Official thread περί adventure games

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Χαχαχαχα, την είχα λησμονήσει αυτήν. Ελπίζω να σηκώθηκε για streching όσο το έπαιζε.

Ωραίος ρε Σταματημένε.

<span class="bbcode_spoiler">#4 Manos 30/01/2015 20:01
Παιδιά σχετικά με τα του σεναρίου που έγραψε η Χριστιάνα, καλό είναι να μην προσβάλλεται συντάκτης χωρίς λόγο. To λέω για τα σχόλια που μόλις σβήστηκαν (το ένα fake account προερχόμενο σίγουρα από άλλο site αφού έκανε εγγραφή μόνο για να σχολιάσει). Ασφαλώς και έπαιξε το παιχνίδι και το ολοκλήρωσε. Μόνο όταν ολοκληρώνουμε τα games γράφουμε review.

Για να διευκρινίσω λοιπόν κάποια πράγματα, η Χριστιάνα έστειλε ένα review το οποίο είχε πολύ μικρή ανάλυση στο σενάριο και παρέλειπε τα περισσότερα. Αναγκαστικά πρόσθεσα κείμενο, χωρίς να έχω το παιχνίδι στην κατοχή μου. Πήρα πληροφορίες με βάση τα walkthroughs που βρήκα. Αφού το review ανέβηκε έστειλα το διορθωμένο document στην Χριστιάνα, με το τελικό review και τις αλλαγές που έκανα, ζητώντας να το ελέγξει. H ίδια μου ανέφερε ότι το έλεγξε. Ενδεχομένως λοιπόν δεν έλεγξε προσεκτικά τις παραγράφους του σεναρίου που είχα αλλάξει.

Το review μόλις διορθώθηκε από τον Παντελή Δασκαλέλο και περιέχει πλέον τις σωστές πληροφορίες.
Επίσης, το review του πρώτου Grin Fandango για PC που έχει γράψει ο Γιάννης Μοσχονάς είναι πολύ πιο εκτενές από το συγκεκριμένο, το οποίο καθότι Remastered έκδοση δεν έχει και πολλές διαφορές, συνεπώς θα ήταν κρίμα να αναμασάμε τις ίδιες πληροφορίες.</span>

:facepalm:
 
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Παει για μηνυση το rq :dry: Για να δουμε :popcorn:
 
Οφείλω να πω μερικά πράγματα έτσι για το context.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Που καιρός να προσέχουμε σενάρια, έχουμε μομπάκια να σφάξουμε και trophies να μαζέψουμε...

Τελικά είπανε κι πως οι φανς λένε το κείμενο είναι ελλειπές και τους είπαμε πως το σενάριο λείπει και είπανε κι αυτοί ότι έτσι είναι και μετά παρενέβηκε το google search και τα βρήκαμε και είπαμε έτσι μεταξύ μας πως όλα καλά αλλά τελικά το σενάριο που βρήκαμε ήταν πιασμένο από άλλο παιχνίδι και είπαμε πως αμα θέλετε να κανονίσουμε να τα βρείτε με το ορίτζιναλ και αυτό καναμε και έτσι έγινε πήρε το κείμενο και μετά την παρέμβαση και με δική μας συμφωνία καταλήξαμε ότι το παιχνίδι δεν πρέπει να αναβληθεί και ότι ότι θα βρίσκαμε το σενάριο που εξυπηρετεί όλους και αυτούς και με εμάς. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο.
 
https://www.youtube.com/watch?v=m6zl3GuKf40&feature=youtu.be
 
Τέλος το Cognition!!!

Πολύ ωραίο!!! Το πρώτο επεισόδιο όταν το έπαιξα μου άρεσε, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τον ντόρο που γινόταν. Από το δεύτερο και μετά όμως οσο προχώραγε σε επεισόδια τόσο ανέβαινε η αγωνία και οι ανατροπές πέφταν σύννεφο. Προσθέτουμε και το όμορφο και λειτουργικό gameplay ( ακούς Still life 2;;<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> και τους απόλυτα λογικούς γρίφους και φτιάχνουμε μία πανδαισία.

Το μόνο epic fail που έπαθα ήταν ο τελευταίος γρύφος....
<span class="bbcode_spoiler">Για κάποιο λόγο παίζοντας με τους μοχλούς κατέληξα την έρικα με κάποιες επιπλέον τρύπες από την παγίδα. Με το retry όμως, για κάποιον ανεξήγητο λόγο η παγίδα δεν λειτουργούσε και το μόνο που έιχα να κάνω ήταν απλώς να παίζω με τους λεβιέδες μέχρι να την τοποθετήσω σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορέσει να ακουμπήσει το keypad , danger free. Load δεν μπορούσα να κάνω , γιατί πάνω στην παγίδα δεν με άφηνε να κάνω save και θα γύρναγα πολύ πίσω στο τελευταίο load.... Oh well. Θα το κάνω σωστά μόλις πάω για τα achievements, </span>

το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι κάποιες φορές μπορεί να έκανες μία ενέργεια , όπως το να πάρεις ένα αντικείμενο, και η έρικα δεν σε άφηνε με τίποτα να το πάρεις αν δεν έκανες κάτι άλλο πρώτα. Π.χ
<span class="bbcode_spoiler"> Στο δωμάτιο της Cordi αν πατήσεις στα κοσμήματα λέει η Έρικα ότι δεν της αρέσουν τα κοσμήματα , προτιμάει τις χειροπαίδες. (ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΜΠΤΟΡΙΑ ΤΥΧΑΙΟ .). Τα κοσμήματα τα παίρνει αργότερα , μετά από όραμα. Εκεί είμουν πονηρεμένος όμως γιατί συνέβαινε συχνά. Στο πρώτο επεισόδιο όμως έφαγα τα νιάτα μου. Είμουν σίγουρος ότι είχα κάνει τα πάντα και τελικά έπρεπε να επανεξετάσω κάτι για να το σηκώσει. </span>

Τέλος. Αυτό το παιχνίδι με έκανε και ένιωθα σαν το σπίτι μου...
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i198.photobucket.com/albums/aa41/Dracule_Mi_Hawk/games/2015-02-28_00002.jpg" alt="2015-02-28_00002.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 
Οντος από τα δυνατά adventure το cognition και ποιο πολύ λόγο της υπόθεσης του αν και νομίζω το τελευταίο του μέρος ήταν και το ποιο αδύναμο χωρίς να κάνει κακό το game.
Αυτό τον καιρό παίζω το The Night Of the rabbit και αυτό πάρα πολύ καλό adventure. Με έχει μαγέψει μέχρι στιγμής.
 


chek2fire wrote:
νομίζω το τελευταίο του μέρος ήταν και το ποιο αδύναμο χωρίς να κάνει κακό το game.</blockquote>

Ισχύει



chek2fire wrote:
Αυτό τον καιρό παίζω το The Night Of the rabbit και αυτό πάρα πολύ καλό adventure.</blockquote>

Ισχύει x 2



 
Δεν ξέρω αν μπήκε πουθενά αλλού

http://www.ign.com/articles/2015/03/25/broken-age-act-2-release-date-announced" class="bbcode_url">Broken Age Act 2
 
Προς το τέλος του zerzura πολύ ωραίο ποιοτικό παιχνίδι, δείτε το αξίζει :salute:
 
Προστέθηκε στην λίστα των adventures!!!

Για το Whispered World τι γνώμη έχετε; Είμαι πολύ αρχή ακόμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν με τρελαίνει.
 
Να σε τρελάνει... Είναι πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλό. Τουλάχιστον....
 


J.Lynx wrote:
Προστέθηκε στην λίστα των adventures!!!

Για το Whispered World τι γνώμη έχετε; Είμαι πολύ αρχή ακόμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν με τρελαίνει.</blockquote>

Θυμάμαι είχα βάλει ντεμο και δε μου άρεσε :huh:

 
Ούτε εγώ την πάλαιψα παιδιά με το The Whispered World. Έφτασα περίπου στη μέση αγκομαχώντας και με το ζόρι μήπως και κάπου κέρδιζε το ενδιαφέρον μου, αλλά πραγματικά, ως εκεί που έφτασα, τίποτε δεν με έκανε να θέλω να συνεχίσω. Ακόμη και το μέτριο, προβληματικό αλλά και τίμιο Face Noir περισσότερο με τράβηξε και είναι από τα πολύ "low profile" adventures εκεί έξω.
 


J.Lynx wrote:
Για το Whispered World τι γνώμη έχετε; Είμαι πολύ αρχή ακόμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν με τρελαίνει.</blockquote>

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον, είναι το setting. Κατά τ' άλλα μιλάμε για ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια της Daedalic Entertainment κι εκ των κορυφαίων τίτλων της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Και μη σε ξεγελάει το παρουσιαστικό του, περιέχει μερικούς <u>πραγματικά</u> ζόρικους γρίφους!

 
Είναι απάλευτος ο Sadwick, ομολογουμένως. Αλλά αν το φτάσετε ως το τέλος θα ανταμοιφθείτε. Προσωπικά, καθώς έπαιζα και χάζευα τα καταπληκτικά τοπία, μου θύμιζε σαν να έπαιζα ένα adventure απευθείας από τα 90's. Και φυσικά έχει εκπληκτική μουσική επένδυση. Πιστεύω πως αξίζει να κρατηθείτε και να το τελειώσετε, όσοι το έχετε ξεκινήσει.

Δεν συμφωνώ πάντως πως είναι από τα καλύτερα adventures ever, θεωρώ πως αρκετοί γρίφοι του πάσχουν. Σε πολλά σημεία θα μπορούσαν να υπήρχαν εναλλακτικές επιλύσεις, αλλά το παιχνίδι επιμένει να σε οδηγεί σε παλαβές, αν όχι ηλίθιες, λύσεις.
 
Το Whispered World είναι από τα παιχνίδια για τα οποία άλλαξα γνώμη.Αρχικά το είχα αφήσει στο τέλος του πρώτου chapter.Χρόνια μετά όμως αποφάσισα να του δώσω δεύτερη ευκαιρία και δε με απογοήτευσε.Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα ή ότι το μνημονεύω ακόμα,αλλά είναι αρκετά καλό.
 
Back
Top