Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ais.jpg

Έχει πέσει η ιδέα μήπως αλλάξουμε αυτοκίνητο με την σύζυγο, οπότε κοιτάζοντας τριγύρω χάθηκα λίγο με τα μοντέλα, τι έχει το καθένα κτλ.
Και λέω, δεν ρωτάω το Bing να μου κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο τι ψάχνω;
Ξεκίνησε καλά, δίνοντάς μου μια καλή λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν μεγάλο ύψος από το έδαφος και μετά αφού κατέληξα ότι θα μου έκανε το Yaris Cross, μπαίνω στην σελίδα όπου έχει ξέρω εγώ 6 διαφορετικές εκδόσεις. Ε λέω μην ψάχνω ποιο είναι AWD, ας ρωτήσω το Bing....
Ε μου έβγαλε τη μπαναγία τι να γράφω εγώ check the toyota.gr site, τίποτα... να μου βγάζει εκδόσεις που δεν είναι διαθέσιμες. Όταν έγραψα εγώ ένα ένα τα ονόματα τις κάθε έκδοσης, τότε καταξιώθηκε να μου πει "α ναι έπρεπε να τσεκάρω πρώτα το ελληνικό site, λοιπόν ψάχνεις αυτή την έκδοση"...
γμτσ :D

The AI strategy, named kratt after a treasure-bearer from Estonian folklore, outlines the goal of developing reusable AI and machine learning components to ease public and private sector implementation and further development. According to the plan, the action is meant to be driven by public organisations
During his speech, he also emphasised the Estonian commitment to international initiatives, such as GovStack. GovStack, an initiative by the German and Estonian governments along with ITU, Digital Public Goods Alliance and Digital Impact Alliance, aims to accelerate the uptake of open source in governments.
Estonia is not the only European country counting on open source as an enabler of European AI development. Earlier this year, France announced a €40 million investment to open source AI, hoping to facilitate competition against the emerging US artificial intelligence companies.

While financing is picking up speed, the open source community has raised the question of what it means for an AI system to be “open source”. The definition usually applies to software, but the software component of an AI system is very small compared to the data component. As OSOR reported earlier this month, the overseer of open source definition, Open Source Initiative (OSI), is already taking action to tackle the issue in a series of webinars and workshops.

Η στοιχηματική απόδοση στο να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία στο επόμενο Elder Scrolls είναι 1,10.

Λίζα άσε το ΑΙ και βγάλε φθηνές κάρτες... άντε που τα έχεις κάνει πλακάκια με το ξαδερφάκι σου και τα δίνετε τσίμα τσίμα...

Μπήκα στο θρεντ για να δω τον Admiral να ποστάρει black friday προσφορές σε ρομποτικές σκούπες από τον Κωτσόβολο.

Απογοητεύτηκα.

Πιστεύετε ότι το ΑΙ θα φέρει άμεσα μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας ή θα χρειαστεί καμιά δεκαετία plus;

Πιστεύετε ότι το ΑΙ θα φέρει άμεσα μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας ή θα χρειαστεί καμιά δεκαετία plus;
Θέλει δουλίτσα όλο αυτό ακόμα, ακόμα και αν γίνει breakthrough στην ΑΙ αύριο, θέλει χρόνο να προσαρμοστούν τα συστήματα της κοινωνίας και της εργασίας μας για να ενσωματωθεί η ΑΙ και να μπορούμε να πούμε ότι ναι, τώρα χάνονται θέσεις εργασίας από την ΑΙ.

Μέχρι τώρα βλέπω μόνο σπασμωδικές "halfashed" κινήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να ξεμπροστιάζουν γίδια που νομίζουν ότι κατάλαβαν την φάση με την ΑΙ και ότι "την χρησιμοποιούμε να βγάλουμε λεφτά" or something.

Για να παρουσιασω το πως επηρεαζει ηδη την ζωη μας η ΑΙ σου παραθετω συγκεκριμενα παραδειγματα επιρροης της καθημερινοτητας μας στην τελευταια δεκαπενταετια (ΠΡΙΝ την εκρηξη των Generative AI LLMs και των εκσυγχρονισμενων διαδικασιων της):

• Εικονικοί βοηθοί:​
    • Alexa και Google Assistant ελέγχουν έξυπνες οικιακές συσκευές, απαντούν σε ερωτήματα και παίζουν μουσική.​
  • Social Media​
    • Η τεχνητή νοημοσύνη στο Facebook ανιχνεύει ψευδείς ειδήσεις και προτείνει εξατομικευμένο περιεχόμενο.​
  • Συστήματα συστάσεων​
    • Netflix χρησιμοποιεί AI για να προτείνει ταινίες με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών.​
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο​
    • Η Amazon χρησιμοποιεί AI για προτάσεις προϊόντων και υπηρεσίες chatbot.​
  • Μεταφορές​
    • Αυτοκινούμενα αυτοκίνητα όπως η Tesla χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για πλοήγηση. Η Uber χρησιμοποιεί ΤΝ για τη βελτιστοποίηση διαδρομών.​
  • Υγειονομική περίθαλψη​
    • Το Watson της IBM βοηθά στην πρόβλεψη ασθενειών και σε εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας.​
  • Τραπεζικές υπηρεσίες​
    • Η τεχνητή νοημοσύνη στο PayPal ανιχνεύει δόλιες συναλλαγές.​
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο​
    • Το Gmail χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για φιλτράρισμα spam και έξυπνες απαντήσεις.​
  • Ασφάλεια στο σπίτι​
    • : Τα συστήματα ασφαλείας της Amazon, ονομασια: Ring, χρησιμοποιούν AI για αναγνώριση προσώπου και ειδοποιήσεις.​
  • Μετάφραση γλωσσών​
    • Το Google Translate χρησιμοποιεί AI για γλωσσική μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.​
  • Εκτόπιση θέσεων εργασίας:​
    • Η Foxconn αντικατέστησε 60.000 εργάτες εργοστασίου με ΑΙ ρομπότ αυτοτροφοδοτουμενου feedback το 2016, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας.​
  • Ανησυχίες για το απόρρητο:​
    • Το 2019, αναφέρθηκε ότι το Ring της Amazon μοιράζεται δεδομένα χρηστών με το Facebook και τη Google.​
  • Ψευδείς ειδήσεις:​
    • Το 2020, ένα deepfake βίντεο της Νάνσι Πελόζι διαδόθηκε στο Facebook, παραπλανώντας τους θεατές.​
  • Κοινωνική χειραγώγηση:​
    • Στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, τα δεδομένα χρηστών του Facebook χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.​
  • AI Bias:​
    • Το 2015, το Google Photos χαρακτήρισε λανθασμένα τους Αφροαμερικανούς ως γορίλες λόγω αλγοριθμικής προκατάληψης.​
  • Εξάρτηση:​
    • Πολλοί άνθρωποι φέρονται να βασίζονται υπερβολικά σε εικονικούς βοηθούς όπως η Alexa, οδηγώντας σε μειωμένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.​
  • Ασφάλεια:​
    • Το 2015, χάκερς πήραν τον έλεγχο ενός Jeep Cherokee μέσω του συνδεδεμένου στο διαδίκτυο συστήματός του, αναδεικνύοντας πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια.​
  • Ψυχική υγεία:​
    • Πολλαπλές μελέτες έχουν συνδέσει την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθοδηγούμενη από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, με αυξημένα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης.​
  • Ανισότητα:​
    • Μια μελέτη του 2019 έδειξε ότι ένας αλγόριθμος της Apple Card προσέφερε υψηλότερα πιστωτικά όρια στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, αντανακλώντας πιθανή προκατάληψη.​
  • Λανθασμένη διάγνωση:​
    • Το 2020, πολλαπλές αναφορές τόνισαν ότι ο Watson της IBM έδωσε λανθασμένες και μη ασφαλείς συστάσεις θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.​

Ολα αυτα τα παραδειγματα γιναν αυτοματα generated σε random ΑΙ LLM μοντελο στο https://chat.lmsys.org/ που δε χρησιμοποιει προσωποποιημενο ιστορικο, ωστε να μην υπαρχει bias ( το μοντελο που επιλεχθηκε τυχαια ηταν το gpt-4) και επειτα γιναν fact-checked απο μενα, τα επιβεβαιωσα συμφωνα με τιτλους ενημερωτικων σαιτ των ετων που αναφερει.

Τα prompts ηταν:
"how ai impacts our lives right now, give me 10 real life applications impacting everyday life, exclude generative AI LLMs tech"
"be more specific, give exact examples. use less words"
"do not make speculations, use examples that have happened"

Τελος μεταφραστηκαν στο deepl AI translator της ομωνυμης εταιρειας.

Last edited:
Αν όχι όλα, τα περισσότερα από όσα έβγαλε η λίστα δεν είναι ΑΙ είναι automation.
Ακόμα δεν έχουμε αληθινή ΑΙ πιστεύω, μιλάμε για advanced automation στην καλύτερη. Να μαζεύει data και να τα σορτάρει συγκεκριμένα και με σωστή γλώσσα.

Αν όχι όλα, τα περισσότερα από όσα έβγαλε η λίστα δεν είναι ΑΙ είναι automation.
Ακόμα δεν έχουμε αληθινή ΑΙ πιστεύω, μιλάμε για advanced automation στην καλύτερη. Να μαζεύει data και να τα σορτάρει συγκεκριμένα και με σωστή γλώσσα.
Μην μπερδευεσαι με την ΑGI. ΑΙ ειναι

Back