What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Νεο Gaming PC με 800€ - 900€

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
steps to follow:
-βρες torrent με latest διανομη windows 7 64bit (εφ οσον ομως εισαι νομιμος! γιατι αλλιως θα σκονταψεις παλι)

-μετεφερε το περιεχομενο του .iso σε usb stick (με τη βοηθεια καταλληλου λογισμικου που κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη τη δουλεια, δηλαδη usb installer για windows!)
<span style="color:#ff0000">ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ WinToFlash απο την Novicorp και εκανε εξαιρετικα ευκολα την δουλεια που υποσχοταν οτι κανει!</span>

-κανε boot απο το stick, χτυπα εναν καφε και χαλαρωσε.... οσο προλαβαινεις, γιατι λογικα θα τελειωσει η εγκατασταση σε λιγοτερο απο 5-7 λεπτα!!!

-βαλε drivers για την καρτα δικτιου και μπες internet

-τελος, περνα τους τελευταιους drivers απο τα περιφερειακα/καρτες/συσκευες κλπ, κατεβαζωντας τους απο τα μητρικα site!

enjoy your new pc!
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
ας ελπισουμε να γίνουν όλα τόσα απλά κ γρήγορα!! :cheer: <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,162
Τι εννοείς κολλούσε; Στο κλείσιμο που έλεγε για τερματισμό του Η/Υ;

Μερικές φορές κάνει κάποια updates και μερικές φορές δεν το λέει κιόλας, μου το έκανε σε 2 συστήματα που πέρασα 7άρια πρόσφατα, αλλά μόλις τελείωσα με όλα τα Updates δεν ξανά είχα πρόβλημα.

Μπορεί να φταίει και ο θείος βέβαια...
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
Κατεβασε τα updates, τα εγκατεστησε κ μετα στο restart στην μπλε οθονη που λεει μην κλεισεις το πισι εφαρμοζω τα updates κολλουσε ποτε στο 42% ποτε στο 32%.

Εκανε freeze screen κ ο επεξεργαστης ανεβαζε στροφες. Καθως η υπομονη μου ειχε εξαντληθει, κρατησα το power button 2 φορες για να το κλεισω.

Μετα το power on κ καθως εμπαινε στο λειτουργικο εβγαζε παλι το "εφαρμοζω τα update, περιμενε" αλλα κ εκει κολλουσε. Μετα κ το τελευταιο power button κλεισιμο, ειδα μαυρη οθονη αντι για την επιφανεια εργασιας κ εκει το παρατησα για να το δω σημερα με καθαρο μυαλο.

Δεν μου εχει ξανατυχει να κολλαει στα update ειδικα κ οταν προκειται για νεο πισι
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,162
δεν έπρεπε να το πειράξεις, όσο και να φαινόταν ότι κολλάει γιατί περνάει μεγάλα Updates όταν είναι φρέσκο.

Αν συνεχίσει να κάνει κόλπα ίσως να ήταν καλύτερα να κάνεις νέο φορμάρισμα και να το αφήσεις να τελειώσει κάθε Update.
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
Αυτό ειναι το πλάνο για σημερ <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
Δημιούργησα το usb με τα win.
Στις επιλογες για boot συσκευες έβαλα 1η την επιλογή UEFI adata usb flash drive
έχω βάλει
2. dvd
3. realtek pxe b02 d00
4. Σκληρο

Παρολα αυτα δεν bootarei απο το usb. το usb το τεσταρα στο λαπτοπ κ δουλευει κανονικα.

Δοκίμασα όλες τις θύρες usb αλλά σε καμία δε δούλεψε. καμια ιδέα;;

EDIT: αποσύνδεσα το σκληρο κ τωρα το είδε. αντε να δουμε αν αυτο θα ειναι το τελευταιο εμποδιο για σημερα!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


obelix3 wrote:
Δημιούργησα το usb με τα win.
Στις επιλογες για boot συσκευες έβαλα 1η την επιλογή UEFI adata usb flash drive
έχω βάλει
2. dvd
3. realtek pxe b02 d00
4. Σκληρο

Παρολα αυτα δεν bootarei απο το usb. το usb το τεσταρα στο λαπτοπ κ δουλευει κανονικα.

Δοκίμασα όλες τις θύρες usb αλλά σε καμία δε δούλεψε. καμια ιδέα;;

EDIT: αποσύνδεσα το σκληρο κ τωρα το είδε. αντε να δουμε αν αυτο θα ειναι το τελευταιο εμποδιο για σημερα!</blockquote>

καποια ρυθμιση απο το bios δεν αφηνει να bootαρει απο το στικακι...
δες λιγο προσεκτικα τις ρυθμισεις και θα το βρεις. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
ισως στην boot list να εχει και αλλου τυπου usb device, δοκιμασε και εκεινα.

 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
μπα οι ρυθμισεις στο bios ηταν σωστες.

για την ιστορια ακολουθησα τις οδηγιες του ποστ στις 8/1/12 κ δουλεψε
http://www.tomshardware.co.uk/forum/33645-63-solver-windows-installation-problems-asus-m5a97

τα win πλεον περαστικαν κανονικα. για να δουμε αν θα εχουμε τα ιδια προβληματα με τα updates
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
ωραια! ευχομαι καλη επιτυχια και υπομονη...
τα updates ισως ΟΝΤΩΣ θελουν ωρα... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
μεχρι τωρα εχει κολλησει 2 φορες. εχω περασει ολα τα updates κ τους drivers.

εχω 2 critical errors sto event viewer αλλα δεν καταλαβαινω τι μπορω να είναι. λεει το event id 41 kernel power k απο οσο ειδα εννοει το restart χωρις να κλεισει κανονικα το πισι.

μπορουμε καπως να δουμε τι οδηγει το μηχανημα σε freeze screen?
παραξενο γιατι καινουργιο pc δεν εχει λογο να κολλαει <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Καλησπέρες.
Λοιπόν, πάμε για troubleshooting κόλαση.

Πιθανά αίτια
1. Τροφοδοτικό.
2. RAM - χρησιμοποίησε το http://hcidesign.com/memtest/" class="bbcode_url">Memtest για να την τσεκάρεις.
3. Ζεσταίνεται πολύ η CPU. Έλεγξε πως οι θερμοκρασίες είναι οκ, αλλιώς τσέκαρε πως η ψύκτρα έχει μπεί σωστά, η θερμοαγώγιμη είναι οκ, κλπ.
4. OC, που δεν νομίζω στην περίπτωσή σου.
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
1. Δεν ξερω πως να το τσεκαρω.
2. Θα το κανω.
3. Τα ανεμιστηρακια δεν παρουσιαζουν αυξομειωση στην ταχύτητα.
4. Over clock δεν εχω κανει.

το πισι ξανακολλησε αλλες 3 φορες. Τπτ, κανενα μήνυμα απλα "παγώνει". Διαβασε μερικα θεματα στο νετ αλλα δεν βρηκα καποια λυση.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,162
Για πόση ώρα παγώνει; Μπορεί να παγώσει μέχρι και 20-30 λεπτά με τόσο μεγάλα update.
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
ta update εγιναν κανονικα κ μαλλον δεν εφταιγαν αυτα. πλεον φορτωσα τα βασικα προγραμματα alla συνεχιζει να παγωνει randomly.

EDIT:
το προβλημα μου μοιαζει με αυτο
http://www.tomshardware.co.uk/forum/11694-63-windows-freezes-randomly-bsod
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


obelix3 wrote:
ta update εγιναν κανονικα κ μαλλον δεν εφταιγαν αυτα. πλεον φορτωσα τα βασικα προγραμματα alla συνεχιζει να παγωνει randomly.

EDIT:
το προβλημα μου μοιαζει με αυτο
http://www.tomshardware.co.uk/forum/11694-63-windows-freezes-randomly-bsod</blockquote>ενας απο αυτους το ελυσε το προβλημα.... Δεν ειχε δωσει ποτε σωστα ρευμα στη mobo.τσεκαρε καλα τα ρευματα. Λεει οτι η mobo του ειχε καλημενο ενα atx 4pin.... Εβγαλε το πλαστικο καλλυμα εβαλε ενα 4πιν atx βισμα απο το τροφοδοτικο και προβληματα τελος. Μεχρι τοτε ειχε μονο ενα 4pin atx.... Και αποδειχτηκε οτι χρειαζοταν κ το δευτερο. Του πηρε μηνες να το βρει το προβλημα.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
@Kuivamaa

ναι!

@InfamousJohn
η motherboard φαινεται να ειναι συνδεδεμενη κανονικα.

αλλαξα θεσεις τις ram γιατι το manual προτεινε σαν ιδανικες τις 2 μπλε θύρες κ οχι τις 2 μαύρες που τις είχαν βαλει απο το eshop.

ετρεξα memtest ολο το βραδυ. τελειωσε χωρις erros. δεν με αφηνε να κανω τεστ σε ολη την διαθεσιμη ραμ κ ετσι ακολουθησα τις οδηγιες που ελεγαν να τρεξω 2 μεμτσετ με 2047.
<img src="http://i41.tinypic.com/1610li.jpg" alt="1610li.jpg" class="bbcode_img" />
το θετικο ειναι οτι το αφησα ολο βραδυ και δεν κολλησε.

εκανα κ ακομα μια αλλαγη που διαβασα στο παρακατω νήμα. εκανα update τα IDE ATA/ATAPI controllers" and your "Storage Controllers". Με το που το εκανα ειδε το σκληρο σαν WD 1tb κτλπ. πριν το ειχε καπως αλλιως. κ στο IDE ATA/ATAPI controllers πριν εγραφε κατι διαφορετικο, τωρα γραφει anm sata controller
http://www.tomshardware.co.uk/forum/68437-63-windows-freezes-randomly

EDIT:
<img src="http://i43.tinypic.com/2mnj3pl.jpg" alt="2mnj3pl.jpg" class="bbcode_img" />
ξερουμε τι ειναι αυτος ο φακελος που εμφανιστηκε στον σκληρο; τον εχει με ενα λουκετακι

EDIT2:
τωρα κολλησε καθως το εκλεινα!!

EDIT3
ερωτηση κρισεως. η καρτα γραφικων πως συνδεεται με το ρευμα; πρεπει να συνδεσω κ τα δυο καλωδια οπως στην εικονα ή φτανει μονο το 1; κ με το 1 η καρτα γραφικων φαινεται να λειτουργει σωστα καθως αναβει κ το πρασινο led που εχει
<img src="http://i44.tinypic.com/2vwuz51.jpg" alt="2vwuz51.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i44.tinypic.com/t5rg2q.jpg" alt="t5rg2q.jpg" class="bbcode_img" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,162
το καλώδιο αυτό παίρνει ρεύμα από 2 διαφορετικά 6pin για να βγάλει 1 8pin, οπότε πρέπει και τα 2 άκρα να είναι συνδεδεμένα στα 6pin, βεβαιώσου επίσης ότι τα 6pin βγαίνουν ξεχωριστά από το τροφοδοτικό.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,162
double post γιατί μπορώ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

από ότι βλέπω το XFX έχει ένα καλώδιο 6+2 για την κάρτα γραφικών που θα είναι σαν αυτό

<img src="http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/ZM850-HP/images/pcie.jpg" alt="pcie.jpg" class="bbcode_img" />

Κούμπωσε το +2 πάνω στο 6άρι και βάλε αυτό στην κάρτα και πες μας


edit

<img src="http://www.asus.com/media/global/products/4bZFxu0IYyQ1DSfB/IiRK8LenGsnqrEZh_500.jpg" alt="IiRK8LenGsnqrEZh_500.jpg" class="bbcode_img" />

στα δεξιά βλέπεις ένα 8pin μπλε εκεί πάει το αντίστοιχο 8pin από το τροφοδοτικό, ενώ κάτω πάει το 20+4pin από το τροφοδοτικό, το +4 κουμπώνει πάνω στο 20άρι και μπαίνουν παρέα ουσιαστικα
 
Top Bottom