Official Off-Topic Thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αφου δεν αντηχησαν γερμανικες οπερετες στα μαρτυρικα χωρια, παλι καλα.

Σιγουρα κατι πιο φρεσκο απο 80s πανηγυρι με κλαρινα που εχουμε περιμετρικα της αποξηραμενης λιμνης του Μορνου.

Η Βουνιχώρα καίγεται και η Άι Θυμιά εχάθη. Το δόλιο το Γαλαξέιδι ο Θεός να το φυλάει έλεγε η γιαγιά μου.
Μου το θύμισες με την αναφορά σου στα μαρτυρικά χωριά της περιοχής.

Όσο δε για τον Μόρνο… από το Λιδωρίκι προς το Μαλαντρίνο, η βορειοανατολική μύτη που σχημάτιζε κάποτε η λίμνη είναι ένας βούρκος.

Όσο δε για τον Μόρνο… από το Λιδωρίκι προς το Μαλαντρίνο, η βορειοανατολική μύτη που σχημάτιζε κάποτε η λίμνη είναι ένας βούρκος.
Μολις αναδυθει το αρχαιο Καλιο, η προφητεια θα ολοκληρωθει, οι Valar θα επιστρεψουν και θα ξαναγινει η κοιλαδα που ηταν καποτε :)

Ασε, επειδη καθε χρονο βγαζουμε τις ιδιες φασον φωτο απο Αβορο και προς Λευκαδιτι, η υποχωρηση του νερου ειναι δραματικη.

Απο την αλλη, τοσο τουριστα στην Αθηνα, να του πεις να φυγει; Δεν ειναι σωστο, που θα βρει καλυτερο νερο;

Η πρωτη ειναι λιγο μετα το τυροκομειο, στη διασταυρωση που πας για Αβορο. Οι αλλες ειναι αναμεσα Λιδωρικι Λευκαδιτι

1000017541.jpg
1000017545.jpg
1000017547.jpg

Last edited:
Αυτό το κάστρο της Ναυπάκτου είναι ποτέ ανοιχτό; Θυμάμαι είχαμε πάει ολόκληρη εκδρομή για πάρτι του και το είχαμε βρει κλειστό...

Ωραίες εποχές τότες. Δίχως τα ιντερνετς και τα σμαρτφοουνς

Είμαι λίγο διχασμένος γιατί βλέπω περιοχές με δέντρα να μπετοσαν, αλλά από την άλλη δεν είμαι κατά του εκ μοντερνισμου

Οσο μπέτωσαν σε αυτά που δείχνουν οι εικόνες, άλλο τόσο έχουν φανταστικά πάρκα και πράσινες ζώνες για να περπατήσεις/ποδηλατήσεις παράλληλα. Μόνο στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα.

Πού να δεις και και πως φιλτράρουν το νερό τους.
Εδώ ένα βίντεο με την ομάδα που έχει επιφορτιστεί με το QA

Γενικά θα έλεγα ότι οι Πολωνοί είναι ένας πραγματικά άξιος λαός και η πρόοδος του έχει βάλει τα γυαλιά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Απλό κοντά και οι Τσέχοι.

Οκ, mea culpa, υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση από μεριάς μου, αλλά ο Χρονος έχει τα δίκια του.

Εν συνεχεία περί Πολωνίας. Το κράτος εδώ βοηθά αρκετά τους γονείς. Πχ, δίνει γύρω στα 190 γιουρο τον μήνα (800 ζλότι) για κάθε παιδί μέχρι τα 18, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Κάθε Σεπτέμβρη δίνουν άλλα 300 ζλότι (70 γιουρο) για τα σχολικά έξοδα (τσάντες, τετράδια, κτλ.), συν διάφορες εκπτώσεις και μικροπρονόμια (δεν είμαι, αλλά έχω αρκετούς γνωστούς εδώ που μου τα λένε).
Επίσης μέχρι την ηλικία των 26 οι μισθοί είναι αφορολόγητοι (ο εργοδότης συνεχίζει να πληρώνει), πράγμα που σημαίνει ότι τα καθαρά που παίρνει κάποιος στην τσέπη είναι πολύ περισσότερα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να κάνουν τα κουμάντα τους και να δημιουργήσουν ή να τα φάνε σε βοτκες.

Στα εργασιακά τώρα.
Από το τέλος του 2025 με αρχές 2026 θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά το μειωμένο ωράριο. Μιλάμε για 4ημερη εργασία και 35ωρο (7ωρο), ανάλογα πάντα με τον κλάδο.
Αν βγουν τα κουκιά (που ήδη έχουν γίνει κάμποσες πετυχημένες ενέργειες/προσπάθειες), θα είναι καλή αλλαγή.
Γενικά στο κλάδο του "IT" τα πράγματα είναι κομπλέ (έτσι λένε ότι έχει σχέση με προγκραμινκ, κομπιουτερς και αριθμούς). Τα λεφτά είναι αρκετά πχιο καλά σε σχέση με τον μέσο μισθό και υπάρχει μεγάλη ζήτηση (αρκετές ξένες εταιρείες έχουν ρίξει επενδύσεις στη χώρα, διότι έχει αρκετά ευνοϊκό φόρο για την πάρτη τους).

Θαρρώ πως το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από το Ελλαδιστάν (καλά, μέχρι και η Δανία παίζει να σου βγει πχιο φθηνά).
Και σε γενικές γραμμές αυτό που μπορώ μα πω με σιγουριά είναι πως δεν έχω αυτό το άγχος της καθημερινότητας.

Αυτά τα ολίγα. Μπορεί κάποια στιγμή να μιλήσω περισσότερο για τις υποδομές, τη κουλτούρα και τα λοιπά τερτίπια σε άλλο βίντεο.
Λαηκ και σαμπσκραημπ.

Ps. Αν βγει μάπα το Γουητσερ 4, θα φύγω από τη χώρα.

Μεγάλο φλεξ να μην πληρώνεις φόρους μέχρι τα 26 αν έχεις τελειώσει κάποια τεχνική σχολή κ εργάζεσαι από τα 19-20. Ειδικά αν επενδύεις τα χρόνια αυτά χτίζεις ένα κεφάλαιο για αγορά σπιτιού αλλά κ για (πρόωρη) σύνταξη.

κάτι τέτοια βλέπω και βγάζω σπυράκια με το τι πληρώνεις ως ΕΕ για να υπάρχεις και μόνο εδώ στην μπανανία...

Μεγάλο φλεξ να μην πληρώνεις φόρους μέχρι τα 26 αν έχεις τελειώσει κάποια τεχνική σχολή κ εργάζεσαι από τα 19-20. Ειδικά αν επενδύεις τα χρόνια αυτά χτίζεις ένα κεφάλαιο για αγορά σπιτιού αλλά κ για (πρόωρη) σύνταξη.
Αυτό καθιερώθηκε για τα καλά κοντά στο 2019 στη Πολωνία.

Όπως και το επίδομα γονέα αυξήθηκε κατά 300 ζλότι το 2021-22 (από 500 στα 800 ζλοτι).
Σε γενικές γραμμές γίνονται πραγματάκια (οκ, δε φτάνει επίπεδα Σκανδιναβίας, αλλά νταξ).

κάτι τέτοια βλέπω και βγάζω σπυράκια με το τι πληρώνεις ως ΕΕ για να υπάρχεις και μόνο εδώ στην μπανανία...
Ναι, αλλά φιλότιμο, ήλιος, μουζακα και παραλίες!

Btw:
Έχει βάλει και αυτόματο τρανσλεσιο στη φωνή (η πόλη είναι κάνα 20λεπτο ποδαράτο από Gdańsk και Gdynia)

Last edited:
Στην Ελλάδα ανοίξαν κάποια data centers, δώσανε επίδομα για αγορά κατοικίας υπο κριτίρια που από μόνο του απλά ανέβασε τις τιμές κιάλο, ψηφιοποίησαν κουτσουρεμένα το Δημόσιο κ το ονομάζουμε επιτυχία.

Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που συμφώνησα σε ελληνικό συμβόλαιο για να έχω καβάτζα το χωριό οπότε μου καπνίσει. Οι κρατήσεις προφορων, ήτοι ΦΜΥ κι ένα ακόμη μαλακιασμένο, ξαναφορολούνται στην τελική δήλωση. Μου έβγαλαν κι ένα κοστούμι πληρωμής 2600 φέτος επειδή συν τοις αλλοις, πέρασα τις 90 μέρες στην Πολωνία και άρα πιάστηκε σαν εισόδημα αλλοδαπής και φιλάκια ρουφηχτά.
Ευτυχώς το κοστούμι το πλήρωσε η εταιρεία αλλά λες ώπα ρε διάολε.

Back