What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,294
<blockquote><br>Γενικά είμαι της άποψης ότι αν δουλεύει δεν το πειράζω, αλλά με τρώει η περιέργεια ακαδημαϊκά  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>Η περιέργεια σκότωσε το γατάκι (όσο χνουδωτό και γλυκό κι αν ήταν <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />).<br><br>Ένας από τους λόγους που έβαλα απλό SSD και όχι τύπου M2 NVMe, είναι ακριβώς κάτι τέτοια θέματα "ασυμβατότητας" και, γενικά, τα σπαστικά εκείνα θέματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν η μητρική είναι ελαττωματική ή όχι...<br><br>Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα Βιός... μπορεί να είναι (και) θέμα έκδοσης μητρικής...
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,645
<blockquote>Ένας από τους λόγους που έβαλα απλό SSD και όχι τύπου M2 NVMe, είναι ακριβώς κάτι τέτοια θέματα "ασυμβατότητας" και, γενικά, τα σπαστικά εκείνα θέματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν η μητρική είναι ελαττωματική ή όχι...</blockquote><br><br>ως ποζέρι ψυχασθενής στα θέματα hardware έχω μέσα και SSD sata3 σε raid0 και τον nvme. Γιατί τα 1050 MB/s του raid δεν είναι αρκετά..  :silly: <br><br><blockquote>Τι BIOS έχεις? </blockquote><br><br>AMI BIOS version H.F. <br><br>To chipset είναι το X99A. <br><br>Έχω φάει το κόσμο να βρω που είναι καταχωνιασμένα τα φλασάκια για να πάρω screenshot του bios αλλά χωρίς τύχη.. Θα βγάλω με το κινητό brb...<br><br>Edit: <br><span class="bbcode_spoiler"><img src="https://s26.postimg.org/yyvkjcend/Untitled.png" alt="Untitled.png" class="bbcode_img" /><br><img src="https://s26.postimg.org/e0pel9esp/nvme.png" alt="nvme.png" class="bbcode_img" /></span>
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
Η αλήθεια είναι φίλε ccwr ότι δεν έχω ξαναματαδεί περιστατικό που ο δίσκος δεν φαίνεται στο bios αλλά μπουτάρει κανονικά λειτουργικό <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /><br><br>Στις ρυθμίσεις του bios για boot priority τι λέει?
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,645
<blockquote>Η αλήθεια είναι φίλε ccwr ότι δεν έχω ξαναματαδεί περιστατικό που ο δίσκος δεν φαίνεται στο bios αλλά μπουτάρει κανονικά λειτουργικό <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /></blockquote><br><br>Άσε κι εμένα μου φαίνεται σοκαριστικά περίεργο.<br><br>Στα BBS priorities φαίνεται κανονικά, λέει κάτι τέτοιο: Windows boot Manager(P1: Όνομα δίσκου) <br><br>Νομίζω βρωμάει ασυμβατότητα... όπως λέει και ο Dim Gian. Δεν ξέρω τι παίζει προφανώς, αλλά πρέπει να έχει σχέση με το γεγονός ότι οι M2 περνάνε από το PCIe lanes ενώ γενικά περνάνε από το PCH(chipset); Αν και έχει σχετική ρύθμιση sto bios <br>[M.2 PCH SATA] Enables M.2 PCH SATA when M.2 SATA interface module was installed. (x2)<br>[M.2 PCH PCIE] Enables M.2 PCH PCIE when M.2 PCIe interface module was  installed  (x4)<br><br><strike>Η οποία φαίνεται να μην έχει κάποιο αντίκτυπο παραδόξως. Σαν να αναγνωρίζει μόνο του ότι είναι PCIE και να μην δίνει σημασία αν του πω να πάει μέσω sata controller..</strike> οκ τελικά γυρίζει κανονικά από PCIe (x4) σε PCH (x2) αλλά και πάλι δεν αναγνωρίζεται.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,795
ccwr, μήπως έχει βγει πιο πρόσφατη εκδοχή του BIOS; To Χ99 είχε και αυτό κάποια θεματάκια όταν βγήκε.
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,645
Μπα δυστυχώς δεν υπάρχει νεότερη έκδοση..
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
ποσο σημαντικο ειναι να πειραζεις το bios μονο και μονο για να δεις τον δισκο να αναγραφεται κανονικα??<br>μπουταρει σωστα? ναι...<br>τρεχει κανονικα ? ναι...<br>εχει λαγκαρισμα καπου? οχι...<br>κολληματα? οχι...<br><br>δεν πειραζεις τιποτα , το καληνυχτιζεις και συνεχιζεις ευτυχισμενος να παιζεις με το τερατακι σου...<br>my two cents
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,645
Devilride τελικά αυτό θα συμβεί λογικά... απλά νομίζω ειδικά εσυ, καταλαβαίνεις την ανάγκη για σκάλισμα <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,795
Πέρα από αυτό, είναι και το γαμώτο του να σκας 200€ και παραπάνω για μητρική και να μην δουλεύει gg.
 

tyrion395

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,457
<b>Σύντομη ερώτηση για OC 6700K μιας και είμαι ολίγον σκράπας στα διαδικαστικά:<br></b><br>Είπα που λέτε να πειράξω<u> λιγουλάκι </u>τον επεξεργαστή μου (ελλείψει καλύτερoυ cooler)  και τον ανέβασα ως εξής:<br><img src="http://i.imgur.com/d1WhVPg.jpg" alt="d1WhVPg.jpg" class="bbcode_img" /><br>Το cpuz  μου δείνει τα παρακάτω:<br><img src="http://i.imgur.com/GVHRKdf.jpg" alt="GVHRKdf.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>Ρωτάω λοιπόν πως σας φαίνονται οι ρυθμίσεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα του επεξεργαστή και ειδικά το core voltage. Διαβάζω πως στα 4.50 το προτεινόμενο voltage είναι 1.2 περίπου. Eγώ όμως δεν αντιμετώπισα προβλήματα με το χαμηλότερο που χρησιμοποιώ τώρα. Stress tests και games όλα καλά. <br>Να το αφήσω ως έχει λοιπόν ή να το ανεβάσω, κάνοντας το σταυρό μου;; :pP
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,493
Την ίδια απορία είχα και γω χθες. Αν αυτός που μου αναβάθμισε το pc πριν 3 χρόνια τα έκανε σωστά :hmm:<br><span class="bbcode_spoiler">To ξέρω Σρέντερ πρέπει να αναβαθμίσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></span><br><img src="https://image.prntscr.com/image/7GeN7cWnRkq7LDSLFaVe6g.jpeg" alt="7GeN7cWnRkq7LDSLFaVe6g.jpeg" class="bbcode_img" /><br><img src="https://image.prntscr.com/image/v_r-7yMcTO_uWaUEIllXtg.jpeg" alt="v_r-7yMcTO_uWaUEIllXtg.jpeg" class="bbcode_img" /><br><img src="https://image.prntscr.com/image/IiBXs0abRmeXBhFccQAtEQ.jpeg" alt="IiBXs0abRmeXBhFccQAtEQ.jpeg" class="bbcode_img" />
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,715
Οι μνήμες σου chosen τρέχουν στα 1066Mhz dual channel. Αν δεν είναι μάρκα mekapses αγορασμένη στη λαϊκή και κατασκευασμένη από έναν γέρο με αρθριτικά σε ένα χαμόσπιτο στην Ταϊβάν, μάλλον μπορεί και καλύτερα. Μπες στο BIOS της μητρικής και επέλεξε το XMP profile για τις μνήμες.
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,493
Αυτό ακριβώς πίστευα και γω από μια πρώτη ματιά. Thanks θα το αλλάξω άμεσα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,294
<blockquote><br>Αν δεν είναι μάρκα mekapses αγορασμένη στη λαϊκή και κατασκευασμένη από έναν γέρο με αρθριτικά σε ένα χαμόσπιτο στην Ταϊβάν, μάλλον μπορεί και καλύτερα.</blockquote><br><br>Παίζει ρόλο αν ο γέρος έχει αρθριτικά ή όχι; Ας μην είμαστε ρατσισταί παρακαλώ!  :silly:
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,493
Houston we have a problem. Δεν υπάρχει επιλογή XMP profile στο bios. Τσέκαρα να δω επίσης αν γίνεται update το Bios αλλά λέει πως είναι up to date. Μονάχα το Dram είχε επιλογή να αλλάξω το έβαλα 1066 αλλά το cpu-z πάλι μου γράφει τα ίδια. Υποθετω πως πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις manually αλλά τι θα βάλω για να φτάσω στο μαγικό αριθμό χωρίς να κάνω ζημιά? :hmm:<br>Εκανα ένα τεστ με 10-10-10-27 αλλά πάλι τα ίδια μου γράφει στο Dram<br><br><img src="https://image.prntscr.com/image/kSFFp2_xSbGJ2DmLnBaVKw.jpeg" alt="kSFFp2_xSbGJ2DmLnBaVKw.jpeg" class="bbcode_img" /><br>
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,493
Fixed να υποθέσω? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><img src="https://image.prntscr.com/image/sRHqeRpCQUyMGzt2rFXiNg.jpeg" alt="sRHqeRpCQUyMGzt2rFXiNg.jpeg" class="bbcode_img" /><br><br>Eβαλα τα νούμερα του Speccy για τη ram μου<br><br><img src="https://images-ext-2.discordapp.net/external/dQYfmrgXlorjLvDkl3gcCuzJZ4W4HC41P3F0725z9kk/https/image.prntscr.com/image/QGQHuM08Sn_3RiOlh4vp-w.jpeg" alt="QGQHuM08Sn_3RiOlh4vp-w.jpeg" class="bbcode_img" /><br><br>Moνάχα αυτό το tRC δεν βρήκα να το αλλάξω σε 33 :hmm:<br>Command Rate να το άλλαζα και αυτό ή το αφήνω όπως έχει? :hmm:<br>
 

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,294
<blockquote><br>Έχεις αρθριτικά ε?<br></blockquote><br><br>Όχι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αποκτήσω (για πολλούς και διάφορους λόγους) και έτσι δεν θα μπορώ να κατασκευάζω μνήμες με τόση ευκολία όπως τώρα... :Ρ
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,690
tyrion, αν δουλεύουν όλα ρολόι, άσε το voltage ως έχει. Θέλουμε να είναι μικρό γενικά.
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
Αν και δεν έχει τόσο πολύ σχέση με hardware αλλά ψάχνω αν υπάρχει κάποιος unofficial driver για AMD κάρτες γραφικών διότι ο τρέχων είναι beta 3/1/2016 και μου κάνει κάτι νερά και ο normal από το 7/29/2015 όπου σε κάποια games σουρνετε - http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows%207%20-%2064" class="bbcode_url">Amd driver - HD 6850 win7 64 bit . H κάρτα είναι αυτή που λέει στο λινκ με το αντίστοιχα official drivers.
 
Top Bottom