What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
<blockquote><br><blockquote><br>Μέσα στο μεγάλο μαύρο πλαστικό υπάρχει δεύτερο πιο μικρό, αν ανοίξεις και αυτό θα βρεις τα έγχρωμα. Αυτά θα πρέπει να τα γυμνώσεις (είναι λίγο λεπτοδουλειά) και μετά έχεις 2 επιλογές: είτε θα αποσυνδέσεις αυτά που κουμπώνουν στο άσπρο πλαστικό για να συνδέσεις αυτά που γύμνωσες, είτε αν δεν θες/μπορείς να βγάλεις την εκεί σύνδεση, θα κόψεις και τα εκεί καλώδια (γυμνώνοντας πάλι τις άκρες) και θα δέσεις αυτά που έχουν αντίστοιχα χρώματα με μονωτική ταινία.<br></blockquote><br><br>Thanks για τις κατευθύνσεις. Με το. ειδικό εργαλείο για την κοπή καλωδίων δεν είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Το ποσό καλά θα δουλεύει μετά το ποντίκι μένει να φανεί βέβαια... Τα καλώδια που μπαίνουν στο άσπρο βύσμα μου φαίνεται δύσκολο να βγουν οπότε απομένει ως επιλογή να συνδέσω με κάποιο τρόπο τα κομμένα καλώδια μεταξύ τους. Γίνεται να συνδέσω τις κομμένες άκρες των εσωτερικών έγχρωμων καλωδίων με soldering iron που μόλις βρήκα (και ψήνομαι να χρησιμοποιήσω) ή όντως ένα απλό κόλλημα με μονωτική ταινία επαρκεί; <br><br><br>Sent from my N5206 using Tapatalk<br></blockquote><br><br>Ακόμα και αν τα κολλήσεις με καλάι μετά θα πρέπει και να τα μονώσεις κάπως οπότε πάλι στην ταινία θα καταλήξεις. Η φάση με το κολλητήρι γενικά είναι για πλακέτες και πιο χοντρά "σύρματα". <br>Επειδή είναι και μέσα στο ποντίκι οπότε μετά δεν δέχεται κάποια καταπόνηση, αν έχεις κολλήσει σωστά τα καλώδια με την ταινία δεν θα έχεις πρόβλημα (εγώ είμαι κομπλέ 7 μήνες μετά τη μόντα). Εξτρα συμβουλή: αφού δέσεις όλα τα καλώδια ξεχωριστά το καθένα με το όμοιο του, μάζεξε τα όλα κοντά και πέρνα τα ακόμα ένα δέσιμο όλα μαζί ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να ξεκολλήσει κάποιο.<br><br>Επίσης έχε υπόψιν ότι το εργαλείο για το γύμνωμα που θα έχεις, πιθανότατα θα είναι φτιαγμένο για πιο παχιά καλώδια οπότε ίσως χρειαστεί να παίξεις μπάλα μόνος σου με το κοφτάκι. Δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο αλλά επειδή από τη μεριά της πλακέτας δεν έχεις και απεριόριστο καλώδιο που μπορείς να χαλάσεις, θέλει λίγη προσοχή :cool:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Εγώ έχω βάλει (στο gamepad) καλάι στα συρματάκια της θωράκισης και μετά μονωτική ταινία. Βέβαια έτσι που πλέκονται τα σύρματα μεταξύ τους θέλει λίγο ζόρι να τα απομονώσεις μετά, οπότε και να μην βάλεις δεν θα φύγουν εύκολα.<br><br>Αν βάλεις καλάι τελικά, τα σύρματα πλέξτα παράλληλα μεταξύ τους. Γίνεται πιο όμορφη δουλειά.<br><br>Επίσης για τα καλωδιάκια δοκίμασε και ένα απλό ψαλίδι χαρτοκοπτικής.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Έτσι όπως προβλεπόταν να το κάνω, θα ένωνα τα κομμένα καλώδια εκτός του κυρίου σώματος του ποντικιού. Ωστόσο επειδή έγινε μλκ (παρότι είχα εξασκηθεί χθες) και εκεί που προσπαθούσα να απογυμνώσω το μικρό πράσινο καλώδιο πέρα από το καουτσούκ τραβήχτηκε όλο σχεδόν, τώρα είμαι αναγκασμένος να πάω πιο μέσα αφού κόψω με κάποιο τρόπο το καουτσούκ...<br><br>Sent from my N5206 using Tapatalk<br>
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Τους τελευταίους μήνες όπως παίζω κάποιο παιχνίδι στο steam μου κάνει autominimize το παιχνίδι άνευ λόγου και αιτίας σε τυχαίες στιγμές. Καμιά ιδέα γιατί γίνεται και πως μπορώ να απαλλαγώ από την παρουσία του? Είναι σούπερ εκνευριστικό... :throw:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Σε ποιά windows σου συμβαίνει αυτό?<br>Προσπάθησε πάντως να απενεργοποιήσεις το steam overlay και τυχον προγράμματα στη taskbar όπως live updates και τυχον άλλα που προσπαθούν να σηκώσουν notifications κλπ. Ολα αυτά είναι η ευκολη λυση γιατι το να στο κάνει συνέχεια είναι ύποπτο.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Windows 7 έχω. Ακριβώς αυτό που είπες έκανα. Είχα πολύ σαβούρα που έτρεχε. Για να δούμε τώρα
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Κάτι παρόμοιο μου συμβαίνει και εμένα στον υπολογιστή πάνω άμα παίζω κανένα παιχνίδι ή άμα έχω αρκετή ώρα ανοιχτή καμιά ταινία, όπου όμως όλα τα κουμπιά ή δε δουλεύουν ή κάνουν κάτι άλλο, π.χ. το s κάνει minimize τα πάντα, το f ανοίγει  την αναζήτηση και κάτι τέτοιοα. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά φτιάχνεται άμα ανοίξω το on-screen keyboard που έχουν τα windows 7 και πατήσω μέσω αυτού ένα-δυο κουμπιά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τι VFM έχει τούτο &#039;δω<br>https://www.skroutz.gr/s/7958374/EVGA-SuperNOVA-650-GQ-v2.html
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Over 9000!<br><br>Λοιπόν, είναι EVGA με 5 χρόνια εγγύηση, Semi-modular, Gold efficiency, 650W που φτάνουν και περισσεύουν για οποιοδήποτε PC με μονή GPU, και κοστίζει κάτω από 100 ευρώ. Χλωμό να βρεις καλύτερο συνδυασμό σε αυτά τα λεφτά.<br><br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μαναααααα, έχω έξοδαααααα<br>Βέβαια λέει κατόπιν παραγγελίας. Έχεις εμπειρία μαις και είναι συντοπίτες του αν έχουν την πολιτική του e-shop να μην τα φέρνουν ποτέ;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί τους σε χρόνους παράδοσης - ή κάτι άλλο - αν και από όσο θυμάμαι, δεν έχω παραγγείλει ποτέ κάτι με χρόνο παράδοσης "πάνω από 10 εργάσιμες". Κάνε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις μήπως μπορούν να σου πουν πιο συγκεκριμένα θα έλεγα, γιατί "πάνω από 10 εργάσιμες" είναι και οι 11 εργάσιμες, είναι και οι 110 εργάσιμες... Δεν νομίζω να σου πουν ψέμματα, μια φορά που ρώτησα για ένα Antec P180 White μου είπαν ντόμπρα πως δεν ξέρουν πότε μπορούν να το φέρουν (ήταν και πρώτες εποχές capital controls).
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Λοιπόν, έχω έναν εξωτερικό σκληρό Toshiba Canvio Basics 1TB. Σήμερα που τον σύνδεσα άρχισε να κλικάρει. Κράτησε για περίπου 5 δεύτερα μέχρι που τον σήκωσα για να σιγουρευτώ ότι ο θόρυβος έρχεται από εκεί και τότε σταμάτησε. Επειδή μιλάμε για πάνω από μισό tera δεδομένα και δεν έχω που αλλού να τα βάλω μέχρι να πάρω καινούριο σκληρό αν τα αφήσω σε αυτόν για κάποιο καιρό, ας πούμε μήνα παίζει να γίνει ζημιά; Δηλαδή παίρνει καιρό από τότε που αρχίζει το κλικάρισμα μέχρι να τα εγκαταλείψει τελείως. <br>Κάτι άλλο, επειδή τον δίσκο δεν τον έχω καιρό (περίπου 6 μήνες αν θυμάμαι καλά) υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε τίποτα άλλο πέρα από πρόωρη συνταξιοδότηση; Ρωτάω γιατί με το που κουνήθηκε σταμάτησε το κλικάρισμα, ίσως είχε κολλήσει η κεφαλή ή κάτι παρόμοιο;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
<blockquote>ας πούμε μήνα παίζει να γίνει ζημιά; Δηλαδή παίρνει καιρό από τότε που αρχίζει το κλικάρισμα μέχρι να τα εγκαταλείψει τελείως. </blockquote><br><br>Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου πει κάποιος συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ένας μήνας μπορεί να είναι 3, μπορεί να χαλάσει και αύριο. Πάντως όσο λιγότερο χρησιμοποιείται τόσο πιο πολύ θα κρατήσει.  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote> Ρωτάω γιατί με το που κουνήθηκε σταμάτησε το κλικάρισμα, ίσως είχε κολλήσει η κεφαλή ή κάτι παρόμοιο;</blockquote><br><br>Κάποιο κινούμενο μέρος του κόλλησε λογικά. 90% είναι η αρχή του τέλους. Παίζει να έπεσες σε κακό κομμάτι. <br><br>
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Σ&#039;αυτούς τους εξωτερικούς δεν είναι σιγουρο χτύπημα το κλικάρισμα.<br>Πριν κανα 2μηνο μου εφερε ένας φίλος εδώ έναν τέτοιο, μικρό όμως (seagate500) και εκτός εγγύησης. Έκανε κλικλικια του σκοτωμού.<br>Δυστυχώς δεν είχε βίδες, ητανε φιξ στο κουτί και αναγκάστηκα να το κάνω κομμάτια. Ο σκληρός δούλεψε μια χαρά είναι πιθανόν να είχε χαλάσει κάποια από τις υποδοχές (ρευμα?usb? δεν μπορω να ξέρω). Μετά τον ξετσαμπέρωσα από τα 5200RPM που ήτανε, μαλλον για να μη ζεστένεται το&#039;χαν κάνει και τον έβαλε κανονικά στο κουτί. Ακόμα λέει δουλεύει μια χαρά.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
2 μέρες τώρα όταν ανοίγω το pc κάνει πολύ θόρυβο το ανεμιστηράκι που είναι στο κουτί από πίσω. Μετά από 5 λεπτά σταματάει ο θόρυβος. Τι προτείνετε να κάνω?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Καθάρισε το ανεμιστηρακι. Εάν συνεχίσει δες αν είναι οι βίδες σφιχτές.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Αν με το καθάρισμα δεν σταματήσει ο θόρυβος, το λαδώνεις ή αν έχεις όρεξη του γρασάρεις τον άξονα.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Ο θόρυβος είναι καθαρά από το ανεμιστηράκι;
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Ναι κάνει σαν ελικόπτερο που θα πετάξει και μετά σταματάει και δουλεύει κανονικά. Πρέπει να το καθαρίσω ξεκάθαρα. Λάδι/γράσο δεν έχω βάλει ποτέ btw  :hmm:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μην χώσεις πάλι μέσα το σουιφερ.<br>Το λάδι μπαίνει σε μικρή ποσότητα, ήτοι μία σταγόνα αν είναι καθαρό το αξονακι, 2 αν η πρώτη στάλα βγάλει κ λάσπη.
 
Top Bottom