What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might & Magic X: Legacy official thread

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Κι εμένα η κόπια μου βρίσκεται ακόμα όμηρος στα χέρια τού αδερφού μου. Φακ!!! :smash:
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και εκεί που λές πάω τώρα στο dungeon limbo να μπω και περιμένεις να δεις ότι βλέπεις πάντα σε ένα end game dungeon τελικά συναντάς την μεγαλύτερη έκπληξη που μπορείς να πάθεις σε ένα rpg. Ούτε που το περιμένεις αυτό που θα συναντήσεις μέσα στο limbο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Μου αρέσουν αρκετά κάτι τόσο ευρηματικά και ανατρεπτικά dungeon. Εχει και ένα φοβερά δύσκολο κεντρικό puzzle που θέλει αρκετή φαντασία για να λυθεί.
Τώρα πλέον άρχισα το expansion. Απλά παιχνιδάρα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δυστηχώς το dlc ακολουθεί την γνωστή τακτική που έχουν αυτά τα game στο end game περιεχόμενο τους. Δλδ nerf των χαρακτήρων και τουμπιάνιασμα των αντιπάλων. Επειδή δεν είμαι οπαδός αυτής της σχολής κάπου εδώ σταματάει και ενασχόληση μου με το game. Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω είναι ένα απίστευτα όμορφο rpg game και όποιος οπαδός αυτού του είδους σέβεται το rpg gamer εαυτό του θα πρέπει να το δει asap
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Αυτήν την περίοδο το παίζω και γώ χαλάρα (το MnM X ντε! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) στο hard (warrior mode) και θα συμφωνήσω, είναι όντως πολύ καλό cRPG παλαιάς κοπής! Σίγουρα αξίζει κάθε φαν να το παίξει, αλλά πλέον με ποιο καθαρό μυαλό και έχοντας φύγει ο αρχικός ενθουσιασμός πρέπει να τονίσουμε ότι ΔΕΝ φτάνει τα (αξεπέραστα τελικά για το είδος τους ως τώρα) ΜnM 6 + 7. Πάντως μας έφεραν τελικά αυτό που είχαν στην αρχή υποσχεθεί : ένα φρέσκο World of Xeen! Τολμώ να πώ πως άνετα στέκεται πλάϊ στα MnM 1-5 και φέρει το Might and Magic δικαίως, ακόμα και τον "ποιο τζενέρικ και βαρετό φάντασυ" κόσμο της Ubisoft κατάφερε και του έδωσε λίγο χρώμα και βάθος (λίγο είπα!), ενώ εκεί που κερδίζει πραγματικά είναι οι turn based μηχανισμοί του. Στά φόρουμ και στα διαδικτιακά "πηγαδάκια" γράφεται πως και η Ubi έμεινε ικανοποιημένη με την ως τώρα πορεία, και μας δείνει ελπίδες για μια συνέχεια που θα έχει καλύτερο μπάτζετ. Αντε, να δούμε και Wizardry 9 ρε γμτ! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Και ναι, επιτέλους το ξεκίνησα και εγώ. Δηλαδή τη σύνθεση τού party έκανα και μια βόλτα στα πέριξ. Το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι Συγκίνηση. Θα πάω να πάρω και χαρτιά μιλιμετρέ να έρθει το feeling και να δέσει.

Ξεκίνησα με
Elf Bladedancer
Human Crusader
Human Freemage
Dwarf Runepriest.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Freemage+Runepriest? Χμ, μάλλον υπερβολή, αλλά από την άλλη, πολύ AOE damage αργότερα.

Ακολουθεί leveling suggestions μέσα σε spoiler tag, σε περίπτωση που θέλεις να ορμίσεις στα τυφλά.

<span class="bbcode_spoiler">Σε Freemage ανέβασε

Water για το Liquid Membrane spell
Air για το Cyclones και Thunderstorm
Mysticysm για μπόλικο mana.

Σε Runepriest

Fire, Burning Determination απλά απαραίτητο, όπως και τα καθαρά damaging spells από Master and Grandmaster tiers.
Earth, για Regeneration, Cure Poison, Acid Spray, Poison Cloud, και στα ζόρια βοηθάει και το Nurture . To Grandmaster tier spell Crushing Weight είναι πρακτικά άχρηστο, ειδικά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα από Fire και Air, οπότε και να μη γίνεις Earth Grandmaster δε πολυπειράζει, αν και θα χάσεις κάποια ποσοστιαία bonus για τα άλλα earth spells.
Mysticism για μπόλικο mana.

Σε ένα από τους δύο βάλε και Prime Magic μέχρι να μπορείς να κάνεις cast Dispel Magic, πολύ χρήσιμο.

Το Magical Focus είναι οριακά άχρηστο, μόνο για να μπορείς να κάνεις equip κάνα αντικείμενο με καλά attribute bonus αξίζει. Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει λόγος να το πας πάνω από Expert.

Arcane Discipline: Από τη μια ό,τι βοηθάει τους μάγους να μη πεθάνουν είναι καλό, από την άλλη 5% ή και 10% spell resist σπάνια θα κάνει τη διαφορά, όταν οι mages έχουν 100hp και οι αντίπαλοι ρίχνουν 300άρες dmg. Αν περισσεύουν skill points, μπορείς να βάλεις στους mages ένα συνδυασμό από Endurance και Arcane Discipline για να γίνουν λιγότερο ψοφίμια.

Light magic αν δεν είχε το Celestial Armor spell θα ήταν για πέταμα... αλλά το έχει, και είναι το πιο απαραίτητο spell στο παιχνίδι. Καλύτερα ανέβασέ το στον Crusader, που θα έχει μεγαλύτερη άνεση με τα skill points από τους mages.

</span>
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045


JonIrenicus13 wrote:
Και ναι, επιτέλους το ξεκίνησα και εγώ. Δηλαδή τη σύνθεση τού party έκανα και μια βόλτα στα πέριξ. Το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι Συγκίνηση. Θα πάω να πάρω και χαρτιά μιλιμετρέ να έρθει το feeling και να δέσει.

Ξεκίνησα με
Elf Bladedancer
Human Crusader
Human Freemage
Dwarf Runepriest.</blockquote>

Ωραίος, καλό κάψιμο, διαμαντάκι το παιχνίδι! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Την κατάλληλη στιγμή το αρχίζεις, δύο βδομαδούλες σε φθάνουν να το τελειώσεις μέχρι να βγει το Dark Souls 2. :cheers:

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@ G0O

Το spoiler δεν θα το διαβασω. Θα πάω blind, αν και έχω διαβάσει που έχετε γράψει ότι ο ranger είναι ψιλοάχρηστος και ότι δεν υπάρχουν καλά axes. Αυτά ισχύουν ακόμα και μετά τα patch?
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και εγώ αν το ξαναξεκίναγα δεν θα έπαιρνα archer γιατί δεν κάνει και τπτ ιδιαίτερο. Με δυο που μπορούν να μπαφάρουν και να κάνουν γενικά και healing και dmg νομίζω θα πάς μια χαρά.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Από όσο διαβάζω, ο ranger έχει αναβαθμιστεί λιγουλάκι με το τελευταίο patch. Ευπρόσδεκτο, αλλά προσωπική εμπειρία δεν έχω να αναφέρω.

Το loot παραμένει ΛΟΤΤΟ, ούτε και νομίζω να αλλάξει ποτέ. Για αυτό είναι σημαντικά τα relic items, που είναι τα μόνα σταθερά και δε βασίζονται στην κωλοφαρδία. Σίγουρα, δεν έχει προστεθεί relic one-handed axe της προκοπής πέρα από αυτό που πάντα υπήρχε λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Από κει και πέρα, θεωρητικά μπορείς ή να αγοράσεις ή να βρεις σε drop καταπληκτικό weapon οποιασδήποτε κατηγορίας, καλύτερο και από relic, αλλά πρακτικά σχεδόν όλοι αναφέρουν πως το chance είναι τραγικά μικρό.

Με bladedancer+crusader, έχεις ένα θεματάκι πως αμφότεροι θέλουν one-handed swords, και ο bladedancer μάλιστα 2...
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δεν τον έχω παίξει τον bladedancer αλλά αν κρίνω από τα dual blade που είχε ο archer μου θα πρέπει να θερίζει αυτός σε dmg.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ξεκίνησα σήμερα
Crusader
Druid
Runepriest
Hunter

H κάμερα με ζαλίζει λίγο έτσι γύρω γύρω που γυρίζει, θα το συνηθίσω φαντάζομαι με κέρασα μια προμήθειες χωρίς λόγο επειδή το R είναι δίπλα από το Ε. Πήγα να μπω στο πηγάδι για το πρώτο quest και με πέταξε έξω. Βγάζοντας

<img src="http://imgur.com/eoElIsa.jpg" alt="eoElIsa.jpg" class="bbcode_img" />

Το παιχνίδι μπαίνει κανονικά, βολοδέρνω στην πόλη με ρωτάει αν θέλω σίγουρα να μπω στο πηγάδι με τις αράχνες και μετά με πετάει έξω, ανησυχώ τι γίνεται εκεί στο πηγάδι
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Παράξενο γιατί σε αυτό το dungeon δεν είχα καποιο προβλημα. Για προσπάθησε γενικά να κάνεις κάτι άλλο να βγείς και έξω δλδ από τηνπόλη και μπες αργότερα ξανά εκεί.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Πήγα γύρω γύρω βρήκα 1-2 βιβλία έσπασα 1 βαρέλι βγήκε μια αράχνη, η αράχνη με έδερνε και το παιχνίδι μου έδινε tips, ξαναπήγα πάλι με πέταξε έξω.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Φαντάζομαι το quest το έχεις πάρει γιαυτό το dungenon?
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Mου έχει κουβαληθεί ένας Maximos στο party αυτός ήθελε τις αράχνες. Αλλά και λάθος να είχα κάνει δεν δικαιολογείται το παιχνίδι να κρασάρει. Στα requirements είμαι σωστή στα recommended και παίζω στα default options δεν άλλαξα κάτι.

Εdit βρήκα άκρη, έκανα verify files στο uplay βρήκε κάποια αρχεία corrupted, κατέβασε patch και έφτιαξε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
@Kara

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να αλλάξεις το rest shortkey, από R σε κάτι λιγότερο εύκολο να πατηθεί κατά λάθος, εγώ πχ διάλεξα το κλασικό στα Infinity engine games (Baldur's Gate, Icewind Dale...) <b>Ζ</b>. Θα γλιτώσεις κάμποσες κερασμένες προμήθειες, αν και αργότερα στο παιχνίδι δε θα έχει και τόση σημασία.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Double post και grandmaster threadnecromancy και forum achievement unlocked ναούμ.

Με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, είπα να κλείσω την εκκρεμότητα που είχα με το Might and Magic X και να παίξω το DLC, με τίτλο The Falcon and The Unicorn.

Μου έκανε εντύπωση πόσο λίγες αναφορές υπάρχουν για αυτό online, κάποια annotated maps στα πολωνικά, κάτι ρωσικά let's plays στο youtube, 2-3 forum posts σε steam - αυτό όταν για το main game ο τόπος είναι γεμάτος από FAQ, guides, let's plays και forum discussions. Οπότε ας πω λίγα πράγματα εγώ εδώ.

Είναι μικρό (2 two-level dungeons στην ουσία), απόλυτα επικεντρωμένο στις μάχες με την ελάχιστη δυνατή επίφαση σεναρίου, και διάρκεια γύρω στις τέσσερις, άντε πέντε ώρες το πολύ αν παίζεις σε hard (Warrior).

Δε κάθισα να τις μετρήσω, αλλά νομίζω πως όλο το DLC είναι στην ουσία περίπου 30 encounters, εκ των οποίων ορισμένα optional - αν και συνήθως δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι optional παρά μόνο κατόπιν εορτής, αφού καθαρίσεις την περιοχή.

Στο πρώτο dungeon, Fort Laegaire, ξεκινάς ένα stealth section που προσωπικά μου έσπασε τα νεύρα και ήταν ο λόγος που το παράτησα ενάμισι χρόνο πριν - μετά πρέπει να βγάλεις ορισμένες μάχες, δύο από αυτές ενάντια σε bosses, με άθλιο εξοπλισμό - εδώ όποιος δεν έχει spellcasters με πρόσβαση στα κορυφαία AOE spells του παιχνιδιού, αλλά και Burning Determination, απλά δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Στο τέλος του dungeon παίρνεις πίσω τον εξοπλισμό σου, και αφού φύγεις έχεις τη δυνατότητα να γυρίσεις όλο τον κόσμο του παιχνιδιού, στον οποίο όμως δεν έχεις να κάνεις και τίποτα αν έχεις ολοκληρώσει το main game χωρίς να αφήσεις ανολοκλήρωτα quests. Εδώ είναι καλό να τιγκάρεις πραγματικά σε provisions, potions και μερικά χρήσιμα spell scrolls (πχ ressurection) πριν φύγεις για το τελευταίο dungeon, το Summer Palace.


Το Summer Palace είναι καθαρά gauntlet για high level χαρακτήρες. Θα λιώσετε ενάντια σε ορδές από high-level εχθρούς, αν και μόνο ένα encounter τελικά είναι πραγματικά δύσκολο γιατί δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το flanking του party. Κατά τα άλλα, protective spells up, ποτέ spellcasters χωρίς προστασία από κάποια melee κλάση που μπορεί να τραβήξει aggro, AOE damage μέχρι τελικής πτώσης και τα potions να πίνονται σαν νεράκι.

Αν το καθαρό challenge δεν σας ενδιαφέρει, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας λόγος να ασχοληθείτε με το The Falcon and The Unicorn - εκτός ίσως από το τέλος που αναφέρει αναλυτικά τις πράξεις, τις αποφάσεις και το μέλλον της ομάδας και των βασικών χαρακτήρων της ιστορίας, σε ένα πραγματικά χορταστικό τερματισμό.

Ήρθε λοιπόν η ώρα του uninstall, μιας και από mods ούτε υπάρχει ούτε αναμένεται τίποτα φοβερό, μιας και από όσο έχω καταλάβει, δεν μπορεί κάποιος να βγάλει mod για το παιχνίδι χωρίς να έχει commercial Unity licence :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: .
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
εκνευριστικά δύσκολο αυτό το dlc αλλά γενικά το game για μένα ήταν από τα καλύτερα rpg που έχω παίξει τον τελευταίο καιρό.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Το DLC ούτε εμένα μου άρεσε (Ιιιιιιιιιι...ο Savatar πήρε DLC!!! Όχι βρε, απλά λόγο pre-order το είχα τσαμπέ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ), αλλά ναι, το MnM X μας εξέπληξε ευχάριστα, πολύ καλύτερο από το 9, στέκεται άξια πλάι σε τίτλους της ιδιαίτερης κατηγορίας του, σίγουρα όμως δεν φτάνει τα 6-7-8. Αλλά με την ξερασία που έχει το είδος (ουσιαστικά μόνο τα LoG υπάρχουν, και αυτά σε dungeon crawl φόρμες καθαρά) ήταν βάλσαμο. Τεράστια απογοήτευση η παντελής έλειψη υποστήριξης πλέον, και φυσικά οι τσούφιες υποσχέσεις περί εύκολου modding.
 
Top Bottom