What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Ευχαριστώ για τους φωτό κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Επειδή δεν ξέρω τον όρο στα γαλλικά, θα πρέπει να δείξω τους φωτογραφίες εκεί που θα πάω για να ζητήσω τα εργαλεία.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,682
Αυτά λέγονται θερμοσυστελλόμενα σωληνάκια, και υπάρχουν χύμα απο όσο ξέρω. Πας σε μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά και του λες θέλω θερμοσυστελλόμενο με διάμετρο τόσα χιλιοστά, κόψε τόσο. Αν δεν ξέρεις την διάμετρο, απλά δείξτου το καλώδιο που θέλεις να το περάσεις.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
"Θέλω ένα αποτέτοιο μωρέ, ξέρεις, από αυτά που περνάς τον αναπτήρα και μικραίνουν. Έλα μωρέ, αυτά που σφίγγουν το καλώδιο όταν το κολλάς και ύστερα. Που είναι έτσι... μικρά και... κυλινδρικά... και..."<br><br>"Butt Splices θέλεις ρε;"<br><br>*Φωνή Mickey Mouse* "Ε, να, ξέρεις εγώ... δηλαδή... δεν ήθελα..."
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,300
Τόσα χρόνια τις κολλήσεις τις περναγα με μονωτική. Δεν ξέρω αν παίζιε ρόλο, αλλά εκτός από κάτι ψυχρές που έκανα στην αρχή, μετά δεν είχα θέματα.
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
Ιστορικό<br>7+ χρόνια το pcακι κάλυπτε τις ανάγκες μου αδιαμαρτύρητα  :lol: ε είπα κι εγώ να του αλλάξω τα φώτα/cpu - πιο πολλή από περιέργεια από Phenom1 σε Phenom2 (socket AM2+). Αλλά ο Μέρφι είχε άλλη γνώμη  :seriouslyno: στην αλλαγή/καθαρισμό/επανατοποθέτηση της custom ψήκτρας έσπασε το κλιπσακι που κουμπώνει το cooler στη βάση της cpu.<br><br>To cooler είναι το http://www.e-shop.gr/zalman-cnps9700-nt-p-PER.806303" class="bbcode_url">Zalman cnps9700 NT<br>Από το site της Zalman είδα οτι σαν seller έχει το eshop σε Ελλάδα, υπάρχει καμιά ελπίδα εύρεσης ανταλλακτικού είτε από eshop είτε αν κάνω κάνα email στην Zalman κατευθείαν στο support τους ή καταλήγω σε αυτό  :throw:<br><br>Είχε κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία και αν ναι τι έκανε, εκτός το να  :smash: :smash: και να καταριέτε το κλιπσακι  :blush1:
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Εδω και λιγο καιρο ειχα παρετηρησει πως τα usb μου πανε ΑΡΓΑ οταν μεταφερω αρχεια. <br>Αλλα λογω δουλειων και ανυπαρκτου χρονου το ξεχασα. <br><br>Τωρα που εκατσα και ασχοληθηκα εχουν σπασει τα νευρα μου. Σαφη λυση δεν βρηκα, και αν κατι εμοιαζε παροιμοιο ηταν απο το 2010...<br>Το χειροτερο ειναι πως δεν καταλαβαινω ποιοι ειναι οι σωστοι drivers για τα USB απο το site της Intel...<br><br>Οι ταχυτητες που μιλαμε ειναι αθλιες σε front και onboard θυρες. 11mb μεγιστο write με πτωσεις στα 56kb.... σε usb 3.0<br><br>Υπαρχει καποια πραγμαιτικη σωστη διαδικασια να ακολουθησω ή να φοβηθω για προβληματικη mobo? <br><br>Τρεχω Win 10 Pro και η mobo ειναι H97 Pro Gamer.  Παρακαλω παιδια, τα φωτα σας...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Πες μας όμως και ποιο USB Stick έχεις, γιατί μπορεί η θεωρητική ταχύτητα της USB 3.0 θύρας να είναι μεγάλη, αλλά τα φθηνά USB 3.0 sticks, με το ζόρι πιάνουν τα 10-12 ΜΒ/s write speed, οπότε με τα 11 είσαι στα νορμάλ τους. Όσο για τις πτώσεις σε 56KB/s, αν είναι συχνές και παρατεταμένες τότε όντως μπορεί να έχει πρόβλημα (πάλι το stick είναι πιο πιθανό να φταίει παρά η θύρα), αν είναι σπάνιες και κρατάνε 2-3 δευτερόλεπτα μάλλον είσαι ok.
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
από πάντα στο έκανε η εμφανίστηκε πρόσφατα ?<br>άλλα στικάκια δοκίμασες ?<br><br>σε XP παλαιότερα είχα καταφέρει με delete στο device manager τα root hub/host controler etc να το κάνω να στρώσει.<br><br>Κοίταξες καθόλου το bios αν έχει πειραχτεί κάτι στα usb settings ?
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Φχαστω για τις απαντησεις σας παδια!<br><br><blockquote><br>Πες μας όμως και ποιο USB Stick έχεις, γιατί μπορεί η θεωρητική ταχύτητα της USB 3.0 θύρας να είναι μεγάλη, αλλά τα φθηνά USB 3.0 sticks, με το ζόρι πιάνουν τα 10-12 ΜΒ/s write speed, οπότε με τα 11 είσαι στα νορμάλ τους. Όσο για τις πτώσεις σε 56KB/s, αν είναι συχνές και παρατεταμένες τότε όντως μπορεί να έχει πρόβλημα (πάλι το stick είναι πιο πιθανό να φταίει παρά η θύρα), αν είναι σπάνιες και κρατάνε 2-3 δευτερόλεπτα μάλλον είσαι ok.<br></blockquote><br><br><br>Το στικακι ειναι ενα DataTraveler G4. Οι πτωσεις γινονται και σε αλλα στικακια και εξωτερικους δισκους. Οι πτωσεις σε 2ψηφια ειναι ισως μεγαλυτερες των 2/3 δευτερολεπτων.<br><br>Το αστειο πως τα USB 2.0 του παλιου μου υπολογιστη (που πλεον εχω συνδεσει με την τηλεοραση) με το ιδιο Data Traveler πιανουν 28 mb/s με πτωσεις στα 8 mb/s.<br><br><br><blockquote><br>από πάντα στο έκανε η εμφανίστηκε πρόσφατα ?<br>άλλα στικάκια δοκίμασες ?<br><br>σε XP παλαιότερα είχα καταφέρει με delete στο device manager τα root hub/host controler etc να το κάνω να στρώσει.<br><br>Κοίταξες καθόλου το bios αν έχει πειραχτεί κάτι στα usb settings ?<br></blockquote><br><br>Μαλλον το εκανε παντα αλλα δεν το προσεξα νωρις. Ναι δοκιμασα οπως ειπα και πανω. <br>Εκανα uninstall τα παντα στο devmgmt αλλα στο επομενο restart ηταν παλι μεσα χωρις διαφορες στις ταχυτητες.<br><br>Κοιταξα στο Uefi και δεν ειδα κατι παραξενο. Ολα μου φανηκαν οπως επρεπε, ολες οι port enabled κτλ. Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις ομως.<br><br>Και το νεο της ημερας, εδω και χρονια χρησιμοποιω το TeraCopy, οποτε το ξαναεβαλα και στα Win10. Εφαγα φλασια και το εβγαλα και ω τι εκπληξη οι ταχυτητα μεταφορας ανεβηκε σε επιπεδα 11 με 8 mb/s με πτωσεις στα 500kb/s προς το τελος της αντιγραφης.<br>Και παλι τρωει σκονη απο το παλιο PC με το USB2.0 στο ιδιο στικακι.... τι παιζει;<br><br>
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Τι BIOS version έχεις; Βλέπω ότι βγήκε πρόσφατα το 2502 (9/1/2016). Το λέω μήπως φτιάχνει προβλήματα λόγω των win 10.<br><br>Για το chipset της Intel, ψάξε στο site της Asus. Βλέπω ότι κι εδώ έχουν ανεβάσει driver για τα win 10.<br><br>Με την ίδια μητρική αλλά με άλλο OS, σου κάνει πάλι τα ίδια;<br><br>https://www.asus.com/Motherboards/H97PRO_GAMER/HelpDesk_Download/" class="bbcode_url">Drivers
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
πέρα από αυτά που λέει o Jimmy αν έχεις χρόνο κατέβασε σε ένα usb stick μια live linux διανομή (πχ Knoppix) και κανε boot από αυτό και δοκίμασε μέσω του linux περιβάλλον να δεις τη ταχύτητες πιάνεις ώστε να περιορίσεις αν οφείλετε σε drivers/windows.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<strike>Παίζει κάτι με τον vlc; Στο site τον γράφει ως "Moneygrabbing"  <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" /><br><br>Trolling είναι τελικά :lol:</strike><br><br>Βλακεία δικιά μου εν τέλει. Απλά είχε ενεργοποιηθεί το pcmr extension στον chrome :facepalm:
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Κανένα καλό εξωτερικό του 1ος TB κοντά στα 60-70 για γενικό dumping αρχείων έχουμε να προτείνουμε;<br><br>Γνώμες για <br><br>http://www.skroutz.gr/s/3575573/Western-Digital-Elements-1TB.html<br><br>http://www.skroutz.gr/s/444325/Toshiba-Stor-E-2-5-1TB-USB-3-0.html<br><br>;<br><br>
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Είχα τον Toshiba (500GB) και μια χαρά δούλευε, δεν είχα παράπονο. Ως προς την ταχύτητα δεν μπορώ να πω γιατί τον είχα σε usb 2.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τσέκαρε και τους Intenso, είναι  καλοί.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,300
Έχω την εντύπωση ότι το 750αρι της Corsair έχει αρχίσει και ψοφά. τρώω επανεκκινήσεις σε ζόρια. Πώς μπορώ να το σιγουρέψω ότι φταίει αυτό και το κυριότερο πώς λέω στο e-shop ότι το θεωρώ υπεύθυνο για να μου δώσουν άλλο; Έχει κλείσει χρόνο εδώ και λίγες μέρες οπότε είναι εντός εγγύησης.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Τα τροφοδοτικά έχουν πολλά χρόνια εγγύησης. Είσαι σίγουρος ότι έληξε; Επισης, ο,τι και να τους πεις εσύ, θα πρέπει να τους το δώσεις να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι!<br><br>Για να το διαπιστώσεις ο ίδιος πρέπει να βρεις έξτρα τροφοδοτικό. Αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον του τροφοδοτικού...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
<blockquote><br>Έχω την εντύπωση ότι το 750αρι της Corsair έχει αρχίσει και ψοφά. τρώω επανεκκινήσεις σε ζόρια. Πώς μπορώ να το σιγουρέψω ότι φταίει αυτό και το κυριότερο πώς λέω στο e-shop ότι το θεωρώ υπεύθυνο για να μου δώσουν άλλο; Έχει κλείσει χρόνο εδώ και λίγες μέρες οπότε είναι εντός εγγύησης.<br></blockquote><br><br>Αν όντως τα τίναξε το PSU σου, προβλέπω πως θα επιστρέψει ο σιθάρειος μόνο και μόνο για να σου την πει  :silly:.<br><br>Δύσκολο να το σιγουρέψεις χωρίς άλλο τροφοδοτικό, αλλά από εκεί και πέρα όπως είπε και ο Alucard το θέμα είναι πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να πεις στο e-shop για να σου δώσουν άλλο έτσι στα καλά καθούμενα, πρέπει να τους το επιστρέψεις, να κάνουν αυτοί τον έλεγχο και να προχωρήσει η διαδικασία του RMA αν όντως βρουν πρόβλημα.<br><br>Εκτός κι αν είσαι έξτρα κωλόφαρδος και πετύχεις κάνα ξηγημένο παλικάρι όπως βρήκε ο Bruce στο γκαραντί για την GPU του, αλλά χλωμό το κόβω...
 
Top Bottom