What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μια φραπεδίσια πρόκληση-πρόσκληση

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
castorsia δεν μιλησα για τους gay ρε φιλε! μην με αποπαιρνεις.
κανε εναν κοπο για λιγο και κανε διαλογο... μην ξεδινεις με τοσο manly τροπο στο pc σου.... μιλα μας!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,545
[video width=425 height=344 type=youtube]mLGalea0NnM[/video]

νομιζω οτι δεν μπορει να γινει συζητηση για τον πατσιτσιο, χωρις να τον ακουσουμε πρωτα.
με την φαση στην γαλλια, βγηκαν ολοι και ελεγαν διαφορα για την ελευθερια του τυπου. αν το περιοδικο κυκλοφορουσε εδω, θα τους ειχαν βαλει φυλακη.
αυτο λεγεται υποκρισια.

λοιπον....... το προβλημα ειναι η γενικη υποκρισια και το δηθεν.
δεν χρειαζεται να πω πολλα, ο τυπος εξηγει πολλα πραγματα στο video.

edit
επρεπε να βαλω και τον αντιλογο
<span class="bbcode_spoiler">[video width=425 height=344 type=youtube]3DlLjDiDMx8[/video]</span>
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
812
Βλάκας είμαι; Αφού είσαι litigious ρε μαν.

πάντως

"αν αυριο κανω ενα blog στο οποιο θα σε διακωμωδω (δημοσια δηλαδη), μου αξιζει καποια ποινη?"

<b>ΟΧΙ</b>.



Wtf, free internet? Freedom of speech? Ειδικά εδώ είναι ύβρις να λέγονται τέτοια πράγματα.

Επίσης άλλο οι δημόσιες φιγούρες και άλλο εμείς η πλέμπα. Οι πρώτες είναι καθήκον να σατυρίζονται.

Επίσης, έπινες τσίπουρα με τον ΓΕΡΟΝΤΑ και παίζατε pro? Τι φάση με τις συνεχείς παρομιώσεις "κάποιος κοροιδευει ένα φιλαράκι του αξιζει η διωξη η οχι";


Ελευθερία του λόγου μέχρι εκεί που δεν μας ενοχλεί, εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι. Με το που ασκείτε πραγματικά, πανικός και φωνάζουμε τους εισαγγελείς (τον "Παναθηναικακια που λέει και ο απερχόμενος).

Κάτι σαν την "δημοκρατία" δλδ. Όλοι είμαστε ελεύθεροι "να λεμε οτι θέλουμε", αλλά η πραγματική άσκηση δικαιωμάτων, το να "κάνεις" προκειμένου να διαμορφώσεις την ζωή σου, είναι όνειρο θερινής νυκτός μιας και έρχεσαι αντιμέτωπος με πολυμέτωπη καταστολή.

Απ' ότι φαίνεται, ακόμη και αυτή η λειψή "δημοκρατία" που ορίζεται ως η ελευθερία να λες ότι θες στην κουζίνα σου, θα μοιάζει με ουτοπία, αν δεν αντιταχθούμε όλοι απέναντι στα προηγούμενα που δημιουργούν περιπτώσεις όπως της δικαστικής καταστολής συγκεκριμένης σελίδας στο ίντερνετ.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Ναι κρίμα ρε! Πω πω είμαστε πνιγμένοι... Δημοκρατία ώρα μηδέν...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Θα ρίξω μια ερώτηση και όποιος θέλει ας μου απαντήσει. Αφού υπάρχου τόσοι καλοί καλόγεροι(Παίσιος μέσα) γιατί επιλέγουν να πάνε να ξεμοναχιαστούν αντί να βοηθήσουν πιο πρακτικά τον κόσμο?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,676
Γιατί ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός για αυτούς. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Πέραν της πλάκας, έχει ιδιαιτερότητα ο ασκητισμός (από την πλευρά του θρησκευόμενου ασκητή έχει συγκεκριμένη θρησκευτική βάση) αλλά καμμία χρησιμότητα ως προς το κοινωνικό σύνολο (ω, ναι τόλμησα και το είπα).

Αναγνωρίζω τουλάχιστον ότι στις πυρκαγιές του Άθω (Αγ. Όρος) αρκετοί μοναχοί ήταν ντόμπροι και σταμάτησαν κάθε απόπειρα αναδάσωσης. Μάγκες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,545
ο ασκητισμος εχει σχεση με την εσωτερικη αναζητηση. δεν πανε να μεινουν μονοι τους για το κοινωνικο συνολο.
εξαλλου πολλοι απο αυτους, εκτος απο υπερηλικες, δεν εχουν καλτσα να φορεσουν. πως να βοηθησουν πρακτικα τον κοσμο;
αυτο ειναι και το μεγα ελαττωμα των κοινωνιων, "καποιος να μας σωσει ρε παιδια".
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266


Chronomancy wrote:
Θα ρίξω μια ερώτηση και όποιος θέλει ας μου απαντήσει. Αφού υπάρχου τόσοι καλοί καλόγεροι(Παίσιος μέσα) γιατί επιλέγουν να πάνε να ξεμοναχιαστούν αντί να βοηθήσουν πιο πρακτικά τον κόσμο?</blockquote>

Γιατί ο μοναχισμός απαιτεί αποχή από κάθε κοσμικό αγαθό, η κοινωνική ζωή είναι γεμάτη πειρασμούς για τον επίδοξο ασκητή.


Chronomancy wrote:
αντί να βοηθήσουν πιο πρακτικά τον κόσμο?</blockquote>
Δεν βοηθούν πρακτικά τον κόσμο? Bitch please, τα βέλγικα μοναστήρια μας δώσανε τις trappist μπύρες, στα μάτια μου έχουν εκπληρώσει το θεϊκό τους έργο. :trollface:



 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Σαφώς και είναι άγιος ο Παΐσιος (και ας μη πέρασαν 70 χρόνια από το θάνατο του). Ειδικά η μάχη που χε δώσει με τον Σαολίν είναι στα top moments του. Η εκεί που λέει ότι το να είσαι μαύρος είναι αρρώστια και ότι θα σου φύγει άμα κάθεσαι σε σκιερό μέρος ( :lol: ). Α ναι, επίσης μίλαγε με σαύρες και έλεγε πως οι Τούρκοι δεν είναι ενάρετοι. Θα μπορούσα να πω και άλλα, αλλά δεν έχει σημασία.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932


TomG wrote:
Σαφώς και είναι άγιος ο Παΐσιος (και ας μη πέρασαν 70 χρόνια από το θάνατο του). Ειδικά η μάχη που χε δώσει με τον Σαολίν είναι στα top moments του. Η εκεί που λέει ότι το να είσαι μαύρος είναι αρρώστια και ότι θα σου φύγει άμα κάθεσαι σε σκιερό μέρος ( :lol: ). Α ναι, επίσης μίλαγε με σαύρες και έλεγε πως οι Τούρκοι δεν είναι ενάρετοι. Θα μπορούσα να πω και άλλα, αλλά δεν έχει σημασία.</blockquote>

καλά έχει πετάξει κάτι επικά αυτός που μάλλον για να γλυτώσει το τρελάδικο έγινε μοναχός. κατευθείαν άγιο θα τον έχριζα

 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Πιστεύω ότι οι προηγούμενοι με κάλυψαν όσον αφορά το κατα πόσο μπορεί καποιος ο οποίος κυρήττει τη μισσαλοδοξία να αγιοποιηθεί. Για άλλη μια φορά: Αν οι χριστιανοί ήταν ειλικρινείς και είχαν έστω και την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά δίδαξε ο Ιησούς (ή τελος πάντων αυτοί που "κατέγραψαν" τις διδαχές του) δεν θα υπήρχε καν λόγος να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση.

Στο νομικό κομμάτι: Infamous, θα καταλάβαινα το να ΖΕΙ ο Παίσιος, να προσβληθεί από την σάτυρα (το οποίο βέβαια είναι το λιγότερο βλακώδες) και να τραβήξει μερικές μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση ή απλή δυσφήμηση. Το να ξεσηκώνεται ολόκληρος κρατικός μηχανισμός επειδή ένας απλός άνθρωπος, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα κάποιου άλλου απλού ανθρώπου προκάλλεσε τις αντιδράσεις κάποιων φανατισμένων, είναι γελοίο και δυστυχώς αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της νοοτροπίας του Νεοέλληνα. Σκέψουν να έβριζε και τη Βασίλισσα της Αγγλίας δηλαδή (ακόμα και αυτοί το ξεπέρασαν το κομπλεξ αν δεν κάνω λάθος).

Γενικώς, υπάρχει στον χριστιανικό κόσμο (δεν το λέω προσβλητικά) η τάση να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από αυτά που όντως θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμαρτίες, με χρήση τέτοιων μικρο-περιστατικών τα οποία, λαμβάνοντας την απαραίτητη δημοσιότητα, παρουσιάζονται ως μεγάλα εγκλήματα της ιστορίας. Ακόμα και άγιος να ήταν, ακόμα και να ήταν θαυματοποιός (ζούμε σε low fantasy settings, παρακαλώ καταλάβετέ το) γιατί είναι τόσο σημαντικό το να μην υποστεί κάποιου είδους σχολιασμό; Δεν θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείτε με υπαρκτά προβλήματα και συμπεριφορές π.χ. κληρικών οι οποίες όντως αμαυρώνουν την πίστη σας;

Ελπίζω να κάλυψα την ερώτησή σου, έστω και αν δεν απευθυνόταν σε εμένα. Ακολουθεί και μία δική μου (μία είναι, μην κοιτάς τα πολλά ερωτηματικά):

Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις είτε άμεσες είτε έμμεσες εάν κάποιος δεν ακολουθεί το επίσημο θρήσκευμα της χώρας; Γιατί π.χ. στο στρατό υπάρχουν ΑΚΟΜΗ στρατόπεδα ανεπιθυμήτων στα οποία καταλήγουν ΜΟΝΟ άθεοι και κομμουνιστές (και αναρχικοί <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> ); Γιατί τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας σου όσο και στην καθημερινή ζωή πολλές φορές, εάν δηλώσεις άθεος πρέπει να σε κοιτάνε λες και έχεις κάνει έγκλημα (εάν πιστεύεις ότι δεν ισχύει, δες απλά αντιδράσεις ΕΔΩ ΜΕΣΑ όταν αναφέρθηκε το σχετικό).
[strike]
Θα ήθελα να ρωτήσω και γιατί πρέπει να υπάρχει θρησκευτικό σύμβολο πάνω στη σημαία της χώρας, αλλά άστο καλύτερα.[/strike]
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ινφεϊμους όντως θεωρώ πως απαντήσαν τα παιδιά στο κατά πόσο είναι αναμενόμενο να σατιριστεί μια φιγούρα τέτοιας βαρύτητας. Αν εσύ σατιρίσεις εμένα μπορεί να φας μήνυση ή και όχι ανάλογα με το πόσο ανεκτικός είμαι προσωπικά στη σάτιρα αλλά αν εσύ είσαι σκιτσογράφος και φτιάχνεις γελοιογραφίες του Σαμαρά, αν σου κάνει μήνυση έχει να κάνει με περισσότερα πράγματα.
Η σάτιρα του Παστίτσιου κατευθυνόταν όχι στο πρόσωπο του γέροντα, όσο στα κηρύγματα του που από πολλούς θεωρούνται πιο ιερά και από την καινή διαθήκη (actually ξέρω πιο πολλούς Κρίστιανς που έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο ΓΙΑ τον παϊσιο παρά την καινή διαθήκη) και επίσης στη βιομηχανία θαυμάτων των μπλογκ της κοπριάς. Κανένας δεν στέκεται σε αυτό αλλά ο τρόπος με τον οποίο απόδειξε το πόσο εύκολα διαδίδονται ψέματα και δήθεν θαύματα κάνει κάποιον να αναρωτηθεί πόσα πράγματα στην εποχή προ ιντερνετ ήταν μούφες.
Ακόμα και πιστός να είσαι δεν μπορεί να είσαι πάντα καλοπροαίρετος πως διακονεί τα πάντα το άγιο πνεύμα και είναι όλα αγγελικά πλασμένα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,676
Καλά ελληνοποίηση του Flying Spaghetti Monster ήταν πρακτικά, απλώς εδώ στο Ελλάντα δεν ξέρουν καν τι παίζει επ' αυτού.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,311
https://www.youtube.com/watch?v=RFBV2rIBmhQ

<blockquote>Ορθόδοξος χριστιανός, επίδοξος ληστής και βιαστής, κατατροπώνει μάρτυρα του Ιεχωβά με συντριπτικά επιχειρήματα και ο τελευταίος αναγκάζεται να καταφύγει στη βία!

Από το ντοκιμαντέρ "Οι ιεχωβίτες [sic] ξεσκεπάζονται"</blockquote> :pope:
μπαμ και κατω!
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Άσε το βίντεο να παίξει, μετά σου βγάζει ένα καλό με τον Ταμτάκο. :trollface:
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
σχετικα με το θεμα του γεροντα παστιτσιου,ο λοιζος εφαγε φυλακη για καθυβριση θρησκευματος.

τωρα πως και με ποιο σκεπτικο αναδειχθηκε σε θρησκευμα ο γεροντας εγω σαν θεολογος δεν το αντεληφθην.

σχετικο αρθρο

http://www.efsyn.gr/arthro/orthologiki-epiheirimatiki-ependysi-i-osiopoiisi-paisioy
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,311
<blockquote>

Άσε το βίντεο να παίξει, μετά σου βγάζει ένα καλό με τον Ταμτάκο.</blockquote>Αλεξ Νταϊμοντ με περουκα μου βγαζει.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Τελικά ακόμα δεν απαντηθηκα

...οχι ότι το περίμενα δηλαδή
Το αλάνι που έφαγε 10 μήνες, από το ζόρι του (μάλλον) λέει ασυναρτησίες
 
Top Bottom