε την Έλσα και την Άννα γιατί έτρεχε promo με παιδικά παπούστια.

#2 To ψεύτικο Πάσχα ήμουν σε σπίτι φίλων, τα δυο κοριστάκια έπαιζαν με γοργόνα. Όχι γιατί βγήκε πρόσφατη ταινία ή παιδικό αλλά γιατί οι μανάδες τους μεγάλωσαν με την γοργόνα. Το αγοράκι ήταν πολύ μωρούλι και δάγκωνε το πάτωμα, όταν μεγαλώσει κρίνοντας από τον μπαμπά του θα παίζει με κουκλάκι Conan.

Όσο φοβερά εφφε και να είχε το SW όσο και επηρέασε το κινηματογραφικό sci-fi παραμένει αποδεδειγμένα νάνος στην καταναλωτική συνείδηση σε σύγκριση με την Disney. Μια γενιά πριν από εμάς αναφέρεται σε όλα τα κομιξ και τα κινούμενα σχέδια ως "μίκυ μάου". H Disney δεν έβγαλε ταινίες μόνο το 1977 και το 1983 όπως παρέθεσες. Σύγκρινε την Disney με το SW franchise μέχρι πριν την εξαγορά.


Οι εισπράξεις του Lucas είναι γελοίες μπροστά στην Disney.

Κανείς απολύτως δεν νομίζει πως ανακάλυψε τον τροχό. Όταν άρχισε η Pixar να κάνει επιτυχία η Disney δεν την μιμήθηκε, την εξαγόρασε και συνεχίζει να βγάζει ταινίες της παράλληλα με τη δική της συνταγή. Η Disney στο ξεκίνημά της εκμεταλεύτηκε ιστορίες και παραμύθια, αλλοίωσε το περιεχόμενό τους για να προωθήσει τις δικές της αξίες και να κτίσει τη δική της εικόνα (Disney ending, πριγκίπισες και πρίγκιπες). Την οποία εικόνα και προστατεύει με κάθε τρόπο, απέλυσαν τον Gunn την ίδια μέρα που συνδέθηκε με "ύποπτα tweet" αδιαφορώντας για τα κέρδη που έφερε. Γιατί είναι Disney. Αυτή είναι η Disney συνταγή και δεν ξεκίνησε το 1977. Το SW δεν είναι η αφετηρία και ποτέ δεν είχε το Disney Effect.

@munkinnousu Δεν μαλώνουμε, κουβεντιάζουμε έχει διαφορά. Δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις, ούτε ειρωνευόμαστε. Με τον κούνελο γνωριζόμαστε σχεδόν 10 χρόνια, έχουμε καθήσει στο ίδιο τραπέζι αρκετές φορές στο παρελθόν. Απόψεις ανταλάζουμε, μέχρι να βαρεθούμε γιατί δεν πρόκειται κανείς να αλλάξει γνώμη ακόμα κι αν έρθει ο Lucas και πει έχεις δίκιο σε όλα kara, o κούνελος θα πει ναι μεν αλλά ξέρεις στο δικό μου σύμπαν...
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Λέλο Κούνελε θέλω να είμαι τίμιος μαζί σου. Όταν η Disney γίνει παγκόσμια κυβέρνηση, θα σε καταδώσω στο αστυνομικό της σώμα και θα έρθω να καταθέσω εναντίον σου στη δίκη.

0daea594-7922-4150-bfaa-736e5a9aca35_text.gif
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,503
Το εχω καταλάβει @kara ,ηταν προσπάθεια χιούμορ εκ μέρους μου, τίποτα άλλο.

Αυτό που έχω να πω και μπορεί να είμαι και εντελώς λάθος, δεν έχω κάνει καμία διατριβή πάνω στο θέμα, είναι πως το SW ήταν η αρχή μιας νέας εποχής. Αναπάντεχη εμπορική επιτυχία, τεράστιο cultural impact. Προφανώς άνοιξε τον δρόμο και για άλλα projects (Alien, Abyss, Terminator, Predator) και με την εξάπλωση του PC στα αμερικανικά νοικοκυριά, άρχισε η απενοχοποιηση του sci-fi / fantasy setting,για να φτάσουμε σήμερα, ολόκληροι μαντράχαλοι να μιλάμε για δράκους, διαστημόπλοια και μάγους και να παίζουμε παιχνίδια στον ελεύθερο μας χρόνο. Όλα αυτά ήταν αδιανόητα στα 70s.

Τωρα,το γιατί έγινε τέτοια επιτυχία, αυτό μπορεί να το απαντήσει κάποιος κοινωνιολόγος. Προφανώς έχει να κάνει με το όλο τότε κλίμα. Μιλάμε για μια εποχή που η κοινωνία ζει τον ψυχρό πόλεμο, τα απόνερα του Βιετνάμ και του Watergate, την πετρελαϊκη κριση. Τι να πω? Ίσως η μάζα ήθελε κάπως να ξεφύγει και το SW να της έδωσε αυτή την απόδραση.

Προσωπικά, το σύμπαν του SW δεν με άγγιξε ποτέ. Μόνο κάτι παράπλευρα projects όπως το Rogue one ή το Mandalorian συμπάθησα. Το Star Trek το βάζω από πάνω, αλλά οι μεγάλες μου αγάπες είναι το BSG, Firefly και Expanse, ακόμα και το Stargate (Atlantis/ Universe)

Δεν ξέρω αν η Disney αγόρασε την Lucasfilm για το know how,ισως.Νομιζω την αγόρασε γιατί απλά αγοράζει τα πάντα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους Guardians, ούτε σε ιστορία, ούτε σε χαρ/ρες, ούτε σε μηνύματα. Τίποτα απολύτως.

Το The Dirty Dozen, μου ειναι γνωστη ταινια. Ειναι μια ταινια οπου τα "λαθη" της κοινωνιας συμμετεχουν σε μια αποστολη αυτοκτονιας.
Το πρωτο μερος της ταινιας δειχνει πως οι προβληματικοι στρατιωτες μπαινουν σε ενα προγραμμα πειθαρχιας και στρατιωτικης εκπαιδευσης. Το δευτερο μερος δειχνει, κλασσικα, την αποστολη τους πισω απο τις ναζιστικες γραμμες.
Δεν αντιλεγω οτι ειναι ο τιτλος που ενεπνευσε το Guardians. Οι δραστηριοτητες του Han Solo δεν ταιριαζουν καλυτερα με το Guardians;
Αυτο το λεω επειδη στο πρωτο μερος του Guardians δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα και το ρακουν ειναι πειθαρχημενος οσο ειναι φιλος των καρετα καρετα ο srenter.
Tην ιδια εντυπωση αφησε και σε αλλους. Το θεωρεις τυχαιο;
Σε γενικες γραμμες, αυτο που κραταει απο το Dirty Dozen ειναι οτι οι ρεμπελοι πανε εναντια στις πιθανοτητες.

H Disney λοιπόν πήρε ένα αποτυχημένο κόμιξ, εμπιστεύθηκε τον Gunn που μέχρι πρότεινος είχε γυρίσει το Scooby-Doo και low badget horror.
Επαναλαμβανω γιατι τωρα το εθεσες χειροτερα. Αποτυχημενο κομικ και τον Gunn που ηξερε απο low budget υλικο και εμπνευση απο μια ταινια που δεν ηταν επιτυχια. 45 εκατομμυρια εβγαλε.
Ποιος επιχειρηματιας τα κανει αυτα; Μπες λιγο στην θεση του επενδυτη.
Ρισκο ειναι να γυρισεις ταινια την ζωη του Μπαιντεν. Να δωσεις $200 εκατομμυρια συν, σε εναν τυπο με low budget background, για να γυρισει ενα κομικ που απετυχε και με εμπνευση μια ταινια που δεν πηγε καλα. Δεν το λες ρισκο.
Ισως δεν ρισκαραν καθολου



#2 To ψεύτικο Πάσχα ήμουν σε σπίτι φίλων, τα δυο κοριστάκια έπαιζαν με γοργόνα.
Οπως ειπα και πριν, αγαπητη και τρις ευχαριστη. Ο χερμπι ηταν γνωστη φιγουρα στον παιδικο και οχι μονο κοσμο και τρομαξε να βγαλει τα λεφτα του. Οι ηρωες της Disney ηταν σαν τον πλανοδιο μουσικο. Ολοι τον ηξεραν στην γειτονια αλλα εβγαζε ενα χαρτζιλικι.
Μεσα στις 10 πιο κερδοφορες ταινιες της Disney, οι 5 ειναι Pixar, δηλαδη ανθρωποι του star wars. πως λοιπον εσυ αποκαλεις το star wars

To SW είναι το μικρό δαχτυλάκι στο δεξί πόδι της Disney,


Οι εισπράξεις του Lucas είναι γελοίες μπροστά στην Disney.

Με βαζεις συνεχεια σε repeat mode. Με μια ταινια, ο Lucas εβγαλε περισσοτερα χρηματα απο οτι καταφερε η Disney με 5 ταινιες, σε εναν χρονο.

Κανείς απολύτως δεν νομίζει πως ανακάλυψε τον τροχό. Όταν άρχισε η Pixar να κάνει επιτυχία η Disney δεν την μιμήθηκε, την εξαγόρασε

Αυτο λεω. Οτι κανει λεφτα το εξαγοραζει και το star wars ειναι ο λογος που οι ταινιες Marvel βγαζουν χρηματα. Γιατι δεν αγορασε μονο την Marvel με το υλικο που διαθετει;


Σύγκρινε την Disney με το SW franchise μέχρι πριν την εξαγορά.

Θα χαρω να σας εξυπηρετησω αγαπητη. Θα παραβλεψω οτι μου κανεις καψονι και οτι η τελευταια ταινια εγινε το 2005 και η εξαγορα εγινε το 2012.

2005 και Revenge of the Sith. κερδος $864 εκατομμυρια
Ας δουμε ποσες ταινιες ταινιες αρπα κολα γυρισε η Disney, μεσα στο 2005.
Ice princess κοστισε 25 εκατομμυρια και εβγαλε 27 εκατομμυρια.
Herby full loaded κοστισε 50 εκατομμυρια και εβγαλε 144 εκατομμυρια. ο ιδιος και πασιγνωστος χερμπι.
Sky High κοστισε 35 εκατομμυρια και εβγαλε 86 εκατομμυρια.
Valiant κοστισε 35 εκατομμυρια και εβγαλε 61.
The Greatest Game ever Played κοστισε 25 εκατομμυρια και τσεπωσαν 15 εκατομμυρια. Μπηκαν μεσα για τα καλα.
The Pacifier 56 εκατομμυρια και τσεπωσαν 198 εκατομμυρια. Αν και δεν ειναι σωστο, θα το πω επειδη βγαζει ενα μοτιβο.
Ο Vin Diesel ηταν ο κραχτης και το σεναριο δεν ηταν πρωτοτυπο αλλα με ριζες σε σεναριο που ειχε βγαλει 202 εκατομμυρια.
Ενας σκληροτραχηλος τυπος που προσεχει παιδια.

Howl's Moving Castle. με κοστος 24 εκατομμυρια και κερδος 236 εκατομμυρια φανταζει μεγαλη εκπληξη αλλα το εγραψε και το σκηνοθετησε Ιαπωνας. Η παραγωγη ηταν Ιαπωνικη, Το animation εγινε απο Ιαπωνες και το Distribution εγινε απο το πασιγνωστο Ιαπωνικο Toho που ειχε και το Hidden fortress του Κουροσαβα, αυτο που ειδε ο Lucas και εκανε το star wars.
Chicken Little με κοστος 150 εκατομμυρια και κερδη 314 εκατομμυρια, ειναι η πρωτη ταινια μεγαλου μηκους με χρηση υπολογιστη γκουχPixarγκουχγκουχ που εκανε η Disney.
Και φτασαμε στην πιο σοβαρη ταινια που εκανε η Disney το 2005.
The Chronicles of Narnia. Με κοστος 26 εκατομμυρια και κερδος 745 εκατομμυρια, δεν εφτασε τα 864 εκατομμυρια του Sith Revenge.

Σε ολα αυτα προσθετω οτι ειναι ταινιες οπου ο μπαμπας και η μαμα θα παρουν τα 1-2-3 παιδια τους για να δουν την Disney ταινια που εχει συγκεκριμενο κοινο.
Αυτοι που ειδαν το Sith Revenge, μονοι τους το ειδαν και μονοι τους γυρισαν στο αδειο σπιτικο τους. χωρις ελπιδα για αναπαραγωγη για να δουν Disney ταινιες με τα παιδια τους.


Με τον κούνελο γνωριζόμαστε σχεδόν 10 χρόνια, έχουμε καθήσει στο ίδιο τραπέζι αρκετές φορές στο παρελθόν. Απόψεις ανταλάζουμε, μέχρι να βαρεθούμε γιατί δεν πρόκειται κανείς να αλλάξει γνώμη ακόμα κι έρθει ο Lucas και πει έχεις δίκιο σε όλα kara, o κούνελος θα πει ναι μεν αλλά ξέρεις στο δικό μου σύμπαν...

Αυτα λες φιλτατη και τρις ευχαριστη και κανεις τον κουνελο ανω κατω αλλα ο Lucas, θα σου εδινε 100% δικαιο και ο κουνελος δεν θα ελεγε κουβεντα γιατι ο Lucas θα του εκλεινε συνωμοτικα το ματι.
Ενας κουνελος κανει βημα πισω μονο ως προς κινηση τακτικης.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Με βαζεις συνεχεια σε repeat mode.

Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.

Το The Dirty Dozen, μου ειναι γνωστη ταινια. Ειναι μια ταινια οπου τα "λαθη" της κοινωνιας συμμετεχουν σε μια αποστολη αυτοκτονιας.
Το πρωτο μερος της ταινιας δειχνει πως οι προβληματικοι στρατιωτες μπαινουν σε ενα προγραμμα πειθαρχιας και στρατιωτικης εκπαιδευσης. Το δευτερο μερος δειχνει, κλασσικα, την αποστολη τους πισω απο τις ναζιστικες γραμμες.
Δεν αντιλεγω οτι ειναι ο τιτλος που ενεπνευσε το Guardians. Οι δραστηριοτητες του Han Solo δεν ταιριαζουν καλυτερα με το Guardians;
Αυτο το λεω επειδη στο πρωτο μερος του Guardians δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα και το ρακουν ειναι πειθαρχημενος οσο ειναι φιλος των καρετα καρετα ο srenter.
Tην ιδια εντυπωση αφησε και σε αλλους. Το θεωρεις τυχαιο;
Σε γενικες γραμμες, αυτο που κραταει απο το Dirty Dozen ειναι οτι οι ρεμπελοι πανε εναντια στις πιθανοτητες.

Ο ίδιος ο Gunn έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει πει πως το Dirty Dozen ήταν η αναφορά του. Μου γράφεις μια παράγραφο-ανάλυση πως κατά τη γνώμη σου ο Han Solo είναι καλύτερη έμπνευση, ξέρεις καλύτερα από τον σκηνοθέτη, ενώ ξακολουθεις να αγνοείς το source material Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό, δεν έχω άλλο επιχείρημα.


Με μια ταινια, ο Lucas εβγαλε περισσοτερα χρηματα απο οτι καταφερε η Disney με 5 ταινιες, σε εναν χρονο.

Και ο Lucas έβγαλε 6 ταινίες σύνολο. H Disney 200+ Δεν υπάρχει σύγκριση. Κολοσσό δεν την έκανε το SW, το ξαναείπαμε

Howl's Moving Castle.
Είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. To Studio Ghibli αρκετές φορές χαρ/ται ως "Ιαπωνική Disney". Μάλιστα μια χρονιά "έκλεψε" και το όσκαρ καλύτερου μίκη μάου.

Αυτα λες φιλτατη και τρις ευχαριστη και κανεις τον κουνελο ανω κατω αλλα ο Lucas, θα σου εδινε 100% δικαιο και ο κουνελος δεν θα ελεγε κουβεντα γιατι ο Lucas θα του εκλεινε συνωμοτικα το ματι.
Ενας κουνελος κανει βημα πισω μονο ως προς κινηση τακτικης.

Όσο μιλάμε εμείς η Disney ανακοίνωσε νέα τακτική που ξεφεύγει από τη συνταγή και τη δομή του Lucas και τις τριλογίες και αλλάζει ρότα.

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
ακόμα και το Stargate (Atlantis/ Universe)

Ήθελες να γράψεις και SG1 αλλά σου ξέφυγε υποθέτω.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,503
Ήθελες να γράψεις και SG1 αλλά σου ξέφυγε υποθέτω.
Είχα δει την ταινία στο σινεμά και την λάτρεψα αλλά με την σειρά μετά είχα λίγη επαφη μέσω star channel. Κάτι δεν μου κάθισε ποτέ καλά, αλλά δεν θυμάμαι τι. Από σπόντα ξεκίνησα το Atlantis, οκ ήταν σχετικά low budget αλλά μου άρεσε το premise και ήταν πολύ καλογραμμένο και ευχάριστο, χωρίς να παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Το Universe ήταν το πιο ενήλικο και σκοτεινό κομμάτι, θυμάμαι ότι είχα τρελαθεί όταν το έκοψαν και είχα πάρει μέρος και στα petitions. Ισως το ξαναπροσπαθησω το SG-1 μόλις βρω λίγο χρόνο
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Ο ίδιος ο Gunn έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει πει πως το Dirty Dozen ήταν η αναφορά του. Μου γράφεις μια παράγραφο-ανάλυση πως κατά τη γνώμη σου ο Han Solo είναι καλύτερη έμπνευση, ξέρεις καλύτερα από τον σκηνοθέτη, ενώ ξακολουθεις να αγνοείς το source material Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό, δεν έχω άλλο επιχείρημα.

Εκει εξω, υπαρχουν πολλα αρθρα οπου στον τιτλο του αρθρου συνυπαρχουν ο Han Solo και το Guardians.
Εκτος απο τον κουνελο, υπαρχουν ατομα που συμφωνησαν με το Han Solo Guardian of the Galaxy.
Ας πουμε οτι ειμαι μπουμπουνας. Εξηγησε μου, πως μια ομαδα απο επικινδυνους στρατιωτες, στα μετοπισθεν των ναζι, εγιναν η εμπνευση για το Guardians.
Ο Lucas εξηγησε πολυ ωραια πως τον επηρεασε το Hidden Fortress.


Και ο Lucas έβγαλε 6 ταινίες σύνολο. H Disney 200+ Δεν υπάρχει σύγκριση. Κολοσσό δεν την έκανε το SW, το ξαναείπαμε

Φιλτατη και αγαπητη. Ο Lucas εβγαλε 6 ταινιες και εναν σκασμο λεφτα. Η Disney εβγαλε ενα φορτηγο ταινιες. Στην πλειοψηφια τους ηταν αρπα κολα. αρκετες, αντι για κερδος εβγαλαν ζημια και οι περισσοτερες ειχαν ενα κερδος που θυμιζει τον παπα. Βαζεις 1 και παιρνεις 2.
Κολοσσος δεν εγινε εξαιτιας του star wars αλλα ειδαν πραγματικο κερδος. Ξεφυγαν απο το φτιαχνω μια ταινια με 10 εκατομμυρια για να παρω, με λιγη τυχη 25.


Είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. To Studio Ghibli αρκετές φορές χαρ/ται ως "Ιαπωνική Disney". Μάλιστα μια χρονιά "έκλεψε" και το όσκαρ καλύτερου μίκη μάου.

Γιατι οι ανθρωποι εκει περα ξερουν να δημιουργουν.


Όσο μιλάμε εμείς η Disney ανακοίνωσε νέα τακτική που ξεφεύγει από τη συνταγή και τη δομή του Lucas και τις τριλογίες και αλλάζει ρότα.

Μετα την κατρακυλα σε αυτα που εμφανιζαν στον κοσμο, ηταν καιρος να σοβαρευτουν λιγο. Η συνταγη με τις τριλογιες αλλαζει. Δεν ειδα πουθενα οτι θα αλλαξει κατι αλλο. Ας μην κανουμε τις ελπιδες μας αποψη.

To star wars εχει δειξει σημαδια κοπωσης.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ισως το ξαναπροσπαθησω το SG-1 μόλις βρω λίγο χρόνο
Ναι πρέπει να το διορθώσεις. Το SG-1 είναι η καρδιά του Stargate. Ποτέ δεν είναι αργά. Όπως περιγράφεις το Atlantis είναι, αλλά bigger and better.

Καλά ναι ακόμα τα θυμάμαι κι εγώ με το Universe. Ξύνουμε πληγές τώρα. Καταραμένο syfy μια ζωή.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εκει εξω, υπαρχουν πολλα αρθρα οπου στον τιτλο του αρθρου συνυπαρχουν ο Han Solo και το Guardians.
Εκτος απο τον κουνελο, υπαρχουν ατομα που συμφωνησαν με το Han Solo Guardian of the Galaxy.
Ας πουμε οτι ειμαι μπουμπουνας. Εξηγησε μου, πως μια ομαδα απο επικινδυνους στρατιωτες, στα μετοπισθεν των ναζι, εγιναν η εμπνευση για το Guardians.
Οποτε λαμβανουμε υποψη μας τα αρθρα και την αναλυση του κουνελου και οχι αυτα που εχει δηλωσει ο ιδιος ο συγγραφεας. Τι να σου εξηγησω αν βλεπεις ΜΟΝΟ Han Solo;

Ο Lucas εξηγησε πολυ ωραια πως τον επηρεασε το Hidden Fortress.

Εδω λαμβανουμε υποψη αυτα που λεει ο Lucas. Δεν αναφερουμε καπου πως το Star Trek ετοιμασε το εδαφος Hidden Fortess και ξερο ψωμι. Double standards much;
Μετα την κατρακυλα σε αυτα που εμφανιζαν στον κοσμο, ηταν καιρος να σοβαρευτουν λιγο. Η συνταγη με τις τριλογιες αλλαζει. Δεν ειδα πουθενα οτι θα αλλαξει κατι αλλο.
Μιλουν για persistance universe που σε καποιον αφελη θα θυμιζε τη δομη του MCU.

Καποιος αλλος μαλιστα θα αναγνωριζε τον Favreau στο αρθρο, τον σκηνοθετη των Ironman, Lion King και Mandalorian η ακομα και τον Waititi τον σκηνοθετη των Thor. Η Disney παιρνει τους επιτυχημενους σκηνοθετες του MCU για να βγαλει κατι της προκοπης στο SW που στην περιπτωση του ουτε το source material ειναι αρκετο.
To star wars εχει δειξει σημαδια κοπωσης.

Λες ε; Δεν εχω προσεξει κατι. Πηραν τους Sith lords και τους εκαναν Kylo Ren. Στις 5 ταινιες Disney SW που εχουν βγει αξιολογη ειναι μονο το Rogue One. Απο τις δυο σειρες που εχει βγαλει η μια ειναι εντελως skip. Δεν σου θυμιζει Disney μοντελο αυτο ποσοτητα over ποιοτητα; Δεν εμαθαν και πολλα απο τον Lucas.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Πολύ ωραίο trailer, περνά ακριβώς το ύφος και το στυλ των πιο δημοφιλών comic runs.
 
Top Bottom