What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Με την όπισθεν

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,258
Δηλαδή ακόμη δεν έχεις πατήσει τα πρώτα άντα? :trollface:
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Πόσο χαίρομαι που δεν είμαι μόνος... πόσο χαίρομαι... !
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Είτε λαδώσεις για το δίπλωμα ειτε το πάρεις με την αξία σου, δεν εχει ιδιαίτερη σημασία, το βασικό ειναι να μάθεις να οδηγάς καλά και με προσοχή, φροντίζοντας οχι μονο για την δικιά σου ασφάλεια αλλα και για των γύρω σου όπως πεζούς, αλλα αμάξια, μηχανάκια, πακις που έρχονται να σου καθαρίσουν το τζάμι κλπ μια απροσεξία η τα καγκουροχειρόφρενα και τα συναφή μπορεί να αποβούν μοιραία
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Chronomancy wrote:
Δηλαδή ακόμη δεν έχεις πατήσει τα πρώτα άντα? :trollface:</blockquote>
Δηλωμενα 14! Με μερικα ξεχασμενα καλοκαιρια! :trollface:

 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Και εγώ άργησα να βγάλω δίπλωμα (στα 26 κάπου έβγαλα νομίζω) ύστερα από οχετούς γκρίνιας του στυλ : "Μα καλά κοντζάμ μαντράχαλος και να μην οδηγείς, θα σου χρειαστεί στη δουλειά, πάρτο να υπάρχει.." κτλ. Το πήρα με την 1η, χωρίς λαδώματα και ήταν ωραία εμπιρεία. Το βασικό για μένα είναι να βρείς δάσκαλο/δασκάλα της προκοπής, εμένα ήταν αλάνι από τα λίγα αλλά με έμαθε άψογα (χωρίς τρικ, λαδώματα και βλακείες). ΑΛΛΑ, το τονίζω το αλλά, μιλάμε για μικρή επαρχιακή πόλη, ξέρω πως η κατάσταση στις μεγάλες πόλεις μας (Αθήνα - Σαλόνικα) είναι πολύ διαφορετική, και στους δασκάλους, και στους εξεταστές αλλά και στην άνεση να κάνεις μαθήματα της προκοπής. Προσωπική γνώμη, ξέχνα τις λαδιές, λιώσε με τον δάσκαλο (κάνε 40 μαθήματα, δεν υπάρχει βιασύνη) και βρές κάνα συγγενή / γνωστό / κολητάρι / γκόμενα / κάτι με αμάξι να σε κάνει και μερικές πριβέ σέσιονς σε καμιά αλάνα <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Και εννοείτε πως στο τέλος μόνος θα μάθεις να οδηγείς, την βάση θα πάρεις τώρα, ενώ θα βαρεθείς να λές στον εαυτό σου κάθε χρόνο "τώρα ξέρω να οδηγώ" (και 20 χρόνια να περάσουν κάθε χρόνο θα αισθάνεσαι καλύτερος οδηγός), οπότε μην υπερτιμάμε τις ικανότητες μας!
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Η ικανότητα έρχεται με την εμπειρία πάντως. Συντάσσομαι με τον Savatar στη προοπτική του να λιώσεις τον δάσκαλο.

<span class="bbcode_spoiler">Γαμώτο, θέλω πολύ να ξανά οδηγήσω αλλά από τότε που τράκαρα (κοντολογίς, το αμάξι πήγε με τη μια ανακύκλωση) δε τολμάω να πιάσω τιμόνι. :facepalm: </span>
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Γκρόου ε πέρ και μην μασάς. Όλοι είχαμε τις στιγμές μας. Βάλε μουζίκα να γουλάρεις, και ξεκίνα βολτούλες κοντινές για να χαλαρώσεις. Και μετά από κανα μήνα θα θές να πιάσεις εθνική για ταξιδάκι. Τράστ μι, Αι χαβ μπίν δέαρ. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Και γω στα 26 το παίρνω ακριβώς για τον ίδιο λόγο Savatar.
Το θέμα είναι ότι ο δάσκαλος είχε βάλει 25 διδακτικές ώρες (μία διδακτική ώρα = 45 λεπτά), και έχω κάνει ήδη τις 20. Για 40ωρο απλά δεν γίνεται, γιατί και ο τύπος πνίγεται, και εγώ μπαίνω στρατό τη Δευτέρα. Οπότε ίσα ίσα με παίρνει.

σε 3 μέρες δίνω. Θα λιώσω στο Carmageddon να χαλαρώσω και θα πάω έχοντας πιει 2-3 ποτηράκια Famous Grouse...
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τον νού σου, δεν υπάρχει bonus for artistic impression στο RL.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443


Epitaph wrote:
... Θα λιώσω στο Carmageddon να χαλαρώσω και θα πάω έχοντας πιει 2-3 ποτηράκια Famous Grouse...</blockquote>

τεικ νοου πριζονερς, μπρο. και μην ξεχνας. οι γριες με τα μαγκουρια δινουνε περισοτερα exp. μην αφηκεις καμία. (μην ακουω χαζά. ναι, περισοτερα κι απ τους πάκι. ρατσιστή!)

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
αν ειναι να πιεις και λιγουλακι, ισα για να φτιαξεις ανασα. μην πας καθολου, αραξε και κατεβασε ενα μπουκαλι για να ξεχασεις και το διπλωμα.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Αυτό ότι δεν είμαστε όλοι γεννημένοι σοφέρ μεγάλη αλήθεια. Κι εγώ με "παρότρυνση" το πήρα το δίπλωμα, με τη δεύτερη (χωρίς αργυρέλαιο) και οδηγώ μια στο τόσο για να μη ξεχάσω την τέχνη αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα άνετος και μερακλής driver. Και φυσικά ο μόνος λόγος που έκατσα και ασχολήθηκα in the first place ήταν γκομενικός. Η γκόμενα σχόλασε αλλά μας έμεινε το skill που σε ορισμένες αποστολές χρειάζεται <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Πρέπει να το γουστάρεις κι όλας. Εγώ π.χ. είχα αρχίσει τα μαθήματα λίγο καιρό πριν κλείσω τα 18 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Στην επάρχια μπορείς να το πάρεις άνετα χωρίς να λαδώσεις αν δεν κάνεις καμιά χοντράδα όπως το πήρα και εγώ, αλλά για να πω την αλήθεια εδώ στην Αθήνα δεν ξέρω κανέναν που να το πήρε χωρίς να δώσει κάτι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Εγώ το πήρα την τρίτη φορά γιατί δε λάδωσα. Την πρώτη φορά με έκοψε η μία εκ των δύο γιατί της είπα να σβήσει το τσιγάρο που άναψε ΜΟΛΙΣ μπήκε στο αμάξι και με ενοχλούσε. Τη δεύτερη έγλυψε η ρόδα το πεζοδρόμιο στην οπισθογωνία.

Την τρίτη τους πήγα σε ένα γκρεμό και τους είπα ότι πατάω πρώτη αν δεν μου το δώσουν. :trollface:

Παρότι μου αρέσει να οδηγώ και θεωρώ τον εαυτό μου, κατά κανόνα υπεύθυνο οδηγό, είμαι πάρα πολύ νευρικός με τους άλλους. Γουστάρω να ρίχνω παναγίες στα ζώα που πρωί-πρωί αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο και νομίζουν πώς μπορούν να οδηγούν ΜΟΝΟ ανάμεσα σε δύο λωρίδες. Νιώθω πώς τους γλυτώνω τον έξτρα καφέ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Να πω και γω την γνώμη μου διότι πήρα το δίπλωμα πριν 2-3 βδομάδες ύστερα από 3 προσπάθειες.
Η κατάσταση είναι λίγο πολύ όπως την περιέγραψε ο Λέλος, δηλαδή μία κυκλική πλατεία, οι εξεταστές πίνουν τσιπουράκια και είναι λίγο ως πολύ λαμόγια.

Την 1η φορά ήταν ολόδικό μου το φταίξιμο δεν το συζητάμε καν.

Την 2η φορά, παρολίγον να ξεχάσω ένα κρυμμένο STOP, πρόλαβα και πάτησα φρένο λίγο απότομα. Ο εξεταστής από εκεί και ύστερα νόμιζε ότι μου πάτησε πετάλια ο δάσκαλος. Του τα πήγα όλα τέλεια. Και εκεί που τελείωνα, πήγα να βρω από το άγχος μου (πήγαινα πολύ δεξία του δρόμου, προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα). Ουσιαστικά θα έβρισκε ο καθρέφτης μου με του παρκαρισμένου, το απέφυγα όμως.
Με έκοψε διότι λέει θα τράκαρα. Στα 5 μέτρα η εξέταση τελείωνε. Και φυσικά ο τρόπος που μίλαγε ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος.

Την 3η φορά, βρήκα μέσο και με περάσανε πολύ εύκολα και πιστεύω πως δεν θα πέρναγα χωρίς αυτό. Οι τύποι ήθελαν να κόψουν, έναν φίλο μου του έβαλαν 40λεπτη πορεία (το σύνηθες είναι 15-20 λεπτά), αλλά ευτυχώς πέρασε.

Κάθε φορά δίνεις 150Ευρώ (+10 ευρώ το παράβολο). Η γνώμη μου για το λάδωμα είναι ένα ξερό ''άντε και γαμήσου''. Έχει παραγίνει σε αυτήν την χώρα το κακό με το λάδωμα και δεν σκοπεύω να το συντηρήσω.
Ουσιαστικά, μαθαίνεις 5 βασικά πράγματα για την οδήγηση και από εκεί και ύστερα μόλις πάρεις το δίπλωμα πρέπει σιγά σιγά να παίρνεις το αμάξι και να πηγαίνεις βόλτες με γονείς ή φίλους που ξέρουν (και είναι υπεύθυνοι).

Τώρα για την εξέταση τι άλλο να σου πω. Εγώ προσωπικά είμαι άνθρωπος που εξωτερικά μπορεί να βγάζω ηρεμία αλλά αγχώνομαι αρκετά εύκολα μέσα μου και γι'αυτό νομίζω την πάτησα και χρειάστηκε να δώσω 3 φορές. Ο τρέμουλος στα πόδια είναι αρκετά συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις.

Να έχεις υπόψιν σου πάντως ότι αν θέλουν να σε κόψουν δεν μπορείς να κάνει και πολλά, πέραν του να είσαι αλάνθαστος. Κόβουν για γελοία πράγματα όπως να σου σβήσει το αμάξι 2 φορές ή να μην σταματήσεις όταν σου πουν ακριβώς στην οπισθογωνία. Ηλίθια πράγματα.
Κοίταξε να είσαι συγκεντρωμένος και όσο λιγότερο αγχωμένος γίνεται ώστε να μην δώσεις δικαίωμα σε κανέναν μπινέ να σε κόψει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788


Brother Bruce wrote:


Epitaph wrote:
... Θα λιώσω στο Carmageddon να χαλαρώσω και θα πάω έχοντας πιει 2-3 ποτηράκια Famous Grouse...</blockquote>

τεικ νοου πριζονερς, μπρο. και μην ξεχνας. οι γριες με τα μαγκουρια δινουνε περισοτερα exp. μην αφηκεις καμία. (μην ακουω χαζά. ναι, περισοτερα κι απ τους πάκι. ρατσιστή!)</blockquote>

http://www.youtube.com/watch?v=u2zgr_Gg11U

No mercy Epitaph, they had it coming... :trollface:



 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
ετσι είναι οι εξετάσεις για το διπλωμα στην αρχή είσαι αγχωμένος και τρέμεις, εγω όταν τελείωσα και πέρασα όταν σηκώθηκα το κάθισμα είχε μουσκέψει απο τον ιδρώτα, τώρα αμα παω με την εμπειρία οπου αναγκαστικά εχω αποκτήσει γιατί οδηγάω κάθε μέρα μπορω να τα κάνω ολα άνετα χωρίς αγωνία αλλα που να είχα αυτόν τον αέρα οταν πρωτοέδινα :dry:
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Arwindan wrote:
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Πρέπει να το γουστάρεις κι όλας. Εγώ π.χ. είχα αρχίσει τα μαθήματα λίγο καιρό πριν κλείσω τα 18 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Στην επάρχια μπορείς να το πάρεις άνετα χωρίς να λαδώσεις αν δεν κάνεις καμιά χοντράδα όπως το πήρα και εγώ, αλλά για να πω την αλήθεια εδώ στην Αθήνα δεν ξέρω κανέναν που να το πήρε χωρίς να δώσει κάτι.</blockquote>

Εγώ το πήρα στην Αθήνα χωρίς να δώσω κάτι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Βέβαια μιλάμε για 7 χρόνια πριν οπότε τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει.
Αυτό που ήξερα τότε είναι ότι ΟΛΟΙ λαδώνανε. Εμένα ο δάσκαλος δεν μου είχε πει τίποτα σχετικό και είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι το είχε κάνει επίτηδες για να μου πάρει κι άλλα λεφτά από μαθήματα μετά. Ήμουν μαζί με κάτι άλλους από άσχετη σχολή οι οποίοι τελειώναν στο 5λεπτο και προσπαθώ να τον μπριζώσω να πει τίποτα και μου λέει "άσ'το μην το ψάχνεις.
Φτάνει η ώρα της εξέτασης (είχε ρίξει τρελή βροχή κιόλας και μιλάμε για τέλη Μαϊου :S ) και με τα παπούτσια να γλιστράνε στα πεντάλια μου σβήνει η μηχανή στο ξεκίνημα. Είχα αρχίσει να βγάζω αφρούς γιατί έβλεπα το κόψιμο να έρχεται και να με έχουν πιάσει μαλάκα... Τελικά αν και είχε πάτημα να με κόψει καθώς δεν είχα βγάλει αλάρμ στο ξεκίνημα της οπισθογωνίας (η οποία βάσει κοκ νομίζω ότι απαγορεύεται κιόλας έτσι κι αλλιώς) δεν το έκανε και έτσι το πήρα με την πρώτη με φυσιολογική πορεία κάνα 20λεπτο (αν θυμάμαι καλά).

Το τι θα μάθεις πάντως γενικά εξαρτάται και από τον δάσκαλο αν και πιστεύω ότι ακόμα και στον καλύτερο να πας το μόνο που μπορείς να πάρεις με καμιά 15αρια ώρες οδήγηση που διαρκούν τα μαθήματα είναι μία βασική εξοικείωση. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που θα έχεις το δίπλωμα στα χέρια μέχρι να είσαι πραγματικά άνετος με το αμάξι είναι άλλη ιστορία και χρειάζεται πολλές ώρες οδήγησης που μπορεί να μεταφράζονται και σε 2 χρόνια ξέρω γω. Σε αυτό το διάστημα είναι πολύ επικίνδυνο ότι ενδεχομένως να υπάρξουν στιγμές που νιώθεις άνετος αλλά ο δρόμος έχει κάτι ακόμα να σου βγάλει που δεν το είχες φανταστεί καν. Ειδικά στην αρχή όλοι αυτοί οι μικροκινδύνοι είναι πάρα πολλοί και αν δεν είσαι με κάποιον συνοδηγό να στους υποδεικνύει, ειδικά αν δεν το έχεις και πολύ και εσύ σαν οδηγός μπορεί πολύ εύκολα να βρεθείς σε άσχημες καταστάσεις.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
o πραγματικος κινδυνος εμφανιζεται μετα απο τρεις μηνες, οταν ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εχεις μια εξοικιωση με το αθλημα. μετα παμε στο εξαμηνο, οπου νομιζεις οτι η εξοικιωση εφερε και την εμπειρια. στο ετος ειναι και ο μεγαλυτερος κινδυνος. στην ουσια εχεις μαθει την ρουτινα. η οδηγηση δεν ειναι καθολου υποθεση ρουτινας.
για να δειτε ποσο ξεφτερι ειναι καποιος που εκλεισε ενα χρονο οδηγικης εμπειριας, ας παρει σαν συνοδηγο επαγγελματια οδηγο. επειδη ετυχε να ειμαι συνεπιβατης σε ενα τετοιο ψυχαγωγικο γεγονος. ολα τα λεφτα.
"ρε μακακα, γιατι βαζεις τριτη; μεχρι να την βαλεις θα πρεπει να κατεβασεις παλι. σου αρεσει να αλλαζεις ταχυτητες χωρις λογο;"
"ρε ασχετε, μη πατας συνεχεια φρενο, κατεβασε ταχυτητα"
"ρε μακακα, γιατι ζοριζεις το μοτερ; ανεβασε ταχυτητα"

αυτα για τον χειρισμο του αυτοκινητου. το κραξιμο για την κατευθηνση ηταν αλλο ανεκδοτο.
το πιασατε το υπονοουμενο ε;
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Αυτο με τα μαθηματα ειναι λιγο μυθος. Ξερω εναν που εκανε 3 μαθηματα και το πηρε χαλαρα το διπλωμα με τη μια..... Εποχες 1997...
 
Top Bottom