Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μιλώντας σοβαρά κι όχι για να πειράξω τον Admiral. Νομίζω ότι είναι σε πανικό η Marvel για να τους φέρνει όλους πίσω μπας κι αναστήσει το franchise.

Μιλώντας λοιπόν σοβαρά, η ιστορία του Secret Wars και του multiverse είχε ανακοινωθεί πριν το Endgame. Όλοι όσοι γνώριζαν έστω τα βασικά για το κόμικ ήξεραν ότι όλοι θα επιστρέψουν για αυτή την ταινία. Και εγώ ο ίδιος σε αυτό το thread σας το είχα πει επανειλημμένα.

Για του λόγου το αληθές, post από το 2021:

Σίγουρα θα ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο, όμως θα ήταν κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά ακόμη από τα εκατοντάδες ποιοτικά storylines των comics με αυτούς τους χαρακτήρες. Εξάλλου κάποια στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουν με κάποιον τρόπο, όπως συμβαίνει συνέχεια στα comics.

Μιλώντας λοιπόν σοβαρά, η ιστορία του Secret Wars και του multiverse είχε ανακοινωθεί πριν το Endgame. Όλοι όσοι γνώριζαν έστω τα βασικά για το κόμικ ήξεραν ότι όλοι θα επιστρέψουν για αυτή την ταινία. Και εγώ ο ίδιος σε αυτό το thread σας το είχα πει επανειλημμένα.
Οκ. Ίσως, δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις απο τόσο κοντά. Αλλά εμένα μου φαίνεται οτι προσπαθούν να φέρουν τις παλιοσειρές μπας και πάρουν πάλι μπρος. Γιατί με την τελευταία ταινία Avengers έδειχναν οτι έκλεισε ο κύκλος κάποιων. Και στο τελευταίο Captain America (συν τις άλλες) εγω κατάλαβα οτι έδειχναν τον δρόμο προς τους νέους Avengers. Και τώρα που ανέφερα το τελευταίο Captain America ακόμα ένα παράδειγμα σε τι πανικό βρίσκονται ή βρίσκονταν που έδειξαν απο τα trailers το plot twist.

Η αποψάρα μου είναι πως μέχρι το Endgame το πήγαν καλά, δεν ήταν όλες οι ταινίες καλές, ψαχνόντουσαν και οι ίδιοι αλλά υπήρχε μία συνοχή και το καστ ήταν σούπερ. Και έβγαινε και ένα συναίσθημα, νοιαζόσουν για τους χαρακτήρες και την τύχη τους.

Μετά τους πήρε ο διάολος. Κάποιοι στα υψηλά κλιμάκια της Disney θεώρησαν πως οτιδήποτε έχει την στάμπα MCU θα πουλάει μέχρι αηδίας. Το γράψιμο δεν ήταν πιά καλό, οι νέοι χαρακτήρες ήταν αδιάφοροι και επίσης υπήρξε και κορεσμός από την πλευρά μας.

Δεν νομίζω πως αυτό το πράγμα γυρίζει. Έχουν ρίξει τους τόνους και αυτό είναι θετικό αλλά η όλη φάση τώρα με το νέο Avengers είναι κωμικοτραγική. Θα πιάσουν πάτο όταν νεκραναστήσουν και τον Boseman.

Πιό πολύ στενοχωριέμαι για το Wandavision, ήταν εξαιρετικό και πολύ διαφορετικό πριν το μαρβελιάσουν λίγο πριν το τέλος.

Οι Spiderman και avengers ειναι απο τους λιγους ηρωες που δεν εχω πολεμησει ακομα. Διελυσα τους Batman, Ghost Busters Power Rangers Naruto Godzila. Τωρα μενουν οι Spiderman Captain America Hulk και Superman. Τις ταινιες τις εχω δει ολες και τα spiderman και τα avengers και θα δω και τα spidemran new day και avengers dooms day.
Βγηκα χτες με εναν φιλο μου που του αρεσουν πολλοι οι ηρωες της marvel και συζητουσαμε για τις ταινιες.
Και μιας και μιλαμε για Spiderman. Εχει το steam τωρα σε εκπτωση τα 3 τελευταια Spiderman παιχνιδια spiderman spiderman miles morales που βγηκαν το 2022 και το φετινο spidermn 2. Παινχιδαρες και τα 3 που πρεπει να τα παιξουν ολοι.

Οκ. Ίσως, δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις απο τόσο κοντά. Αλλά εμένα μου φαίνεται οτι προσπαθούν να φέρουν τις παλιοσειρές μπας και πάρουν πάλι μπρος. Γιατί με την τελευταία ταινία Avengers έδειχναν οτι έκλεισε ο κύκλος κάποιων. Και στο τελευταίο Captain America (συν τις άλλες) εγω κατάλαβα οτι έδειχναν τον δρόμο προς τους νέους Avengers.

Θα γίνουν και τα δύο μαζί, σωστά αυτή την φορά. Το Secret Wars είναι το μεγαλύτερο crossover event στα κόμικς, θα συμμετέχουν όλοι. Μέσω της παρουσίας των παλιών που θα λειτουργήσουν ως κράχτες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να εκτιμήσει και τους νέους χαρακτήρες ώστε να γίνει η μετάβαση ομαλά.

Μετά τους πήρε ο διάολος. Κάποιοι στα υψηλά κλιμάκια της Disney θεώρησαν πως οτιδήποτε έχει την στάμπα MCU θα πουλάει μέχρι αηδίας. Το γράψιμο δεν ήταν πιά καλό, οι νέοι χαρακτήρες ήταν αδιάφοροι και επίσης υπήρξε και κορεσμός από την πλευρά μας.

Δεδομένα έγιναν λάθη, είτε από λάθος χειρισμούς της ίδιας της Marvel (πίεση από την Disney για την παραγωγή ποσότητας λόγω Disney plus) είτε από εξωτερικούς παράγοντες (covid που ανακάτεψε το release schedule, θάνατος του Boseman που θα ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Νέας εποχής). Πλέον η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική.

Δεν νομίζω πως αυτό το πράγμα γυρίζει. Έχουν ρίξει τους τόνους και αυτό είναι θετικό αλλά η όλη φάση τώρα με το νέο Avengers είναι κωμικοτραγική. Θα πιάσουν πάτο όταν νεκραναστήσουν και τον Boseman.

Εγώ είμαι βέβαιος ότι γυρίζει. Ο πρώτος παράγοντας είναι ο Kevin Feige που είναι ακόμη εκεί (εν αντιθέσει π.χ. με την Lucasarts που δεν είχε ισχυρή ηγεσία). Ο δεύτερος, η συνειδητοποίηση της Disney ότι κινδυνεύει να κάψει το πιο δυνατό της χαρτί και ενώ ήδη έχει κάψει εν μέρει το Star Wars. Ένα πρώτο θετικό δείγμα ήταν η ποιότητα των δύο πρώτων ταινιών μετά την αλλαγή στρατηγικής, ένα δεύτερο ότι η Disney καθυστέρησε την κυκλοφορία του Doomsday για οκτώ μήνες ώστε οι συντελεστές να δουλέψουν πιο άνετα.

Αισιόδοξο σε βρίσκω. :)

Αναλόγως των στοιχείων που έχω μπροστά μου. Π.χ. για το Star Trek που επίσης λατρεύω είμαι απολύτως απαισιόδοξος, βασικά το έχω ξεγράψει. Για το MCU υπάρχουν πολλοί λόγοι να αισιοδοξεί κανείς.

Last edited:
Αν κρυψουμε μερικες λεξεις και το δωσουμε σε ασχετο κοσμο να το διαβασει, θα νομισει οτι μιλαμε για αναδιαταξη σε εταιρια, rebranding, λανσαρισμα νεων προϊοντων κλπ. Υπο συνθηκες το πλασαρεις και σε αθλητικο σαητ κατω απο αθρα λιβανισμα του προεδρου και μετεγραφων. Ακομα και σε πολιτικο σαητ για το τι κινησεις θα κανει ο πρωθυπουργος για να αντιστρεψει το κλιμα...

Πως φτασαμε στο να ειναι οι ταινιες λιγοτερο σημαντικες απο ολο το γυρω γυρω δραμα, δεν εχω καταλαβει.

Last edited:
Αν κρυψουμε μερικες λεξεις και το δωσουμε σε ασχετο κοσμο να το διαβασει, θα νομισει οτι μιλαμε για αναδιαταξη σε εταιρια, rebranding, λανσαρισμα νεων προϊοντων κλπ. Υπο συνθηκες το πλασαρεις και σε αθλητικο σαητ κατω απο αθρα λιβανισμα του προεδρου και μετεγραφων. Ακομα και σε πολιτικο σαητ για το τι κινησεις θα κανει ο πρωθυπουργος για να αντιστρεψει το κλιμα...

Πως φτασαμε στο να ειναι οι ταινιες λιγοτερο σημαντικες απο ολο το γυρω γυρω δραμα, δεν εχω καταλαβει.

Το δράμα δημιουργείται από το click baiting στα social media. Έξω από αυτό το καρναβάλι του grifting τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν η Marvel βγάλει κάτι που σε ενδιαφέρει, δες το. Αν δεν σε ενδιαφέρει, μην το βλέπεις. Δόξα τω Θεώ υπάρχει εκεί έξω τόσο πολύ περιεχόμενο για να δει κάποιος, οι επιλογές είναι άπειρες.

Ο βασικός λόγος που η συζήτηση συντηρείται είναι κατά την γνώμη μου ο εξής: όταν οι απανταχού Marvel haters λένε "η Marvel πέθανε", μέσα τους δεν το πιστεύουν. Φοβούνται ότι ένα νέο Avengers θα αναζωογονήσει το MCU, γι' αυτό και οι λυσσαλέες επιθέσεις πριν καν βγει το πρώτο trailer. Οι παπαροσινεφίλ που πιστεύουν ότι "η Marvel σκότωσε το σινεμά" τρέμουν το ενδεχόμενο μιας επαναφοράς.

Πέρα από την πλάκα που κάνουμε, το επόμενο avengers είναι η μεγάλη ευκαιρία της marvel να ξανακάνει το MCU επίκαιρο και τον κόσμο να ενδιαφερθεί για τις επόμενες παραγωγές της. Γιατί όσο καλές και να ήταν οι τελευταίες ταινίες της, εισπρακτικά δεν τις λες επιτυχίες. Για αυτό άλλωστε έχει επαναφέρει από την σύνταξη όλα τα μεγάλα όπλα (RDJ, Evans). Η ταινία θα κάνει εύκολα πάνω από 1 δις διαφορετικά ας το κλείσει καλύτερα το μαγαζί

Το δεϋτερο teaser για το Doomsday και το πλήρες trailer για το Wonder Man:

Τρίτο teaser για το Avengers: Doomsday, αυτή τη φορά με επίκεντρο τους X-Men:

Όλοι αυτοί από το πρώτο και το τρίτο τήζερ, έχουν πεθάνει τουλάχιστον στο σύμπαν του Endgame.

Δεν είναι παράνομο ή έστω ανήθικο για τη Disney να τους επαναφέρει, γάγκνα πάλπατιν στάιλ;

Άμα είναι να κάνουμε πως δεν υπάρχουν οι λουκουμάδες του Θάντεμποτς, ας αναστήσουν όποιον θέλουν. Οι νέοι αβέτζερς λέγανε λολ, θυμήθηκα πάλι την ψυχανάλυση που κάνανε όλοι στη ταινία, όταν δεν λέγανε ανέραστα πολιτίκαλι κορέκτ αστειάκια έστω και δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

...Kοιτούσα τώρα τις μαρβελιές με ημερομηνία κυκλοφορίας και λέω δε μπορεί, κάτι θα μας άρεσε και μετά το Έντγκεημ. Αλλά όντως, πέρα από τον Σπαϊντερμανάκο που ήταν την ίδια χρονιά και δεν το θυμάμαι καθόλου αλλά δε θυμάμαι να έκοψα φλέβες βλέποντάς το, μοναδικές οάσεις στην έρημο της μλκς για τα δικά μου γούστα ήταν το Γκάρντιανς και το Ντέντπουλ. Το φέης4 όπως το βλέπω ήταν για να το βάλουν όλο στον πάτο τους, το 5 οκ είχε τις δύο που ανέφερα οπότε απλά ξεχνάμε την ύπαρξη των υπόλοιπων.

Όλοι αυτοί από το πρώτο και το τρίτο τήζερ, έχουν πεθάνει τουλάχιστον στο σύμπαν του Endgame.

Δεν είναι παράνομο ή έστω ανήθικο για τη Disney να τους επαναφέρει, γάγκνα πάλπατιν στάιλ;

Στο πρώτο trailer ήταν ο Steve Rogers που δεν είχε πεθάνει. Στο τρίτο ήταν οι X-Men των οποίων τα timelines ήταν ένας αχταρμάς. Στο τέλος του Days of Future Past είχαν επιζήσει όλοι, στο τέλος του Logan είχαν πεθάνει όλοι. Δεν διευκρινίστηκε ποτέ αν οι ταινίες ανήκαν στο ίδιο timeline. Πιθανώς όχι γιατί οι χρονολογίες όπως αναφέρονται στις ταινίες δεν ταιριάζουν.

Άμα είναι να κάνουμε πως δεν υπάρχουν οι λουκουμάδες του Θάντεμποτς, ας αναστήσουν όποιον θέλουν. Οι νέοι αβέτζερς λέγανε λολ, θυμήθηκα πάλι την ψυχανάλυση που κάνανε όλοι στη ταινία, όταν δεν λέγανε ανέραστα πολιτίκαλι κορέκτ αστειάκια έστω και δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Οι Thunderbolts/New Avengers θα έχουν δικό τους teaser τις επόμενες εβδομάδες.

Τέταρτο και τελευταίο ( ; ) teaser πριν το πλήρες trailer που φημολογείται ότι θα ντεμπουτάρει στο superbowl:

Βλέπω τα trailer και έχω ειλικρινή θλίψη για το ό,τι το arc του Kang πήγε άπατο. C'est la vie, και κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά (Mayors με μυαλό προνηπίου, τουλάχιστον) αλλά από πλευράς αφήγησης πιστεύω θα ήταν αξιοπρεπέστερο της παρέλασης του θίασου από το μηδέν.

Βλέπω τα trailer και έχω ειλικρινή θλίψη για το ό,τι το arc του Kang πήγε άπατο. C'est la vie, και κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά (Mayors με μυαλό προνηπίου, τουλάχιστον) αλλά από πλευράς αφήγησης πιστεύω θα ήταν αξιοπρεπέστερο της παρέλασης του θίασου από το μηδέν.

Αυτο το κομμάτι δεν θα άλλαζε είτε με Kang είτε χωρίς. Η ιστορία ονομάζεται multiverse saga και ο Kang είναι ο κατεξοχήν multiversal villain. Το Secret Wars είναι storyline που προϋποθέτει την σύγκρουση διαφορετικών universes. Όλα αυτά ήταν γνωστά πριν καν κυκλοφορήσει το Endgame.

Back