What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mass Effect Andromeda

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Άσχετα με το ότι έχουμε συνηθίσει πλέον τα (περισσότερα) παιχνίδια να shipάρουν bugαρισμένα και να βγαίνουν day one patches, δεν αναιρεί το πόσο τραγική πρακτική εξακολουθεί να είναι. Ειδικά στην ατάκα που ακούστηκε "It&#039;s still a month, the code is not done yet" για δικαιολογία, έκλαψα λίγο από τα γέλια η αλήθεια είναι. Που να μην ήταν κιόλας στρωμένη Engine με 5ετή ορίζοντα development και δεκάδες εκατομμύρια μπάτζετ.<br><br>Κρατήστε τις ατάκες που θα ακούσουμε:<br><br>"Ακόμα δεν βγήκε, δεν τελείωσε το QA, λογικό να έχει bugs"<br>"Ακόμα δεν βγάλανε το πρώτο patch, λογικό να έχει bugs".<br>"Ντάξει ακόμα το τρίτο patch είναι, λογικό να μην τα διόρθωσαν όλα".<br>"Οι reviewers δεν βρήκαν bugs, μάλλον μεμονωμένα προβλήματα δικά σου είναι"<br>"Ντάξει το DLC αναμενόμενο να έχει bugs, νέο περιεχόμενο είναι, πάντα έχουν bugs"<br>"Ντάξει το Andromeda 1 λογικό να έχει bugs, στο 2 θα τα στρώσουν όλα"<br><br>Και δεν πάει μόνο στο Andromeda αυτό προφανώς, είναι γενικευμένο ΑΑΑ φαινόμενο. Απλά μεράκλωσα και είπα να πω το μπόνο μου βραδιάτικαααααχ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Επίσης σύμφωνα με http://www.pcgamer.com/mass-effect-andromedas-recommended-system-predicted-to-run-30-fps-at-1080p" class="bbcode_url">πληροφορίες, τα "Minimum/Recommended Specs" που κυκλοφόρησαν και ποστάραμε παραπίσω, αφορούν όλα ρυθμίσεις γραφικών στα <span style="color:red"><u><b>30 FPS</b></u></span>.<br><br><br> :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:<br> :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:<br> :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
TRIPLE SHITPOSTING COMBO ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ<br><br><br>https://www.youtube.com/watch?v=m9r0P6-qziY
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Άσχετα με το ότι <b>έχουμε συνηθίσει πλέον τα (περισσότερα) παιχνίδια να shipάρουν bugαρισμένα και να βγαίνουν day one patches</b>, δεν αναιρεί το πόσο τραγική πρακτική εξακολουθεί να είναι. Ειδικά στην ατάκα που ακούστηκε "It&#039;s still a month, the code is not done yet" για δικαιολογία, έκλαψα λίγο από τα γέλια η αλήθεια είναι. Που να μην ήταν κιόλας στρωμένη Engine με 5ετή ορίζοντα development και δεκάδες εκατομμύρια μπάτζετ.<br><br></blockquote><br><br>Φιλτατε, αυτό συνέβαινε ΠΑΝΤΑ. Απλά παλιά, προ ιντερνετ, από κει και πέρα οι επιλογές ήταν δύο. Είτε να το βουλώσεις και να ανεχτείς τα "oops" crashes της σιέρρα που δεν φτιάχτηκαν ποτέ, είτε να ψάξεις τα CDROM των περιοδικών για patches που έβγαιναν μήνες μετά.  Day one patches έχουν όλα τα παιχνίδια  στην online εποχή,ας είναι καλά το steam.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Το πιο ακραίο παράδειγμα bugαρισμένου παιχνιδιού που μου έρχεται στο νου είναι το Daggerfall του 1996. Όταν φτάνουμε στο 2017 και το 90% των ΑΑΑ παραγωγών περιέχουν bugs επιπέδου Daggerfall... ναι, κάτι πάει στραβά κατ&#039;εμέ.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Το πιο ακραίο παράδειγμα bugαρισμένου παιχνιδιού που μου έρχεται στο νου είναι το Daggerfall του 1996. Όταν φτάνουμε στο 2017 και το 90% των ΑΑΑ παραγωγών περιέχουν bugs επιπέδου Daggerfall... ναι, κάτι πάει στραβά κατ&#039;εμέ.<br></blockquote><br><br>Ισα ισα που σήμερα τα παιχνίδια είναι πολύ πιο πολύπλοκα. Εκατομμύρια εκατομμυρίων γραμμες κώδικα στα ΑΑΑ, τα bugs ειναι μια πραγματικότητα. Το FIFA εχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ QA budget και μέσα σε τρεις ώρες από την αφετηρία της ανοικτής beta του, τα δεδομένα της τηλεμετρίας αποκαλύπτουν περισσότερα θέματα απ&#039;οσα θα ανακάλυπταν οι δοιμαστές σε έξι μήνες. Αυτή ειναι η πραγματικότητα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Θα έλεγες δηλαδή πως δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα προκειμένου να μειωθούν σημαντικά τα bugs πριν από κάποιο release? Πως οι εταιρίες κάνουν οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν αλλά τα bugs θα υπάρχουν πάντα λόγω πολυπλοκότητας του κώδικα?<br><br>(δεν ρωτάω ειρωνικά ή εριστικά ή κάτι τέτοιο, όντως το έχω απορία)
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Θα έλεγες δηλαδή πως δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα προκειμένου να μειωθούν σημαντικά τα bugs πριν από κάποιο release? Πως οι εταιρίες κάνουν οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν αλλά τα bugs θα υπάρχουν πάντα λόγω πολυπλοκότητας του κώδικα?<br><br>(δεν ρωτάω ειρωνικά ή εριστικά ή κάτι τέτοιο, όντως το έχω απορία)<br></blockquote><br><br>Tι εριστικά μωρέ. Και γω τα ίδια πίστευα πριν χωθώ στη βιομηχανία. [hide login=1]Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, τα Battlefield. Ενα από τα χιλιάδες καθήκοντα που έχει ενας απλός δοκιμαστής είναι να πηγαίνει σε ΟΛΟΥΣ τους χάρτες και να κουτουλάει με τον φαντάρο ΕΝΑ ΕΝΑ όλα τα δέντρα, για να τσεκάρει το collision . Μάλιστα το debug menu βάφει κόκκινα αυτά που έχει κουτουλήσει για να μην χάνει το λογαριασμό. Το ίδιο κάνει για κάθε τοίχο,βράχο,κομοδίνο,βαγόνι,βόθρο,οτιδήποτε τελωσπάντων υπάρχει στο χάρτη. Ε την πρώτη μέρα της beta που ξεχύνονται τα στίφη των παικτών έχουν ανακαλύψει όσα invisible walls και τρύπες στο εδαφος δεν βρήκαν οι 200 ρουμάνοι που κάνουν αυτήν τη δουλειά επί μήνες. Όσο καλοι και μεθοδικοί να είναι,δεν γίνεται ρε αδερφέ να αντικαταστήσουν εκατομμύρια παίκτες. Ειδικά στο PC που είναι και λίγο ζούγκλα με τους χιλιάδες συνδυασμούς hardware,λειτουργικών ,drivers κοκ. Αντε και έκανες ριπορτ το bug που βρήκες. Οι engineers και οι QAδες πρεπει να κάτσουν να βρουν την κάρτα σου ,τους οδηγούς σου και σύστημα όσο το δυνατόν πιο όμοιο με το δικό σου για να το αναπαράγουν. Χωρίς reproduce δεν μπορούν να δουν στον κωδικα τι φταέι. Ζούγκλα.  [/hide]
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Θεωρητικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αμβλυνθεί κάπως με την αύξηση του QA budget και του τμήματος εν γένει? Ώστε να έχουν δεδομένο στο development timeline πχ πως για ένα Χ σεβαστό διάστημα πριν το release θα αφοσιώνονταν αποκλειστικά και μόνο στο εκτεταμένο και αξιόπιστο και πολυπληθές QA (όχι 200 καημένων μόνο όπως λες, αλλά και χιλιάδων αν γίνεται), αντί να ακολουθούν το τωρινό μοντέλο του να θεωρούν δεδομένο πως "συμφέρει περισσότερο οικονομικά να κυκλοφορήσω το game ημι-bugged και να το διορθώσω στην πορεία με patches με βάση το feedback των <strike>κορόιδων</strike> early αγοραστών που κάνουν το παιχνίδι test αντί για εμένα".
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Θεωρητικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αμβλυνθεί κάπως με την αύξηση του QA budget και του τμήματος εν γένει? Ώστε να έχουν δεδομένο στο development timeline πχ πως για ένα Χ σεβαστό διάστημα πριν το release θα αφοσιώνονταν αποκλειστικά και μόνο στο εκτεταμένο και αξιόπιστο και πολυπληθές QA (όχι 200 καημένων μόνο όπως λες, αλλά και χιλιάδων αν γίνεται), αντί να ακολουθούν το τωρινό μοντέλο του να θεωρούν δεδομένο πως "συμφέρει περισσότερο οικονομικά να κυκλοφορήσω το game ημι-bugged και να το διορθώσω στην πορεία με patches με βάση το feedback των <strike>κορόιδων</strike> early αγοραστών που κάνουν το παιχνίδι test αντί για εμένα".<br></blockquote><br><br>Ενα παράδειγμα ακριβού ΑΑΑ τίτλου που οπωσδήποτε είχε μπόλικο QA budget ήταν το Deus EX MD. Ηταν να βγει φλεβάρη του &#039;16 και τελικά πήγε τέλη Αυγούστου, προφανώς γιατί η ποιότητα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Οπότε αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν συνέβη στο Dishonored 2. Στην πρώτη περίπτωση (ΜD) υπήρξαν αρκετά bugs αλλά το παιχνίδι έτρεχε οκ από την αρχή. Στη δεύτερη περίπτωση (DH2), τα έχεις και συ φρέσκα. Δράμα. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν bugs . Δεν γίνεται να τα αποφύγεις πια. Απλά δεν γίνεται, τα παιχνίδια έχουν δις γραμμές κώδικα. Θα ήθελες για τίτλο που κανει τρια χρόνια να γραφτεί ,πέντε χρόνια playtesting για να  βρεις σχεδον τα πάντα.Πέντε χρονια χωρίς νεο κωδικα πέρα από bugfixes επίσης... Και τα περισσότερα παιχνίδια βγαίνουν σε τρεις με πέντε πλατφόρμες επίσης...<br>Και για να επανέλθω στο αρχικό ζήτημα. Ο πελάτης έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί το προιόν που αγόρασε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που του υποσχέθηκε ο πωλητής. Δεν τον ενδιαφέρει και δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει η σκληρή πραγματικότητα της παραγωγής λογισμικού. Από κει και πέρα η πρακτική day one patch, είναι και σωστή και επιθυμητή γιατι δείχνει παραγωγό εταιρεία που ενδιαφέρεται και υποστηρίζει ενεργά το προϊόν της. Από τη στιγμή που το παιχνίδι γίνεται Gold μέχρι την ημέρα της κυκλοφορίας, η QA διαδικασία πρέπει να συνεχιζεται. Και στις μέρες μας που τα παιχνίδια γίνονται σιγά σιγά όλο και περισσότερο live service, επιβάλλεται το διαρκές QA.  Οσο για τον κόσμο που θέλει ντε και καλά να αγοράζει hard copy και να το κάνει install από και και οχι από steam ή origin,ίσως λογω αργής ή ακριβής σύνδεσης, ε κατανοητό το πρόβλημα ρε παιδιά αλλά είμαστε στο 2017 πια...
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ματιά στα παρασκήνια του development.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Και μετά τα ενημερωτικά posts, επανερχόμαστε στην κίτρινη δημοσιογραφία που μας ενδιαφέρει πραγματικά.<br><br><b>Mass Effect Andromeda has a trophy/achievement for romancing three people</b><br><br>http://www.eurogamer.net/articles/2017-03-09-mass-effect-andromeda-has-a-trophy-achievement-for-dating-three-people<br><br><br><img src="https://i.imgflip.com/1l418n.jpg" alt="1l418n.jpg" class="bbcode_img" /><br>
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Και μετά τα ενημερωτικά posts, επανερχόμαστε στην κίτρινη δημοσιογραφία που μας ενδιαφέρει πραγματικά.<br><br><b>Mass Effect Andromeda has a trophy/achievement for romancing three people</b><br><br>http://www.eurogamer.net/articles/2017-03-09-mass-effect-andromeda-has-a-trophy-achievement-for-dating-three-people<br><br><br><img src="https://i.imgflip.com/1l418n.jpg" alt="1l418n.jpg" class="bbcode_img" /><br></blockquote><br><br>Ταυτόχρονα;  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Χτυποκάρδια στο όπως-θα-λέγεται-το-νέο-Normandy.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
<blockquote><br>Χτυποκάρδια στο όπως-θα-λέγεται-το-νέο-Normandy.<br></blockquote><br>Tempest <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> ανυπομονώ να το δω <img src="/lookright.gif" width="" height="" alt=">.>" title=">.>" class="bbcode_smiley" />
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
achievement θα έπρεπε να σου δίνει αν καταφέρεις σε παιχνίδι της bioware, να αποτύχεις σε romance <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>πάντως είμαστε τόσο unhyped με το παιχνίδι, που αν βγει έστω και λίγο καλό, θα μας φαίνεται αριστούργημα <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2Xe4NoXadPI[/youtube]<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-tWj7DBdAMA[/youtube]<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oGG1zbjbBaM[/youtube]<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=X6PJEmEHIaY[/youtube]<br><br>btw άμα μπείτε εδώ και δείτε όλα τα βιντεακια παίρνετε ένα helmet (και ένα skin για το nomad με το που κάνετε log in αυτό)<br><br>https://www.masseffect.com/andromeda-initiative
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
Θα εχεις τη δυνατοτητα να αλλάξεις φύλο στο μέσο του story?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Καλά, και στο Dark Souls 2 άλλαζες φύλο εν μεσω campaign και κατα το δοκούν. Απλα εκεί οι Ιάπωνες να μας τρολαρουν ήθελαν παρα οτιδηποτε άλλο.
 
Top Bottom