Not for Vegans

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
σε χοιρινό: τζατζίκι, πατάτες, κρεμμύδι, τομάτα, μουστάρδα
Την πρώτη φορά που στο τυλιχτό γύρο χοιρινό απ'όλα μου πρόσθεσαν μουστάρδα ανακάλυψα εναν νέο κόσμο απόλαυσης. Πως το έτρωγα χωρίς μουστάρδα τόσες δεκαετίες; Ένα άλλο μυστικό που ανακάλυψα σε πιτσαρία στον Κορυδαλλό, πίτσα σπέσιαλ με μία λεπτή στρώση φέτας κάτω από τα υπόλοιπα υλικά, μιλάμε την απογειώνει.

Την πρώτη φορά που στο τυλιχτό γύρο χοιρινό απ'όλα μου πρόσθεσαν μουστάρδα ανακάλυψα εναν νέο κόσμο απόλαυσης. Πως το έτρωγα χωρίς μουστάρδα τόσες δεκαετίες; Ένα άλλο μυστικό που ανακάλυψα σε πιτσαρία στον Κορυδαλλό, πίτσα σπέσιαλ με μία λεπτή στρώση φέτας κάτω από τα υπόλοιπα υλικά, μιλάμε την απογειώνει.
να σου προσθέσουμε και λάχανο καρότο τότε, να ανακαλύψεις έναν ακόμα νέο κόσμο απόλαυσης :p

Κορυδαλλό εγώ ειχα πάθει αρνητική πλάκα όταν διαπίστωσα ότι μου έκαναν το πιτόγυρο κοκινιστό... γμτ την ανωμαλία σας, πρώτα καλαμάκι το σουβλάκι και σουβλάκι την πίτα και τωρα αυτό;

Έχουμε ένα τέτοιο σουβλατζιδικο στον Πειραιά που είναι γνωστό για την homemade σάλτσα που βάζει στα πιτόγυρα, Καράμπελας λέγεται

@Χειρομαλάχτης Φαντασου πως με αντιμετωπιζαν οι σουβλατζιδες το '80 οταν επαιρνα πιτα καλαμακι χοιρινο μονο πατατες... και οταν εβαζαν επιτηδες η κατα λαθος ντοματα, το γυριζα πισω :)

Αυτο με τη λαμαρινα και τα λαδια και τον σουβλατζη να τα καθαριζει με τη σπατουλα, ανεκτιμητη αξια.

Mαρούλι παντού. Και στα μακαρόνια το βάζω, μαζί με τόνο και τριμένο τυρί από γάλα θιβετιανής ακρίδας. Κάποτε μισούσα με όλο μου το είναι το κλασσικό "πίτα γύρο με απ' όλα" που σήμαινε κρεμμύδι, τζατζίκι κτλ. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά τα "απ' όλα" δεν έβαλα ποτέ σε πιτόγυρο κι όποιες φορές έγινε κατά λάθος δεν θέλω να το θυμάμαι. Τα τυλιχτά γενικών καθηκόντων και σεξουαλικών προτιμήσεων, τορτίγια κτλ, οκ εκεί βάζω κυριολεκτικά ότι βρω στο ψυγείο του γείτονα. Έχω βάλει και μελιτζανοσαλάτα, λαχανοκαροτοσαλάτα όταν δεν είχε τίποτε άλλο.. Φακές δεν έχω βάλει ακόμα, που θα πάει όμως.

Mαρούλι παντού. Και στα μακαρόνια το βάζω, μαζί με τόνο και τριμένο τυρί από γάλα θιβετιανής ακρίδας. Κάποτε μισούσα με όλο μου το είναι το κλασσικό "πίτα γύρο με απ' όλα" που σήμαινε κρεμμύδι, τζατζίκι κτλ. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά τα "απ' όλα" δεν έβαλα ποτέ σε πιτόγυρο κι όποιες φορές έγινε κατά λάθος δεν θέλω να το θυμάμαι. Τα τυλιχτά γενικών καθηκόντων και σεξουαλικών προτιμήσεων, τορτίγια κτλ, οκ εκεί βάζω κυριολεκτικά ότι βρω στο ψυγείο του γείτονα. Έχω βάλει και μελιτζανοσαλάτα, λαχανοκαροτοσαλάτα όταν δεν είχε τίποτε άλλο.. Φακές δεν έχω βάλει ακόμα, που θα πάει όμως.

1765480132028.jpeg

EDIT: Mέγκαλολ, συνταγή για το πως θα φτιάξεις το ρύζι στο ταψί είναι, την μπάμπω την πήρε έτοιμη από το τεμού, μερακλής. Επίσης έξτραλολ για την ποσότητα, τόσο τρώω για να δω αν ψήθηκε καλά.

Oldie, but goodie...

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα υποσημείωση στον πρώτο τόμο του Κεφαλαίου ο Μαρξ περιγράφει τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τα ζώα όταν ήταν σκλάβοι και πως αυτός άλλαξε όταν έγιναν μισθωτοί σκλάβοι. Ως σκλάβοι οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τα ζώα σαν όντα που υποφέρουν και αυτά καθώς τα αφεντικά τα χρησιμοποιούν σαν μέσα παραγωγής και τα υπέβαλλαν στην ίδια εκμετάλλευση με τους ανθρώπους. Όταν όμως μετατράπηκαν σε μισθωτούς εργάτες άρχισαν και αυτοί να κακοποιούν τα ζώα καθώς πίστευαν ότι οι ίδιοι είναι πλέον ελεύθεροι.

Σε κάθε περίπτωση ο Μαρξ συνέδεε την κακοποίηση των ζώων με το εκάστοτε σύστημα παραγωγής αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο τμήμα της φύσης.

Αηδίαζε με τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο καπιταλισμός τα ζώα αλλά αναζητούσε την αιτία του προβλήματος στη λειτουργία του συστήματος και όχι σε… όσους εργάζονται σε κρεοπωλεία, όπως κάνει τμήμα του λεγόμενου μαυροπράσινου κινήματος και των ακτιβιστών βίγκαν

Η λύση που πρότεινε, δηλαδή, δεν ήταν να σταματήσουμε να τρώμε κρέας πιστεύοντας ότι έτσι θα αλλάξουμε τον κόσμο – μια ακραία (νεο)φιλελεύθερη αντίληψη η οποία επιχειρεί να παρεισφρήσει και στα χωράφια της αριστεράς και της αναρχίας....Η σκέψη του Μαρξ ήταν πάντα στον άνθρωπο και την ανάγκη του για τροφή, χωρίς όμως ποτέ να τον αποσπά από το φυσικό του περιβάλλον.

Τοτε τι μας αποκήρυξε τον Χέγκελ; Διότι αν είχε παραμείνει οπαδός του θα καταλάβαινε ότι η μεταστροφή των κοινωνιών επηρεάστηκε πρωτίστως από την πνευματικότητα σε συνδυασμό με την επιρροή της εκάστοτε θρησκείας. Βλέπε κυρίως προτεσταντισμός και αγγλικανισμός. Ήτοι, η βιομηχανική επανάσταση προσπάθησε να ομογενοποιησει τον κόσμο με αποτέλεσμα να χαθεί και ο ιδεαλισμός. Ασπαζόμενος λοιπόν ο Μαρξ τον υλισμό, κατά καποιον τρόπο δέχεται την αρχή του κακου στην ταξική πάλι, που είναι η ομοιογένεια που προτάσει ο δυτικός πολιτισμός, οποίος εξαπλώθηκε χάρη σε αυτήν την μεταστροφή με σκοπό φυσικά την εκμετάλλευση φυσικών πόρων και ανθρώπων.

Αν είχε παραμείνει ιδεαλιστής θα κατανοούσε ότι ζεις μαζί με την προβατίνα τον καθημερινό μόχθο, την αγαπάς, την ντατευεις και στο τέλος την ψήνεις.

Back