What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

NIOH 2 – THE COMPLETE EDITION

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Οι αναμνήσεις μου από το πρώτο Nioh είναι αρκετά νωπές. Το θυμάμαι σαν χτες, μολονότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Ένα παιχνίδι στο οποίο αφιέρωσα τριψήφιο αριθμό ωρών και δεν αισθάνθηκα ότι ήταν χρόνος σπαταλημένος. Κι ό,τι δε θυμόμουν λεπτομερώς, επέστρεφε στη μνήμη μου, όσο περισσότερο έπαιζα τη συνέχεια του. Άλλο ένα Nioh λοιπόν στα χέρια μας, άλλη μια πλήρης από περιεχόμενο έκδοση. Και φυσικά μία νέα ευκαιρία να ξαναγίνουμε πολεμιστές στην Ιαπωνία του 15ου αιώνα και να αναμετρηθούμε με λήσταρχους, σαμουράι εχθρικών φατριών και φυσικά Yokai. Απορία πολλών, υποθέτω, είναι κατά πόσο διαφοροποιείται το Nioh 2 από τον προκάτοχο του κι αυτή επιδιώκουμε να λύσουμε στο παρόν κείμενο.



Η φιλοδοξία του Νομπουνάγκα επισκίασε την ιστορία



Παρόλο που υπάρχει το 2 στον τίτλο, το νέο πόνημα της Team Ninja αποτελεί prequel του αρχικού παιχνιδιού. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα μερικά χρόνια πριν τα γεγονότα...

Continue reading...
 
Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Κάποια στιγμή εννοείται θα το τσιμπήσω. Πρώτα βέβαια έχω πολλές δουλειές με το 1 το οποίο έχω κάνει pause 2 φορές. Εννοείται θα πρέπει να τελειώσω πρώτα και τα Sekiro (αν μπορώ...) και The Surge 2 που πήρα τα Χριστούγεννα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255
Και εγώ θα ήθελα να το παίξω κάποια στιγμή αλλά φοβάμαι ότι θα φάω τέτοιο ξύλο που θα μου αφήσει ψυχικά τραύματα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
I mean... σε αρκετά σημεία μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι είναι πιο φιλικό, αλλά ειδικά η μισή 4η παράγραφος από το τέλος είναι σαν να γράφτηκε για σένα 😅

Spoiler alert: είναι πιο βατό από το πρώτο ακόμα κι αν δεν είχες εμπειρία από εκείνο (για διάφορους λόγους).
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Σε κάποιον σαν εσένα και εμένα (αν και εγώ έχω "μόνο" 174 ώρες) φαντάζομαι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει....

Έχοντας τελειώσει το Sekiro (άλλες 133 ώρες και εκεί..) που και πιο διαφορετικό παιχνίδι ήταν και βγήκε μήνες νωρίτερα στο PC δύσκολο να μου κινήσει το ενδιαφέρον στο (προσεχές, έστω) μέλλον.

Η ιστορία του 1ου μέρους με τον William (ακόμα και αυτός είχε μια επίφαση ιστορικότητας) ή οποία βασιζόταν σε μια πραγματική περίοδο διαφοροποιούσε το game σε ικανοποιητικό βαθμό σε σχέση με τα DS series και το καθιστούσε πολύ πιο ενδιαφέρον. Συνεπώς το να μην υποδύεσαι συγκεκριμένο χαρακτήρα καταντάει σε μεγάλο αρνητικό.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Καλά κι αυτό στη Sengoku period βασίζεται με κάποια πραγματικά γεγονότα αλλά ο player created χαρακτήρας είναι σχετικά άχρωμος, δε βοηθάει κι ότι δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός κι εκφραστικός.
Αν σου άρεσε το προηγούμενο, θα περάσεις ωραία. Τώρα ναι, αν ψάχνεις τίποτα ριζικές αλλαγές, δε θα τις βρεις εδώ.

Α, και έχουν σχεδόν πετάξει εκτός τις πολυαγαπημένες σου στιγμές στο πρώτο...
τις μάχες με ντουέτα και τις gauntlet-endurance :p
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Παίζω το πρώτο αυτό τον καιρό και έχω κολλήσει, οπότε το 2 σίγουρα θα το πάρω. Δεν με χαλάει ο τίτλος nioh1.5 πάντως, ξέρω οτι θα μου αρέσει και δεν θα ασχοληθώ άμεσα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Εντάξει η φάση με τον Κύριο Άλογο είναι ξεκάθαρα beginner's trap. Πολύ εύκολο να την αναγνωρίσεις θα έλεγα, σε σχέση π.χ. με τον Black Knight του DS..
Και δεν έχει να κάνει με το αν έχεις παίξει Nioh 1. Βλέπεις μετά τον πρώτο, μικροσκοπικό εχθρό ένα γομάρι 3+ μέτρα με ένα ρόπαλο όσο ένας κορμός δέντρου και λες, τι; Ας δοκιμάσω (ok δε χάνεις και κάτι βέβαια αφού το shrine είναι κυριολεκτικά δίπλα); Είναι σαν σου λέει το game, "I dare you", προσπαθώντας με δυσκολία να κρύψει την trollface γκριμάτσα. Κι εννοείται ότι είναι προαιρετικός.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Κακώς δεν το στηλίτευσα στο κείμενο, αλλά ρε φίλε η συντριπτική πλειοψηφία (κρίνοντας από τους μπλε ρέβεναντς) έπαιζε γυναίκα.
Οι γουίμπους υπάρχουν και ζουν αναμεσά μας. Πείτε όχι στα γουαΐφου και τους ψηφιακούς χαλκάδες. Γραφτείτε στο σύλλογο μας!

Ωπ, καλώς τον @Chosen Undead. Τι λέει, όλα καλά;
 
Top Bottom