What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Καταραμένο είναι αυτό το παιχνίδι πια; επί sierra μέχρι larry 7 , και πάνω που έγινε reboot αυτό; Έλεος!!!!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Για να συνεχίσω με το Γαβρίλλο, μόλις έπαιξα το "νέο γρίφο" στη Schattenjager Library. Απογοητευτικό το γεγονός πως ενώ ξεκλειδώνει μια ωραία ευκαιρία για να λάβουμε αρκετό Schattenjager lore, ουσιαστικά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να πάρουμε το βιβλίο People's Republic of Benin, το οποίο κανείς δεν εξηγεί γιατί βρίσκεται έτσι ξεκάρφωτα στην νέα και ανάρμοστη αυτή θέση. Απογοητευτικό το λιγότερο, όπως και το ξεκούδουνο "Loa Board" της Moonbeam.

Γενικά, με φωτεινή εξαίρεση την ατμοσφαιρική είσοδο στο γραφείο του Mosely, τα υπόλοιπα νέα πάζλ δείχνουν να έχουν ξεπατικωθεί χονδρικά από hidden object games και αυτό μόνο τιμητικό δεν είναι για την Jensen. Πέραν τούτου, το παιχνίδι με έχει στείλει αδιάβαστο πίσω στα 15 μου και δεν νοείται οπαδός της σειράς να μην ασχοληθεί μαζί του.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
το βαλα ρε μπορατσο, δεν βασταξα, το βαλα.....

υποψη, δεν το επαιξα οταν επρεπε, οπότε υπαρχουν τα αντιστοιχα υπερ και κατά, ευκολα κατανοητά, δε θα επεκταθω.

ΩΣΤΟΣΟ, εσεις τι κανετε για την φωνη της αφηγητριας? την αφηνετε να παιζει? την απενεργοποιησατε? ετσι, σαρκαστικη, υπερ του δεοντος ηταν και τότε?? κατα τ αλλα, επειδη θελω να το απολαυσω και χτες δεν ειχα πολυ χρονο, επαιξα μονο την εισαγωγικη σκηνη στο βιβλιοπωλειο, ετσι για να μπω στο κλιμα.. και μετα, αφησα το μενου ανοιχτο, ν ακουω τη μουσικουλα να με χαλαρωνει και να μου θυμιζει απιστευτα το θεμα του γαβρήλου 2... (μηπως λεω πατατα τωρα? μηπως ειναι το ιδιο ή μαλλον μια παραλλαγη του 1?? γιατι μοιαζει φοβερά... οτι κι αν ειναι, το πιανακι του χολμς ειναι μαγικό...)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Το ίδιο θέμα χρησιμοποιεί ο Holmes από το πρώτο, παίζει παραλλαγές για το 2ο και το 3ο. Η αφηγήτρια στο πρώτο ήταν ΑΚΟΜΑ χειρότερη, με ακόμη πιο αργή εκφορά, η νέα αφηγήτρια την αντιγράφει πιστά. Ήταν γκίμικ τρελό, κάποιες φορές την αφήναμε, αρκετές την κόβαμε. Πιο μετά που αρχίζει να τη λέει χοντρά στο Γαβρίλλο, αρχίζεις να την αγαπάς κάργα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,445


Brother Bruce wrote:
ΩΣΤΟΣΟ, εσεις τι κανετε για την φωνη της αφηγητριας?</blockquote>

Αχ, εσείς οι νέοι...

ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως ο μόνος σωστός τρόπος να παίξεις το original είναι με κλειστή την φωνή της αφηγήτριας. Ως πιστό remake, δε θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό στο 20th Anniversary.

Δεν είναι τυχαίο που ένα από τα features που ζητούσε πιο επίμονα η community με το που έγινε release το remake, ήταν να μην απενεργοποιούνται οι υπότιτλοι της αφηγήτριας όταν το voice-over της είναι στο off... και ήταν από τα πρώτα πράγματα που διορθώθηκαν στο patch που βγήκε προχτές.



Borracho wrote:
Πιο μετά... αρχίζεις να την αγαπάς κάργα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Never happened. Love to hate her is more like it.



 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Είμαι μόνο εγώ άρρωστος που ακούω "Τάιμμμμς Πικεϊγιούυυν (που δυστυχώς αλλάχθηκε στο ρημέηκ σε σκέτο Τάιμς) Τζούυυυυυν Τουέντι Σέεεεεκοντ' και ξαναγίνομαι 12; Ρηγκάρντλες. Γκου. Βρήκα τους πόντους που σου λείπουν. Λούκ στο τραπέζι την έννατη μέρα μέχρι να σου πει ο Βόλφγκανγκ όλη την ιστορία και στο Hounfour παίρνεις χρήματα τρεις φορές, μέχρι να σκάσει ο πόντος και να μη μπορεί να κουβαλήσει άλλα ο Γαβρίλλος.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,445
Ίσως φταίει που το έπαιξα όταν ήμουν 14 και όχι 12, αλλά η φωνή της αφηγήτριας δε μου έκανε τίποτα ούτε τότε, ούτε τώρα. Όταν μάλιστα έκανα το πρώτο replay γύρω στα 19 μου, είχα ως νεαρός νέρντουλας μαγεμένος από τη δύναμη του διαδικτύου, γράψει μέχρι και review στο Gameboomers (όπως και για τα Zork Grand Inquisitor, και 3-4 ακόμα που ούτε καν θυμάμαι), όπου το χαρακτήριζα "κλασικό αριστούργημα, αλλά αυτή η φωνή της αφηγήτριας δε παλεύεται". Εκείνα τα review δυστυχώς χάθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γιατί σε κάποια φάση που το site αναδιοργανώθηκε και έφτιαξε χωριστό χώρο για τα reviews, αυτά των μελών που είχαν να κάνουν login 5-6 χρόνια σαν εμένα ας πούμε, δε περάστηκαν <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> . Η πλάκα είναι πως το account μου ισχύει ακόμα, μόλις το δοκίμασα από περιέργεια (και ναι, θυμόμουν username και password) , μιλάμε για account που φτιάχτηκε το 1998, και δεν έχει κάνει ένα login τουλάχιστον από το 2005.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια για τους πόντους, Στέφανε, αλλά δεν... τα φράγκα τα είχα μαζέψει (όχι που θα τα άφηνα), αλλά αυτό με το tribe history στο sacrificial table δε μου δίνει κάτι. Μόλις το δοκίμασα ξανά, o Wolfgang λέει το παραμύθι όταν κάνεις Look at table, χωρίς να δώσει πόντο. Μετά έκανα άλλα 15 look, ο Wolfgang λέει ξανά τα ίδια και τα ίδια, και πόντος άφαντος. Αν εσένα σου δίνει, έπεσα σε γαμωbug, και το inbox της Phoenix θα νιώσει την οργή μου.

ΥΓ. Μου αρέσει που έχουμε και χωριστό thread για το GK1 20th Anniversary edition.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443


Great0ldOne wrote:
και ναι, θυμόμουν username και password </blockquote>

εισαι αρωστος.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Ακόμα δεν το έχω τελειώσει. Βάσει point list του παλιού, έχω κάνει τα ΠΑΝΤΑ. Θα δω τελικό σκορ και θα σου πω, άσε που σύντομα θα έχουμε και πλήρη point list στο Στημοφόρουμ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,445


Brother Bruce wrote:


Great0ldOne wrote:
και ναι, θυμόμουν username και password </blockquote>

εισαι αρωστος.</blockquote>

Ikr?

Ιν μαϊ ντιφενς, μπορεί κάποια στιγμή να χώρισαν οι δρόμοι μας, αλλά το Gameboomers ήταν το πρώτο ιντερνετικό μου στέκι, όπου ξημεροβραδιαζόμουν με τις ώρες για χρόνια... και αυτό σε εποχές που "keep me logged in" και "remember password" ήταν άγνωστες φράσεις.



 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Και συνεχίζω μεεεεεε <b><i>The Moment of Silence.</i></b>.

Ω ναι ήρθε η στιγμή - δε το είχα παίξει, πήρα το δισκάκι από το πισιμαστερ και το έβαλα ωρε. Ζούμπηξα και το πατς 1.01 - που δε θέλει το ντιβιντι στο ντραιβ (ναι έχω πισι με τέτοιο). Ολντσκουλιές όχι αστεία.

Λίγο το είδα χθες και μυρίζομαι ωραίο πράμα. Θα σας μαρτυρήσω λεπτομέρειες αμα κάνω λίγο πρόοδο. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,338
http://www.pcgamer.com/obduction-is-now-fully-playable-in-a-very-rough-state/
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Critter Chronicles τέλος.
Αρκετά διασκεδαστικό, αλλά νιώθω ότι δεν πιάνει το πρώτο απο πλευράς χιούμορ και σάτυρας. Αν και μου πήρε περίπου 10 ώρες ( βλαμένο steam. Δεν μου μέτραγε τις ώρες που είμουν offline), λόγο των λίγων τοποθεσιών μου φάνηκε μικρό. Πάντως την αμαρτία μου θα την εξομολογηθώ. Με νευρίασε το μπογιάτισμα και τσέκαρα σε λύσεις πως γίνεται. όπως και το πρώτο βήμα του γρύφου με τους δίσκους.


Τώρα έπιασα το Return to Mysterious Island. Βασίζεται στο Μυστηριώδες νησί του Ιούλιου Βερν. Γενικώς δεν συμπαθώ τα First Person Adventure, επειδή με την λίγη εμπειρία που έχω από αυτά, έχω πέσει σε παιχνίδια που δεν βγάζουν νόημα οι γρύφοι τους. Αυτό αντιθέτως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχει λογικούς. Θα δείξει....
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


J.Lynx wrote:
Τώρα έπιασα το Return to Mysterious Island. Βασίζεται στο Μυστηριώδες νησί του Ιούλιου Βερν. Γενικώς δεν συμπαθώ τα First Person Adventure, επειδή με την λίγη εμπειρία που έχω από αυτά, έχω πέσει σε παιχνίδια που δεν βγάζουν νόημα οι γρύφοι τους. Αυτό αντιθέτως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχει λογικούς. Θα δείξει....</blockquote>

Τη μυστηριώδη νήσο θέλω κι εγώ να την εξερευνήσω - το έχω στο νου μου να το δω με τη σειρά του. Όποτε έρθει <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Πες μας πως θα πάει αφού το χεις τώρα φρεσκο.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,844
http://www.daedalic.de/en/news/Silence_is_coming_to_Xbox_One" class="bbcode_url">H Αρχή του Τέλους;
Σχολιάστε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,445
Δε με απασχολεί τόσο πως θα βγει και σε Xbone (αν θέλουν ας το βγάλουν και σε Atari Jaguar, τι με κόφτει εμένα), όσο τα περί "genre-defining" και "new gameplay we're introducing to the adventure game". Μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρω καλά πως πίσω από τέτοιες ατάκες, συνήθως κρύβονται barely-interactive movies με μερικά action sequences thrown-in για να δέσει το γλυκό, με πολύ μακρινή συγγένεια με τα adventure games.

Από κει και πέρα, οι ιθαγενείς της Παπούα-Νέα Γουινέα ξέρουν πως είναι μεγάλο λάθος από πλευράς marketing να κυκλοφορείς ένα παιχνίδι με τον αριθμό 2 στον τίτλο του σε μια πλατφόρμα, όταν το 1 δεν είναι διαθέσιμο σε αυτήν (ή τον φυσικό της προκάτοχο, το Xbox 360) - τουλάχιστον όταν δε μιλάμε για franchises με καθολική αναγνωρισιμότητα, όπως Call of Duty, Metal Gear Solid, Resident Evil και τα τοιαύτα. Να δείτε που στην πορεία, θα γίνει σκέτο Silence, τουλάχιστον η console version.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Και εμένα δεν με απασχολεί καθόλου να το κυκλογορήσουν και σε κονσόλες, αρκεί στο pc να διατηρηθεί point and click . Εξάλου και τα remake των monkey island τα έχουν κυκλοφορήσει σε xbox, αλλά το gameplay στο pc διατηρήθηκε αναλοίωτο. Να υπάρξει εκ νέου η μόδα τα adventure να παίζουν με χειριστήριο δεν το νομίζω. Το πιάσαν το μήνυμα παλιά .... Ελπίζω δλδ...

Όσο για το ότι θα βγει το 2 σε xbox ενώ δεν έχει βγει το 1 είναι Fail!!!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,844
Τελείωσα Monkey 2. Δεν το είχα παίξει στην εποχή του, δεν το μετανιώνω. Με λένε Παναγιώτη και είμαι καθαρός.
Γενικά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του σε περιεχόμενο και χιούμορ. Πάσχει οικτρά όμως στο στόρι (ο Λετσάκ θέλει να εκδικηθεί το Γκάιμπρας αλλά θέλει να τον σταματήσε οπωδήποτει από το να βρει το μπιγκ γουπ. Τελικά δεν τον ήθελε και πολύ το θησαυρό. Γιατί δεν τον ήθελε τελικά? Ήθελε απλά να τρολάρει τον ήρωά μας? Who cares! Στα π.....α μας) και ο worst offender είναι το ending που φαίνεται να σκέφτηκαν 2 λεπτά πριν το παιχνίδι περάσει σε μαζική παραγωγή (χα είμαστε ψαγμένοι, ΦΑΚ ΓΙΟΥ που νομιζες ότι θα παίξεις μια χιουμοριστική περιπέτεια). Επίσης, οι γρίφοι αν και ωραίοι στο σύνολό τους, υπήρχαν μερικοί που ήταν φτιαγμένοι για να χρεώνεσαι στη Lucas Arts hotline για να προχωρήσεις (βλ. Jojo wrench και surgical gloves με helion, όχι τον δικό μας, το ευγενές αέριο, που αν δεν τα γέμιζες κι αυτά το παιχνίδι απλά δεν προχωρούσε, ειλικρινά τι στο διάολο σκεφτόντουσαν!), μέσα σ΄όλα έχουμε κι ένα σωρό ΑΧΡΗΣΤΑ αντικείμενα που είτε ξέμειναν στο inventory από προηγούμενα κεφάλαια ή απλά είναι άχρηστα καθ' όλη τη διάρκεια με αποτέλεσμα να μπερδεύονται περισσότερο τα πράγματα...

TL;DR version όσον αφορά μέρος των γρίφων και την ιστορία
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://replygif.net/i/962.gif" alt="962.gif" class="bbcode_img" /></span>
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,338
Παιξε και το syberia (θα σ 'αρεσει)
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,687
Πάντως το 3ο μέρος της σειράς για εμένα είναι το πιο ξεχωριστό.
 
Top Bottom