Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Αυτο ειναι τεραστια προοδος και οντως αξιο λογου.

Και πανω σε αυτο, ετρεξε να το υιοθετησει η OpenAI τωρα που εχει το momentum. Ειναι πολυ δυνατο χαρτι στο να μαζεψει ο αλτμαν τα 7τρις που θελει, αν το καταφερει τοτε θα πεταξει ολους τους αλλους εξω...ερευνητες, χομπιστες, εταιρειες, τους παντες.

Σκεφτειτε τις επιδρασεις μιας τετοιας τεχνολογιας στα χερια ενος και μονο πολου. Σκεφτειτε τους ηδη υπαρχοντες ανθρωπους που ειναι εθισμενοι σε podcast, influencers, only-fans κλπ. Αυτοι οι ανθρωποι σιγουρα θα πληρωναν πολλα λεφτα για να μπορουν να κανουν παρεα με την οποια τζενα τζειμσον, τον οποιο τεητ, την οποια σουιφτ. Οπου αυτη τη παρεα τους ποτε δε θα τους βαριεται, δυσανασχετει μαζι τους η θυμωνουν μαζι τους. Σκεφτειτε ενα νεο ειδος βιντεοπαιχνιδιων επισης σα τα βιζουαλ νοβελς

Σκεφτειτε ποσο ενθουσιασμενοι ειμασταν πριν απο 1-2 χρονια με τις εικονες που εφτιαχνε κανεις απο ενα prompt και συγκρινετε εκεινο τον ενθουσιασμο με τη παρακατω παρουσιαση.

Απιστευτο

Για το παρακατω βιντεο το prompt ειναι
A stylish woman walks down a Tokyo street filled with warm glowing neon and animated city signage. She wears a black leather jacket, a long red dress, and black boots, and carries a black purse. She wears sunglasses and red lipstick. She walks confidently and casually. The street is damp and reflective, creating a mirror effect of the colorful lights. Many pedestrians walk about.

Prompt: Photorealistic closeup video of two pirate ships battling each other as they sail inside a cup of coffee.

1708026842031.png

Last edited:
Κάποτε πιστεύαμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα εξαλείψουν την πίστη, τώρα μου φαίνεται η επιστήμη και η τεχνολογία θα επαναφέρουν την πίστη, αφού όλα θα μπορούν να αναπαραχθούν τόσο ρεαλιστικά αν και ψεύτικα, που η μόνη μας λύση θα είναι να πιστεύουμε όπως οι πρωτόγονοι σε όποιον μας κάνει κλικ περισσότερο...
Αφού δεν θα μπορούμε πλέον να διακρίνουμε αλήθεια και ψέμα.

Καλά θα πάει και αυτό.

Υπαρχει και το αλλο ακρο οπου κανενας δεν πιστευει τιποτα, για τους ιδιους λογους.

Να βγαλω και λιγη γκρινια, για αλλη μια φορα, για το ιδιο θεμα, για την text to image αλητεια.
Clipdrop. Στην αρχη δεν ελεγε πολλα. Σου εδινε καποιο καθημερινο οριο να φτιαξεις καποιες εικονες και καποια στιγμη ανακαλυψα οτι το οριο ειναι συμβολικο. Η κατασταση εγινε πολυ καλυτερη και συντομα εγινε οτι καλυτερο ειχα βρει.
Μια μερα, μπηκα και μου ζητησε να κανω register, παλι; εκανα register και το μηνυμα οτι το ημερησιο οριο ξοδευτηκε και ας μην ειχα φτιαξει τιποτα. Την επομενη μερα μου ζητησε να κανω παλι register. Εκανα και ανακαλυψα οτι πρεπει να πληρωσω. Αυτο ειναι κατι που το μαθαινεις αφου κανεις register.
Οι τυποι με χρησιμοποιησαν για τα πειραματα τους και μετα με εστειλαν. στα @@ μου, εφυγα.

Nightcafe. Σου δινει μια ημερησια ελεημοσυνη 5 credit. 1 για καθε δημιουργια εκτος και αν θελεις να εχεις 5 εικονες ταυτοχρονα, με το ιδιο prompt. Σου δινει εξτρα credit μεσα απο διαφορα badges. Εχει μερικα ετοιμα presets και πολλα modifiers. Εχει δημιουργησει και μια κοινοτητα οπου γινονται διαφοροι διαγωνισμοι και event.
Τα credits ειναι πολυ φτηνα αλλα εμενα δεν με νοιαζει. Βασικα δεν με ενοιαζε μεχρι που αρχισα να εκνευριζομαι.

Τα αποτελεσματα ειναι αθλια αλλα οχι για ολους. Θελω ενα κουνελι και ενα ρομποτ να καθονται μπροστα σε camp fire και να ψηνουν καροτα στην φωτια. Μεσα στο δασος, την νυχτα, εικονα anime.
Το αποτελεσμα ειναι δυο ρομποτ που εχουν παρει φωτια. ουτε δασος, ουτε κουνελι, ουτε νυχτα.
Ειχα μαζεψει 85 credit και καταφερα να φτιαξω ΜΙΑ εικονα που να ειναι σχεδον αυτο που ηθελα. Υπαρχουν και αλλοι που κανουν γκρινια, κοινος παρανομαστης; ειμαστε οι δωρεαν.

Αυτοι που πληρωνουν, εχουν οτι θελουν αλλα δεν ξερω ποσο τους κοστιζει. Το κοστος για μια εικονα ειναι υπερβολικα μικρο αλλα λειτουργει οπως οι "βοηθειες" στα κινητο-παιχνιδα.
Υπαρχει και επιλογη DALL-E 2 και τα αποτελεσμα, σχεδον παντα, οχι απλα δεν ειναι αυτο που εχω γραψει αλλα δεν βγαζουν κανενα νοημα.

Συγκριτικο Nightcafe DALL-E 2 και BING που ειναι DALL-E 3

Nightcafe - DALL-E 2 με text prompt: a fireball rolling on the surface of the sea detailed matte painting, deep color, fantastical, intricate detail, splash screen, complementary colors, fantasy concept art, 8k resolution trending on Artstation Unreal Engine 5

WWWytc67-Ooux-Qcol3q-Mg-1-mzd2i.jpg

BING με DALL-E 3 και text prompt: a fireball rolling on the surface of the sea.

e74aa360-5a45-4363-8f99-a51aa2aa5109.jpg

Για να ειμαι δικαιος, Στο DALL-E 2 δεν πιανουν τα presets αλλα και παλι, το αποτελεσμα ειναι καπως...

Επειδη ειμαι δικαιος, συγκριτικο Nightcafe με presets, νομιζω ειχα βαλει το κλασσικο nightcafe και modifiers και model SDXL 1.0.
Δεν θυμαμαι πως το ειχα ζητησει αλλα πανω κατω, ενα κουνελι καθεται σε μια καρεκλα και καπνιζει. ειναι κουρασμενο απο την αυπνια. κοκκινα ματια και μαυροι κυκλοι κατω απο τα ματια του.
Hyperrealistic, splash art, concept art, mid shot, intricately detailed, color depth, dramatic, 2/3 face angle, side light, colorful background
cn-Ud-Mh-BOGzyu-QTj-UJcxj-1-9zc3e.jpg

Το BING με "στεγνο" prompt, χωρις presets και modifiers.
08a8bf4d-55ad-4cf9-b09c-fb3d6717a58e.jpg

To Nightcafe 1 credit για καθε image που αν βαλεις πολλα πραγματα μπορει να στο ανεβασει λιγο περισσοτερο.
Το BING 1 credit και εχεις 4 εικονες.
Εαν στο Nightcafe δεν επαιζε μια Ολλανδεζα να μου χαριζει καθε τρεις και λιγο 20αρικα credit. θα το ειχα παρατησει.
Η συγκεκριμενη, εχει πολυ ωραιες δημιουργιες και μου δινει τεχνικες συμβουλες ομως τι να το κανω; αφου εγω γραφω κουνελι με βιολι και μου εμφανιζει κουφο χωνι.

EDIT
Ξεχασα το fireball στο Nightcafe με presets κτλ
s-Sn-Poc-K0-Bg2-QZ26-OJewq-1-tj00b.jpg

Last edited:

1708099937982.png

Αποτι φαινεται, υπαρχουν αναφορες πως το μοντελο του Αρτεμη Σωρρα εκπαιδευτηκε πανω σε copyrighted youtube βιντεο και unreal engine assets, εν αντιθεσει με το μοντελο του μπερκλει οπου χρησιμοποιει διαφορετικη τεχνικη (LWM).

Προσπαθησαν να προλαβουν ακαδημαικες open ανακαλυψεις χρησιμοποιωντας παρανομα shortcuts. Αν και οντως εντυπωσιακοτατο, ειναι ακομη ενα ερευνητικο φαουλ, μια ακομη ενδειξη του στραβου δρομου που εχει τραβηξει η OpenAI υπο τον Altman και ενα ακομη επιχειρημα στη δικαστικη διαμαχη που εχουν ανοιξει οι φιρμες για τα "πνευματικα δικαιωματα".
Το μονο σιγουρο ειναι πως το πανηγυρι συνεχιζεται.

Ίσως η λογική να είναι "ας προλάβουμε να κλέψουμε τώρα ότι μπορούμε πριν μας βάλουν φρένο γα δικαστήρια".
Χοντρικα, ναι! Σημερα βγηκε απο σποντα η κοστολογηση της εταιρειας μεσα απο μια συμφωνια, στα 80δις.

Πιο περιγραφικα:

Ο Αλτμαν εχει ξεκινησει τη προσπαθεια για να μαζεψει οσα φραγκα μπορει (οι pr παπατζες λενε για "7 δις ωστε να αναπτυξει ΑΙ τσιπς που θα εκτοξευσει την 'υπολογιστικη ικανοτητα' για AGI ενω θα κανουν και για τους κρυπτομπροζ, ισως και παρασκευή καφε") ωστε να συνεχιζει να κανει scale-up την GenAI (και στο ενδιαμεσο να γινεται ζαμπλουτος).

Με αυτο ως δεδομενο, θα ειναι καταστροφικο να του κλεψει καποια αλλη ανακαλυψη το σποτλαιτ. Ετσι σπρωχνει εξω απο τη δημοσιοτητα οποιαδηποτε εναλλακτικη απο τη πεπατημενη του scaling-up των LLMs, που το βλεπει ως πανακεια στο δρομο για την AGI.

-ως genAI αναφερεται η (ανα)παραγωγης περιεχομενου απο ηδη εκπαιδευμενα datasets, τα LLMs προιοντα (που βασιζονται σε ενα ειδικο ειδος νευρωνικων δικτυων) ανηκουν σε αυτο το ειδος τεχνολογιας

- ως scale-up αναφερεται η δυνατοτητα επεκτασης ηδη υπαρχοντων μοντελων ωστε να αντιμετωπιζουν πιο περιπλοκα προβληματα/εφαρμογες. Ο αλτμαν υποστηριζει πως οσο δυνατοτερο hardware εχουμε τοσο θα μπορει να επεκτεινεται η genAI ωστε να λυνει τα παντα. Υπαρχουν παρα πολλοι, εξω απο το hype, που υπενθυμιζουν πως δεν αποτελει λυση για scale-up η αυξηση της υπολογιστικης ισχυος για εφαρμογη των υπαρχοντων μοντελων (κατι καταστροφικο για την παρουσα genAI εμπορικη φρενιτιδα) , αλλα το scale-up μπορει να γινει με αλλες μεθοδους, κυριως με αλλου ειδους αλγοριθμικα μοντελα.

Φρένο κ κανόνες θα μπούνε. Θα χαθουνε κ δουλειές influencers κ only-fans. Επιστροφή στη λάντζα.

Τα μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια / φυλλάδες / περιοδικά αν θέλουν να κρατήσουν κάποιο dignity, θα απαγορεύσουν τη χρήση της εντός εταιρείας.
Τώρα αν ο άλλος δε μπορεί να μπει να επαληθεύσει μια πληροφορία ή να χρησιμοποιήσει λίγη λογική, τα κατασκευασμένα ΑΙ news δεν κάνουν διαφορά από τα shit news του Facebook λ.χ. Ελληνίδες Μαμάδες, Ελληνες Ανεμβολίαστοι, Θάνος Τζίμερος.
Σκατά τρώει τώρα, σκατά θα τρώει κ με ΑΙ.

Στη Χιροσίμα πρέπει να τραβήχτηκε η φώτο
427941902_10161950031474625_145344566943832016_n.jpg

είναι εντυπωσιακό πόσο παίζει η παπάτζα με την Ιαπωνική φάση... ας ήταν τουλάχιστον Νότια Κορέα που όντως μας έχουν σε εκτίμηση.

Ίσως η λογική να είναι "ας προλάβουμε να κλέψουμε τώρα ότι μπορούμε πριν μας βάλουν φρένο γα δικαστήρια".

Τα πραγματα ειναι υπερβολικα απλα γιατι τα παντα κινουνται προς τα εκει που ειναι το χρημα. Μιλαμε για μια απλη διαδρομη.
Αυτη ειναι η εντολη που ακυρωνει οτιδηποτε αλλο. Απο συνηθειες εως νομοθεσιες και κυβερνησεις.
Για εμενα ειναι δεδομενο οτι στην πορεια θα ακυρωθουν οι σεναριογραφοι, σκηνοθετες, ηθοποιοι και οτιδηποτε εχει σχεση με τον κινηματογραφο/σειρες/διαφημισεις. Αυτο βεβαια δεν θα σταματησει εκει.
Οταν λυθουν τα τεχνολογικα μικροπροβληματα θα γινει η νεα πραγματικοτητα.

:sick:👎

Αντί να παίξουν λίγο άμυνα μπας και έχουν ενδιαφέρον τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, βγάζουν τέτοιες κοτσάνες.

Human nature being what it is, LLMs are inevitably going to be used to churn out vast amount of low quality ‘content’ for SEO and other commercial purposes. LLM nature being what it is, a lot of this content is going to be hallucinated. In otherwords, bullshit. Given that LLMs can generate content vastly faster than humans can, we could quickly end up with an Internet that is mostly bullshit. Which will then be used to train the next generation of LLM. We will eventually reach a bullshit singularlity, where it is almost impossible to work out whether anything on the Internet is true. Enshittification at scale. Well done us.

Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα, πας να ψάξεις μια πληροφορία και σου βγάζει 10 AI-generated άρθρα και ένα κανονικό.

Είναι SEO μλκιες...το duckduckgo και το startpage προς το παρόν αποσο έχω δει δεν έχουν επηρεαστεί. Το Google έχει όντως γίνει χωματερή

Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω και εαν υπαρχει/υπαρξει στατιστικη για τις ηλικιες που χρησιμοποιουν ΑΙ text to image.
Πλην Ελλαδας, εννοειται. βλακεια μου και που την ανεφερα.

Μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση οι ηλικιες που συνανταω σε αυτα τα μερη.
Πολλοι ανθρωποι ηλικιας 60 και 70 ετων, πληκτρολογουν σαν μανιασμενοι. Γυναικες και ανδρες.
Οι συνταξιουχοι που παλαιοτερα επιαναν το πινελο, τωρα τσακωνουν το πληκτρολογιο και παραγουν χ εικονες το λεπτο.

Η μεγαλυτερη θαυμαστρια μου ειναι 70αρα. Δεν αφηνει διαγωνισμο να παει χαμενος και τα παει πολυ καλα. Πολυ καλυτερα απο εμενα.
Σε καποιους που ξεκινησα εγω να κανω follow. Τσεκαρα και πολλοι κατω απο 60 δεν ειναι. Παραγουν επισης μεγαλο αριθμο εικονων. Συνηθως υιοθετουν το στυλ του ζωγραφικου πινακα.
Η ποιοτητα τους αποτυπωνεται και στον αριθμο των followers που εχουν. σκατα στα μουτρα των ντοπιων infulencers.
Οι νεαροι ασιατες και ασσιατισες παραγουν επισης πολλες εικονες αλλα ειναι παρομοιες και γλυκαναλατες. πολυ φρου φρου και λιγη φαντασια.

Over the last few hours, people reporting having been report a variety of problems with ChatGPT

In the end, Generative AI is a kind of alchemy. People collect the biggest pile of data they can, and (apparently, if rumors are to be believed) tinker with the kinds of hidden prompts that I discussed a few days ago, hoping that everything will work out right:

The reality, though is that these systems have never been been stable. Nobody has ever been able to engineer safety guarantees around then. We are still living in the age of machine learning alchemy that xkcd captured so well in a cartoon several years ago:

1708531858651.png

Επισης:

^ E ναι, εδώ που είναι ναζί (aka κακοί), diversity->bad, οπότε ας ζητήσουμε συγνώμη.

Back