Οδηγός αγοράς GPU.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Με τέτοια profit margins, δεν μου φαίνονται και τόσο παράξενο που λίγο πολύ το RMA πάσχει, όσον αφορά τις περισσότερες εταιρίες. Και δεν μου φαίνεται παράλογο να σκάσω τα διπλά για μια επαγγελματική GPU ( ή γενικά για workstation/server grade υλικό ).

Last edited:
Ε ναι, εκεί πληρώνεις validation αλλά και "προπληρώνεις" καλό support, ΑΝ τυχόν το χρειαστείς... εκεί είναι τα real money για τις εταιρείες.

Ναι, αλλά η τεχνική υποστήριξη μετράει. Άξιζει να σκάσω λεφτά για ένα εργαλείο δουλειάς, αν έχω σοβαρή υποστήριξη. Τι να το κάνω το να μου βγει φτηνή η GPU, και σε τυχόν αναποδιά, να μείνω ξεκρέμαστος.
Άλλωστε, σε τομείς σαν τον δικό μου, το validation είναι απαραίτητο, για αξιοπιστία στα αποτελέσματα.

Last edited:
μόνο αν χρειάζεσαι αυτά που προσφέρει η κάρτα, αλλιώς τι να κάνεις το support? με τόσα λεφτά αγοράζεις άλλη κάρτα αν δε σου δουλεύει.

για γραφιστική παίζεις και με integrated μόνο η adobe προσφέρει GPU support αλλά είναι τόσο μαύρο χάλι που i3 2120 αποδίδει καλύτερα από GPU render με την καλύτερη κάρτα γραφικών της gaming αγοράς.

Τι είναι το CAE

Αυτό που είπε ο GOO. Computer Aided Engineering, λογισμικό Μηχανικών-Μηχανολογικών Εφαρμογών ( Τεχνικό Σχέδιο, Υπολογιστική Ρευστομηχανική, Ανάλυση Πεπερασμένων Στοιχείων κα ).

ε οκ εκεί παίζει άλλη μπαλίτσα

Αν και θα ταίριαζε σε νήμα του στυλ " Ιστορία των καρτών γραφικών ", άπτεται και στο θέμα του τρέχοντος:

Κάνω hijack το thread για μια απλή αλλά καίρια ερώτηση.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο επόμενο τρίμηνο (αφού θα έχουν ανακοινωθεί όλα τα νέα μοντέλα, σταθεροποιηθούν οι τιμές κτλ.) θα αλλάξω την κάρτα γραφικών μου. Προφανώς και δεν ξέρω ακόμα ποιο μοντέλο θα κυνηγήσω αλλά τα δεδομένα είναι τα εξής:
- θα εξακολουθήσω να παίζω στα 1080p, 60HZ
- ο επεξεργαστής μου είναι i7-6700
- φοράω 16GB RAM

Με αυτά κατά νου: μια κάρτα με τις διαφαινόμενες επιδόσεις της 3070 π.χ. θα μου δώσει τα πολυπόθητα 60FPS στα επερχόμενα παιχνίδια (ίσως και με RTX on αλλά δεν είναι προτεραιότητα) ή θα τρώει bottleneck από τον επεξεργαστή; Ιδανικά θα ήθελα να την κρατήσω για 3 χρόνια ακόμα χωρίς άλλες προσθήκες, εκτός ίσως από έναν δεύτερο SSD κάποια στιγμή.

Last edited:
- θα εξακολουθήσω να παίζω στα 1080p, 60HZ
με μια RX 5500 λογικά θα παίζουν τα πάντα στο Ultra.

ή θα τρώει bottleneck
στα 60FPS δεν νομίζω.

Για RTX περίμενε κανέναν χρόνο ακόμα πριν αγοράσεις.

Last edited:
@maladroid Πιθανώς ναι. Θα πρέπει να γίνουν τεστ με τους Ryzen 5000 για να κρίνουμε αν η τρέχουσα γενιά GPU μπουκώνει από το PCIe bus. Μέχρι τώρα, η Intel για διάφορους λόγους είχε πιο ισχυρούς πυρήνες, αλλά είναι πίσω σε PCIe (Gen 3). Οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε απευθείας σύγκριση με την ίδια πλατφόρμα.
Από την άλλη, αν παίζεις στα 6ο Hz... τι σε νοιάζει αν πιάνεις 100 ή 110 FPS...

@maladroid
Από την άλλη, αν παίζεις στα 6ο Hz... τι σε νοιάζει αν πιάνεις 100 ή 110 FPS...
Ναι, το μόνο που με απασχολεί είναι να πιάνω σταθερά 60 FPS αντί για 40-50 όπως μου συμβαίνει ενίοτε με την παρούσα κάρτα (R9 390).
Γενικά το σύστημά μου την παλεύει αρκετά καλά ακόμα με ορισμένες παραχωρήσεις, αλλά θα ήθελα να επενδύσω σε μια πιο future-proof κάρτα, τώρα που έχω μερικά λεφτά στην άκρη. Εκείνο που δεν θέλω είναι να τα ακουμπήσω χοντρά για πλήρη αναβάθμιση.

αντί για 40-50 όπως μου συμβαίνει ενίοτε με την παρούσα κάρτα (R9 390).
δεν περίμενα να έχει θέμα η R9 390, ή είναι τόσο προβληματικά τα παιχνίδια οπότε αμφιβάλω αν θα είναι πλήρως εντάξει ακόμα και με τούμπανο πισί, ή έχεις κάποιο άλλο θέμα (λειτουργικό, θερμοκρασίες, δεν ξέρω)

δεν περίμενα να έχει θέμα η R9 390, ή είναι τόσο προβληματικά τα παιχνίδια οπότε αμφιβάλω αν θα είναι πλήρως εντάξει ακόμα και με τούμπανο πισί, ή έχεις κάποιο άλλο θέμα (λειτουργικό, θερμοκρασίες, δεν ξέρω)

@Epitaph... εσύ; :Ρ

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο power user ώστε να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά απ'όσο ξέρω όχι :unsure:

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο power user ώστε να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά απ'όσο ξέρω όχι :unsure:

Τι παιχνίδια παίζεις συνήθως και έχεις παρατηρήσει 40-50 fps σε 1080p @60Hz;

δεν νομίζω ότι η 5500ΧΤ είναι αναβάθμιση για την 390, μια 5600ΧΤ θα είχε περισσότερο νόημα.
Από την άλλη η 5500ΧΤ παρόλο που είναι πολύ καλή, δεν μπορεί να εγγυηθεί τα πάντα ultra με 60άρια και το λέω γιατί την έχω με έναν R2600 και το βλέπω.

Back