<blockquote><br><blockquote><br>Κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης οι Φράγκοι κατέλβανα την πόλη χάρη στην κατάληψη του τείχους στην περιοχή των Βλαχερνών. Συγκεκριμένα, κάποιος δικός τους κάρφωσε το λάβαρο των Σταυροφόρων σε έναν πύργο και εκεί χάθηκε το παιχνίδι λόγω ηθικού. Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί μας τα λες ρε μάστορα;<br>Το λοιπόν, ψάχνω να βρω το όνομα του πύργου σε πρώτη φάση και προαιρετικά το όνομα του τύπου που την είδε Ράμπο. Κάποτε είχα διαβάσει το χρονικό του Χιωνάτη και νομίζω τον έλεγε Πέτρο, αλλά πάνε χρόνια και δεν θυμάμαι ούτε αν ισχύει το όνομα, ούτε το τάγμα του.<br>Όποιος γνωρίζει την απάντηση σε κάποι εκ των ερωτημάτων μου, παρακαλείται να απαντήσει το συντομότερο και θα ανταμειφθεί σε είδος.<br></blockquote><br><br>Έβγαλες άκρη με αυτό? Τώρα το είδα. Αύριο που γυρνάω Θεσσαλονίκη θα ανοίξω τα ιστορικά μου βιβλία μπας και.<br></blockquote><br><br>Όχι γαμώτο, γαιτί από Χινωάτη βρίσκω μόνο το πρωτότυπο και από τους Φράγκους επίσης.<br>Αν γνωρίζεις επίσης, ψάχνω τι παιζόταν με την κυβέρνηση μεταξύ Μουρτζουφλού και Βαλδουίνου. Υπάρχει ένα κενό μερικών ημερών, όπου είτε μεθοκοπούσαν οι Σταυροφόροι, είτε βαριόντουσαν, αφού είχαν συμφωνήσει τα πάντα 13/04 έξω από τα τείχη.<br><br>Μεταφράζοντας τον Γοδεφρείδο Βιλλεαρδουίνο, κυρίως από τα συμφραζόμενα βρήκα ότι ένας Βενετσιάνος ονόματι Πίετρο υψωσε λάβαρο σε έναν πύργο στα Βλαχερνά κοντά στην Αγια Μαρία, ενώ παίζανε ξύλο με τους Βάραγγους. Σκάσανε λέει και οι ιππότες να τον βοηθήσουν και βρήκαν μια πόρτα, σαν την κερκόπορτα λογικά και μπήκανε μέσα.<br><br>Και νόμιζα ότι δεν είχα ζωή όταν έπαιζα WoW.