What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Νεο Gaming PC με 800€ - 900€

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
k ta 2 βγαινουν ξεχωριστα απο το τροφοδοτικο
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
<img src="http://i40.tinypic.com/nez2o.jpg" alt="nez2o.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://i39.tinypic.com/w70875.jpg" alt="w70875.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://i42.tinypic.com/nnv5f8.jpg" alt="nnv5f8.jpg" class="bbcode_img" />
αυτο που κραταω λες; δεν ειναι 6+2 ειναι 4+4. δες στην ιδια φωτο στο background πως τα εχω συνδεσει

τα αλλα ειναι στην θεση τους κανονικα.
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
μηπως φταιει οτι η ram ειναι 2400mhz ενω η motherboard σηκωνει μεχρι 2133? στο manual λεει οτι οποιαδηποτε ram πανω απο 2133 ενδεχεται να μην δουλευει σωστα κ εξαρταται απο τον επεξεργαστη κ τις υπολοιπες συσκευες αν θα τις σηκωνουν.

"Memory module with memory frequency higher than 2133 MHz and its correspondingtiming or the loaded DRAM OC Profile is not the JEDEC memory standard. Thestability and compatibility of these memory modules depend on the CPU's capabilitiesand other installed devices"
http://www.manualslib.com/manual/414970/Asus-M5a97-R2-0.html?page=23#manual

2 ωρες τωρα που ειναι idle δεν εχει κολλησει. πριν που απλα σερφαρα κ εκανα εγκατασταση το directX κολλησε 2 φορες.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
http://products.xfxforce.com/en-us/Power_Supplies/Pro_Series_550W_PSU/P1-550S-XXB9
αυτό δεν πήρες; λέει ότι έχει 6+2, παράξενο.
Βασικά από ότι βλέπω έχεις βάλει αντάπτορα από 6+6 σε 8άρι, δεν έχει ένα 2pin κάπου όπου να μπορεί να μπει μαζί με το 1 από τα 2 6άρια στην κάρτα;

Το 4+4 είναι για μητρικές που δεν παίρνουν 8άρι εκεί ψηλά ή έχουν 4+4 αντί αυτού σε διαφορετικά σημεία.


Τις μνήμες ως τι σου τις αναγνωρίζει στο boot?
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
πω πω ρε φιλε.... περα απο το προβλημα, ειδα το pc στην φωτο... σκετο κολαστηριο η καρτα σου! :cheers:
αντε με το καλο να δουλεψει να μας πεις εντυπωσεις!
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640669

αυτο ειναι το τροφοδοτικο.

η καρτα φιλε InfamousJohn καλη είναι, το πισι θελει στρωσιμο.

παιζω εδω κ 2 ωρες το deus ex κ δεν εχει κολλησει. παραξενα πραγματα, οτι να ναι κανει.

<img src="http://i40.tinypic.com/s64zl4.jpg" alt="s64zl4.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i43.tinypic.com/y07ds.jpg" alt="y07ds.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i39.tinypic.com/10gxzkg.jpg" alt="10gxzkg.jpg" class="bbcode_img" />

στα 1600 δειχνει οτι ειναι! πως το αλλαζω αυτο; κ γιατι δεν τρεχει στα 2133 που ειναι το μαξ της motherboard?
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
PCI-Express Connector: 1 x 6-Pin, 1 x 6+2-Pin.
Από την σελίδα του e-shop το παραπάνω, οπότε πρέπει να υπάρχει αυτό το 2pin.

Χωρίς σκάλισμα μέχρι 1866 μπορείς να το πας με FX, από εκεί και πάνω πρέπει να το σκαλίσεις λίγο, εγώ πάντως δεν τα κατάφερα (με τον phenom μέχρι 1600 μπόρεσα).

Δεν θυμάμαι από μνήμης για το πως το επιλέγεις, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα σου τώρα (άλλωστε εγώ έχω 2133MHZ και τις τρέχω στα 1600, δεν υπάρχει πρόβλημα να τρέχεις χαμηλά).
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
μαλλον το βρηκα. αυτο που λες το 2 ειναι στο ιδιο καλωδιο με αυτο που γραφει pci-e, με το οποιο εχω συνδεσει την καρτα.

δες στην τελευταια φωτο πως εχω συνδεδεμενη την καρτα. αν βγαλω το 1 6αρι κ συνδεσω το 6αρι της pci-e με το εξτρα 2, λες να κανει διαφορά;

λες να φταιει αυτο;
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171


obelix3 wrote:
μαλλον το βρηκα. αυτο που λες το 2 ειναι στο ιδιο καλωδιο με αυτο που γραφει pci-e, με το οποιο εχω συνδεσει την καρτα.

δες στην τελευταια φωτο πως εχω συνδεδεμενη την καρτα. αν βγαλω το 1 6αρι κ συνδεσω το 6αρι της pci-e με το εξτρα 2, λες να κανει διαφορά;

λες να φταιει αυτο;</blockquote>

Από τους αντάπτορες περισσότερο εμπιστεύομαι την κανονική σύνδεση, μπορεί και να είναι.

 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
το εκανα. το κακο ειναι οτι κολλαει χωρις λογικη ή σφαλμα. ας πουμε τωρα εχει να κολλησει απο το μεσημερι. παιζω game χωρις κανενα προβλημα.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
Κοίτα αν δεν κολλήσει ξανά, είναι πολύ πιθανό να ήταν με το ρεύμα της κάρτας.
Οι αντάπτορες σπάνια δουλεύουν όπως θέλουμε.

Από εκεί και πέρα από την στιγμή που δεν βγάζει σφάλμα, μιλάμε για καθαρά hardware πρόβλημα που δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί το software (για να βγάλει το σφάλμα).
Ας δούμε πως θα πάει.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123
Οι μνήμες σου μάλλον γύρισαν στο 1600 γιατί θα είναι το default. Πρέπει να βάλεις χειροκίνητα μεγαλύτερο profile αλλά από μοντέλο σε μοντέλο αλλάζουν τα χαρακτηριστικά (στην φώτο το έχεις Auto). Oι κατασκευαστές συνήθως έχουν έτοιμα profile για intel αλλά για AMD δεν πολυασχολούνται <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Ίσως χρειαστείς και λίγο ρεύμα παραπάνω, πειραματίσου αλλά αφού πρώτα σταθεροποιήσεις το σύστημα.
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
Το μηχάνημα δείχνει να σταθεροποιείται. 2 μέρες δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά, άρα ίσως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έφταιγε ο αντάπτορας. Θα το τεστάρω κ μέσα στην εβδομάδα για να είμαι 100% σίγουρος αλλά κατά πάσα πιθανότητα, το θέμα λύθηκε.

@Kuivamaa
αλλάζω τις τιμές των ram μέσα από bios; το ρεύμα; ανεβάζω τις τιμές σταδιακά;

Μπορεί κάποιος να προτείνει ηχεία 2.1 (αξιοπρεπή), usb wifi adapter & gamepad?
βρήκα αυτά.
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612356
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.540257
http://www.skroutz.gr/s/72740/Microsoft-Xbox-360-Controller-for-Windows.html
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123
Εξαρτάται από τα modules που έχεις βέβαια αλλά θα χρειαστεί να πειραματιστείς στο bios με τα ρολόγια τους, από ρεύμα λογικά μέχρι 1.65V να ανέβεις (αν δεν είσαι εκεί ήδη) θα είσαι οκ.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123
Δοκίμασε να βάλεις ακριβώς τα ρολόγια και timings που ζητάει. Aν δεις ότι δεν τα δέχεται, δώσε λίγη τάση. Ίσως βέβαια χρειαστεί να κατεβάσεις συχνότητα αν δεν τα γουστάρει ο IMC του FX, δοκίμασε 1866/2133. Αν "παίξεις" χαμηλότερα ίσως ρεφάρεις με σφιχτότερα timings, κάτι σε 9-11-9-28 ή κάτι τέτοιο.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
για ηχεία θα πρότεινα αυτά
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.501815

Εκτός ότι είναι δυνατότερα, εμπιστεύομαι καλύτερα logitech και έχουν και καλύτερο aftermarket αφού μπορείς να βρεις ανταλλακτικά.

(πχ έχω εδώ και χρόνια κάτι creative inspire p5800 που δουλεύουν σχεδόν τέλεια και έχει χαλάσει λίγο το wired remote, και μου κάνει κόλπα, αλλά όχι μόνο δεν υπάρχει ανταλλακτικό, αλλά δεν είναι ούτε επισκευάσιμο ούτε δουλεύουν τα ηχεία χωρίς αυτό, δηλαδή αν χαλάσει εντελώς αναγκαστικά πετάω ηχεία αξίας 100€...)
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
γλυκοκοιτάζω το SILENCIO της COOLERMASTER <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> αξίζει τα παραπάνω $ από το ELITE 310;
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.811275
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806242
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
τα αξίζει γιατί είναι σχετικά αθόρυβο, μόνο που να έχεις υπόψιν αυτά τα κουτιά δεν έχουν πολύ καλό air flow για να μπορέσουν να είναι αθόρυβα.
Βέβαια αν δεν κάνεις τίποτα κλόκια δεν υπάρχει θέμα, στην χειρότερη να βάλεις έναν ανεμιστήρα στο κουτί ακόμα.
 
Top Bottom