What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might and Magic Heroes VI

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Μια και δεν υπάρχει θέμα και έχω και τρελό κόλλημα με το game τις τελευταίες μέρες είπα να ανοίξω θέμα. Σίγουρα το γνωρίζεται όλοι το game και θα έχετε παίξει και παλιότερα της σειράς.
Να πω την αμαρτία μου δεν είχα παίξει κανένα από τα προηγούμενα αν και αυτό το είδος είναι ένα από τα αγαπημένα μου.
Το game είναι πάντως απίστευτα εθιστικό σαν gameplay.
Εδώ το trailer του

http://www.youtube.com/watch?v=wEBGPcRBnQU
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πάντως το game παιδιά ακόμα και στο normal που παίζω είναι απίστευτα δύσκολο και μιλάμε κάθε μάχη που δίνεις φεύγεις με τρελές απώλειες.
με λίγο ψάξιμο είδα άπειρα post που το αναφέρουν αυτό. Καλό ως ένα σημείο πιστεύω όμως να μην καταντήσει κουραστικό.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Όταν αποφασίσεις να τελειώσεις με αυτό, πιάσε και το HoM&M III μαζί με όλα τα expansions του πες αντίο στη ζωή και βυθίσου στη λήθη.
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Το συγκεκριμένο της σειράς εγώ το βρήκα μετριότατο, ακόμα και το V ήταν ανώτερο κατά πολύ.
Συμφωνώ στη δυσκολία, απλά απάλευτο.
Παράτα το και πιάσε το III να νιώσεις την γλύκα του genre.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Οι τύποι έχουν δημιουργήσει το δυσκολότερο νομίζω tutorial στην ιστορία του gaming. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ σε άλλο game να υπάρχει tutorial που σε πιάνει από τα μούτρα και σε ρίχνει όχι μονο στα βαθιά αλλά λες και παίζεις τις τελευταίες πίστες.
Τρελό respawn από τον αντίπαλο που βγάζει συνέχεια δεκάδες μονάδες μέσα σε ένα γύρο που τις βρίσκει ένας θεός ξέρει, αντίπαλοι που για να τους ρίξεις φτύνεις αίμα και φεύγεις τελείως σακατεμένος και που μέχρι να αναπληρώσεις εσύ τα στρατεύματα ο αντίπαλος τα έχει δεκαπλασιάσει και όλα αυτά στο tutrorial. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβαίνει στην συνέχεια.
Θέλω να μην πιστέψω ότι είναι τελείως σπασμένος ο μηχανισμός του παιχνδιού αλλά στο internet υπάρχουν άπερια post για την δυσκολία του παιχνιδιού.
Ενά άλλο που με έχει ξενερώσει είναι ότι λόγο αυτού του ξέφρενου respawn των αντιπάλων και ότι κάθε στράτευμα που χάνεις σου στοιχίζει πάρα πολύ ακυρώνει την εξερεύνηση του χάρτη γιατί πρέπει να πηγαίνεις να την πέφτεις με την μια στις πόλεις για να μην προλάβει η ΑΙ και δημιουργήσει ορδές από enemies.
Το παλεύω ακόμα γιατί γενικά μου αρέσουν αυτού του είδους τα game αλλά από την άλλη έχει αρχίσει και γίνετε εξωφρενικά κουραστικό.
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Εγώ πάντως τα παράτησα στην last mission του haven που μου φάνηκε κατάφωρη αδικία.
Το παιχνίδι ούτως η άλλως ήταν του αδερφού μου οπότε ευτυχώς δεν το πήρα πατριοτικά να το συνεχίσω για να βγάλω την αξία των χρημάτων.
Αν είναι έτσι η δυσκολία στο 2ο campaign δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται στη συνέχεια.
Α και πολλά ευχαριστώ σε αυτόν που σκέφτηκε να βάλει αυτά τα -πως λεγόντουσαν δεν θυμάμαι- με tips από άλλους παίκτες που σε κάποιες πίστες ήταν καθοριστικά για το σωστό μονοπάτι
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Θεωρώ μεγάλη μλκ να κάνεις τα tutorial τόσο δύσκολα και κολοπαιδαρισμό από τους developer του τίτλου. Είναι σαν να σε κοροϊδεύουν και να σε τρολάρουν ότι είσαι άχρηστος που δεν μπορείς να βγάλεις tutorial.
Ti μλκ είναι αυτοί θέε μου και ποιος τους εμπειστεύεται σε δουλειές τέτοιους τύπους να βγάουν παιχνίδια.
Προσωπικά χάσανε έναν υποψηφιο αγοραστή των expansion τους και γενικά ότι άλλου game βγει στην αγορά σαν might and magic.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Η ερώτηση είναι "γιατί δεν έχεις εγκαταστήσει ακόμη το Heroes of Might and Magic III?".
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
chek2fire,άκου τον Βόρειο, ξέρει τι λέει. Ειδικά το expansion Armageddon's Blade είναι από άλλο πλανήτη. ( όχι πως το Shadow of Death υστερεί κάπου, κάθε άλλο)
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δεν με ψήνει να παίξω τόσο παλιό game. Θέλω έτσι κάτι ποιο σύγχρονο. Καλό θα ήταν να το επαιζα στην εποχή τα αλλά δεν ψήνει τώρα.
Κάτι άλλο που θέλω να σημειώσω είναι για ποιους φτιάχνουν οι developer αυτούς τους τίτλους? Δλδ με τόσο τεράστια δυσκολία και με τέτοιο σπασμένο μηχανισμό κατάφωρα υπέρ της ΑΙ ποιος πιστεύουν ότι θα ασχοληθεί με τον τίτλο τους η ότι δεν θα πάθουν μακροπρόθεσμα εμπορική ζημιά.
Μιλάμε η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο.
Και όποιος έχει αντίρηση με όσα γράφω δεν έχει παρά να το δοκιμάσει το game.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Το HOMM VI απευθύνεται ξεκάθαρα νομίζω σε fans των προηγούμενών. Ως εκ τούτου η δυσκολία του μπορεί να σου φαίνεται μεγάλη, εγώ προσωπικά όσο έχω παίξει δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα.
Και το παιχνίδι είναι πολύ πολύ ανώτερο του V, μιλάμε για μεγάλη πατάτα αυτό το παιχνίδι. Προσπάθησε να μιμηθεί απόλυτα το HOMM III. Αν ήθελα να ξαναπαίξω το ίδιο παιχνίδι θα έπαιρνα από το ράφι μου και θα το εγκαθιστούσα.

Αν θέλετε να παίξετε πραγματικά δύσκολο παιχνίδι που φέρνει σε HOMM, τότε παίξτε το King's Bounty The Legend. Αυτό μου είχε βγάλει το λάδι. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Είναι και πόσο μετρ είναι ο καθένας στο εκάστοτε είδος.
Αλλά εδώ θέλω να επισημάνω ότι το the Legend το θεωρώ δύσκολο ενώ το Homm 6 αδικία σκέτη.

Στο ΚΒ έκανα το λάθος να το δοκιμάσω με mage που είναι αρκετά δύσκολοτερος από τις άλλες δύο classes και απλά εξαιτίας των μεγάλων απωλειών μου στις μάχες στέρευαν τελείως τα dwellings με τα χρήσιμα units. Ήταν δηλασή εν μέρει και δικό μου λάθος και απλά το οριοθετώ ως δύσκολο.

Αλλά όμως δεν είναι δυνατόν τώρα στο Homm VI να σου ξεκινάει το ΑΙ με 5 πόλεις και εσύ να έχεις για 1η mission να κάνεις τον νομάδα. To βρίσκω βάρβαρο.
Και αν θυμάμαι καλά τότε που γινόταν το marketing λέγανε για απλοποίηση για προσέγγιση και νέων παικτών πέρα των φανατικών( με πρώτο βροντερο επιχείρημα την μείωση των resources που όπως την δει κανείς. Δεν θεωρώ ότι απλοποίησε και ιδιαίτερα τα πράγματα). Μπαρούφες σκέτες.
Anyways γι αυτό το έστειλα στο διάολο και κάθισα και αυτο το καλοκαίρι στο παλιό και καλό ΙΙΙ.

Α και btw σχετικά με τα KB βρήκα εξαιρετικό το 1ο expansion το Τwilight Princess. Balanced και ωραίες προσθήκες, το χάρηκα από start till end.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Εμένα πάλι δε με προβλημάτισε η δυσκολία του παιχνιδιού και πρέπει να το είχα παίξει στο τελευταίο ή στο προτελευταίο (δε θυμάμαι ειλικρινά).

Η μόνη σίγουρη "συμβουλή" για παιχνίδια του είδους είναι να αναθεωρείτε συνεχώς τις στρατηγικές σας και να μη διστάζετε να ξαναξεκινάτε τις αποστολές άμα βλέπετε ότι δε σας βγαίνουν οι επιλογές σας. Όσο πιο γρήγορα αποδέχεστε την "ήττα" σας τόσο περισσότερο κέρδος θα έχετε σε χρόνο και νεύρα.

Προσωπικά, 2 πράγματα με είχαν ενοχλήσει στο ΗοΜΜ VI (ή ΜΜΗ VI αν προτιμάτε) : οι αφαίρεση των παλιών καλών town screens και το γεγονός ότι για να δεις τα γεγονότα με σωστή χρονολογική σειρά (και να μην ξεκινάς αποστολές χωρίς να μπορείς να καταλαβαίνεις τι έχει γίνει ή να γνωρίζεις τις εξελίξεις εκ των προτέρων) πρέπει να πηδάς από εναλλάσσεσαι μεταξύ των campaign συνεχώς έχοντας διαβάσει τη σειρά στο Internet εκ των προτέρων φυσικά. :dry:

Τα ΚΒ για μένα είναι σαφώς δυσκολότερα μιας και στερεύουν τα dwelings και μπορείς να βρεθείς σε σίγουρο αδιέξοδο χωρίς να το πάρεις πρέφα και όλη σου η campaign να πάει στράφι. Το ARMORED princess το έχω λιώσει και εγώ (με self-impossed δυσκολία) χωρίς απώλειες για να γουστάρουμε (τα καλά της τότε ανεργίας).

Βέβαια άμα σφιχτείς στην αρχή και το τηρήσεις γίνεται πολύ ευκολότερο προς το τέλος. <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Είχα ρηβιουάρει και το standalone expansion του ΜΜΗ6 πριν λίγους μήνες...

http://www.ragequit.gr/reviews/item/might-and-magic-heroes-6-shades-of-darkness

</shameless promotion>
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Εμένα αγαπημένο μου HOMM είναι το II πάντως. Το IIΙ είναι ομολογουμένως το καλύτερο αλλά το II έχει άλλη θέση στην καρδιά μου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.

Το μόνο που με εκνευρίζει στο III είναι οι περισσότεροι fans. Οι περισσότεροι απλώς περιμένουν να βγεί ένα HOMM III-2. Δεν γίνεται, άμα θέλετε παίξτε ξανά το ίδιο παιχνίδι. Θάψανε το IV που ήταν αξιοπρεπέστατο παιχνίδι επειδή ήταν πολύ διαφορετικό από το III.
Και μετά βγήκε η μαλακία το V που προσπαθούσε να γίνει HOMM III. Yawn...

Το VI δυστυχώς δεν το έχω παίξει εις βάθος αλλά μου αρέσουν οι αλλαγές του μέχρι στιγμής και φαίνεται να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή (σε αντίθεση με το V...).

Είναι όπως τα λέει ο Tommas πάντως, πρέπει να παραδέχεσαι ήττα όσο πιο σύντομα γίνεται. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια δουλεύει έτσι. Η AI μπορεί να σε ξεφτιλίσει για πλάκα. Μόλις πάρεις πρέφα πως κινείται και τι κάνει έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τους "κακούς" στο II, υπάρχει πίστα που ξεκινάς με ελάχιστο στρατό και ο χάρτης είναι πρακτικά τετράγωνος. Υπάρχουν 4 κάστρα, ένα σε κάθε γωνία του τετραγώνου. Τα 2 είναι abandoned και εσύ και ο αντίπαλός σου έχετε 1.
Αυτός όμως είχε αρκετό στρατό για αρχή και με έκοβε φέτες. Μέχρι που κατάφερα να του πάρω όλα τα κάστρα και αν τον αποκλείσω. Η AI τρελάθηκε, είχα από έναν ήρωα σε κάθε κάστρο με λίγο στρατό αλλά αρκετή υποστήριξή από τα towers. Έτσι έκοβε βόλτες μην μπορώντας να αποφασίσει που να πάει. Τελικά νίκησα σε λιγότερο από δύο βδομάδες διότι χωρίς κάστρο έχεις μία βδομάδα για να βρεις ένα αλλιώς πούλους.

Αυτά τα ωραία.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ομολογουμένως το IV το κατευχαριστήθηκα. Το ΙΙΙ εξακολουθεί να είναι το καλύτερο όμως. :cheer:
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Τελικά όσο με τσαντίζει ένα game τόσο με πορώνει. Κατάφερα έβγαλα την πίστα και το ισσορόπισα τώρα που είμαι στο δεύτερο μέρος με τους necromancer.
Από εδώ και πέρα το μυστικό είναι διάβασμα ιδίως πως να βάλω τα abillities και συχνά save και όσο ποιο μικρές απώλειες γίνετε.
Μέχρι στιγμής τον πάω τον χάρτη νερό αλλά είναι ακόμα αρχή.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Αν ακολουθεί την φιλοσοφία των παλαιότερων Heroes ετοιμάσου για αρκετά restarts στα ποιο μετά maps.
Γενικά προσπαθείς σε κάθε χάρτη να μάθεις την "παραξενιά" του. Θυμάμαι στα δύσκολα σενάρια του 3 έπρεπε απλά αρκετές φορές να βρείς το κουμπί, άλλοτε απαιτούσε ντου σε συγκεκριμένο σημείο με την μία, άλλοτε να μοιράσεις τις επιθέσεις σου, άλλοτε να περιμένεις κτλ.(κάτι σαν trial and error, αλλά σε strategy mode) και γενικά να μαξάρεις τον ήρωα σου με ότι upgrade έχει ο χάρτης (σε περίπτωση που ο ίδιος hero εμφανιστεί σε επόμενο σενάριο) Δεν έχω παίξει το 6 όμως (αν και από όσα έχω διαβάσει την ίδια φιλοσοφία έχει), το είχα "τεστάρει" (γκουχ! γκουχ!) και δεν με κέρδισε, δεν φάνηκε άσχημο, αλλά πραγματικά άμα έχεις το Heroes 3 δεν σου κάνει κλικ...
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Καταρχήν να δηλώσω ότι σπάνια παρατάω ένα game χωρίς να το τελειώσω και ποιο σπάνια παρατάω ένα game λόγο ότι με εξοργίζει η δυσκολία του.
Στο might and magic έπαθα ακριβώς αυτό το πράγμα. Μιλάμε το game είναι ο ορισμός του unballance και της κλεψιάς της ΑΙ.
Ενώ κάθε lvl ξεκινάει μια χαρά στο τέλος γίνετε ένα ΑΙ fest που βγάζει τεράστια στρατεύματα από το πουθενά high lvl όλοι τους και εσύ πασχίζεις να κραστήσεις του αριθμούς των στατευμάτων σου χωρίς απώλειες.
Το ποιο εξοργιστικό είναι η απότομη αύξηση της δυσκολίας και οι στρατοί που αρχίζουν να σουλατσάρουν στον χάρτη σου και να σου ακυρώνουν κάθε προσπάθεια που είχες κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Τι διάβασα tutorial τι σετάρισα τους χαρακτήρες έτσι όπως προτείνανε τπτ αν είχες 100 στρατεύματα η ΑΙ θα σου έβγαζε έτσι ξαφνικά 500 για να σου σπάσει τελείως τα αρχ..
Είμαι πλέον πεπισμένος ότι το κάνανε τόσο δύσκολο για να κρύψουν τις αδυναμίες τους στην αφήγηση της ιστορίας και στο ρηχό rpg κομμάτι.
Να πω την αλήθεια το Diciples 3 που θεωρείτε και μλκ το ευχαριστήθηκα ποιό πολύ.
Κάτι άλλο που με ξενέρωσε αφάνταστα είναι ότι λόγο αυτής της παράδοξης συμπεριφοράς της ΑΙ δεν μπορούσες να κάνεις και explore τον χάρτη αλλά έπρεπε να βιαστέις να την πέσεις στα κάστρα πρωτού εμφανιστούν οι αρδές των αντιπάλων.
Με αυτό τον τρόπο χάνει και την τελευταία του μαγέια το game.

edit: και μου φαίεντε θα πάρω το expansion του disciples 3 reincarnation για να μου φύγει η κάψα
 
Top Bottom